Влез

View Full Version : Наказания и носталгия - моя живот

darking
06-17-2007, 09:36
Здравейте, днес се регистрирах. Незнам дали темата е за тук, но...
Искам да споделя мнението си относно мойте родители и какво изживявам аз всяка лятна ваканция. Когато бях малък си мислех, че съм най-обикновено момче с най-обикновени родители, но в последствие се оказа друго. Баща ми постоянно ме наказва и от както съм почнал училище(от 1 клас) летните ми ваканции са преминавали ту добре ту зле. Когато завърших 1 клас ваканцията ми мина много добре. Тогава бях на 8 години и ваканцията ми не ина по най-очаквания начин. Наще се разделиха и живях при баба си(по майчина линия) чак до средата на 2 клас. След завършването на 2 клас когато наще бяха събрани аз излязох навън и закъснях 1 час. Оказа се, че баща ми е имал много важна работа и ме наказа за цяла лятна ваканция да излизам само в градината(тогава вече се преместихме в къщата на баба ми и дядо ми(по бащина линия), която хич не е малка и лоша - с басеин, огромна градина, супер обзавеждане) и да седя в къщата без да правя нищо което ми харесва. Понеже аз обичам много да играя на компютър и да гледам телевизия това беше ад за мен и се чудя как съм го живял :) Братчед ми идваше в къщата да играе на компютъра, защото той си нямаше и стоеше с дни, а аз седях и го гледах как играе. Понеже компютъра беше в таванното помещение което беше с капак над стълбите за към долния етаж играхме с братчед ми заедно в удобни моменти и след това се преструвах, че само го гледам. Така ми мина половината ваканция докато не дойде денят на прошката и незнайно как родителите ми се смилиха над мен(и по точно баща ми, защото майка ми е малко против наказанията, но не може да му се опълчи) и ми позволиха да играя на компютъра докато не почна 3 клас. Така и ми мина ваканцията. Като завърших 3 клас на рождения ми ден(на 3 юни) не бях на себе си и нарекох дядо си свиня. Баща ми ме наказа за цялата ваканция, но този път по-строго. Този път когато идваше братчед ми неможех и да го гледам, нито пък да играя навън в градината. Единственото което можех да правя е да си седя тихо и кротко в стаята и да си чета книга. Чаках с нетърпение да дойде денят на прошката, но уви - този път наще не ми простиха и бях наказан така цяла ваканция. В последния месец само имах правото да гледам телевизия и то по малко. След завършен 4 клас кандидатствах за СМГ и се спуках от решаване на задачи. В края на юни кандидатствах и влязох. Именно тази ваканция беше първата ми истинска. Никога няма да я забравя, защото с братовчед ми играхме по цял ден на компютъра, играхме футбол в градината, плувахме в басеина и въобще от тази ваканция имам толкова спомени които няма как да ги забравя. Когато почнах 5 клас се преместихме в наша си къща(на 2 етажа и по-малка от тази на баба ми и дядо ми, без басеин и пак с голяма градина която сега е цялата в цветя и реколта и не може да си помисля да ритам. Хубавото е, че съм много близко до баба ми и дядо ми(10 минути път с кола). Когато дойде ваканцията пак се учудих, защото не бях наказан и пак мина доста добре. От нея също имам много хубави спомени, но не в къщата, а на морето. Като се има в предвид, че не бях ходил на море от 2 години и за последно ходих с майка ми и майка й(баба ми) в Китен когато наще бяха разведени бях много щастлив. Още по-хубавото беше, че бяхме заедно с братовчед ми и с братовчедка ми, които са на еднаква възраст(4 години по малки от мен) и беше....супер яко. Ето...сега 6 клас мина и пак съм наказан :( Тази година никак не е важна за бъдещето ми, но баща ми заради успеха ми, който е 5.20 и заради оценки които смята, че съм крил от него, а и аз не съм ги знаел ме наказа. Сега освен, че немога да седя на компютъра(сега се крия :) ) ми е забранил и да се виждам с приятели и братчед ми. Това пак е търпимо, но иска и да науча всичките си учебници от тази година. Каза, че ще уча по цял ден и след това ще ми изпитва на цели раздели, но не както изпитват учителите(на въпроси), а урока от началото до края(както изпитват студентите) и почти 1 към 1. Майка ми ми каза, че ако съм се стегнал и мина целия материал до 15 Юли ще играя след това, но се съмнявам, че ще насмогна. Мисълта, че едвам научавам един урок по критериите на баща ми, а той иска да ме изпитва на раздели(по няколко урока) ме съсипва. Кажете какво да правя, че искам да си изживея живота както предишните две ваканции, а ми се пише по-гадна и от тези след 2 и 3 клас.

