View Full Version : Да ги забравя ли?
Значи единият ми "приятел" от училище само ме използва за домашни. Преди, като нямах интернет ми записваше дискове на смешно високи цени. Не стига, че плащах за диска, но и плащах такса. Аз като го питах той ми вика: "Ами нали трябва и аз да печеля?!". Освен това имам чувството, че ходи с мен да пуши само, за да не е сам. И, понеже той вика, че не печелел нищо аз си задавам риторичния въпрос: "А аз какво печеля?" Нищо! Защото като му давам домашните и после той има по-високи оценки на същите теми и излиза, че аз съм губещия и използвания. Другите от тази група на класа са само момичета, но пък са толкова ненормални - и те ме използват за това-онова, а после дори и не ме забелязват. Съжалявам, че станах част от тяхната група - сега разбрах защо другите странят от тях - те са негативно настроени към всичко, критикуват, повърхностни са и най-вече са дървени философи. Като тръгнат в едни глупави разсъждения... ](*,) Лошото е, че и аз бях станал такъв и то още преди да ги срещна! Хубаво, че поне сега пак започвам да ставам себе си! И сега аз си написах таблица по История и момчето, за което писах най-горе ми вика: "Е ти ще ми пратиш файла с таблицата по Скайп!", освен това следващия час по ми вика: "Подсказвай ми, ти и без това нищо не правиш!". А аз като го помоля да ми прати някое домашно и все вика нямам, а после странно как изведнъж е с домашно и пак аз губя. Та мисълта ми е, да спра ли да контактувам с тези индивиди? Да ги забравя ли?
Постъпи както мислиш, че ще ти е добре. Виждам, че си взел решението вече, имай в предвид, че ще ти е тежко, дали те ще ти го направят да ти е или ще ти липсват по някакъв начин, все от там ще минеш.
Въпроса наистина не е за бърз отговор, моето решение е да си останеш сам за известно време, да ти се изчисти главата от всичките недобри мисли и после да си продължиш. Като цяло не го мисли, вземи това решение, после друго, няма значение какви ще са, трябва да се взимат решения, макар в повечето случаи да са неправилни, с времето всичко си идва на правилното място!
Само да поясня, че съм 12 клас и от мензависи дали ще поддържам контакт с тях.
Няма смисъл да се съобразяваш само с техните капризи.Бъди малко егоист.Уж ти се водят за приятели,а к'во правят за теб-едно голямо нищо.Сам каза че само те използват.Намери си нова компания, в която хората не са толкова повърхностни и толкова надменни.
Един съвет:когато ти искат домашно или нещо от сорта казваш им добре( за да те оставят на мира),пък никой не те задължава да го прайш нали ;)
Проблемът ми е само, че заради тези индивиди аз се карах с по-голямата група от класа и сега и аз съм възприеман като част от аутсайдерите. Писна ми да се сприятелявам с аутсайдери и после да се оказва, че те са "прехвърлили" аутсайдерството си на мене! Защото с това момече се сприятелихме, защото и двамата ни "плюеха". Само че него повече от мен, а после, като му станах приятел той изведнъж започна да се сприятелява с тях а аз оставах на страна - станах по-голям аутсайдер от него. Просто исках да видя дали, това, което си мисля е правилно? А аз си мисля, че нямам нужда от хора, които ме използват само когато са в нужда заради това, че съм прекалено добър и ги съжалявам и после ме захвърлят - просто повече няма да се сприятелявам с аутсайдери. Защото после те престават да бъдат такива, а аз ставам аутсайдер. Май е вярно това, което казват - тихите води са най-дълбоки.
Няма смисъл да се съобразяваш само с техните капризи.Бъди малко егоист.Уж ти се водят за приятели,а к'во правят за теб-едно голямо нищо.Сам каза че само те използват.Намери си нова компания, в която хората не са толкова повърхностни и толкова надменни.
Един съвет:когато ти искат домашно или нещо от сорта казваш им добре( за да те оставят на мира),пък никой не те задължава да го прайш нали ;)
Да затова на въпросното момче му блокирах ника в Скайп!
Само да поясня - не обичам да се самосъжалявам, но наистина исках да попитам за това. И да поясня повече - от началото на сегашната учебна година (12 кл) като започнах да ги игнорирам, пренебрегвам и да не ги забелязвам (и буквално, като не ги поглеждам и преносно) и започнаха по-добре да се държат с мен. Мисълта ми е - трябва ли човек да се държи с хората като тях ("лайната") като с лайна? :-D Защото това явно помогна, вече виждат че не ми пука вече за тях, не си кореспондирам с тях по Интеренет, изтрих им телефоните. И на всичкото отгоре ми вдигна самочувствието!
Край, повече няма да се мъкна с такива от съжаление.
