View Full Version : Проблем с майка ми ...
fuck_life
05-16-2007, 14:35
Аз съм седмокласничка.Както повечето деца и аз ще кандидатствам и се стремя към по-елитно училище.Майка ми е решила да ходя в Мг-то в Пловдив като програмист.Да,ама аз не искам.А и има само една такава паралелка в това училище => ще приемат около 13 момичета.Отличничка съм,но шансовете ми да вляза точно там ми изглеждат малки.Аз и не искам в тази паралелка.Искам в паралелка с Английски,Математика и Информатика.Да,малка съм и не знам какво искам от живота още,но няма да се справя в паралелката за програмист.Майка ми обаче си го е втълпила.Каза,че ако не вляза там няма да ми проговори поне 3 години.А доколкото я познавам не се шегува.Очаква да изкарвам само шестици,да знам и мога всичко,както нея,но не мога.Тя още не може да разбере,че сега нещата малко или много са се променили.Много пъти съм и го казвала,но тя не може да го разбере.Ходя на уроци и родителите ми дават луди пари за мен.Осъзнавам го и им благодаря,но като не искам защо ме карат насила?Всяка минута тя ми повтаря колко съм тъпа,ако искарам нещо,различно от 6,седмици наред ми го повтаря и ми се подиграва.Самочувствието рязко спада.Всички ми казват,че съм умно момиче,но аз искам тя да ми го каже.За Бога,тя ми е майка!!!Просто не знам какво да правя.Сигурна съм,че няма да вляза там,където тя иска,а не искам да загубя всякакви връзки с нея.Бях скоро на пробни изпити и имам 60-70 точки.Пред мен има около 50 души.Аз разбрах къде съм сбъркала (г-жата от училище ни каза едно,а то било друго - оттам е объркала всички и сега сме с ниски резултати).Не съм Айнщайн,не мога да бъда най-добра във всичко.Както във всеки клас има един,най-умният,който има все шестици.И в моя клас има такова дете,ама те са три - най-добрите ми приятелки.Майка ми все ме сравнява с тях,а уж разправя,че не я интересуват другите деца...Тяхните родители са уникални във всички отношения и си мисля,че отношението на родителя е много важно.Родителите на най-добрите ми приятелки не им опяват всяка секунда да учат,да учат и пак да учат,че са неудачници,че нищо няма да стане от тях,както правят моите родители и в частност майка ми.Баща ми е по-снизходителен.Той не напира като майка ми,мисли като мен,но той няма думата в този случай,тя просто си го е сложила като главна цел и това е.Сестра ми също се е опитвала да я накара да престане да ме тормози,но тя от дума не разбира.Аз съм говорила с нея тооолкова пъти,плакала съм заради нея и пред нея,но тя дори не се трогва.Сякаш не съм и дъщеря,а някаква машина и очаква да съм перфектна...Помогнете ми,не знам какво да правя.
Ами найстина това е много неприятно,но почти всички на твоята въэраст имат тоэи проблем!Когато аэ эавършвах 7 клас ,родителите ми баха такива перфекционисти...искаха по цял ден да уча ,да иэкарвам само шестици и прочие...!На таэи въэраст предполагам ти е много трудно да ги раэбереш,но това насйтина е много важно эа теб...все пак трябва да влеэеш на хубаво място,эащото ти предстой 5-годишно обучение..!Насйтина не е редно да те принуждава да влиэаш в училището эа програмисти,ако ти самата не го искаш!Поговори с нея като човек,беэ рев,нерви и т.н!А ако не подаде,просто си учи уроците и се яви на държавните иэпити,пък където те примат(каэвам го,эащото каэа ,че си добра ученичка,така че предполагам ще е ня хубаво място)!попринцип кофтито е ,че родителите не раэбират ,че децата се мотивират эа нещо само от собствените си стремежи и желяния.
А относно обидите на майка ти-не се впрягай!Като мине седми клад ще и мине....може би го каэва эа да те мотивира по някакъв начин да имаш само 6-ци!не се ядосвай :) Все пак ти е мяйка и 100% ти мисли доброто ,опитай се да я раэбереш :)
Късмет !
