PDA

View Full Version : Правилно ли постъпвам?

Принцесата
05-30-2007, 21:27
Открих, че съм влюбена в най-добрият си приятел. Винаги съм била, просто преди упорито отказвах да го призная, не исках и да мисля за това. Връзката ни с него е дълбока, това е едно уникално приятелство. Винаги ме е развеселявал, когато съм била тъжна, подкрепял ме е, когато съм страдала, просто той беше там за мен в и н а г и! Никога не съм чула лоша дума от него по мой адрес; нещо повече - дори и веднъж за всичките години не сме се карали, а аз си се карам доста честичко с останалите си познати.
Вероятно сега си мислите, че просто трябва да му го кажа и всичко ще се нареди щастливо с хепи енд...? Е, не може. Няма как... Първо, той е три години по-малък от мен. След време няма да си личи, но точно в пубертета разликата е огромна. Аз не я забелязвам, тъй като той е страшно напреднал и мноооого интелигентен за годините си, изключително точно и зряло момче. Второ, той си има прителка. Вярно е, че за последните години го видях да се събира и разделя с различни момичета, но не искам да преча на любовта му, не искам да се меся в една щастлива връзка. Направил е много неща, с които да ми покаже, че държи на мен и знача много за него, но никога не е прескачал приятелската граница. Страхувам се, че ако му призная, че го обичам, ще съсипя приятелството ни и така специалните ни отношения ще се развалят. Може би просто трябва да го обичам от разстояние...
Друго правилно решение не виждам. И все пак на моменти едно измамно гласче ми нашепва: "Само ако имаше смелостта...."
Според вас какво трябва да направя?

koalka
05-31-2007, 05:17
Според мен в този случай не трябва да му казваш...Има риск да изгубиш приятелството му, макар че ако толкова държи на теб това няма да стане.Така и така той те приема като приятелка и нищо повече.И да му кажеш-не ми се вярва това да се промени.

Poredniq
05-31-2007, 05:24
ми ако искаш да останете приятели просто не му акзвай. Ко ти пука на колко е кат те кефи начина по който изглежда и мисли? Може и той да те ахресва инак и просто да не го поакзва и той да е така филмиран. Ма кат четох че той излзиа с други момичета нз... ако ти пука за него не му акзвай сега. Кат скъс с жена му имаш избор-да му кажеш или не. Зависи на кво държиш повече-да ти е фрд или да имате сериозна връзка. Ако е първото си трай ще ти става суепр гадно и сдух ма се свиква а ако е второто напрао мудавай изобр като кво исак да те има. То след такъв въпрос ад остнете приятели е малко възможно и отнема време. А след връзка още намлаяват сумите. Изобирте не ги прайме ние а ти ай толко съвети и акъл от мене

sal4o
05-31-2007, 07:03
напийте се и му го кажи малко преди да припадне.але най важното е да му кажеш защото само ще се мъчиш :(

LilitoO
05-31-2007, 08:33
Ако му кажеш и решите че дории да не тръгнете ще запазите приятелството си това няма да стане...пак ще сте приятели но винаги ще емалко или много неловко между вас..затова по скоро трябва да решиш дали да рискуваш и да видиш дали и той не те обича скрито...или да оставиш нещата такак както са за в момента!!! Но това можеш да го решиш само то..колкото и съвета да получиш...

Iv4eTy
05-31-2007, 08:42
В тази ситуация е по-добре да не му казваш. Защото после колкото и добри приятели да сте, нещата ще се променят. Просто той ще те избягва защото ще му е неловко, като знае че го харесваш.

asi_basi
05-31-2007, 08:49
Ami spored men po-dobre si mal4i, za6toto tova priqtelstvo 6te go razvali6 ! Ot li4en opit znam.