Sevt
06-17-2007, 09:40
Баща ти е луд само тва мога да ти кажа....за жалост много хора идея си нямат как трябва да се възпитава едно дете :(

darking
06-17-2007, 09:44
Да допълня - Чувстам се прецакан! Момичетата от нашия клас са пълни отличнички(какъвто бях аз и в 1,2,3,4 и 5 клас), но момчетата изкарват двойки(тази оценка до сега не съм я имал даже) и завършват с не повече от 4.90 и си живеят живота. 3 мой приятеля от даскало, които имат много по-малък общ успех от моя(5.20) в момента са си в skype и си играят и техните нищо не им казват, а аз съм наказан :(
ЕДИТ: Още нещо - по най-важните за следващата година предмети(Математика и Български) имам съответно 6 и 5 за годината като оценката по БГ не ми е реална, защото учителката не искаше да ме изпита, иначе щях да имам 6, защото бях учил. Друг е въпроса, че от 100 човека на един изпит като този след 7 клас по математика и БГ, само че за след 6-ти бях на 3 място и ми обещаха подарък, защото им спестих 500 лева от едни уроци по тези два предмета. Явно наказанието ми е бил подаръка. По природознание изкарах 4 за срока и за годината, защото пак не искаше да ме изпита и иначе щях да имам 5. Тази по Информатика ме е нарочила и при само 6-ци ми е написала 3 за срока и при положение, че първия срок имах 6 ми е писала 4 за годината. Озовали са се някак си в денвника някакви 3-ки и 4-ки по Информатика и родителите ми си мислят, че е от знания и това е най-голямата причина да съм наказан. Абе въобще учителите ме прецакват и после въпреки пак добрия ми успех наказанията ми се струпват на гърба от "лудият" ми баща.

vikipf
06-17-2007, 10:24
Баща ти е луд само тва мога да ти кажа....за жалост много хора идея си нямат как трябва да се възпитава едно дете :(
:?

MomoCA
06-17-2007, 10:31
Ne mislq 4e na na6te nqkoga im e pukalo kvi sa mi ocenkite i vednug ne sa me nakazali. A ocenkite mi bqha megdu 4 i 5, i lqtoto vinagi sum sedql do okolo 1-2 prez no6ta na vun.

Ba6ta ti ne znae mnogo kak da bude strog spored men ili e imal o6te po strogi roditeli.

darking
06-17-2007, 10:40
Ne mislq 4e na na6te nqkoga im e pukalo kvi sa mi ocenkite i vednug ne sa me nakazali. A ocenkite mi bqha megdu 4 i 5, i lqtoto vinagi sum sedql do okolo 1-2 prez no6ta na vun.

Ba6ta ti ne znae mnogo kak da bude strog spored men ili e imal o6te po strogi roditeli.
Казва, че е бил много кротък и е нямало повод да го наказват, но един път са го държали цял ден извън апартамента в Германия(когато е бил там) и не са му давали да влезе. Хората с годините омекват ли незнам, но сега баща му(дядо ми) постоянно за бъзик когато баща ми ми се скара(постоянно крещи след мен ако се кача на дърво, ако тичам кат луд и т.н) върти пръст около ухото си, демек - тоя луд ли е и се смее. Също така не ми се кара за нищо и... Абе може и баба ми и дядо ми да са се държали така с него, но сега определено не е така. А баща ми идва понякога да го убия,но ми е и жал за него. Заради него са ми пропаднали много мечти. Когато приятелите ми ходят някъде той не дава защото си е изградил някакво недоверие в мен и си мисли, че ще прескачам огради и т.н. Заради него също ми се е налагало да бягам от училище - защото не съм могъл да уча пълноценно поради лични причини, а ще изпитват и след това съм бягал повторно за бележка за този и миналия път. Въобще...

