Влез

View Full Version : Имам ужасно дълга коса но ми харесва

alexandra_zaharieva
07-22-2007, 12:49
Имам ужасно дълга коса но ми харесва.Тя е над 70 см и е на етажи.Най-късият етаж стига до брадичката.Не ходя с пусната коса защото всеки път се питам 1 и също : "...Каква да е прическата днес,или пак да съм с вързана коса...???... :-k " Дайте съвети за прически който няма да ми създават проблеми с косата от сорта на : скубане,болки в главата от стегната прическа,изсушаване на косата,и разбира се да не ми се пречка много в лицето,защото попринцип са ме съветвали да ми се открива лицето...С това чудо се омотавам 2 пъти но и това ми е достатъчно.Скоро ще ида да се пострижа с около 10см по-къса и след това ще си я истъня - за да нямам проблеми от сплъстена или прекалено мазна коса.Давайте каквито ви хрумне съвети за прически или за поддръжка.Ако имате снимки на дадена прическа и обяснение как се прави - пишете ми лични съобщения и ми давайте линкове ;) Благодаря ви предварително !

kIsSs<0R>kIlLL
07-22-2007, 13:01
малиии .. кфа е тая коса бе :roll:
я земи си я скъси не с 10 ми с ... 40 :smt005 нзз изобщо как я търпиш...и то ф тая жегаа : [-X ужасс !

_aLeX_
07-22-2007, 13:19
напротив защо да я скъсява ? аз също имам много дълга коса и ми харесва :P и почти всеки ден съм с различни прически пък и зависи от това с какво съм облечена :P :P :)

07-22-2007, 13:31
моя проблем е че искам прическа за която няма да си държа половин час ръцете скубейки се себе си във въздуха.Смисъл в тази жега и 5 минути немога да си вържа косата.Кръвта от ръцете ми стича и после ме болят ... Попринцип в тази жега неможе да се мисли за пусната коса.Дори и изкъпана...Мне [-X :!: Мен си ми харесва косата макар че прилича на 4 годишно дете в височината...до задните части е но като е на етажи и е гъстичка е направо сладурска :P Аз съм единственото момиче в нещо което можем да наречем "махала" израснала съм с момчета ... майка ми почти няма време за себе си камо ли за мен.Тази работа отнема много грижи за мен и затова търся лесни прически който няма да ми причинят болка и ще ми е удобно ;) Давайте съвети бързо , че още половин час с тази коса и ще взема да се обеся :D :D :D :lol: :smt005 :smt005

MimityYy
07-22-2007, 13:32
70 sm ... tva kolko e :mrgreen:

mtg1992bg
07-22-2007, 13:45
Наскоро в училище се появи една студентка с коса, идеално права и дълга...абе много дълга. Дърпаше я , преди да седне, щото ще седне отгоре й иначе, а не беше изтънена. Ей на това му се чудя как го е търпяла...
Иначе и аз съмата обичам да имам дълга коса, ама до 40-50 см съм стигала, просто после ми писва и ... до раменете :lol: А и ми е много гъста косата.
За прически...Ми по принцип съм си правила кок с ония щипки, нали усукваш я и захващаш отзад на главата, ама ти сигурно хиляди пъти си го правила, а и ти е дълга много косата, дали щипката ще я удържи :-k Иначе...конска опашка...ама то всички го правят, не знам.
И кажи косата ти права ли е, чуплива ли е или направо къдрава, за да знаем какви прически да предлагаме :wink:

Ето няколко изтъркани съветчета:

- Избягвайте да спите със стегната конска опашка или сплетена на плитка коса. Това стресира косата и тя може да се чупи или да започне да пада.

- Когато вързвате косата на плитка или опашка, избягвайте стегнати ластици. Те могат да повредят косъма. Ограничавайте до колкото можете носенето на фиби и панделки.

- Искате да пуснете косата си да расте дълга, но въпреки това трябва да я подстригвате по-малко на всеки три месеца. А ако вече имате нуйната дължина достатъчно е да махате крайчетата на всеки месец – месец и половина. Така ще избегнете цъфтенето и чупенето на косъма, косата няма да се заплита и ще изглежда по-красива и здрава.

- Не използвайте четка, когато решете косата, защото може да разтегнете косъма и да стене неиздръжлив. По-добре използвайте гребен с широки зъбци или дори пръстите си. Въпреки, че не е лесна задача, разресването на дълги коси е много важно, защото така се разпределя равномерно естествената мазнина на косата по дължината на целия косъм.

- Когато разресвате дълга коса, започвайте от върховете нагоре към корените. Разделете на кичури и работете така, като започнете от горните към долните. И бъдете внимателни и нежни към косата, силното дърпане се я увреди и начупи. След като приключите с тази нелека задача, прокарайте пръсти през косата, за да премахнете създалото се статично електричество.

- Ако срешете косата преди да я миете, ще намалите образуването на възли и ще бъде по-лесно да я изсушите и оформите.

- Не бършете дълга коса с кърпа, защото ще я заплетете. Само попийте водата леко с хавлията.