fuck_life
05-16-2007, 17:12
Благодаря,надявам се,че си права.За сега ще я оставя да си мърмори,защото явно няма да престане,но ако прекали ще се опитам отново да поговоря с нея.Тея изпити направо ще я побъркат,а покрай нея и мен... :roll:
VerryBerry
05-16-2007, 17:13
maika ti kva zodiq e?kakto i da e,i moqta mn me sravnqva6e i vse mi natqkva6e 4e sam maloumna,no ne kato tvoqta...tq e tejak slu4ai...abe...nz dali saveta mi 6e ti e ot polza,no ti si kandidatstvai,pak kadeto vleze6!i o6te ne6to-abe 6to ba6ta ti ne te za6titi pone vednaj?!kav ba6ta e?!6tom nemoje6 da se spravi6 i neiska6 da hodi6 v taq paralelka,pone toi e dlajen da te za6titi!!!!!!!!!ako i toi si otvori ustata nevqrvam 4e maikati 6e te tormozi taka... :wink:
fuck_life
05-16-2007, 17:26
Еми ние не сме от семействата,в които бащата е главата на семейството.Е,и той има думата,но в областа 'образование' не се бърка.Просто той е неутрален,странно,но факт. :|
Майка ми е зодия везни.Защо?
Абе эодията няма эначение!Най-добре найстина не и са връэвай и преми ,че го прай эа твое добро...пък когато дойд момента поговори отново с нея! :smt023
VerryBerry
05-16-2007, 17:53
misleh 4e e lav...6toto te kato re6at ne6to...kakto i da e...ti si u4i pak kakvoto stane,no vse pak...pogovori s ba6ta si...neka i toi se vklu4i!!stiskam palci [-o<
jjjjjj6363
05-17-2007, 08:07
Syvetyt mi e da kandidatstva6 i dvete ne6ta
VerryBerry
05-17-2007, 08:52
stiskam palci [-o<
fuck_life
05-17-2007, 14:59
Syvetyt mi e da kandidatstva6 i dvete ne6ta
Естествено,че ще направя така,но не там е проблемът.Проблемът е,че може да не ме приемат там,където майка ми иска,което е много вероятно,и тогава майка ми ще изпадне в някаква нервна криза ии няма да ми говори доста време.Не знам за вас,но аз без да контектувам с нея съм за никаде. :smt012
VerryBerry
05-17-2007, 15:47
mi ti kato ne vleze6-ne vleze6...koi ti e vinoven?pak tq ...da si izpada v nervnite krizi...ti ako prodaljava6 da si u4i6 dobre...tq moje da se uspokoi...nadqvam se-vse pak kvo si vinovna 4e ne si vlqzla? ](*,)
SwEeT_pAiN_F
05-17-2007, 16:18
Здравей,
знаеш ли колко много ми прилича това нещо при теб. При мен в седми клас беше същото, направо някакъв ужас беше, нашите даваха луди пари за частни уроци по математика БЕЛ, френски, английски.Нямах приятели, от къщи на даскало на курс и после у нас. Беше някакъв кошмар за мен. Но в крайна сметка млязох в езикова гимназия с френски и английски. Майка ми беше много разочарована от мен когато на изпита по математика изкарах 3,700 и нещо, направо беше в ужас. А по БЕЛ да не говорим че ми каза "Как ще ми изкарваш 4ка на изпит след като ходиш при най-добрия преподавател и всички вкъщи са литератури?!?!?" беше някъф ад. Но се оправи.. мина месец и всичко беше по старому. И така нататък...
И аз мълчах много когато ми се караше, мълчах и си го събирах в себе си, когато ходех през почивните дни при леля ми се наревавах много за да се отърся от проблемите. Тя ми казваше да не мълча.... Така и направих, изведнъж почнах много да оспорвам каквото тя казва, и в крайна сметка някои караници аз печелех. Така че.. не мисля че е правилно да мълчиш. Просто това си е твои живот, вярно още не си дорасла абсалютно сама да решаваш всичко, така че което ни искаш да става по нейната свирка, казваш й и толкова. Все пак ти ще го учиш ако нямаш желание за него, еми няма как да ти насади желанието, най-много да го намразиш адски! Казвам го от личен опит.
Късмет!
всички вкъщи са литератури?!?!?
:lol: :lol: :lol: :lol:
SwEeT_pAiN_F
05-17-2007, 17:51
всички вкъщи са литератури?!?!?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Съжелявам за грешката си литератОри
Т исерем на проблемите....
Violenza
05-18-2007, 08:39
Запиши се там, където ти искаш, защото ако не учиш това, което си си избрала ще ти е по-трудно и неприятно.
А и все пак това си е твоето бъдеще.
fuck_life
05-18-2007, 19:05
Запиши се там, където ти искаш, защото ако не учиш това, което си си избрала ще ти е по-трудно и неприятно.
А и все пак това си е твоето бъдеще.
Е,да,и аз това мисля,че е правилното решение.Обаче майка ми смята,че докато не стана на 18 тя разполага с живота ми. :|