Влез

View Full Version : Техникум или гимназия.

cherinka
07-09-2007, 17:27
Не намерих такава тема. (Не съм и търсила) :D

Напоследък много техникуми се водят вече "ПГ".
Интересното е, че г/д усетих какво ме влече и какво искам да продължа след средното образование, ама проблема ми е там, че сега завърших 8ми клас и не знам кво да правя, къде да ходя...
Много неща са ми изприказвани относно гимназиите и техникумите и не знам кое е по-добро за завършване.
Та, реших да питам и вас.

Макар, че в живота винаги има един такъв момент, когато всичко се преобръща на 360 градуса, и дори от сега да си мислиш какво искаш да учиш по-нататък, след време нещата могат да се променят коренно.

Не знам вече...

thefreak
07-09-2007, 17:55
ГИМНАЗИЯ!

cherinka
07-09-2007, 18:28
ГИМНАЗИЯ!
Моля, обоснови се.
знам, че подготовката (може би) е по-добра, ма знае ли се дали номера ще ми стане след средното..

sun4e
07-09-2007, 18:28
И аз съм за гимназията,ама зависи.Все пак ако имаш намерение да учиш висшо ,май по добре е гимназия.ННезнам.. :roll:

RoyTheReaper
07-09-2007, 18:44
Много зависи от това дали искаш да следваш след това.

thefreak
07-09-2007, 18:49
Завършил съм техникум.
По-добра от тази обосновка няма.

° sun °
07-09-2007, 19:13
гимназия

Sam90
07-09-2007, 19:38
От гимназия до гимназия има километри разлика. Има гимназии които са 300 пъти по-пропаднали от повечето техникуми. Иди да учиш това, което искаш сега - ако после си промениш решението, тогава ще му мислиш - просто направи нещо, преди да е станало късно, защото накрая ще трябва да отидеш просто някъде, където те земат ;)

07-09-2007, 19:48
От гимназия до гимназия има километри разлика. Има гимназии които са 300 пъти по-пропаднали от повечето техникуми. Иди да учиш това, което искаш сега - ако после си промениш решението, тогава ще му мислиш - просто направи нещо, преди да е станало късно, защото накрая ще трябва да отидеш просто някъде, където те земат ;)
По-леко с нервите.

RoyTheReaper
07-09-2007, 20:16
От гимназия до гимназия има километри разлика.

Както и от техникум до техникум. :wink:

{sweet4e}
07-09-2007, 20:42
Еми аз съм за гимназия(хех,щото и аз уча в гимназия сиг де)ама тва си зависи ти какво искаш да учиш..виж къде ще имаш по-добра подготовка,разпитай и така.Ама гимназията си е гимназия :D

bobka
07-28-2007, 16:26
ami...pomisli si za moment v bude6te.ako iska6 vis6e primerno da u4i6 arxitektura ili mexanika iil abe specialnostite ot texnikumite e po dobre da si v texnikum 6toto posle 6ti e po lesno.a ako u4i6 s lekota ezici ili ako prosto ne iska6 da po4ne6 da u4i6 (primerno)moden dizain i posle re6i6 4e ne iska6 da u4i6 tva prosto se zapi6i v ezikova i gotovo.

shadow4e
07-28-2007, 22:55
Знам, че темичката е стара, ама и чак сега я виждам. Ако беше след 7-ми клас бих избрала гимназия, но след осми може би е по-добре техникум, поне ще научиш нещо, което да ти е интересно. То всъщност какво те влече т.е. ако е техникум кой?

[B]a[N]D[i]T[k]a
07-29-2007, 13:06
виж сега :) за гимназия съм.. не знам точно защо... зависи какво искаш... ако искаш да учиш здраво или поне... малко повече отколкото трябва иди в гимназия.. ако не ... в техникум.. нз просто може би в русе (където уча ) не съм чула да има някои наистина добър техникум ... но ако има.. пак бих избрала гимназията ;) личен вкус даже нз защо я предпочитам..ти къде би се чувстваала по яко?в гимназия или в техникум...?!

sexy_for_you
07-29-2007, 21:49
Еми аз съм за гимназия(хех,щото и аз уча в гимназия сиг де)ама тва си зависи ти какво искаш да учиш..виж къде ще имаш по-добра подготовка,разпитай и така.Ама гимназията си е гимназия :D

Съгласна.Пък и ако искаш да се развиваш,да вземеш висше и да станеш нещо повече,гимназия :P

Dragon
07-30-2007, 11:49
ГИМНАЗИЯ! =D>

petel
07-30-2007, 13:57
В гимназията ще учиш неща, които се учат и в техникума. Но в техникума ще учиш и допълнителни неща, освен онези.
Та ако искаш да си изкараш спокойно без да се мъчиш - гимназия, ако искаш да има смисъл от средното ти образование - техникум.

Общо взето без висше образование си за никъде, така че не е кой знае колко важен този избор

poison_girl_
07-30-2007, 16:58
Според мен е по добре да учиш в техникум,няма смисал да си губиш годинките в гимназия и след тази гимназия задължително трябва да се запишеш да продължиш образованието си,а след като излезешот техникума си със завършена професия - дали ще учиш по натам твое си мнение.И все пак има разлика от гимназия до гимназия и от техникум до техникум - размисли добре преди да се запишеш в което и да е било и успех :)

Witch NOT Bitch
07-30-2007, 19:41
Аз доколкото знам всички техникуми се водят вече професионални гимназии. Гимназиите ти дават по-добро образувание, но ПГ-тата до някаква степен ти дават сигурна професия... :::

ista
07-30-2007, 19:42
гимназия във всички случаи!

08-02-2007, 16:16
аз не мога да ти дам точен съвет по простата причина че незнам от кой град си!във всеки град има рзлични гимназий и различни техникуми с различна подготовка.аз като ученик в механотехникум от Бургас НЕ съжалявам че постъпих в техникум!в бургас за най-елитно училище се води немската езикова гинмазия в нея се влиза най-трудно а в механото може и с две 3-ки да те приемат.смея да твърдя че подготовката която аз получавам в техникума е много по добра от тази в немската по простата причина че имам приятел там видял съм и съм присъствал в негови часове там влезеш ли 1 път не могат да те изгонят!в моето даскало(гимназията)нещата са по савсем друг начин ако се опитваш да правиш каквото искаш изхвърчаш още на първия месец най-много може да изкараш до началото 9клас.както казва директора това е мъжко училище и олигофрени не искам.аз влязах там по простата прричина че изкъм да изпълня 1 моя децка мечта.вече избора е твой каде ще избереш да учиш дали ще предпочетеш да изпълниш твоята мечта или ще минеш по лесния начин.