View Full Version : Ако си дървен философ значи ли, че си аутсайдер?
Ако си дървен философ значи ли, че си аутсайдер? Защото вече се уверих. Е, как да спра да бъда дървен философ и да спра да мисля и да анализирам най.-малкото нещо? Защото като дете живеех пълноценно именно заради това - не си губех времето в скапано философстване и анализиране? Писна ми животът ми да е толкова гаден! Искам и аз да се отпусна и забавлявам! Може би трябва да спра с компютрите, политиката, новините и тези теми, защото ми влиаят пагубно на душата. :-k
thefreak
07-09-2007, 18:07
Без хора да анализират нещата около тях, и да обръщат внимание на най-малките незначителни детайли, света нямаше да прогресиса.
Без хора да анализират нещата около тях, и да обръщат внимание на най-малките незначителни детайли, света нямаше да прогресиса.
Да но как да спра да бъда от тези хора? Искам да съм себе си. Защото сега съм само подобие на този, който бях.
Да но как да спра да бъда от тези хора? Искам да съм себе си. Защото сега съм само подобие на този, който бях. Може би се получи - с какъвто се събереш - такъв ставаш - престанах да попадам на готини хора, а само на аутсайдери, комплекдари, използвачи и дървени философи и накрая и аз станах такъв. ](*,)
Значи, до някъде си приличаме с момичето от темата "Защо не мога да правя каквото искам?"
thefreak
07-09-2007, 18:41
Щом така се държиш с хората значи си си такъв. И това е готино също, само трябва да намериш правилния начин да го показваш, готиния начин. Щом смяташ обръщаш внимание на детайлите и си философ тогава развий това свое си умение. Чети книги образовай се. Не се заблуждавай, че момичета не си падат по сладкодумци. Напълни си речника. Ако не можеш да ги печелиш с мускули момичетата и приятелите прави го с думи.
Просто намери добрата страна на, това което си и я развивай.
Щом така се държиш с хората значи си си такъв. И това е готино също, само трябва да намериш правилния начин да го показваш, готиния начин. Щом смяташ обръщаш внимание на детайлите и си философ тогава развий това свое си умение. Чети книги образовай се. Не се заблуждавай, че момичета не си падат по сладкодумци. Напълни си речника. Ако не можеш да ги печелиш с мускули момичетата и приятелите прави го с думи.
Просто намери добрата страна на, това което си и я развивай.
Не искам да го развивам, защото от 5 години съм така. Искам да съм себе си, не да ме е страх от свинете (упс, хората, но толкова ги намразих покрай това, което чувствам) в превозните средства и да се сдухвам и да имам онази тежест в гърдите. Освен това не съм заблуден фен, предпочитам да знам колкот е възможно за една певица и пр., за какво ми е? Музиката е за забавление, какво ми пука майката на тая певица как се казва и с кого спи или кога е родена самата певица? Аз имам нужда да знам малко за обекта, да ми е загадъчен, за да го харесвам, ако знам всичко за дадената певица тя няма да ме кефи. Това е да си дървен философ - прекалено много информация, ставаш като осведомително бюро, и за сметка на това си проваляш социалния живот, като мен. Писна ми, искам да съм себе си, не някакъв сдухльо!
А и ми писна от някои интереси на моите връстници, искам да съм си дете. Но и сега те се забавляват повече - излизат, имат приятели. Искам пак да не съм различен с лошо.
thefreak
07-09-2007, 23:14
Хах ама то това си ти.
Просто трябва да намериш начин тези неща, които ги виждаш като твой недостатък, да ги превърнеш в твое предимство.
Хубаво е да разполагаш с много информация.
Използвай я. Казана на правилно място една клюка или 1 лаф, или 1 фраза от книга ако щеш, кара хората да гледат на тебе с други очи.
Викат си "брей тоя интелигентен".
Има много повече плюсове на положението ти(поне както го описваш)отколкото минуси.
hay_lin_witch
07-10-2007, 08:23
ne mislq 4e ako razsujdava6 si autsajder,no ne biva da prekalqva6 :smt018
праиш се на интересен- изобщо не ми звучиш искрено :wink:
Ти си като всички хора имаш плюсове минуси предимства недостатъци и т.н. Мислиш, че не си готин, че не те уважават и си изкарваш всичко на това, че си бил .. дървен философ. Много тъпо бих казал! Самосъжаляваш се стоиш си у вас пред най-верния ти приятел твоето пс не излизаш и се оплакваш по форумите. Грешен подход просто. Мъчи те комплекс за малоценност и отчужденост. Казваш че попадаш само на аутсайдъри и такива като .. теб както ти се изрази.
Случайно да знаеш че и тези аутсайдъри са хора както и ти имате еднакви интереси говорите си на общи теми, това не значи, че не сте готини да речем... По твоите думи разбирам че искаш да се запознаваш с някакви тъпоумници и богаташи, които гимназията им е най-хубавото време през жалкия им живот, защото после стават хамали. И заради всичко е виновно чуждото мнение.. ! Знам, не е хубаво да си аутсайдър, но докато си стоиш у вас пред компютъра ще бъдеш такъв! Обогатявай се не само с книгите мисловно и чрез компютъра, излизай с приятели(да точно тези хора на които попадаш) говорете си запознавайте се с нови хора общувай това също те обогатява като човек. Помисли дали наистина искаш всички тъпоумни красавици да те обичат, защото се движиш със богаташите! Помисли дали наистина ще си себе си с тях, защото по твоите думи това разбирам. Помисли дали трябва да стоиш само на компютъра ти и да се оплакваш. В същото време развии силните си страни и ги приложи в живота, навън сред хората и малко по малко всичко ще се оправи. Не забравяй всички сме равни в крайна сметка! Не е трудно стига да го искаш! Няма невъзможни неща!
Абе просто си блокирах новинарските сайтове, спрях да чета вестници и да се интересувам от новините и е блаженство. Повечето новини нямат нищо общо с мен лично или с живота ми. А гледането на чуждите проблеми няма да ми реши моите. Освен това ще си купувам списания за животни и книги вече, пак както преди, никакви вестници! Поне не за политика. Спорта си ми харесва да го чета, но щом чета за убийства и войне се сдухвам и ми иде да скоча от някой мост. И само да минат изпитите и да вляза някъде и започвам да излизам. То, Бояна, то Зоологическата и басейн Леда. Има много хубави места в моя град (София).
Точно така взимаш се в ръце и го правиш! Какво по хубаво нещо от действието. Хубаво е, че поне си буден човек и се сещаш и слушаш. В крайна сметка всеки си е виновен сам за себе си за това, което е!
ne mislq 4e ako razsujdava6 si autsajder,no ne biva da prekalqva6 :smt018
:smt005 :smt005 :smt005 :smt042 :smt042 :smt042 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt046 :smt046 :smt082 :smt082 :smt081 :smt081 :smt042 :smt042 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005