Влез

View Full Version : Малко съвети,как да преодолеете проблемите с родителите

Страници : [1] 2

Seducti0n
07-31-2007, 13:32
С настоящата тема,целя да бъда полезна за по-голямата част от тийнейджърите,които имат проблеми със семейството си,в частност с родителите.От лични наблюдения съм забелязала,че не е никак малък броя на тийнейджърите,които са се озлобили към родителите си,заради така наречената-,,Дупка между поколенията,,която пречи в общуването.Тийнейджърите,ч есто пъти се чувстват пренебрегнати и неразбрани от по-възрастните-не визирам единствено родителското тяло.Потиска ги факта,че по-големите не възприемат на сериозно тяхното лично мнение или пък се отнасят с тях,като с малки деца,неспособни да взимат самостоятелни решения.Склонни са да навлизат в излишни спорове,защото родителите не винаги ги разбират или просто не са в състояние да погледнат на обстоятелства през техните очи.Често пъти са пускани теми в,които открито се изразява недовлство от неразбирателстовото между родители-деца .Изчитала съм множество редове,пропити с очевидно озлобление,границещо с омраза,заради перманентната наличност на проблеми от семейно или битово естество.
Родителите от своя страна също не отстъпват,а отдават всичко на възрастта,бощуващите хормони и прекомерната емоционалност в децата си.Улисани в ежедневието си,те не успяват да отделят,необходимото време,а после недоволстват,че децата им допускат основни и възлови грешки.
В следващите редове,Ви представям,част от най-често срещаните пробеми и малко съвети как да ги преодолеете.
1.Вечер час-Ядосвате се понеже родителите не позволяват да стоите до късно навън,а това ви кара да се чувсвате малки...Спокойно,има време да осъмвате по купони,нощни дискотеки и т.нНормално е ваще да се притисняват,още повече,ако сте от голям град.
2.Не ме пускат по купони,дискотеки и други подобни мероприятия-Ако не познават нито един човек от компанията ви,са до някъде в правото си да не ви позволят или да го правят с предварителни уговорки и безкрайни молби.Погрижете се нещата да се променят,запознай ги с приятелското си обкръжение,така ще бъдат по-спокойни.
3.Домашните задължения-На родителите също не им е леко,достатъчно са напрегнати в службата.Нищо няма да ти стане,ако помогнеш малко вкъщи,да пуснеш прахосмукачка,да измиеш чиниите или пък да изгладиш прането са чудесни поводи да зарадваш ваще.
4.Не ми гласуват достатъчно доверие-Погрижи се да го спечелиш и да го доказваш,когато е необходимо.Винаги дръж мобилния си телефон включен и се постарай да е със заредена батерия.Ако предварително знаеш,че ще си на място,където няма да можеш да говориш,уведоми ги,така те ще са спокйни всичко ще е на ред.Също така,когато те помолят да направиш нещо го изпълни,а когато дадеш обещание,отстоявай до край думите си.
5.Противоречия заради музиката и стила на обличане-покажи на родителите си,че имаш своя индивидуален вкус.Дори той да не сходен с техния не е коректно да ти създават проблеми за това.Не говорим за твърде оскъдно или фрапиращо облекло в конкретни случай.За музикато важи обощо взето същото-важното е на теб да ти оставя удоволствие.Хубаво би било,ако родителите са широко скорени хора и разберат това.Ти от своя страна също бъди коректен,като не изразяваш твърде високи претенции към музикалните им предпочитания и стилистически усет.
6.Дребнава работа-Някои родители имат склоността да се захващат,на пръв поглед за съвсем дребни неща.Като това,че не си изхвълил боклука,не си изтупал покривката или не си измил добре чиниите.За да избегнеш подобни глупави поводи за кавги,се постарай да бъдеш изряден.Така те няма да имат основателен повод да ти правят заБележки.
7.Ученето-Вашите изискват от теб това да си отличник и да се ползваш сздобро име в училището.Е реално погледнато в това няма нищо лошо.Научи се се успешно да съчетавате обрзованието с удоволствията,ще бъде чудесно да си добър ученик и същевременно,душата на компанията.Отделяй време и за книгите.Сега може да не осъзнаваш тяхната полза,но с времето,ще разберетш колко добре ще повлияят на речника ти и колко врати ще ти отворят.
8.Консервативни родители-Е и това го има.Просто хората с а с по-остарели възгледи към живота и общо взето не пропускат взможност да не идзкажат негативно мнение към съвременната младеж.Покажи им,че ти избираш сам как да живееш,те могат единствено да ти помогат и да те напътстват към това да не излизаш от правия път.
9.Тривиалната фраза-,,Ех,едно време беше...,,-Да,но ти живееш тук и сега,а не в миналто,колкото и прекрасно да е било то,за твоите родители.Научи се да си гъвкав,лесно да се адаптираш към ситуацията и да си способен да взимаш своевременни иотговорни решения.Само так,с тези възможности,ще можеш да си осигуриш едно перспективно и обещаващо бъдеще.
Надявам се да съм помогнала поне малко да се подобрят отношенията между родители-тийнейджъри.Знам,че понякога е трудно да се сдържат натрупалите се емоции,но това може би единствения начин да се избегнат излишни скандали,които не водят до нищо добро.Научете се да се поставяте на мястото на родителите си и да погледнете на нещата от тяхната позиця.Раздавайте го по-спокойно и се радвайте на живота.Стремете се към това да сте в нормални отношения с родителите се,защото те винаги искат най-добро за вас.

