View Full Version : Бащата
black_idiot
06-01-2007, 20:47
От както се помня баща ми никога не се е отнасял с мен като с човек. От малка ме комплексирваше и натякваше колко съм била дебела и аз зех че му повярвах.Още не мога да се отърва от този комплекс (а аз не съм дебела). Но в последно вр. нещата стават все по-зле. Той вика, крещи, постоянно се заяжда и се държи нетърпимо. Отнася се към мен все едно съм най-голямата утрепка на света. Обръща повече внимание на кучето отколкото на мен и се държи по-мило с него от колкото с мен. Всяка вечер се караме и аз не мога да продължавам вече така, а същевременно нз. какво да правя. Постовнно се търси нещо да се заяжда и нарежда,а когато му отговоря - става още по-зле- караници, блъскане,спира компютъра от бушона и тн... Чушствам се толкоз подтисната,мразя да сидя в къщи,не мога психически да издържам. Нз какво да правя ........... :cry:
mm mnogo lo6o se dyrji ba6ta ti s teb opitai se da pogovori6 s maika si ili se opla4i nqkyde tfa 6e pomogne..
black_idiot
06-01-2007, 21:10
ми аз с майка ми все говоря, но тя или е заета или не ми обръща внимание. А повечето пъти като става така е вечер, бащата изпива по чашка водка и не мога да разбера напива ли се от нея, защото голям мъж да се напие от 1 чашка,при положение че от мн. одавна пие така всяка вечер........и започва да се държи кошмарно.....
тогава ти остава да се оплачеш на някой тфа не може да продължава така нали?
Картинката ми е до болка позната,мога да ти кажа със сигурност,че баща ти се напива.Човек когато пие от години всяка вечер ,след още няколко години вече се напива от 1 чаша.За съжаление това е факт.Ти самата усещаш,че след изпитата водка е по злобен и се заяжда повече.Аз самата така и не добих смелост да кажа на моя баща,че не ми е приятно да се караме ,когато той е под въздействието на алкохола.Така че скандалите и дразгите не секваха,просто аз си намерих начин и избягвах присъствието му ,отивах си в моята стая и не разговарях особено с него.Това е една жалка картинка,която можеш да видиш във всяко второ българско семейство.Предполагам,че и с майка ти не се разбират добре.Не се отчайвай,избягвай да му се мяркаш пред очите и ако те пита нещо ,отговаряй по кратко,за да не се създават конфликти.Нямаш вина за това му поведение,след години ще разбереш ,че алкохолизма е болест и колкото и да си се старала да промениш нещата е почти невъзможно.Съветвам те и за някакъв разговор между вас тримата,но не намесвай алкохола,баща ти знае причината за поведението си и стига да има желание ще положи усилия да се поправи.УСПЕХ :)