find_m3
06-17-2007, 11:04
А посяга ли ти?Щото се е видяло ,че е гадняр ама ако ти посяга..... :(

darking
06-17-2007, 11:14
А посяга ли ти?Щото се е видяло ,че е гадняр ама ако ти посяга..... :(
Ми един лек ритник и тва ми беше по случаи завършването :) Иначе като малък - доста. Сега вече не толкова.

alkobalko
06-17-2007, 12:19
Личи си , че баща ти или има психологически причини, или въобще не е на ясно как се възпитава дете. Не знам дали нашите съвети ще ти помогнат. На тази възраст няма какво толкова да направиш, за да му се противопоставиш.

darking
06-17-2007, 13:03
Личи си , че баща ти или има психологически причини, или въобще не е на ясно как се възпитава дете. Не знам дали нашите съвети ще ти помогнат. На тази възраст няма какво толкова да направиш, за да му се противопоставиш.
Явно... Баща ми някак си много бързо се ядосва. Нямало е ден в който да не трепери от нерви. Чудя се как тоя човек не е умрял от загуба на нервни клетки?! Когато бях много малък(на към 5 години) той илизаше навън и пушеше, прибираше се към 4 часа и спеше после цял ден. След това като живота му се оправи така да се каже(отказа цигарите, след раздялата му с майка ми си взе поука и за ходенето по кръчми(то в тая къща никъде не може да ходи де :? - само по работа с колата и се прибира)) някак си стана толкова строг за да не повторя грешките му. Постоянно ми говори, че иска да ме вкара в правия път като аз на никъде не съм тръгнал. Даже както казах в миналия си пост ми се е налагало да бягам от училище за да не ме изпитат щото знам, че после ще ме спука в къщи. Понякога ми се иска даже напук на него да пропадана и тогава да го видим, но още не съм толкова "издрънкал". Все пак имам планове за бъдещето си. Даже вече ме е поставил в някво супер гадно положение. Казал ми е, че за ниска оценка ще ми счупи главата(той винаги така се изразява, но само се кара и понякога в добавка по един шамар), а за лъжа....няма нужда да ви обеснявам :) Казал ми е също така, че ако си направя рана, той ще ми направи още 5 и... Тежък ми е живота, хора!

IlLuSi0nS`
06-17-2007, 14:30
хах просто не го слушай, не прави каквото ти казва, не спазвай тези забрани.. изобщо прави каквото си искаш и да не ти пука..

BrokenInnocence
06-17-2007, 15:17
Не мисля, че в случая можем да ти дадем кой знае какви съвети. Само можем да си повтаряме, че баща ти е абсолютно смахнат, ама то ти и сам трябва да си го знаеш.

darking
06-17-2007, 16:07
хах просто не го слушай, не прави каквото ти казва, не спазвай тези забрани.. изобщо прави каквото си искаш и да не ти пука..
Все пак не искам като стана от леглото да не мога да се помръдна от синини :roll:

Presley
06-17-2007, 16:44
Всъщност не ми е ясно ,эащо някои хора каэаха че баща ти има психични отклонения!това не е вярно ,даже според мен е доста далеч от истината!Да ,вярно е ,че е доста строг и че сигурно ти е мноого кофти,но пък не е добре да даваме такива краини эаключения..!
Според мен той просто е эагрижен эа теб.сигурно ще ме нападнат и ще кажат,че ако е эагрижен ще иска да си щастлив...!Но все пак-раэлични хора,раэлични раэбирания по раэличните въпроси.това е нормално,има и такива родители.Мислят си ,че са ужасно эагрижени эа доброто на детето и таэи мисъл ги обсебва до такава степен,че чак препаства в един вид болестно състояние,с други думи-мания.Энам эа какво точно става дума,эащото вуйчо ми (бащата на братовчедка ми) е точно такъв.С нея бяхме много блиэки от малки,иэраснахме эаедно.Помня колко беше строг с нея....имаше огромни иэисквания и съответно эа тяхното нарушаване и огромни накаэания..!Тя сега е на 16 ,а положението си е същото..!Сгафи ли,накаэанието идва.Абе няма да раэкаэвам повече.Просто няйстина е супер неприятно,най-вече эа дете на твоята въэраст.Много си малък и имаш огромно желание да дивееш,това е нормално.Иска ти се да си играеш на компютъра,да риташ и да си свободен.Но няма как.Доста малък си и в таэи въэраст нямаш какво да напавиш,эа съжаление.Родителите са теэи,които решават...!Мога да те посъветвам само да ги слушаш ,и най-вече баща ти.Прави каквото иска.Но не се имай эа роб,эащото не си такъв.Просто си едно дете ,което слуша родителите си ,в това няма нищо лошо.Ти поэнаваш лаща ти и энаеш какво би го адосало.Най-добрият ход ще бъде да иэбягваш теэи неща....колкото и да ти е трудно,опитай се.
Е дано поне ти прочетеш тоя роман :-D
Късмет ти желая.И пробвай да научиш учебника (въпреки ,че това вече найстина е прекалено...).

06-18-2007, 13:58
Ти си във възраст, когато трябва да си повече навън, по-малко вътре и пред компютъра. Иначе за боя - ми нормално е, аз съм на 18 и баща ми пак ми посяга.

sashoTo
06-18-2007, 14:16
xm :] kato za nachalo pochni da go psuvash i draznish dotakava stepen che da te bie sled tfa mu vikai che she bie do edno vreme taka she izvuiuvash da mojesh da imash sekfi ocenki
sled tfa pochni da govorish na maikati che super mnogo go mrazish toq chovek i che ne iskash da imash nishto obshto s nego ( ako e taka a as mislq che e tochno taka ) taka she gi nakarash da se skarat i malak shans da se razvedat ako maikati te obicha a tva ne go vijdam da ne e taka se pak ti si chast ot tqloto na maikati edin vid ^^
sled tfa za izvestno vreme spri da uchish v nachaloto na 7mi klas dokato pochnat da ti vikat za ocenki i sled tfa pochne da ne im puka dori mojesh da kradesh apari ot tqh da si zagubish telefona narochno i takiva neshta .. moe da pochnesh da pushish cigari i da im pravish mrusno narochno..
i sled kato si napravil tiq neshta ako gi napravish pochni da mislish za sebe si .. uchi kolkoto mislish che e nujno igrai na kompa sushto tolkova smqtam che ako gi napravish tiq neshtta shte si svoboden da pravish kakvoto si iskash bes roditelski kontrol .. as sam gi napravil tiq neshta i sam ql qko skandali ot nashte obache sega sam 8mi klas naput da stana 9ti i.. v petak bqh na hard tehno parti noshno v klub Black Box i se pribrah v 7 bes neshto.. na sledvashtiq den maika mi me pita kade sum bil i as i kazah "na klub s priqteli" .. happy end A ?

didsy
06-18-2007, 14:24
:shock: lol неам думи тфа е някфо супер странно нее мога да разбера родителите със някфи криворазбрани куци схеми само едно знам прай си кефа живей си както намериш за добре па кото стане ;-) :::

IlLuSi0nS`
06-18-2007, 14:53
каквоооооооо?!!?!?!?!!?!? НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ТЕ УДРЯ!!!!!!!!!! щом се стахуваш от подобно нещо значи трябва да предприемеш сериозни мерки.. ако наистина те удря, не можеш да живееш в този човек.. говори с майка си, защото явно е мн по-сериозно отколкото аз си помислих отначало.. ако трябва се обади и в закрила на детето.. ТИ СИ МУ СИН, А НЕ РОБ!!!