Важна!
.: machoka :.

Seducti0n
10-17-2007, 16:00
Мненията по тази тема бяха истрити,и се извинявам ако някой е останал недоволен от това нещо.Радвам се,че постигнах основната идея,а именно да помогна с каквото мога на тийнейджърие.В скоро време ще се постаря да обогатя темата. :wink:

iveto_koteto
10-31-2007, 15:23
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-)

iveto_koteto
10-31-2007, 15:23
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-)

dinkisa
10-31-2007, 15:29
много тъпи савети при всеки си има цака ако си на 15-16 години и още не си отрил цакат а на ваще не си заслужил да излизаш до късно и т.н.

JuLieTa^
11-01-2007, 20:36
съгласна съм с мението на iveto_koteto.За да се разбираш с родителите си трябва просто да си тяхното добро дете и това е всичко! :)

DoomShadow
11-04-2007, 12:43
kak da gi nakaram da mi vzemat ku4e ?????? #-o #-o #-o

tani4ka_6661989
11-07-2007, 11:06
za da nqmate problemi v ka6ti ne lajete va6te. doverqvaite im se - ako ne dai si boje ne6to stane samo te mogat da vi pomognat. povqrvaite - v beda nqma priqteli. moje da pogovorite s va6te da ystanovite nqkakvi pravila y doma i da nalojite sankcii i za dvete strani pri nary6avaneto im. umnata i uspeh! :wink:

prettyIdeath
11-10-2007, 12:28

Ами на мене лично ми отне около половин година..Молих ги ..молих.. и накрая приятела ми ми уреди едно много сладко кученце..и наще нищо не казаха..Само майка ми каза че ще трябва аз да чистя след него и хигиената в нас трябва да е 2-но по-голяма !

DisciplineAndOrder
11-16-2007, 16:44

:razz: Да те смазват от бой и ти да си кимаш спокойно?

Harum_Scarum
11-17-2007, 13:27

shoko_girl
11-27-2007, 12:16
Ами сорри...амЪъЪ к'ви пък тоолкожа големи проблеми може да имаш с родителите ти...?? Освен ако не те пускат да излзиаш до по късно,..или пъък някви такива нещица...ами има си начини за да постгнеш вс. това.. :P просто бъди искрен с тях, споделяй, говори с тях, усмихвай се,..просто едно прилично държание прави ЧУДЕСААА ! :P :-P :smt006

shoko_girl
11-27-2007, 12:16
Ами сорри...амЪъЪ к'ви пък тоолкова големи проблеми може да имаш с родителите ти...?? Освен ако не те пускат да излзиаш до по късно,..или пъък някви такива нещица...ами има си начини за да постгнеш вс. това.. :P просто бъди искрен с тях, споделяй, говори с тях, усмихвай се,..просто едно прилично държание прави ЧУДЕСААА ! :P :-P :smt006