- Ако спите на възглавница с памучна калъфка, то тя може да захваща и накъсва косата, особено ако се въртите много в съня си. За да избегнете това използвайте копринена или сатенена калъфка. Усещането е много приятно за кожата и в същото време ще запазите красотата на дългата коса. Друг вариант е да вдигате на конска опашка косата си на върха на главата, като я прихващате с хлабав ластик.

- Алтернатива на сатенената калъфка е копринен или сатенен шал, които да увивате около косата, преди да си легнете.

- Използвайте подходящ шампоан и балсам. Слагайте си подхранващи маски или ампули поне един път на месец. Посещавайте редовно своя фризьор.
* * *
Е, засега това е :D

alexandra_zaharieva
07-22-2007, 13:57
Така...Косата ми е живо и право влечуго :lol: :lol: Да ме видите само сутрин ... Не ви препоръчвам ;) [-X Ами за прически с клечки или т.е. просто не е възможно,защото тази тежест само главата ми може да я държи!Предлагайте нещо което би било възможно за едно 14 годишно момиче без да създава много проблеми. :lol: Ами аз в жегите ходя с конска опашка.Мойто прилича на умряла котка но това е подробност ;) :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 И все пак всякакви идей ще са добре дошли,защото ако не аз то все някой би видял и би си направил тези прически

Reed
07-22-2007, 14:00
ПОдстрижи се...в тия жеги едвам се издържа,въпреки че я връзваш

07-22-2007, 14:03
отрежи я. по-лесно от това няма наъкде.

пък и ти - и лесон, и хубави, и бързо, че и удобно. такова животно няма.

alexandra_zaharieva
07-22-2007, 14:15
хах но това е проблема : не искам да я постригвам...миналата година я постригах с над 30 см и приличах на гъз на котка :D Аз съм свикнала с дълга коса и все пак тази тема е за да ми давате съвети за прически а не да ме разубедите да си скъся дължината на косматото животно на главата ми :lol: :P

добрече не сте ме виждали с къса коса ... не че сте ме виждали с дълга но просто си е кошмар...скоро мисля да заведа животното на подстрижка ... и ще намаля дължината с около 20 см...и ще я истъня,да за може да ми е по лека и да може да си правя прически.давайте съвети дами и евентоално ако има джентълмени ;)

П.П. В жегата нямам проблеми /все още де/.Връзвам я на висока конска опашка и след това на кок но тежеста е невероятна ;) Имам мускули на главата :P :P :P

07-22-2007, 14:24
mmm super,kvo li ne bih dala za takava kosa :P bih q ponasqla i v nai-golemite jegi,ne te savsetvam da q skasqva6 s po-ve4e ot 10 sm,tova e neprostimo prosto [-X

mtg1992bg
07-22-2007, 14:26
Бе стига глупости бе, що да я реже? Ми така явно й харесва, а и я търпи. Всеки е с различни нерви. :roll:
Тъй...И аз съм на 14 сега. Както казах, съм имала доста дълга коса и досега се опитвах да се сетя какви прически й правих. Сега е само 30 см най - дългото, ама ми е топло, щото е неистово гъста :lol:
Иначе...ми подкъси я малко, ще живне, както казваш с 10 см.
После нз, аз си правех плитки, по една от двете страни на лицето :roll: не зная на какво съм приличала, ама бях на 11, може би съм била сравнително добре... също и на рибя кост, ама не всеки може да си я плете... Имаше и някакви кокове, ама как се правеха :-k
Нещо от рода на това: Вързваш си ниско отзад половината коса и я усукваш първо около нея, после на кокче и захващаш с милион щипчици :lol: После и другата половина увиваш около готовото кокче, само че без да я усукваш около нея самата...и пак щипчици . Ако имаш бретон, среши го настрани, ако нямаш , спусни си кичур коса до лицето. По-естествено е.
Е, ако се сетя за друго, ще кажа :)

alexandra_zaharieva
07-22-2007, 14:27
хах ела на мое място ;) Една естествена коса която не цъфти ;) Запазва си уханието на балсама и шампоана или на маската за коса ;) Винаги има начин да постигнете хубава коса : била тя къса или дълга .

ELiTyYy
07-22-2007, 15:46
хах я дай една снимка на тас коса :)

alexandra_zaharieva
07-22-2007, 15:50
Да ти кажа имам 1 на която съм много разлигавена и не съм фотогенична...абе я си дай скайпа да не се лутам тук ... И да се похваля ;) Преди малко си отреших косата и сега е невероятна прическа сплетена на плитка...реших се че ще премахна само 10 см от косата ... ще я истъня ... и ще си направя нещо от сорта на бритон ... то ще представлява етаж от косата който ще е на нивото на дупки за обеци /аз нямам дупки но казвам средно приблизително/ кажете дали ще съжалявам ако си направя такъв етаж и въобще давайте прически !!! :::

