View Full Version : Тайната на любовта, живота, щастието и всичко друго?
Наистина ли тайната на любовта, живота, щастието и всичко друго се крие в това да откриваме щастието и в най-малките неща, които приемаме за даденост? Например - слънцето и неговата светлина (без която всъщност не можем), красивата усмивка на момиче или грейналите хиляди звезди на небето през нощта? Дали, като ставаме възрастни прекалено много започваме да мислим за живота, но затова пък забравяме да го живеем? При мен поне е така. Понякога не е нужно да се анализира всичко.
loving_you_
06-20-2007, 22:03
Например - слънцето и неговата светлина (без която всъщност не можем), красивата усмивка на момиче или грейналите хиляди звезди на небето през нощта.
Това звучи адски красиво, но за съжаление много малко хора го възприемат така...
А иначе за ман също е прекрасно да се радвам на най-малките неща... ;)
Задавам темата, защото до 6 клас включително мислех оптимистично, виждах всичко "през розови очила" и живеех истински. После, в 7 клас станах прекалено реалист. До толкова, че в 8 клас бях вече един завършен песимист. Докато до 6 клас в един слънчев ден виждах колко е хубав, после започнах да го виждам като обикновен и скучен. И така, чак да 11 клас, когато отново "преоткрих" себе си. Сега слънчевите дни пак ми се струват приказни. А съм щастлив дори и в мрачните.
Например - слънцето и неговата светлина (без която всъщност не можем), красивата усмивка на момиче или грейналите хиляди звезди на небето през нощта.
Това звучи адски красиво, но за съжаление много малко хора го възприемат така...
А иначе за ман също е прекрасно да се радвам на най-малките неща... ;)
Повярвай ми, децата го възприемат именно така. Поне аз като дете така го възприемах. Аз ли бях ненормално оптимистичен или е така с всички деца?
Даже ще ви демонстрирам, че понякога като знаеш повече за нещо не го оценяваш (повече знания - по-малко щастие). Хубаво е да се знаят много неща, но защо знанията "изяждат" радостта? Поне при мен така стана.
Пример, за това как бих описал някои неща:
От 7 до 11 клас:
Слънцето - звезда, не е много голяма.
Момичешка усмивка - можеше да й са по-красиви устните, даже има кариеси, какво му е интересното, една уста!
Едно обикновено дърво: толкова е зелено и свежо, много е красиво, такова чудесно творение
До 6 клас/от 11 клас насам:
Слънцето - жълто, топло, божествено, приятно...
Момичешка усмивка - красива, нежна, топла
Едно обикновено дърво: дървото е просто растение, нищо интересно
Е не мислите ли, че е добре, че вече пак мисля както преди? Защото знанията ми дадоха сила, но и сарказъм.
Оопс... обърках малко. Ето как трябваше да изглежда предния пост:
Даже ще ви демонстрирам, че понякога като знаеш повече за нещо не го оценяваш (повече знания - по-малко щастие). Хубаво е да се знаят много неща, но защо знанията "изяждат" радостта? Поне при мен така стана.
Пример, за това как бих описал някои неща:
От 7 до 11 клас:
Слънцето - звезда, не е много голяма.
Момичешка усмивка - можеше да й са по-красиви устните, даже има кариеси, какво му е интересното, една уста!
Едно обикновено дърво: дървото е просто растение, нищо интересно
До 6 клас/от 11 клас насам:
Слънцето - жълто, топло, божествено, приятно...
Момичешка усмивка - красива, нежна, топла
Едно обикновено дърво: толкова е зелено и свежо, много е красиво, такова чудесно творение
Е не мислите ли, че е добре, че вече пак мисля както преди? Защото знанията ми дадоха сила, но и сарказъм.[/quote]
Еми тия дето смятат, мислят и знаят, че малките неща ги правят щасливи, са щастливи хора, другите ... не знам, живуркат си. ТО и за тфа останаха толко малко добри хора в днешно време. То да ти писне от курви и тъпи турбо гъзарски педерсасти, батко :!: :!: :!:
Nadelina
06-21-2007, 06:27
Shtastliv chovek za men e tozi na koito ne mu puka... Ne go interesuva dali denq e svetyl ili mrachen.. i ne si kazva "Gospodi.. Bojestveno krasiv slynchev den" a prosto se sybujda s usmivka..
`Death`Whore``
06-21-2007, 06:32
Обикновените неща са най-красиви. Усмивката на любимия, когато отвориш очи, едно просто малко цвете, но толкова красиво...небето...луната...
