PDA

View Full Version : Моля Ви за съвет!

kathalina
06-21-2007, 18:01
Здравейте!
Темата е много често дискутирана, но ми се иска да получа малко помощ. Преди месец с приятеля ми правехме секс, но презерватива се скъса, почти 40 мин преди да свърщи. Сменихме го и продължихме по обичайния начин без проблеми. Бях притеснена и пих постинор на 23-тия час, макар че не ми се искаше да се блъскам с хормони излишно, това не са витаминчета все пак. Та, пих ги и аз и на 4-тия ден се появи характерното кървене с пърченца излющена лигавица. За всеки случай се консултирах с гинеколожка седмица по-късно ( все пак трябваше да спре кървенето, което беше само 4 дни). Гледаме на ултразвук и опипа яйниците ми. Назначи ми зиследвания за днес ( вземане на гинетичен материал), защото съм имала леко подуване на единия яйчник ( не ми обесни от какво, само каза, че не е киста)... Но днес не ми дойде и отидох да разбера, дали да ги правя сега или да изчакам цикъла, а тя ми изтропа " Да не си бременна?".... Вече не знам какво да си мисля ... Между другото на 11-тия ден след акта правих тест, беше отрицателен. Много ми е странно-след нпреглед на магарето и ехограф, тя да ми казва " да не си бременна"... просто вече не знам, дали изобщо трябваше да ходя на лекар...

shizzle
06-21-2007, 18:05
И лекарите са хора и, следователно - с неограничен потенциал да са тъпи. Но пък хубавото е, че можеш да я смениш винаги.

А и тя може да си мисли, че пак сте правили секс, след прегледа.. Много неща могат да се случат за малко време.

06-21-2007, 18:20
Абсолютно! В един момент мислиш съвсем трезво и спокойно, в следващият някой специалист ти изтрясква такова мнение... и в главата ти се загнездва червейчето "оле, ами, ако наистина съм..."... И после паники. Въпреки че съм съвсем наясно, че шансът да ми дойде след Постинор редовно, просто е никакъв, дори не знам, дали след намесата се е извъртял пълен цикъл...

06-21-2007, 18:51
Теста, постинора, факта, че сте сменили презерватива, факта, че менструацията ти е дошла... Няма как да си бременна. Шансът става нулев. Нямам си понятие защо гинеколожкатра е казала така, най-много да идеш при друг лекар, само че този път по препоръка. На козметик и на гинеколог се ходи по препоръка - някой, който вече ползва услугите на въпросното лице и е доволен. Според мен повече трябва да те тревожи подуването на яйчника, което ти е казала, че имаш.

alkobalko
06-21-2007, 19:00
Лично според мен няма причина за притеснение.

06-21-2007, 19:06
То ме тревожи, именно затова за изследванията. Първоначално много се притеснявах от киста, но тя отрече. Успокоявам се, че може да е от горещините, защото каза, че подуването е съвсем малко и безболезнено....

Josefinne
06-21-2007, 19:07
Може просто да те е объркала с друг мпациент. Аз лично на моята й обяснява всеки път коя съм, какво ми е, нося си всички документи, напомням й какви изследвания сме правили. Нормално е, това са хора и в никакъв случай не моеж да си помнят всичките пациенти. Щом ти е казала, че имаш подутиа на яйчника, изчакай резултатите от изследванията. Вероятно имаш някакъв ефект от Постинора. Аз последно от него имах киста :smt011 Беше много гадно и все още лекарката ме гледа всеки път, когато отида на ултразвук, за да е сигурна, че се е изчистила изцяло. Та, както казах, споко, с притеснение нищо няма да се промени. Сигурно те е объркала. Изчакай изследванията и отиди , когато ти е назначила следващия час и виж какво ще ти каже. Надявам се да не е нещо лошо или непоправимо. Успех! Пиши как е минало.

experiment_m
06-21-2007, 19:16
Възможно е единият ти яйчник да е малко по голям от другия. Природата не те е питала дали искаш да са ти еднакви, нали?
А на такива лекари дето те питат за диагноза не ходи, освен ако те не ти плащат за обучение. Тъпо е. И гаджето ти може да те пита същото. Отиди при специалист, който да е наясно с нещата.

06-22-2007, 12:01
И аз така смятам, но преди това ще изчакам изследванията. Благодаря на всички, които се отзоваха

krem4et0
06-22-2007, 13:53
не смятам, че си бременна. След като имаш назначени изследвания и само чакаш резултатът темата вече е безполезна за тебе. за това я заключвам. Успех и дано да не е нещо страшно.
П.С. След дълго разсъждаване от моя страна стигнах до извода, че те пита това, защото може да ти назначи противозачатъчни или друго хормонално лечение, за което следва да не си бременна.