p.s. toq savet s napivaneto mi haresa hahaha

Shadowscape
05-31-2007, 10:29
Влюбеният човек обикновено се бори за любовта си, стига да не е прекалено срамежлив или нерешителен. Струва ми се, че ти вече си направила своя избор - решила си да запазиш мълчание засега, тъй като осъзнаваш добре, че на този етап между вас нищо не може да се получи. За да има връзка и обич, трябва взаимност и от двете страни, а колкото и много да го обичаш, в случая ти си сама - той е щастливо влюбен и очевидно гледа на теб като на по-голяма приятелка.
Аз обаче няма да те съветвам да се откажеш от любовта си. Няма да ти препоръчвам и да му казваш. Според мен единственото решение в тази ситуация е да изчакаш. Продължи да му бъдеш толкова добра приятелка, каквато си му била досега. Подкрепяй го, бъди до него. Може би един той ще осъзнае, че има едно прекрасно момиче до себе си, което е било до него през всичките тези години, и чувствата му към теб ще се променят. Убеден съм, че той и сега те обича, но най-вероятно по малко по-различен начин. Границата между голямото приятелство и любовта е твърде крехка и условна, струва ми се, че в случая е съвсем реално да бъде премината. Не насилвай нещата обаче, остави времето да покаже какво ще се случи. Междувременно бъди такава, каквато си била и досега!

nasty_f
05-31-2007, 10:35
Еми,найстина е доста рисковано.Но от друга страна и той може да изпитва същото,както ти с него,но да го е страх да си признае.Няма нищо лошо да му признаеш.Ако ти е истински приятел,и ако не те харесва ще те разбере и няма въобще да ти се сърди и да променя отношенията си към теб.

gangstata
05-31-2007, 14:30
am WELLCOME 2 DA CLUB!ot sobstven opit ti kazvam-NEDEI!6toto ako nqma 4yvstva i ot drygata strana 6e stane gadno,kakto za nego taka i za teb.

Shadowscape
05-31-2007, 17:22
Еми,найстина е доста рисковано.Но от друга страна и той може да изпитва същото,както ти с него,но да го е страх да си признае.Няма нищо лошо да му признаеш.Ако ти е истински приятел,и ако не те харесва ще те разбере и няма въобще да ти се сърди и да променя отношенията си към теб.
Е, то кое му е рискованото тогава ако той не промени отношението си към нея? :)

Cedric
05-31-2007, 18:02
ot li4en opit te savetvam ne mu kazvai koe si struva pove4e edno ve4no priqtelstvo ili lubov koqto taka ili ina4e 6te svar6i?

MoHuTo
05-31-2007, 18:10
В тази ситуация е по-добре да не му казваш. Защото после колкото и добри приятели да сте, нещата ще се променят. Просто той ще те избягва защото ще му е неловко, като знае че го харесваш.

HYPE
05-31-2007, 18:25
според мен може малко да "бъзикнеш радиото" :-D
Не тръгвай да му казваш това което чувстваш и тн. Просто почни да флиртуваш с него, но не толкова че да му стане ясно още в началото какво целиш. Ако държи на приятелката си ще те среже, с което смятам че ще ти стане ясно че нямаш шанс. Обаче ако не го направи може да продължиш, но без да задълбочаваш нещата, определено след време ще се замисли и може би сам ще иска да поговорите. Не забравяй че жените лъжат по-добре от мъжете и винаги може да се измъкнеш с това че просто те бият хормоните и тн. ако усетиш че може да провалят нещата и да се скарате

Има риск, но както казаха в един филм - сама трябва да решиш, колко дълбоко искаш да влезеш в заешката дупка :-D
Успех :P

GaNgStAz
05-31-2007, 18:32
според мен недей да му казфаш.. и аз от личен опит знам.. просто каеш ли му кфо чуфстфаш и т.н. има няколко варианта :
1. да си съсипете приятелстфото (искренно не ти го пожелаам)
2. той може да се старае да си останете същите фр. както преди, но винаги ше има едно на ум, че ти го харесфаш и т.н. и тфа просто малко или мноо ше му тежи на съвестта.. пък и на теб ш ти е нелофко и мноо мноо трудно..
просто никога няа да сте както сте сега.. по добре недей да му казваш.. добри приятели сте.. предполагам че се виждате често.. време пред вас колкото щеш.. мисля, че рано или късно той ше разбере кфо момиче има до себе си и.. ш се земете :wink: успех