PDA

View Full Version : Кога компромисът е необходим?

ДЪжд
07-10-2007, 20:39
Мда,често са ни казвали, а и сами си знаем, че компромисите са нужни в 1 връзка...но все пак, кога са уместни?

за мен единствената основателна причина за компромис е за да се запази една хубава връзка, основана на любов и уважение, да не бъде разклатена от незначителни неща. не мисля, че отоншеения, които поначало не са вървяли, ще се оправят с компромиси.

Какво евашето мнение?

cherinka
07-10-2007, 20:46
не мисля, че отоншеения, които поначало не са вървяли, ще се оправят с компромиси.
И аз мисля точно така.
Също смятам, че ако компромисите присъстват доста често в една връзка, това означава, че партньорите имат доста разногласия и също така доста трудно бих задържали и запазили връзката си...

BAYO
07-10-2007, 21:00
не мисля, че отоншеения, които поначало не са вървяли, ще се оправят с компромиси.

И аз мисля точно така.

Е нема да крия, и аз го мисля същото.

07-10-2007, 21:04
Остави си скайпа.

alkobalko
07-11-2007, 06:05
Компромисът не означава, че връзката не върви. Това е малко или много съобразяване с мнението и/или желанието на другия.
Компромис мога да направя, ако не ми се гледа екшън филм, но го правя заради гаджето. Той пълк ще направи компромискато дойде с мен на пазар.

djuki
07-11-2007, 06:36
зависи какви са компромисите не би навлияло на връзката , но компромиси трябва да има . Днес ще направя това което ти искаш а утре ти ще дойдеш с мен .

Bebun
07-11-2007, 10:53

Компромисите не са, за да си "ремонтираш" връзката. Тъй като двама човека, колкото и да са близки, все пак са различни и всеки си има свой живот и свои предпочитния, интереси... както вече казаха компромиса е нещо като съобразяване със същността на другия. Ако прекалено много престъпваш себе си и непрекъснато правиш компромиси, защото иначе връзката няма да върви, това вече е глупаво и не приемливо за мен. Не може без тях , но неможе и всичко да е основано само на тях.

krem4et0
07-11-2007, 11:46
Всеки ден, всяка минута се прави компромис. Ето днес-моя мъж не е на работа, цащото нямат материали. Мислех да си прекараме целия ден у тях или у нас, вечерта да се поразходим и така, ама не. решил да ремонтира колата, да вози баща си, да храни котката..........и аз правя компромис.модерирам форум, вместо да се натискам с гаджето си :lol:
Всеки ден се прави компромис за незначителни неща. Това съвсем не значи, че връзката не върви. Напротив, склонни ли са и двамата да правят компромиси, значи искат да са заедно и се обичат.