View Full Version : Да си споделя проблемите...
BiG_BaD_VoOdOo
07-17-2007, 15:23
Значи, първото което ще кажа е, че съм момче на 18(почти 19год.)
Проблема е, че дори нямам вечерен час, не мога дори и да си помисля по тъмно да ме няма. трябва да съм си вкъщи. Е и аз никога не съм изисквал да излизам повече от 18:00ч. например, но това е друг въпрос. Нямам много приятели и си стоя по цял ден вкъщи пред компютъра и нашите са доволни. Ако реша да излезна през деня почват 1 час обяснения,къде ще ходиш, с кой, до 1 час да си тук и т.н.
Не съм ходил на дискотека, но това се подразбира щом не мога да излизам вечерта. Просто родителите ми така са се научили и ако ме няма се паникьосват, звънят на полицията и всякакви такива глупости.
Приятелка не съм имал заради тях. Та може ли да дадете някакви съвети какво да правя? Просто да не се върна някоя вечер? Ще полудеят направо... :?
Не че говоря срещу родителите си, обичам ги, но все пак... :(
CuteBaby
07-17-2007, 15:33
Ами поговори си с тях..кажи им че вече си достатучно голям..че можеш да излизаш вечер и че можеш да носиш отговорност за себе си и че можеш да се грижиш за себе си и почни да се прибираш по-късно..намери си приятелка и я запознай с родителите ти ;) а ако това с разговора не помогне просто не се прибирай някоя вечер.. :) успех
thefreak
07-17-2007, 15:36
Щом си на 18 години можеш да правиш каквото решиш.
И твоите родители нямат думата.
Затова се казва "пълнолетие".
sladkata_presi
07-18-2007, 18:48
Значи, първото което ще кажа е, че съм момче на 18(почти 19год.)
Проблема е, че дори нямам вечерен час, не мога дори и да си помисля по тъмно да ме няма. трябва да съм си вкъщи. Е и аз никога не съм изисквал да излизам повече от 18:00ч. например, но това е друг въпрос. Нямам много приятели и си стоя по цял ден вкъщи пред компютъра и нашите са доволни. Ако реша да излезна през деня почват 1 час обяснения,къде ще ходиш, с кой, до 1 час да си тук и т.н.
Не съм ходил на дискотека, но това се подразбира щом не мога да излизам вечерта. Просто родителите ми така са се научили и ако ме няма се паникьосват, звънят на полицията и всякакви такива глупости.
Приятелка не съм имал заради тях. Та може ли да дадете някакви съвети какво да правя? Просто да не се върна някоя вечер? Ще полудеят направо... :?
Не че говоря срещу родителите си, обичам ги, но все пак... :(
Имам съшия проблем и просто не зная какво да правя... :smt009 :smt009
Щом си на 18 години можеш да правиш каквото решиш.
И твоите родители нямат думата.
Затова се казва "пълнолетие".
da we basi :smt017
Аз лично донякъде оправдавам страховете и паниката на родителите в тия времена. Но все пак по този начин, налагайки някакви лимити за каквото и да било, в случая става въпрос за 18-годишен младеж и то за излизане, ограничават личната му свобода или образно казано - затварят го в клетка. Е, как ще се отрази това на психиката му?! Ами нали утре той ще се отдели от тях, ще живее своя собствен живот, ще има семейство, за което ще трябва да се грижи... Представям си как биха приели тези събития!!!
Не знам какво да те посъветвам :? Поговори с тях. Вярвам, че както всички родители, и те желаят единствено да си щастлив. Е, фактите, които ти представи, влияят точно в отрицателна посока. Аз дори не мога да си представя такъв "пълноценен" живот. Живот, в който да са синтезирани всички емоции, нормални за човек на твоята възраст. Не че цялото щастие в битието на един млад човек се изразява само в кафета, дискотеки, флиртове и т.н., всичко е съвкупност. Казваш, че родителите ти "така са се научили". Бога ми, това ми е още по-трудно да си представя! И тук вина имаш и ти. Ти си ги научил така. Трябвало е о време, както се казва, да си си извоювал свободата. Възможни причини за строгостта на родителите може да са ревност, липса на доверие. Но какво пък толкова трябва да е станало, за да изгубиш доверието им?!?! Както казаха и в предишните постове, вече си пълнолетен, което предполага, че можеш да правиш каквото искаш. Макар че и на 20, и на 30, и на 40, и т.н. ти винаги ще бъдеш ДЕТЕ за родителите си! Но не позволявай да се бъркат прекалено в личния ти живот, нито пък да определят как да разполагаш със свободното си време. Успех!
dark_player
07-18-2007, 19:43
Ами брато, те така ти прецакват най-хубавата част от живота , ебати хората трябва да си поговориш доста добре с тях, та ти си на 18! :smt017