PDA

View Full Version : Приятелство и общи интереси?

06-11-2007, 06:48
От какво зависи приятелството? От общи интереси или от нещо повече. Защото има едно момче и едно момиче, с които бях приятел, но ги срещнах по време, когато имах като тяхните интереси, сега пак съм себе си, с моите си интереси и се оказва, че вече почти нямаме общи интереси и само се караме. Важно ли е да имате доста общи интереси за да се разбирате?

Seducti0n
06-11-2007, 07:09
Може да сте различни и пак да има приятелство по между ви.Интересите не са всичко,по-важен е мирогледът,моралните цености ,които притежвате и т.н.Ако имате сходни възгледи за живота,ако наистина следвате някакви принципи,ако си приличате по цялостно държание-това са отлични предпоставики между вас да се изградят приятелски отношения.Не забравяй,че еднаквостта,създава тягосна и неприятна рутина,а различията,правят живота ни,по-интересен и пъстроцветен. :D

06-11-2007, 07:14
Е, да обаче мирогледът на човек с интереси чалга е много различен от мирогледът на човек с интереси алтернативна музика. А и нашето мислене е много различно. Например те четат книги, а аз не се правя на умен като тях. ДДаже ми хареса какво каза едно момиче от моя клас. Учителката говореше за темата за ЕСЕ по Литература на тема: "Четенето - удоволствие или мъка?" и момичето пита: "Добре вие казахте ако е удоволствие, а ако е мъка?". Просто аз и това момиче се занимаваме с тези неща само ако ни е за училище/работа. Например, въпросното момиче написа доклад за наркотиците защото е за училище иначе в живота не говори за таиква лоши неща. В смисъл с тези хора вече нищо не ме свързва, нито интереси, нито мироглед, просто ги срещнах, когато не бях себе си.

`Death`Whore``
06-11-2007, 07:16
Приятелят може да бъде и чалгар. По-приятно е, когато интересите ви се припокриват. Разбира се, манталитетът е важно нещо. Има чалгари, които не са селяни.

06-11-2007, 07:17
Е да, ама ако приятелите ти непрестанно обсъждат новините и политиката а на теб ти призлява от тези неща?

`Death`Whore``
06-11-2007, 07:19
В такъв случай какво си харесал в тях? Трябва да ти е приятно да разговаряш с човек, за да ти е приятел.

06-11-2007, 07:22
Целият ми проблем е, че съм ги срещнал по време, в което мислех като тях. Но това беше временен период. Не бях на себе си просто. И сега не знам как да прекратя отношенията си с тях. А те, въпреки, че се правят на умни и разбирачи от всичко, говорейки за политика и новини, понякога момичетата от групата говорят как мъжо й я ебал и я боляло дупето, а има и момчета.

Seducti0n
06-11-2007, 07:23
Щом по това време,не си бил себе си,да разбирам,ли,че тогава си заемал поза за да се харесаш на тях :?: -дано,това да не прозвучи обидно. :? просто питам.Щом си осъзнал,че нямаш бъдеще с тях,на приятелска основапо-по-добре не общувай с тях или сведи контактите до минимум.Да речем,аз слушам чалга от време на време,но и друга музика харесвам,не се ограничавам само в един стил и съответно не съм проти метъла,пънк-стила и т.н,само защотот не ми допадат.И си мисля,че независимо от това,че хората са различни,могат да намерят общи теми,стига и двамата да бъдат стойностни като хора,а не накакви повърхностни същества които не ценят,истинските неща в този живот.

`Death`Whore``
06-11-2007, 07:23
Ама ти приемаш цялата компания като свои приятели? Осъзнай се. Запитай се дали ги обичаш - може да ти се стори педалско, когато става въпрос за мъже, но просто се замисли.

06-11-2007, 07:25
Щом по това време,не си бил себе си,да разбирам,ли,че тогава си заемал поза за да се харесаш на тях :?: -дано,това да не прозвучи обидно. :? просто питам.Щом си осъзнал,че нямаш бъдеще с тях,на приятелска основапо-по-добре не общувай с тях или сведи контактите до минимум.Да речем,аз слушам чалга от време на време,но и друга музика харесвам,не се ограничавам само в един стил и съответно не съм проти метъла,пънк-стила и т.н,само защотот не ми допадат.И си мисля,че независимо от това,че хората са различни,могат да намерят общи теми,стига и двамата да бъдат стойностни като хора,а не накакви повърхностни същества които не ценят,истинските неща в този живот.
Не е така, бях станал политически активен още от 7 клас, а тях ги срещнах в 8. Но, в 12 клас осъзнах, че просто политиката не еза мене.

Seducti0n
06-11-2007, 07:26
Щом не желаеш да общуваш за бъдеще с въпросните хора,ккаво ти пречи да прекратиш отношенията си с тях :?:

06-11-2007, 07:28
Ок, тогава още след малко ще изхвърля всичко, което ми напомня за тях. Бях чел, че това е един вид психотерапия. Изтрих ги от Скайп и от ICQ, остава да им изтрия и телефонните номера, както и да им изхвърля снимките.

Seducti0n
06-11-2007, 07:31
Ок, тогава още след малко ще изхвърля всичко, което ми напомня за тях. Бях чел, че това е един вид психотерапия. Изтрих ги от Скайп и от ICQ, остава да им изтрия и телефонните номера, както и да им изхвърля снимките.-Браво за смелоста,аз никога не съм се решавала на подобна крачка.Наистина,би ме заболяло,но пък може би така,ще можеш напълно да ,,скъсаш,, със спомените от миналото.Не бива да се чувстваш виновен за това,че си променил мирогледа си и за това,че си осъзнал,някои истини от миналато.Късмет. :wink:

[B]a[N]D[i]T[k]a
06-11-2007, 18:28
kakvo li ... prosto da se pripokrivate... vupreki 4e sum imala fr korenno razli4ni ot men.. :) moje bi prosto .. prost ezik :P

yowmaan_niki
06-12-2007, 14:04
Според мен да ги заличиш от живота си е най-тъпото нещо,което можеш да направиш :!: :!: :!: [-X
По-добре гледай да избягваш да общуваш с тях.След като не си изкарвате добре заедно предполагам,че и те няма да те търсят често.Но мисля,че е хубаво да си останете приятели до известна степен,особено след като сте били близки преди време и сте си споделяли.Може след време пак да ви убедини някоя неволя(аз много харесвам поговорката-Всяко зло за добро.)И ще бъде много по добре за всеки един от вас ако си останете приятели.
А междувременно може да си намериш други приятели(жалко,че не е толкова лесно да го направиш,колкото да го кажеш :(),с които имате общи интереси и да излизаш с тях :)

Presley
06-12-2007, 15:03
Абе кой каквото ще да каэва!Много е важно да имате общи интереси ,общи теми и т.н!От общите интереси ,тръгват и темите эа раэговор,а раэговорът е много важно нещо между приятели...
Така че отговорът на въпроса ти -ДА,важно е.