lunnoto_momi4e
12-06-2007, 08:16
Ами сорри...амЪъЪ к'ви пък тоолкова големи проблеми може да имаш с родителите ти...?? Освен ако не те пускат да излзиаш до по късно,..или пъък някви такива нещица...ами има си начини за да постгнеш вс. това.. :P просто бъди искрен с тях, споделяй, говори с тях, усмихвай се,..просто едно прилично държание прави ЧУДЕСААА ! :P :-P :smt006
Оууу..мога и по-големи да имам ! Вчера си пробих веждата,майка ми знае,ама как да кажа на баща ми като знам че веднага ще каже "махай го това от лицето ти !" и аз ако кажа "няма!" ще почнат"..няма да излизаш,няма да правиш тва,няма да правиш онова... " как да му обесня че на мен това ми харесва,маниячка съм на тема пиерсинг и не ми пука как ме възприемат околните с обиците ми(защото баща ми си мисли че само от това колко обици имам и колко грим имам хората ме преценяват като човек )Обеснете ми как да се разбера с тоя човек #-o

Fucking_Princes
12-07-2007, 19:12
амм ... аз много си обичам майката и бащата ... ама като тръгнат да ми се карат за глупсоти много се нервя!!! Или пък днеска .. имам аз 5 на контролното по мат. едниствена петица , най-високата оценка .. и ми се скараха, защото съм имала много глупави грешки и съм можела да имам 6 .... :cry: :cry:

Seducti0n
12-07-2007, 21:33
Fucking_Princes-Радвай се,поне на това, че родителите ти, се интересумат от това, което учиш....

Fucking_Princes
12-07-2007, 21:40
Fucking_Princes-Радвай се,поне на това, че родителите ти, се интересумат от това, което учиш....

Е да ... ама проблема е , че те се интересуват само и единствено от оценките ... когато приятелките ми ми разправят как излизат с майките си , как си говорят на всякакви теми ... на мене ми иде да се разплача :cry: :cry:

Seducti0n
12-07-2007, 21:51
Спокойно,не се натъжавай,всеки има различен живот.Може би не си толкова близка с ваще или пък нямате достатъчно свободно време за да обикаляте заедно напред-назад. :)

П.С-Те се интересуват от теб и ти мислят само доброто.А в повечето случаи отличните оценки в училище са показател за това,че се стараеш и се учиш добре. :wink:

Fucking_Princes
12-07-2007, 22:01
Спокойно,не се натъжавай,всеки има различен живот.Може би не си толкова близка с ваще или пък нямате достатъчно свободно време за да обикаляте заедно напред-назад. :)

П.С-Те се интересуват от теб и ти мислят само доброто.А в повечето случаи отличните оценки в училище са показател за това,че се стараеш и се учиш добре. :wink:

о0о аз за училище се старая като ненормална , ама просто те не го забелязват, защото като съм първа смяна седя будна цяла вечер от неделя вечерта до четвъртък вечерта включително и уча! Оня ден припаднах в училище ама не им казах .. :cry: аа и междудругото знам , че се интересуват от мене , правят всичко което сметнат за добре и ми забраняват само нешата които могат да ми навредят ... а за времето ... майка ми се прибира към 4 а баща ми към 6-7 ама пак има време да си поговори с мене (татко)!!!! А аз искам да си имам майка :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

П.С. Нямаш си и на представа как се радвам , че воабще някой ме изслушва, досега не съм занимавала никого с проблемите си :cry:

Seducti0n
12-07-2007, 22:31
А не е правилно.Когато човек има проблеми е хубаво да ги сподели и да потърси начин за да ги разреши.Аз затова съм във форума за да помагам с каквото мога. :wink:

Аз за съжаление,също не контактувам много с родителите си(поради липса НЕ на желание, А НА време).Всеки се е средоточил върху грижите си, всеки живеее в своя соствен свят.Рядко се засичам с тях вкъщи,но през макото моменти в които сме заедно,се караме за съвсем дребни и незначителни на пръв поглед неща.Аз също искам да прекарвам повече време със семейството си,но естеството им на работа,не го позвоява.Отдавана съм приела този факт и съм спряла да се ядосвам, защото така или иначе няма какво да променя

А ти,мила се рижи повече за здравето си,защото каквото и да си говорим по.ценно нещо няма.Аз не съумях да опазя моето....

