Влез

View Full Version : Няколко точно формулирани въпроса относно контрацептивите

Синеа
05-31-2007, 12:05
Тъй като въпросите ми са много, ще съм кратка.

1. Може ли алергия към латекса на презервативите да се прояви след 2-3 години водене на полов живот изцяло с този метод на контрацепция? И евентуално какво друго би могло да предизвика зачервяване на пениса и болки?

2. Понеже приятеля ми е алергичен към презервативи, а аз не съм навършила дори 18 и не е редно да посягам към противозачатъчни хапчета, какъв друг подходящ метод за контрацепция можете да препоръчате?

3. Поразрових се и разбрах за Фарматекс - представляват спермицид и се предлагат под формата на глобули, таблетки и вагинален гел. Спадат към вагиналните контрацептиви. Интересува ме ако някой е ползвал този метод за предпазване какво е впечатлението му. От това, което прочетох на други места, стигнах до извода, че за мен са подходящ метод и факта, че трябва да минат поне 10мин, докато се разтвори добре спермицида или че след това 6-8 часа не трябва да се правят промивки, за мен не е неудобство. Повечето ми притеснения идват от това дали са сигурни и евентуалните дразнения, които могат да причинят у мен и у партньора ми (макар че те явно се проявяват само у някои хора).

05-31-2007, 12:23
може да се прояви,организма се променя,кожните проблеми също,но звучи малко вероятно,аз не съм чувала особено
2.контрацептивните таблеткиот новата им серия в упътването или където си искаш пише че са подходящи за момичета,няма проблеми с това ако цикъла ти даже е нередовен,създадени са така че вече имат ниско количество хормони,с нищо не могат да ти навредят ако спазваш инструкциите и не ги приемаш с антибиотици
3.вагиналната контрацепция не е най-сигурната и е много неудобна,таблетката ,оже да не стигне за цялото количество,може да изтече,не трябва да се мърда и трябва да се чака,освен това така секс можете да правите само в леглото и само по веднъж,твърде неприятно и убива любовната игра и ефекта от нея
аз ползвам ясмин и нямам никакви проблеми с тези хапчета,най-важното правя го където ми падне по колкото пъти си искам,само не забравм да си пия хапчетата на време

krem4et0
05-31-2007, 16:02
Консултирай се с гинеколог и мини на противозачатъчни, ако е възможно. по-сигурно от тях е въздържанието само.
Ако не е подходящо-диафрагми, таблетки, прекъснат полов акт, календарен метод...........всеки си носи повече или по-малко рискове, ама ти решаваш!
П.С. Как така мъжете все непоносимост към кондомите имат?

WaKo
05-31-2007, 17:04
Еми има доста народ алергичен, латекса на презервативите за доста хора си е алерген, но затова има и други презервативи, които не са от латекс - има такива серий и на Дурекс и на Lifestyle мисля, точно за хора с непоносимост към латекс. Така че това е единия вариант. Другия най-сигурен са хапчетата - новите противозачатъчни са много пречистени и с много ниски дози хормони, така че ги няма страничните ефекти на по-старите поколения противозачатъчни, ама там си трябва консултация с гинеколог, за да прецени кои ще са най-подходящи за теб.
Ама на първо време провери дали това наистина е алергия - ако е алергия зачервяването ще се появи след ползването на презерватив и до няколко дни трябва да изчезне, но ако си стои може да е някаква болест, въпреки че не се сещам за болест с такива симптоми, ама все пак виж тия работи