View Full Version : Kak da obogatq leksikata si?
U4a angliiski ezik,oba4e 4uvstvam,4e ne znam dostaty4no dumi,za6toto ne moga da se izrazqvam spokoino. Kak moga da obogatq re4nika si?
Гледай филми без субтитри и това,което не знаеш го проверявай в речника.Можеш да следиш и какво говорят по научно популярните канали,там говорят много правилно.
и да прочетеш някоя книга да видиш наистина как се изразяват хората :)
KiLLeR_InSTiNkT
06-28-2007, 17:09
Значи най-доброто е, както казаха преди мен да гледаш телевизия /някакви филмчета без субтитри или дори новини/ и да прочетеш някоя книжка, повярвай ми помага много.
belerofone
06-28-2007, 19:02
Raboti sas 4ujdenci.....povqrvai mi ne ti trqbva ogromen re4nik ot dumi za da se izrazqva6 spokoino.....Praktika v obstanovka e nai-dobre....az ot rabotat si zatvarfdih ezicite koito znam i nau4ih edin bez da iskam....i da sam gu i4il predi tova....
Good Luck
Значи най-доброто е, както казаха преди мен да гледаш телевизия /някакви филмчета без субтитри или дори новини/ и да прочетеш някоя книжка, повярвай ми помага много.
Извинявай, но е против принципете ми да гледам новини.
KiLLeR_InSTiNkT
06-28-2007, 20:19
Извинявай, но е против принципете ми да гледам новини.
Добре, няма значение, просто гледай каквото ти е интересно. :wink:
RoyTheReaper
06-29-2007, 06:51
Най-добре се научава език, когато се използва. Ти трябва да използваш английския. Дотук имаше доста добри предложения. На мен лично доста ми помогнаха за лексиката няколко неща (подреждам ги хронологично):
1. Играенето на компютърни игри.
2. Непрестанното ровене в мрежата.
3. Текстовете на англоезични песни. Това може да е доста полезно, стига да не слушаш само чалга.
4. Подготовката за SAT. Тогава ударно научих доста думи, които щяха да се изпарят от съзнанието ми много бързо ако не правех примерни тестове и ако
5. Не се ровех в Уикипедия. :wink:
Всичко, което написах се свежда до едно - много четене.
gledai filmi bez subtitrite i si izvajdai nepoznati dumi ili slu6ai muzika i si vadi dumite ot textovete ..