HaMiCaL_GiRl
12-08-2007, 15:20
ponqkoga mn im se kefq ama ina4e sa nervq 6tot kat sa priberat ot rabota i samo vikat i te iznerveni i mn "qko"mi stava ama ina4e si gi obi4kam i ne gi zamenqm za ni4ii roditeli

in_pieces
12-20-2007, 11:51
аз също имам проблеми с нашите, често ме пренебрегват и показват колко мнооооооого ме обичат само пред гости,обичат ме ,но ме боли , защото много често започнаха да ме обиждат, да ми крещят, и все по-често започнах да се затварям сама в стаята си вечер

на останалите мога да дам съвет да не гледат с пренебрежение на родителите си, защото от там започват някой проблеми, а когато родителите им са раздразнени да не подклаждат огъня повече

Seducti0n
12-21-2007, 16:37
Здравей.Не знам дали си забелязала,но ВИНАГИ ама ВИНАГИ,родителите са прави.Е да донякъде е така,но това не означава,че трябва да ти забраняват всичко и да пречат на общуването ни.Изключително важно е да имаш способността да говориш с околните,да им показваш,че ги цениш,да си прекарвате си правите купонче,по случай някакъв празник(коледа,нова година и т.н)Родителите ти може би се тревожат прекалено,много за теб или пък може би ти не им показваш достатъчно умело,че можеш да се грижиш за себе си(не изцяло,но поне да им покажеш,че имаш инстинкт за самосъхранение,че си отговорна и разумна).Както сама,усъзнаваш ти си НЕспособна да измениш възгледите им и принципите им за възпитание,те искат да ти дадат най-доброто,но може би не това е начина.Опитай да им го намекнеш,без директно да ги обвиняваш и нападаш за това,че не постъпват справедливо,като те лишават от нормални за възрастта ти неща.За да продължим имам няколко,важни въпроса...

:arrow: На колко години си?

:arrow: Добър ли е успехът ти,проявяваш ли старание в училище или то е на заден план?

:arrow: Помагаш ли вкъщи?

:arrow: Общуваш ли достатъчно с родителите си?

:arrow: Имаш ли брат или сестра?

acidbomb
12-23-2007, 22:23
Em az sum na 14 i se razbiram s maika mi perf :grin:

adm1n
01-05-2008, 09:05
С настоящата тема,целя да бъда полезна за по-голямата част от тийнейджърите,които имат проблеми със семейството си,в частност с родителите.От лични наблюдения съм забелязала,че не е никак малък броя на тийнейджърите,които са се озлобили към родителите си,заради така наречената-,,Дупка между поколенията,,която пречи в общуването.Тийнейджърите,ч есто пъти се чувстват пренебрегнати и неразбрани от по-възрастните-не визирам единствено родителското тяло.Потиска ги факта,че по-големите не възприемат на сериозно тяхното лично мнение или пък се отнасят с тях,като с малки деца,неспособни да взимат самостоятелни решения.Склонни са да навлизат в излишни спорове,защото родителите не винаги ги разбират или просто не са в състояние да погледнат на обстоятелства през техните очи.Често пъти са пускани теми в,които открито се изразява недовлство от неразбирателстовото между родители-деца .Изчитала съм множество редове,пропити с очевидно озлобление,границещо с омраза,заради перманентната наличност на проблеми от семейно или битово естество.
Родителите от своя страна също не отстъпват,а отдават всичко на възрастта,бощуващите хормони и прекомерната емоционалност в децата си.Улисани в ежедневието си,те не успяват да отделят,необходимото време,а после недоволстват,че децата им допускат основни и възлови грешки.
В следващите редове,Ви представям,част от най-често срещаните пробеми и малко съвети как да ги преодолеете.
1.Вечер час-Ядосвате се понеже родителите не позволяват да стоите до късно навън,а това ви кара да се чувсвате малки...Спокойно,има време да осъмвате по купони,нощни дискотеки и т.нНормално е ваще да се притисняват,още повече,ако сте от голям град.
2.Не ме пускат по купони,дискотеки и други подобни мероприятия-Ако не познават нито един човек от компанията ви,са до някъде в правото си да не ви позволят или да го правят с предварителни уговорки и безкрайни молби.Погрижете се нещата да се променят,запознай ги с приятелското си обкръжение,така ще бъдат по-спокойни.
3.Домашните задължения-На родителите също не им е леко,достатъчно са напрегнати в службата.Нищо няма да ти стане,ако помогнеш малко вкъщи,да пуснеш прахосмукачка,да измиеш чиниите или пък да изгладиш прането са чудесни поводи да зарадваш ваще.
4.Не ми гласуват достатъчно доверие-Погрижи се да го спечелиш и да го доказваш,когато е необходимо.Винаги дръж мобилния си телефон включен и се постарай да е със заредена батерия.Ако предварително знаеш,че ще си на място,където няма да можеш да говориш,уведоми ги,така те ще са спокйни всичко ще е на ред.Също така,когато те помолят да направиш нещо го изпълни,а когато дадеш обещание,отстоявай до край думите си.
5.Противоречия заради музиката и стила на обличане-покажи на родителите си,че имаш своя индивидуален вкус.Дори той да не сходен с техния не е коректно да ти създават проблеми за това.Не говорим за твърде оскъдно или фрапиращо облекло в конкретни случай.За музикато важи обощо взето същото-важното е на теб да ти оставя удоволствие.Хубаво би било,ако родителите са широко скорени хора и разберат това.Ти от своя страна също бъди коректен,като не изразяваш твърде високи претенции към музикалните им предпочитания и стилистически усет.
6.Дребнава работа-Някои родители имат склоността да се захващат,на пръв поглед за съвсем дребни неща.Като това,че не си изхвълил боклука,не си изтупал покривката или не си измил добре чиниите.За да избегнеш подобни глупави поводи за кавги,се постарай да бъдеш изряден.Така те няма да имат основателен повод да ти правят заБележки.
7.Ученето-Вашите изискват от теб това да си отличник и да се ползваш сздобро име в училището.Е реално погледнато в това няма нищо лошо.Научи се се успешно да съчетавате обрзованието с удоволствията,ще бъде чудесно да си добър ученик и същевременно,душата на компанията.Отделяй време и за книгите.Сега може да не осъзнаваш тяхната полза,но с времето,ще разберетш колко добре ще повлияят на речника ти и колко врати ще ти отворят.
8.Консервативни родители-Е и това го има.Просто хората с а с по-остарели възгледи към живота и общо взето не пропускат взможност да не идзкажат негативно мнение към съвременната младеж.Покажи им,че ти избираш сам как да живееш,те могат единствено да ти помогат и да те напътстват към това да не излизаш от правия път.
9.Тривиалната фраза-,,Ех,едно време беше...,,-Да,но ти живееш тук и сега,а не в миналто,колкото и прекрасно да е било то,за твоите родители.Научи се да си гъвкав,лесно да се адаптираш към ситуацията и да си способен да взимаш своевременни иотговорни решения.Само так,с тези възможности,ще можеш да си осигуриш едно перспективно и обещаващо бъдеще.
Надявам се да съм помогнала поне малко да се подобрят отношенията между родители-тийнейджъри.Знам,че понякога е трудно да се сдържат натрупалите се емоции,но това може би единствения начин да се избегнат излишни скандали,които не водят до нищо добро.Научете се да се поставяте на мястото на родителите си и да погледнете на нещата от тяхната позиця.Раздавайте го по-спокойно и се радвайте на живота.Стремете се към това да сте в нормални отношения с родителите се,защото те винаги искат най-добро за вас.

Важна!

Много дълго ве Цветии,нз колко хора са прочели тфа,аз обаче нямам намерение!Основното е да отсяваш полезните от вредните навици и съвети на родителите!Например прадядо ми(бог да го прости) бише много богат(да не кажа милионер на времето),но затова беше скъперник и постоянно пестеше!Не след дълго настъпи хиперинфлация и всичките негови пари станаха просто някакви си хартийки!Та за това съм се научил да не съм скъперник и ако имам пари да ги влагам в някакъв доходоносен проект....