LaFee
07-22-2007, 17:26
Просто я скъси с желаните 10 см,но не я изтънявай. Тоест ти решаваш,но ако бях на твое място не бих я изтънила. Иначе можеш да си правиш най-различни прически. Например тези на Ейми Лий от Еванесънс са страхотни,но не се харесват на всеки. Лично аз предпочитам по-нетрадиционните прически.... А ти какви по-точно искаш? Такива,които да вдигат косата,за да не ти е топло на врата и гърба или просто искаш някаква прическа. Ако е второто,ето някои от прическите на Ейми Лий:

http://www.u-blog.net/fabnb/img/amy-lee.jpg
http://tn3-2.deviantart.com/fs15/300W/f/2007/050/5/6/Amy_Lee_Collab_by_carolinabarajas.png
http://img90.imageshack.us/img90/9487/amyaimsw7.jpg
Според мен тази е много красива. :D

Зависи и от формата на лицето ти. Не всички прически отиват да кажем на по-кръгло лице.

maroon
07-22-2007, 17:32
6tom ti otiva da si s otkrito 4elce(kato men) v nikakyv sly4ai ne si pravi brеton; mislq, 4e na plitka 6te izglejda gotino, osven tva probvai prednite ki4ur4eta da gi zahvane6 s fibi4ki, ili pyk gornsts 4ast na kosata s edna 6nola/6tipka otzad, ima ujasno mn varianti; ne q podstrigvai mn :wink: :P :P :P :P http://i.teenblvd.com/media/photos/2918/66780/the-teen-choice-awards-2005-arrivals/fergie-black-eyed-peas.jpg http://www.euro-dj.com/pics/FER-b.jpg

N0_feAR
07-22-2007, 17:34
това с рибата кос ми харесва, предполагам че доста добре ще стои но бая играчка ще е, пък и си на етажи(пластове) което ми се струва че още повече ще те затрудни.

alexandra_zaharieva
07-22-2007, 20:00
благодаря ви за предложенията ;) И все пак понеже тук процедурата е малко по забавена кажете си скайповете и да се разберем в общ чат =]

~`PrEtTy_!N_pUnK`~
07-22-2007, 20:19
Лелеееееее как издържаш в тея жеги със 70 см коса?! :shock: А иначе си я връзвай на конска опашка и онези другите прически,които ти дадоха. :wink:

alexandra_zaharieva
07-23-2007, 10:48
Благодаря на всички който дават идей и т.е. А сега все пак и аз ще кажа нещо!

За да имате хубава и здрава коса , която да не се оплита поне 4 дена след къпането /даже и повече поне при мен/ и за да ви се запазва уханието на използвания шампоан сега ще ви кажа точно как да постигнете този ефект!

1.Купете си шампоан,който да не съдържа много балсам или да няма балсам.Примери : SCHAUMA color glanz shampoo ; Garnier fructis aktiv-frucht-konzentrat
2.Купете си МАСКА за коса под името : CREMA RIGENERANTE olio di cocco-maschera impacco/per capelli
самата марка е GENERA beauty
3.С влизането в банията първо си намокрете косата.После я намажете с шампоан и измийте.След обилно измиване взимате от маската по-малко от 1 шепа и разнасяте по косата и крайщата и там където най-много се оплита.МАСКАТА ТРЯБВА ДА ПРЕСТОЙ НА ГЛАВАТА ВИ ЗА ОКОЛО 20 МИНУТИ ! През това време вие си свършете другите работи ;) След 20 минути изплакнете обилно и хубаво.Изсушете си косата и след това я срешете!Ефекта при мен завърши с WOW :P

П.П. На път към излизане от банията косата може да ви се струва мазна : това е от маската , следователно я измийте още веднъж докато " мазнотата " изчезне ;)

Знам че не трябва да се дават разни рецепти и т.е. но това няма да допринесе до никаква вреда за косата :D Дано не сте алергични към кокос ! Защото маската съдържа кокос 8) Айде дано съм ви помогнала ;)

emilythestrange
07-23-2007, 12:07
Защото маската съдържа кокос

да бе,то вече във вафлите няма кокос ти искаш да ми кажеш че в маската ти има :lol: заблуден народ
много е грозно дълга и гъста коса(според мен)трябва да се изстъни

alexandra_zaharieva
07-23-2007, 20:27
Защото маската съдържа кокос

да бе,то вече във вафлите няма кокос ти искаш да ми кажеш че в маската ти има :lol: заблуден народ
много е грозно дълга и гъста коса(според мен)трябва да се изстъни

Абе да ти кажа маската си съдържа достатъчно кокос!И повярвай ми не съм заблудена!Ако видиш моята просто , не че се хваля,но по начина по който я третирам е просто перфектна ;) ЩЕ я скъся с около 10 см . ЩЕ намаля нивото на етажите .. ЩЕ я изстъня !

misKukona
01-06-2011, 14:45
моята коса също е много над 70 см но кажете идеи :D :D

SameLove
01-06-2011, 15:07
Темата е от 4 години !!

kay4yk
01-06-2011, 17:00
Темата е от 4 години !!

+++++++++

Ейй хора, ужасно много обичате да възраждате дърти темии. :?

fuckme
01-06-2011, 17:42
а, стига бе!!!!!!!!!!!!

Di
01-07-2011, 20:14
отрежи я на черта и си направи удължения от останалото :)