да бъдете Истински и да се радвате на Истинските неща.
Дори да не прили4ат на нещата от филмите или книгите.
Дори да ви се струват "малки"
защото "големите" неща като политиката, икономиката или екологията със сигурност могат само да ви ядосат/натъжат със своя фалш
`Death`Whore``
06-21-2007, 06:42
Shtastliv chovek za men e tozi na koito ne mu puka... Ne go interesuva dali denq e svetyl ili mrachen.. i ne si kazva "Gospodi.. Bojestveno krasiv slynchev den" a prosto se sybujda s usmivka..
Но какво го кара да бъде щастлив? Трябва да има причина. Ако човек е щастлив просто така постоянно, това е равносилно на това да е безчувствен.
Nadelina
06-21-2007, 06:53
Ne.. prosto e optimist.. gleda na jivota prez rozovi ochila.. otkriva polojitelnoto v nego.. bez da namira konkretna prichina.. bez da e nujno da si misli "Dnes sym shtastliv shtot vidqh priqtelq mi da se usmihva" .. Da.. imenno tova moje bi go e izpylnilo otvytre.. i go e nakaralo da izpita neistova radost.. no ne biva vinagi da se radvame na gyrba na nqkoi drug.. Az sym shtastliva i predi da go vidq da se usmihne...
`Death`Whore``
06-21-2007, 06:57
Човек не мисли, че е щастлив, щастието просто го изпълва. И как можеш да кажеш "Не бива да се радваме на гърба на някого"??? :shock: Той го е предизвикал и толкова.
Доста са ти странни разсъжденията. :smt017
Отдавай се на чувствата си...все нещо ще те рпави щастлива или тъжна...например ако се сетиш за починалата си баба, си поплачи...лошо е да се потискат чувства.
Но какво го кара да бъде щастлив? Трябва да има причина. Ако човек е щастлив просто така постоянно, това е равносилно на това да е безчувствен.
при4ината е в биохимията на мозъка, в хормоните и ендорфините..
ако 4овек не употребява твърд алкохол и твърди наркотици/стимуланти и не прекалява с кафетата бирата и масурите, ако спи достатъ4но и достатъ4но се излага на слънце, ако се храни здравословно с достатъ4но свежи плодове и зелен4уци няма никаква при4ина да не е щастлив и да не се събужда с усмивка
Смяташ ли, че ти наистина се радваш на така наречените от теб "малки неща", щом ги имаш за малки?(от зодията ми е да предизвиквам неособено смислени спорове :P) Нагласа му е майката, всичко е ума ти ;) Аз супер много вярвам в това, чел съм и не малко книги по темата, в които има много истина, слушал съм мненията на хора за подобен тип книги и това, което се намира междустраниците им, винаги тези, които са я приели при сърце са били по-напред в живота, без значение в кой аспект точно. Сега на 30-ти даже ще ходя на филма за Мирзакарим Норбеков :D Струваше си да дам 20лв. само, за да гледам израженията на хората, на които кажа, че ще ходя и им подам флаера :)
`Death`Whore``
06-21-2007, 07:02
А тогава защо хората масово не са щастливи? Не е изброените от теб причини. :)
Nadelina
06-21-2007, 07:02
Shastieto e vytre v men.. a ne izvan men.. Iskam to da me izpylva kakto ti se izrazi.. no teb edva li te izpylva tei kato to e porodeno ot nqkoi drug.. to e mejdu vas... Ne sym chovek koito potiska chuvstvata si.. Otdavam im se.. Te me pravqt i shtastliva i tyjna.. I btw interesno che tochno s teb vodq tozi spor.. Poznavash me po dobre ot 99% ot forumcite...
Смяташ ли, че ти наистина се радваш на така наречените от теб "малки неща", щом ги имаш за малки?(от зодията ми е да предизвиквам неособено смислени спорове :P) Нагласа му е майката, всичко е ума ти ;) Аз супер много вярвам в това, чел съм и не малко книги по темата, в които има много истина, слушал съм мненията на хора за подобен тип книги и това, което се намира междустраниците им, винаги тези, които са я приели при сърце са били по-напред в живота, без значение в кой аспект точно. Сега на 30-ти даже ще ходя на филма за Мирзакарим Норбеков :D Струваше си да дам 20лв. само, за да гледам израженията на хората, на които кажа, че ще ходя и им подам флаера :)
Коя е тази толкова скандалджийска зодия?