Seducti0n
01-06-2008, 08:16
Знам,че е дълго,но съм сигурна,че би помогнало на тинейджъри с проблеми в семейството и като цяло такива,които трудно общуват с родителите си. :wink:

Разбира се,че трябва да се вслушваме само в добрите съвети,тези които биха спомогнали за нашето социално развитие и лична реализация. :)

П.С.-Скъперничеството е лош навик и според мен го проявяват дотолкова богати и финансови усигурени хора,че самите те не могат да кординират правилно материалното,което са спечелили по един или друг начин. :) Като цяло страхът да не останеш беден е пагубен за психиката на всеки един човек.

Seducti0n
01-06-2008, 08:24
Относно поста на dancer

Виж мила,всеки родител иска най-доброто за детето си,но понякога самият той не може да разбере,че е неспособен да му го даде, като му налага различни забрани или отправя безпочвени критики....

Знам,че ти е неприятно подобно отношение,но пак ти казвам-шансовете да промениш възгледите на ваще е почти нулев и съм сигурна,че ти добре осъзнаваш това,дори и да не искаш да го признаеш...

Определено има проблем и трудно общуваш с родителите си,но замисли се дали вместо да се оплакваш от това, не би било по-добре да обсъдиш всичко това с тях,всичко което те потиска и те прави нещастна.Седнете някоя вечер,предразположи ги,поговорете,като цивилозавани и разумни хора и им кажи,че не ти е приятно да ти натякват постоянно най-различни неща.Излей си душата,отправяй свободно критики,бъди открита след всичко това, обаче се подготви да приемеш критиките и от страна на родителското тяло...Успех. :wink:

namina
01-29-2008, 08:22
много тъпи савети при всеки си има цака ако си на 15-16 години и още не си отрил цакат а на ваще не си заслужил да излизаш до късно и т.н.

+3

SoVieT
02-26-2008, 23:02
Ами аз имам проблеми, но аз изкуствено ги създавам за да видя как да помогна на дуги хора с такива. Да знаеш Цвети обаче че това хич не е реалноста в ОБИКНОВЕНОТО българско семейство, свикнало да живее с ниски стандарти!!! И хич не е толкова безобидно, има голяма борба (ако въобще я има) за да докажеш че ти макар и тиин си доостоен да се учиш от сега , но не само в училище ами ДА ЖИВЕЕШ! Моля не пренебрегвайте, че това също е правилно!!!

Seducti0n
02-28-2008, 08:10
В никакъв случай не го пренебрегвам.Просто направих опит да помогна на онази част от тийновете с как да го нарека-"повърхностни проблеми", от типа на-"не ме пускат на купон"...и прочие...
Животът безспорно е най-добрият учител, а понякога родителите несъзнателно или не, не ни позволяват да натрупаме житейски опит.Стремят се към това да направляват всяка една наша стъпка и да ни предпазват от лоши неща, без да си дават сметка, че така повече ни вредят.Защо ли?!Защото един ден, когато заживем отделно от тях, когато създадем семейство ние самиете няма да можем да се справяме с проблемите си и най-малкото препятствие ще ни се струва непреодолимо...
Ето защо, всеки един от нас трябва да отстоява правото си на лична свобода и пространство и да се бори срещу принципите на родителите си.Знам, че те искат най-доброто за нас, но понякога не осъзнавт до каква степет осложняват естествения ни житейски път, в старанието си да ни пазят и защитават от всичко лошо, що броди по света....

unfix
03-15-2008, 07:35
Нашите постоянно ме изкарват виновен.Писна ми само да ме обвиняват за всичко.За оценките - преди 2-3 дена на някаква тъпа диктовка изкарах 4.38 по английски и това ми е първата 4ка от началото на годината , онез само почнаха "НЯМА ДА СЕДИШ НА КОМПЮТЪРА,ЩЕ УЧИШ НОН-СТОП , ПРИБИРАШ СЕ , ЯДЕШ И УЧИШ ДОКАТО ЛЕГНЕШ ДА СПИШ !" и тем подобни.Е добре,ще кажат,че те НИКОГА не са имали 4ка , ако не по-ниска оценка.Писна ми само "ставай от леглото и сядай да учиш , ще учиш цял ден , а утре цял ден по математика".Аз нямам абсолютно никаква свобода от тях , писна ми само да ме малтретират,само да ме заплашват с бой , както тази сутрин например , за да уча ... просто не знам...