BWald0rf
05-04-2007, 12:38
Много ясно че трябва да ги забравиш.Подобни паразитчета използват докато могат после когато имаш нужда от тях никакви ги няма.Така че махни се от тази група колкото се може по рано.
бриджитката
05-04-2007, 13:13
Аз си мисля,че не ти трябват много усилия,за да забравиш хора като тях. И да,определено не смята,че това,че те използват,те прави ''приятел'', като не се чувстваш на място сред тях,просто не бъди сред тях и това е. А и казваш,че си 12 клас=> се разделяте,ами тогава всичко зависи от теб. Аз да съм,няма да се занимавам с тях. Решението е твое.
Crazy_teen4e`f
05-04-2007, 14:24
Ами виж сега според мен те те използват,само за домашни и ти нищо не печелиш от тва.Бъди непукист-дръж се както преди,пренебрегвай ги.Трябва да те уважават.Успех :)
Ами виж сега според мен те те използват,само за домашни и ти нищо не печелиш от тва.Бъди непукист-дръж се както преди,пренебрегвай ги.Трябва да те уважават.Успех :)
Мерси! :P
Впрочем май човек трябва да е малко егоист за да го уважават.
Ами вече ще правя така: приятел, от когото нямам полза го изхвърлям.
sh3_1s_7h3_0n3
05-04-2007, 19:06
това прозвуча доста грубо. хем не ги харесваш те как се държат и как постъпват с теб, хем си копирал поведението им и за в бъдеще мислиш да се възползваш от него...
просто подбирай приятелите си... и не ставай ничия подлога...
намери хора, които истински те ценят и уважават (НО НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАЙ ОТ ТОВА!!!)...смята се, че в 12клас вече си достатъчно голям, за да си даваш сметка за много неща... и да правиш разлика м/у черното и бялото, доброто и злото...
пък то, твойта работа... с какъвто се събереш такъв ставаш... но се опитай да бъдеш изключение от тази максима...
това прозвуча доста грубо. хем не ги харесваш те как се държат и как постъпват с теб, хем си копирал поведението им и за в бъдеще мислиш да се възползваш от него...
просто подбирай приятелите си... и не ставай ничия подлога...
намери хора, които истински те ценят и уважават (НО НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАЙ ОТ ТОВА!!!)...смята се, че в 12клас вече си достатъчно голям, за да си даваш сметка за много неща... и да правиш разлика м/у черното и бялото, доброто и злото...
пък то, твойта работа... с какъвто се събереш такъв ставаш... но се опитай да бъдеш изключение от тази максима...
То само се смята, но в моето училище всички сме като 11 годишни по ъкъл, а тези, които са малко по-умни ги критикуват и са аутсайдери.
sh3_1s_7h3_0n3
05-04-2007, 20:21
бъди аутсайдер, но имай истински приятели, на които можеш да разчиташ и да се доверяваш... а тези дето критикуват нямат такива... и к'во ще те критикуват банда кретени? и защо изобщо ще им се връзваш... бъди над нещата... не го взимай толкова навътре...понякога т'ва идва в повече... но не падай на тяхното ниво... и не ставай като тях... сам виждаш, че т'ва да се идентифицираш с тях не е НИКАК положително... няма значение къде учиш, какво учиш и какви са ДРУГИТЕ...важно е какъв си ТИ! и пак ти казвам... подбирай приятелите си! не дружи с някого от съжаление или защото е известен и мислиш, че ще получиш няк'ви дивиденти от това... бъди такъв, какъвто си... имаш потенциал да бъдеш нечий добър приятел... развий го... и намери хора като теб, с които ще си допаднете 8)
мен пък съученичките ме използваха да им мъкна чантите и палтата,да им подсказвам и прочие.а ако не искам ме нагрубяваха.ох как ме е яд че бях толкова раболепна,че не ги поставих на място!ама на все се свивах,мълчах и прегръщах.понякога при мисълта че съм се оставяла да ме експлоатират по този начин,изпитвам срам,яд към самата мен,яд към онези паразити,чувство за малоценност,все едно за това само ме бива да прислужвам на другите. :oops: :oops: :oops: :( :( :( :( никак не са приятни тези емоции.затова не позволявайте никой да ви прави на маймуни,да ви използва.ако не получавате услуги в замяна,не правете.изпитайте човека известно време и ако се окаже че вие сте на загуба а той все печели на ваш гръб,зарязвате го и толкоз.
Странното е, че не правя скандали, а тихо и кротко им казвам "Не." Хората не обичат да им казваш истината на висок глас и да правиш скандали. Така хем им казвам какво мисля, хем не се занимавам с глупости.
А ако реша да ги убия? :-D
Само ми кажете как да се измъкна от снимките на випуска?