View Full Version : Rust i teglo
Imam edin problem problem - visoka sum 152sm i teja 44 kilograma. Otnostno viso4inata-ne me e sram, haresvam si se i nisi4ka, no golemiq mi problem e tegloto ne, 4e sum debela kato nqkoq svinkq prosto malko mi stur4at lyubovnite slaninki, korem4eto i dupeto.Mojete li da kajete nqkoq dieta-ne mnogo tejka, za6toto osven, 4e nqma da moga da q spazvam sled vreme 6te si vurna troino kilogramite.
Blagodarq predvaritelno.
Drakthul
04-30-2007, 19:03
Imam edin problem problem - visoka sum 152sm i teja 44 kilograma. Otnostno viso4inata-ne me e sram, haresvam si se i nisi4ka, no golemiq mi problem e tegloto ne, 4e sum debela kato nqkoq svinkq prosto malko mi stur4at lyubovnite slaninki, korem4eto i dupeto.Mojete li da kajete nqkoq dieta-ne mnogo tejka, za6toto osven, 4e nqma da moga da q spazvam sled vreme 6te si vurna troino kilogramite.
Blagodarq predvaritelno.
Повече спорт+движение, по-малко сол, кисело, сладко, хляб, газирано, пържено. Не е толкова трудно, не мисля, че ти трябва някаква специално диета.
абе кви са тея глупости на предния пост по малко кисело мляко :smt005 напротив!По-вече млечни храни и напитки,плодове,салати и течности.И ограничи или ако можеш направо спри с тестените изделия и сладките неща и газираните напитки също,спортуваи нещо или ходи на фитнес,ако нямаш възможност поне гледай да се движиш по-вече пеша :wink:
1.nikoi ne e pisal kiselo mlqko nau4i se da 4ete6 druvnik
2.po temata:sport mnogo ama mnogo sport i uprajneniq i ti4ane i xodene vsi4ko po-mnogo+razdelno xranene mesni prodikti bez slanina i nqmam predvid kremvir6i,zelen4uci,mda salati no bez primerno olio a sus zextin.Mnogo plodove i mnogo te4nosti(za predpo4itane voda ili istiskan plod a ne naturalnite sokove det sa bukani s ximikali.) :)
Drakthul
04-30-2007, 19:46
Спорта не е задължително да 'много' .. 3 пъти на седмица кардио по 30-40 мин. е напълно достатъчно. Разделното хранене само по себе си не води до отслабване. Даже е 'вредно'. Ако консумираш на едно ядене само въг. и те са със сравнително голям ГИ ( 60-70 ) ще се усвоят бързо от организма, но ако има към тях белтъци и мазнини ( особенно мазнини, защото са предпочитания източник на енергия от тялото, просто човека е достатъчно луд да го кара да преработва въг. ) ГИ рязко пада. Плодове пък вобще не е нужно да се консумират в огромни количества. Два-три плода най-много за целия ден и то в началото на деня до обяд когато тялото най-добре обработва веществата и най-много полза ще извади от плода ( сиреч витамините ), като се препоръчва да се избягват някой от най-сладките плодове. Иначе водичка поне по 2-3 литра на ден.
too_sweet_to_kiss
05-01-2007, 10:07
Не те трябва толкова ограничение в храненето. Яж си хляб, яж си месо, яж си каквото си обичаш, стига да е хранително. Избягвай да си купуваш зрънчо, кубети и такива глупости. Те не ти трябват. Избягвай съшо пърженото. В него има много калории. Мисля, че варено да ядеш е най-подходяшо. Казваш, че не можеш да спазваш диета. Ами не ти трябва диета. Просто не си купувай глупости за вкъши. Ако нямаш в къши зрънчовци и тем подобни, няма да ги ядеш. Поне при мине е така-марзи ме да отида до магазина, и не ги ям. Докато гледаш ТВ-дъвчи дъвка, така няма да ти се прияждат глупости. Ако живееш в блок, на високо качвай се по стълбите и ходи пеш, както и другите казаха. Ако не ти е проблим отиди на сауна с приятна компания. Всичко това, комбинирано с някакъв спорт, ще ти направи тялото супер. За препоръчване е баскитбол или волейбол, така ще пораснеш и на ръст. :) Но знай сичко са гени. Ако родителите ти са по-пълнички, трудно ще отслабнеш. Надявам се да съм ти била от полза.
Drakthul
05-01-2007, 11:08
^^ .. Уникално мнение .. Първо хляб не трябва да се яде по простата причина, че 4-5 филии хляб набавят неободимите въг. за тялото на ден ( ако тежиш 60-70кг. ).. А какво става ако ядеш тези филии + картофи, ориз, фасул ... в резултат тялото не може да използва тeзи толкова много оставащи въг./енергия и я запасява директно под формата на мазнини по тялото .. да не говорим, че се вдига кръвната захар в резултат от което се повишава отделянето на инсулин и се забавят всички други процеси включително и горенето на мазнините. Зрънчовците е ясно - въг., подправки, много калории без да си дал на тялото нищо толкова хранително или полезно. Това с дъвката е абсурдно, защото точно това отваря още повече апетита, караш устата да отдели слюнка без обаче да ядеш храна в резултат стомаха е заблуден, че всъщност ядеш и започва да отделя стомашни сокове да смилят храна като обаче такава всъщност няма вследствие огладняваш още повече, защото без нищо караш стомаха да работи и израсходва енергия ( това не значи разбира се че се отслабва от дъвченето на дъвка ). Сауната от друга страна по никакъв начин не влиеа на мазнините по тялото - да след сауна си по-лек, но това се дължи на загубата на вода от тялото при изпотяването. Тоест веднага при следващия прием на вода тялото ще си запълни празнините. От сауна не се отслабва, да не говорим, че не е хич полезна за кожата, защото я изсушава прекалено много. Баскетбола и волейбола по никакъв начин не влият на ръста на тялото. Всичко е ген и природа. Не може пир родители 150см с волейбол да станеш 190см. А това с пълничките родители е направо абсурдно. Като изключим някой други болести, всичко друго е правилно хранене и спорт. Моята майка примерно е 152 и е 85кг. ( на младини е била 42кг, но сега не спортува и води заседнал начин на живот+хапва постоянно сладки неща) аз съм 172 и съм 68кг. .. Е как става така, че не съм дебел??? .. Ми много ясно - диети (правилно хранене)+фитнес/спор.. просто спецялно за теглото вобще не гледайте родители си ( освен ако не са имали някаква хормонална болест и тя се е предала на вас )..
Просто трябва много малко за да се разбера какво всъщност представлява здравословното хранене..
babescheto
05-01-2007, 12:25
a we hora kvi sa tiq ne trqbva da qde6 tva ne trqbva da qde6 onova?ne 4e se pravqna golqmata razbira4ka no az qm kvoto mi se priqde!ne iskam da usporvam tezi taka da se kaje dieti ama 4ovek kato se zaeme aktivno s sport moje da postigne mn mn mn!!!1 uverqvam vi !!!!az sam viska 168m i teja 51kg!!!!koito se interesuva moga da mu pokaja i moi snimki i 6te razberete 4e vi govorq istinata!!!! 4ao za sega:)
malkoto_sladur4e
05-01-2007, 19:07
Blagodarq predvaritelno.
Още малко ми се полигави и ще имаш нужда от пластична операция ! :smt013
gabrielka@a
05-02-2007, 18:34
Със сигурност ще свалиш някое килце,ако откажеш газирано и чипс.А за хляба-сори ама не мога да си го махна от менюто,защото ме засища и не мисля,че ако не го ядеш,ще отслабнеш кой знае колко!