А тогава защо хората масово не са щастливи? Не е изброените от теб причини. :)
защото хората масово употребяват водки/ракии/амфети
защото прекаляват масово с кафетата и цигарите,
защото масово прекаляват с работата/у4енето
защото масово недоспиват и масово носят слън4еви о4ила
и се крият по помещения с изкуствено осветление
защото се хранят с изкуствена храна, бедна на витамини, минерали и най-ве4е на Живот
`Death`Whore``
06-21-2007, 07:07
Хммм...доста е абстрактен разговорът...чудя се наистина какво е щастието...в повечето случаи нещо го поражда, но понякога няма причина...но от друга страна, една дума, една мисъл могат да го изпарят и да го превърнат в сълзи поне за момент...и обратното...но пък тази мисъл все ще е породена от нещо, което си видял, нещо, което си чул в този момент...
Везни :P Колеблива, обича да води спорове и да измерва бавно и постепенно всяка една възможност :lol: Може да се побъркаш, ако спориш с мен :)
Най-грубата грешка е да смяташ, че някой друг е отговорен за ТВОЕТО щастие. Така възлагаш надежни на някого и започваш да ОЧАКВАШ нещо, щастието не е нещо, което трябва да бъде очаквано и то от дадена друга личност.
`Death`Whore``
06-21-2007, 07:15
Не става въпрос за личност, която ти дава щастие. Тя просто поражда в теб такива чувства. Може да ги породи всяко нещо.
Везни :P Колеблива, обича да води спорове и да измерва бавно и постепенно всяка една възможност :lol: Може да се побъркаш, ако спориш с мен :)
Най-грубата грешка е да смяташ, че някой друг е отговорен за ТВОЕТО щастие. Така възлагаш надежни на някого и започваш да ОЧАКВАШ нещо, щастието не е нещо, което трябва да бъде очаквано и то от дадена друга личност.
Аз затова не общувам с трите огнени зодии и везните - не обичам споровете. Аз просто игнорирам хората които са скандалджии и така ги побърквам.
не , драга. Нещата от света около нас НЕ пораждат веществата на щастието в мозъка ни, само отклю4ват отделянето им.
да търсищ щастието си извън себе си е все едно да си търсиш здравето извън себе си, няма смисъл просто.
Вярно, нещата около нас влияят както на щастиео, така и на здравето ни, но не го пораждат.
Има хора, дето нямат пукнат грош, нямат обувки на краката си, нямат дом
но са щастливи и здрави, а има хора, с десетки нули в банковите си сметки, но са болни и нещастни.
Защото НЕ разполагат със себе си.
Защото животът им е планиран с години напред.
Щастието трябва да извира от самия теб... Иначе ставаш зависим. Зависим от гаджето си, зависим от времето навън. Ще се опитам да ти дам прост пример. Дадено нещо те прави щастлив, да оприличим щастието на храна :P Да кажем пица. Ти си гладен(искаш щастие), намираш нещо, например усмивката на непозната девойка, слънчевото време, нежна прегръдка от любимита, което запълва твоя глад. След време ти огладняваш отново и пак по същия начин, задоволяваш този си глад. Несъзнателно вече яденето(непрестанното търсене на щастие) са се превърнали в един твой навик. Ще си кажеш, какво значение има, нали съм наяден(щастлив), да, но какво ще стане, ако факторите, които запълват глада ти изведнъж изчезнат. Как ще живееш без храна?
А когато щастието си произлиза вътре от теб, тоест ти сам си приготвяш нужната храна си абсолютно независим и твоето щастие от променлива се превръща в константа.
(Намери се някой да се излъже да поспорим :twisted: \:D/ ::: )
Поздравявам човека, който ще ме игнорира, за отговора, хареса ми :) Аз също не си падам по скандалите, предпочитам интелЕгентен спор, който да не прекрачва дадени граници. Подобно нещо, винаги може да те обогати ;) А ти каква зодия си, че така не ни харесваш везничките? :P И като използвам думите ти за отделянето на веществета отговорни за щастието, да кажа, че идеята е ти дам да се научиш да контролираш тяхното отделяне, а не да оставиш някой друг да го прави :)
Аз и спорове не обичам обаче, само разговори...
Истината се ражда в спора ;) Така и не сподели зодията си, както и да е... Оставям те намира, явно не обичаш да си комуникираш с хора като мен :)
Лъв съм но не понасям други Лъвове, Овни и Стрелци. Изглеждат ми театрали и преиграващи, прекалено емоционални. Везните също сте прекалено емоционални...
