View Full Version : Ako moje malko pomo6t ?
Escapelle
06-03-2007, 20:10
Здравейте на всички.Имам едно притеснение.Да започнем с малко предистория..
Значи миналия месец ми дойде на първи (всичко нормално).Мина както си трябва за 5 дни.Този месец трябваше да дойде около 25ти но уви.. нямаше го
Ние с гаджето си правехме секс въпреки закъснението, но преди няколко дни презерватива се скъса. Веднага ходихме до аптеката където казаха че няма пустинор и ни дадох ескапел.Изпих го веднага.. не бяха минали и 30 мин след половия акт.Проблема е в това.. че вече 3 дни след като пих ескапел още не ми идва , а иначе гърдите ме болят все повече , надути са...
Въпроса ми е някой изпадал ли е в подобна ситуация ? и все пак може ли да ми дадете някакъв съвет ?
Щом като си пила хапче, няма страшно. Освен това не е задължително след като го пиеш веднага да ти дойде цикъла. Изчакай още малко, след седмица ако още не ти е дошъл си направи един тест за бременност и после посети гинеколог. Надали си бременна, но дори и да не си - пак е добре да идеш, за да разбереш причината за толкова голямо закъснение.
Escapelle
06-03-2007, 20:22
Zna4i napravih si i test (otricatelen) zna4i ostava vse pak da otida na ginekolog.. ili da iz4akam o6te nqkolko dni da ne bi slu4aino da re6i da doide (4e nali zaradi hap4eto ima hormonalen disbalans ? )
moito mnenie e 4e trqbva b1rzi4ko da otide6 na ginekolog i tam 6te ti kajat vsi4ko otnosno pritesneniqta ti.
Не е задължително веднага да бяга на гинеколог, макар че също е много добро решение.
Сега, специално към авторката: за да е верен теста, трябва да е минала ПОНЕ седмица от половия акт. Поне. Иначе няма как - ще ти го отчете отрицателен. Така че....сама си прави съпоставките кога си спала с момчето и колко време е минало оттогава.
iskah da kaja 4e ako otide sega na lekar nqma da i se nalaga da pi6e temi v nqkav forum i da se pritesnqva! nali za tova sa lekarite, a po tvoite dumi te sa samo v kraen slu4ai. mislq 4e ne e mn pravilno da se prenebregvat lekarite, to zatova posle ima temi ot roda na "4akam bebe!"
spoko \:D/ sa6toto mi se slu4i i na men az sam s neredoven zikal s priqtelq mi pravihme sex i se skasa prezervativa pihme prostinol 20 min po kasnoo #-o i slava boguvsi4ko si doide na mqstoto i se opravi da tova bqha adskite 1 sedmiza i 3 dena v zivota ni no tova e normalno kakvo li ne ti minava prez glavata no to e normalno dori i pri neredoven obarkvat ti se hormonite i moze o6te po bavno da doide 6tom te bolqt gardite vsi4ko e nared spokoino :-({|= poslu6aite s priqtelq si muzika i se gu6nete vsi4ko 6tew e nared 6te visi6 :wink:
bloodybaby
06-05-2007, 10:29
Здравейте на всички.Имам едно притеснение.Да започнем с малко предистория..
Значи миналия месец ми дойде на първи (всичко нормално).Мина както си трябва за 5 дни.Този месец трябваше да дойде около 25ти но уви.. нямаше го
Ние с гаджето си правехме секс въпреки закъснението, но преди няколко дни презерватива се скъса. Веднага ходихме до аптеката където казаха че няма пустинор и ни дадох ескапел.Изпих го веднага.. не бяха минали и 30 мин след половия акт.Проблема е в това.. че вече 3 дни след като пих ескапел още не ми идва , а иначе гърдите ме болят все повече , надути са...
Въпроса ми е някой изпадал ли е в подобна ситуация ? и все пак може ли да ми дадете някакъв съвет ?
Зависи, кога ти е овулацията и има ли опасност по време на овулацията да си заченала!
Ако си заченала и след това по време на предполагаемото закъснение и да си пила хапче и да не си, изходът си е един и същ!
Не искам да те плаша, но вземи си един тест ако мислиш, че може да си бременна!Хапчето няма да се "справи" със зародиш на 1 или 2 седмици!
bloodybaby
06-05-2007, 10:31
Не е задължително веднага да бяга на гинеколог, макар че също е много добро решение.
Сега, специално към авторката: за да е верен теста, трябва да е минала ПОНЕ седмица от половия акт. Поне. Иначе няма как - ще ти го отчете отрицателен. Така че....сама си прави съпоставките кога си спала с момчето и колко време е минало оттогава.
В голям процент от случайте да, но при някой жени нивото на хормоните се повишава много бързо и може още на 3 - 4 ден от зачеването да си покаже, че е положителен!