View Full Version : Домашен любимец ;(
GossipGirl89
06-06-2007, 20:03
Не знаех къде да поставя темата затова я поставих тук. Става дума за моят домашен любимец-кучето ми. Вече кара 11-та година,възрастно е и е болно от някаква болест-Не знам как точно се казва, но за последните 2 месеца напълня много,а почти не се храни и бъбреците му почти не функционират :cry: Много е зле и нашите решиха да викнат ветеринар да го приспи тъй като той вече го е преглеждал и каза, че надежда няма... Аз знам,че за него ще е по-добре, за да не се мъчи, но пък от друга страна ме гризе съвестта, че ние ще го умориме :( Та въпроса ми е следния-как да постъпя? Не искам да се мъчи, но пък ме е страх, че ако го приспят после цял живот ще ми тежи на съвестта. :smt010 :smt010 :smt010
Според мен е по-добре да го приспите. Ти самата казваш, че то е старо, не му остава много живот. Според мен е по-добре да бъде приспано без болка отколкото да умре от естествена смърт, но с много мъки. Това дали ще ти тежи на съвестта зависи от теб. Мисли за тези дайствия като за нещо добро, което ще направиш за кучето. И, без да се обиждаш, струва ми се, че ще постъпиш малко егоистично, ако го оставиш. За мен е по-хуманно да го приспите. Освен това ако го оставите, ти ще гледаш как се мъчи и пак ще ти стане гадно.
ПП. Знам какво е да имаш дом. любимец, но по стечение на обстоятелствата не се стигна до тази дилема.
Jamalska
06-07-2007, 10:08
Ох...евтаназията е адски ужасно нещо.Уж е по-добре за него да не се мъчи,тъпото е че не знаеш какво иска то...то може да иска да се бори.Веднъж участвах в дискусия на тая тема...
На мен лично би ми било адски трудно да се разделя с него.сигурна съм,че и на теб,но ако виждаш,че се мъчи ...по-добре сега,отколкото да умре от болки,.
Имам и куче и котка...Обожавам животни и аз съм стигнала,до едно решение..Когато дойде момента ,да се собогувам с тях..Ако трбва на следващия ден ще си взема друго.
Знам боли..просто не знам какъв е този момент... Незнам как ще го преживее нормално човек,който Ообожава животните,и дели вижота си с тях... Стискай зъби..Поплачи си... И макар да не ти се мисли от сега,започни да търсиш някое мъниче!!!Наистина много съжалявам!
GossipGirl89
06-07-2007, 11:19
Благодаря ви за изказаните мнение. Дам, аз също обожавам животните и може би точно заради това ми е толкова трудно... Не знам, много съм се привързала към негор пък и като знам, че от мъничко ми е в ръцете, че аз съм го отгледала...спомням си как си играех с него... :smt010 Много кофти момент...Но няма как-то наистина е зле,вече отказва и да се движи,преди поне можеше малко-сега и това не прави...Представям си какви болки изпитва и не искам да се мъчи повече...Боли ме,кофти ми е,но ще се опитам да мисля главно затова, че на него така ще му е по-добре и няма да го боли... :cry:
Уффф много е тъжно :( Шапка ти свалям,эа това,че си еспула толкова години да го гледаш и да си с него!Найстина,эащото аэ не успях,предадох се :cry: ,но както и да е.
По темата: Може би е по-добре да го приспите.Няма эа какво да те гриэе съвестта!ПРавиш по-доброто!Така е по-добре эа него,няма да се мъчи и ще го отървете от болката.Не се иэмъчвай,а направи най-доброто эа животното.
Сменете ветеринаря ако си близо до Стара Загора може да го закарате до института "Тракийския" за да го погледнат като хората.
Виждал съм и по-тежки случаи в които не животното ,а некадърността на ветеринаря е причина за състоянието му.
Каква порода е ?
Кастрирано ли е?
gabrielka@a
06-09-2007, 07:42
Уф!Много гадно!Аз имам и куче и котка и много ги обичам!На твое място бих помислила какво е по-добре за кучето и го направи,защото иначе е егойстично.....знам,че ти е трудно,но трябва да го направиш!