Така е, понякога малко пречи... Но всъщност има толкова много променливи фактори, така че не е нужно да им се впрягаме толкова. Всеки човек е индивидуален, защото върху него оказват влияение толкова много неща... Има истина в астрологията, нумерологията, има значение годината, през която си роден, мястото, какви са родителите и прочие... Има някакви общи белези, които се открояват в дадена зодия примерно, но това не означава, че непременно трябва да я избягваш, защото били еди-какви си...
`Death`Whore``
06-21-2007, 07:34
не , драга. Нещата от света около нас НЕ пораждат веществата на щастието в мозъка ни, само отклю4ват отделянето им.
Тези думи търсех. =D>
Но така допускаш някой да има влияние върху теб? Нима съществува фактор, склонен към светкавична, независеща от теб, промяна, на който можеш да се довериш?
Странното е, че съм Лъв, а почти напълно отговарям на Телец. Скромни, честни, обичат рутината, не преиграват, емоционални са, но не прекаляват.
А по темата - кажете нещо за истината, че "Прекаленото знание разваля щастието". Така ли е? Например преди знаех много малко неща за музиката и я оценявах по това, което слушах и ми харесва, сега като знам твърде много за нея и гледната ми точка е догматична. Не трябва ли човек понякога просто да се подава на инстинктите си?
Кучето например може да те обича безрезервно и да разбира как се чувстваш. Когато си нервен кучето ще го почувства, може да дойде при теб да го погалиш примерно, но никога няма да дойде при теб и да почне да те пита "Абе пак ли си нервен, бе?!?". Или да се опитва да прави безмислени опити да разбере, защо точно така се е получило и да започне да го приема лично... Мозъка ни е ключа към всичко, което пожелаем, ние използваме много малък капацитет от възможностите му и както се вижда не се справяме особено умело. Какво ли щеше да бъде, ако използвахме максималните му възможности... Според мен е невъзможно да достигнем по-високо ниво, при положение, че не сме овладяла още това. Ако случайно преминем прекалено бързо напред, положението няма да е много по-различно, от това как се отнася към света, в който живеем... Безмислено защитаване на икономически и политеически интереси и прочие... Съжалявам всеки прочел това, даже аз не знам какво пиша вече... :roll: :lol:
:wink: spored men e to4no taka kato kaza avtora. za6toto ako se zamislim nie imame si4ko nujno ni da jiveem i da sme 6taslivi,aponqkoga se zadalbo4avame do taakva stepen v jivota 4e ni pisva da go jiveem. a realno poglednato po cenno ne6to ot nego nqma,kolkoto i jestok da e na momenti
Ами, хора, аз вече съм по-щастлив, защото, също като децата отбягвам:
- новините - натъжават ме безкрайно
- политиката - отврат
- наркотиците и всичко свързан с тях - за мен те просто не съществуват, дори не говоря за тях
- лошите, негативни хора и неща - тук нещата са повече субективни
`Death`Whore``
06-21-2007, 07:53
И аз отбягвам тъжните неща...не обичам филмите за войната, не гледаме новини и т.н. Имах един приятел, който е голям депресар. И заради това спрях да се виждам с него. Когато изляза с някого, дори да имаме проблеми, излизам с него, за да се отпуснем, да поговорим, да изпием 1-2 бири...не че съм повърхностна и не обичам дълбокомислените разговори, това е различно, просто постоянните депресии от страна на другите тежат.
Да се криеш от света, в който живееш, за да си щастлив... Интересно е като идея :P Нима нямаш силата да приемеш новините в собствения ти свят, твоята реалност. Нима не можеш да приемеш факта, че има наркотици, и че има хора зависещи от тях. Нима смяташ, че си струва да отбягваш една личност, заради някакви нейни черти. Не смяташ ли, че като приемеш жестокия свят, в който живеем, без да бягаш от нищо, че едва тогава ще можеш да си щастлив, приел реалността и нейното съвършенство. Смяташ ли, че като ограничваш кръга си от хора, можеш да спечелиш, защо да не си общуваш с наркомани? Ако имаш нужда да си приет от тях, само тогава би посегнал към наркотици... Ако нямаш си свободен да правиш каквото поискаш, защо обаче да се изолираш от дадена група хора. Никога не знаеш какъв човек можеш да срещнеш във всяка една среда и колко може да ти даде едно същество, което на пръв поглед изглежда негативно... А и ако ти дават негативност, ако си щастлив тя няма да те натовари и ще можеш да върнеш една чиста и истинска позитивност, от което можеш само да спечелиш.
Някой да ми забрани да пиша в тези раздели :roll: :smt005 :smt005 :smt005 Изтрещявам чак ме е страх от себе си.