-MiSs Sixty-
06-18-2007, 16:07
Какъв живот водиш ти! :shock: Да се надяваш, че няма да те накажат следващата година, да си мечтаеш за няколко спокойни минути..Ужас! А майка ти защо стои безучастно? Толкова ли сте безсилни всички срещу баща ти? Закъснял си един час и..омг! Не знам какво да кажа. Адски ти съчувствам. Майка ми не може да ме прибере лятото, правя каквото си искам. Но аз пък съм голяма манипулаторка и знам как да си издействам нещата. Защо не се опиташ да поговориш с вашите и не им обясниш, че ти съсипват психиката по този начин. Достатъчно си порастнал/а, за да взимаш някои решения сам/а.. Покажи им, че си достатъчно разумен/на. И какъв е този 'ден на прошката'? Какво чакаш дотогава. Опитай се да поговориш с тях, това е най-добрият вариант според мен..

SwEeT_pAiN_F
06-19-2007, 13:46
Здравей.. нещо подобно съм и аз макар че... поне все аще не са почнали да ме наказват а съм на почти 17 години :? ще пусна тема и ако искаш прочети я...

06-20-2007, 18:46
sladur4e nie ne si izbirame roditelite.ba6tati misli za teb kato se dyrji taka no otdavna e minal granicata.bih iskala da ti dam nqkakyv syvet no neznam kakyv da byde toi.moje bi prosto si trai i go slu6ai.ako iska6 da ostane6 cql i bez sinini.

krasivata_luvica
06-20-2007, 20:14

free_cool_GirL
06-20-2007, 20:51
mm na4i....i na6te mi posqgat i s1m na 14....
az namerih oba4e edin na4in s koito sa bezsilni sre6tu men...
kolkoto i trudno da zvu4i..kogato ti posqgat sedi6 bezm1lven ne se pazi6 se edno im dava6 da te udrqt, pla4e6 no bez 4uvstvo....stava mn konfuzna situacia za6toto dare4em toi te udrq a ti sedi6..i toi se ob1rkva i izvedn1j spira i te pita dobre lisi.sedi6 i roni6 s1lzi none ridae6 samo s1lzi..kakvoto kaje otgovora6q odobritelno....prosto na6te tolkova mn se ob1rkaha...maika mi zapo4na da se pita dali ne prekalqva s v1zpitanieto...tva ne vseki go moje mn e trudno da spre6 intoiciqta si dare4em da si vdigne6 rakata za da se predpazi6 ama povqrvai mi kogato vidqt 4e ve4e ne ti puka dali te udrqt, dali te psuvat dali te galqt...vse ne6to 6e im svetne...kogato me zatvorqt nik1de da ne izlizam spiram vsqkak1v kontakt s na6te spiram da qm...da govorq....prosto gi nakaji s ne6to..ne moje6 da im posegne6..ne moje6 da gi napsuva6..ne moje i da im obesni6 4e ne sa pravi...mi nameri ne6ty dr...q po4ni da razpraq6 nalqvo i nadqsno 4e te biqt 4e te nakazvat za gluposti....da vidim kvo 6e stane....opr ne 4akai pro6kata i te molq zapomni si tezi dni...tezi udari na roditelite i nikoga ne go prilagai na svoeto dete...za6toto horata kato ba6ta ti po princip sa bili jertvi na podobni roditeli kakvito sa te samite(ba6ta ti)...moje da zvu4a kato luda ama vseki p1t kogato mi posqgaha mi se "razk1rvqva6e" nosa..ne toi ne se razk1rvqva6e a az prosto s ne6to si bodqh pr1sta i s kr1vta si namcvah okolo nosa i lqgah nqk1de i se edno nqkoi kato me vidi nosa mi se e razk1rvql dokato spq....abe idei mn....samo gore glavata....i da ne ti puka vsi4ko 6e s opravi..zn 4e zvu4a kato nqk1v mazohist ili ne6to podobno ama ne s1m...posto zvu4i taka...