Да се криеш от света, в който живееш, за да си щастлив... Интересно е като идея :P Нима нямаш силата да приемеш новините в собствения ти свят, твоята реалност. Нима не можеш да приемеш факта, че има наркотици, и че има хора зависещи от тях. Нима смяташ, че си струва да отбягваш една личност, заради някакви нейни черти. Не смяташ ли, че като приемеш жестокия свят, в който живеем, без да бягаш от нищо, че едва тогава ще можеш да си щастлив, приел реалността и нейното съвършенство. Смяташ ли, че като ограничваш кръга си от хора, можеш да спечелиш, защо да не си общуваш с наркомани? Ако имаш нужда да си приет от тях, само тогава би посегнал към наркотици... Ако нямаш си свободен да правиш каквото поискаш, защо обаче да се изолираш от дадена група хора. Никога не знаеш какъв човек можеш да срещнеш във всяка една среда и колко може да ти даде едно същество, което на пръв поглед изглежда негативно... А и ако ти дават негативност, ако си щастлив тя няма да те натовари и ще можеш да върнеш една чиста и истинска позитивност, от което можеш само да спечелиш.
Някой да ми забрани да пиша в тези раздели :roll: :smt005 :smt005 :smt005 Изтрещявам чак ме е страх от себе си.
Ти говориш за своя реалност. Тоест неща, които не ме засягат лично и ги дават по новините, защо ми е да ми пука за тях. Все пак те са чужди проблеми, малко ли проблеми си имам аз, че да се грижа и за проблемите на другите, чрез гледане на новини и политика едвам не стигнах до самоубийство, край вече!
Да, и ще давам добра енергия, а те, като същински енергиини вампири ще ми я окрадат всичката и аз пак да стана депресар, като от 7 до 12 клас? Няма повече да правя тази грешка.
Да, според мен трябва да се радваме на малките неща в този живот.
Аз лично не гледам новини :P Казах си, че обичам да споря, в кръвта ми е просто. Въртя си всякакви гледни точки и наблюдавам как реагират хората на тях. Интересно ми е :lol: Но аз не лично не мога да допусна, ако го реша, някой или нещо(например новините) да ме натоварва. Защото аз не приемам проблеимте лично и това ме освобождава от тяхното бреме. Аз не го нося и не позволявам да ми бъде наложено. Самоубийството е крайност, която също моя ум не може да възприеме... А когато влагаш енергия в нещо, тя постепенно качествено деградира, ако я пазиш в себе си, тя ще деградира вътре в теб. Това е един от основните закони на физиката. А когато я вложиш в нещо, дори по-доброто опознаване на една "негативна" натура, ще се обогатиш по някакъв начин. А "негативните" личности са по-интересни, защото изглеждат лоши, но всъщност няма същество, което да не крие в себе си нещо добро, а да умееш да го намираш - безценно.
Е, открий щастието в малките неща - не мисли за живота, а го живей.
Nadelina
06-21-2007, 09:04
Odeve bqh v diskusiata ama mi se naloji da izlqza.. i sega kato cheta kakvo ste pisali.. mi stana mnogo interesno... Nobody pravq ti evala za vsichko det si napisal/a.. I btw na kolko si ako ne e taina ? I osven tova iskam da kaja che spored men tova da bqgash ot sveta okolo teb.. i da gledash samo sebe si i sobstvenoto si shtastie.. v krasotata na maikata priroda .. ne e nikakvo shtastie..
neregistriraniq
06-22-2007, 21:29
abe s tezi zodii se izlagate samo.. dobre ti si nqkva zodiq kvato i da e i pishe che neblagopriqtnite za kontakt sa zodiqta na maika ti i bashta ti kvo nqma da govorish s tqh li? tva e vjivqne sq moje da si prochetesh horoskopa za dnes oshte ot sutrinta ili ot vecherta kogato go slojat no pyk da gledash i tova blagopriqtni i neblagopriqtni kontakti razni raboti.. tva ne e vqrno vsichko zavisi ot choveka sreshtu tebe moje da e v blagopriqtni kontakti ama da ne ti dopada i kvo zardi tva che taka pishe v horoskopa ti shte kontaktuvash s nego.. pff ;)
sexy_for_you
06-23-2007, 19:16
мн вярно.ако всички бяхме като теб и мислехме така,света щеше да е по-добър
ТИМЕ2КИЛЛ
06-23-2007, 19:16
ебаси тъпата тема,вече се насирате.
PLAMENKO
06-23-2007, 19:17
Няма такъв филм бе.....!!!