Seducti0n
03-15-2008, 09:26
Нашите постоянно ме изкарват виновен.Писна ми само да ме обвиняват за всичко.За оценките - преди 2-3 дена на някаква тъпа диктовка изкарах 4.38 по английски и това ми е първата 4ка от началото на годината , онез само почнаха "НЯМА ДА СЕДИШ НА КОМПЮТЪРА,ЩЕ УЧИШ НОН-СТОП , ПРИБИРАШ СЕ , ЯДЕШ И УЧИШ ДОКАТО ЛЕГНЕШ ДА СПИШ !" и тем подобни.Е добре,ще кажат,че те НИКОГА не са имали 4ка , ако не по-ниска оценка.Писна ми само "ставай от леглото и сядай да учиш , ще учиш цял ден , а утре цял ден по математика".Аз нямам абсолютно никаква свобода от тях , писна ми само да ме малтретират,само да ме заплашват с бой , както тази сутрин например , за да уча ... просто не знам...

До сега писах, коментара си по тема, свързана с твоя проблем.Моите родители никога не са били такива, в тово а отношение и ще излъжа, ако ти кажа, че знам какво е.Това за мен са болни амбиции и чист, незаслужен терор.Не знам какъв съвет да ти дам..... :?

pilety
03-20-2008, 07:36
така...значи.вупроса ми е малко странен.ходя с едно момче повече от половин година.тои е на 19,а аз съм на 15.и това е проблем за родителите ми.обаче има и още-някаква негова мн далечна баба е с циганско потекло и мисля че затова толкова мн се впрягат.нз...заради възрастта или заради другото...не им е прияно да излизам с него.аз обаче го правя.но страшно много искам да се разбирам с тях,искам да мога да споделям,обаче те не ме предразполагат към това.искам по някакъв начин да им кажа че съм привързана към него и че нямам намерение да се разделим.искам по някакъв начин да ме разберат...накой ще ми каже ли как да постъпя? :?

Seducti0n
03-21-2008, 21:58
Здравей самият факт, че се виждате често с приятеля ли ти е достатъчно красноречив фактор за привързаност, така че това мисля, че не е необходимо да го доказваш. :)
Иначе, приятеля ти външно има ли си го циганското в него или е само тази далечна баба, за която до колкото разбирам дори НЕ е сигурно дали е била от ромски произход...Сега колкото и да ти е трудно, ще се наложи да разбереш ваще.Сигурна съм, че искат най-добро за теб и може би предрасъдъците им са до някъде основателни.
Знам, че ще прозвучи банално, но е хубаво да изловиш родителите си в подходящ момент и да седнете тримата да поговотрите като големи хора.Сигурна съм, че ще ти олекне пък и ще бъдеш по-наясно с положението от колкото си в момента, нали?
Направи това, което ти предложих, все пак нищо не губиш. :)

unfix
03-23-2008, 08:15

До сега писах, коментара си по тема, свързана с твоя проблем.Моите родители никога не са били такива, в тово а отношение и ще излъжа, ако ти кажа, че знам какво е.Това за мен са болни амбиции и чист, незаслужен терор.Не знам какъв съвет да ти дам..... :?

Еми да , ама ми писна е , да му еба майката , писна ми само някакви си 2ма идиоти , които ми се водят майка и баща да ми крещят , да си изкарват всичко на мене , да не ми оставят свобода , аз да се чувствам като някое псе , на което може да се вика нон-стоп . Писна ми ! Заплашват ме нон-стоп , било то с бой , било то с това , че като брат ми замине (той е 12 клас) и компютър няма да видя , ще уча нон-стоп.Е майка му стара , те нямат граница бе.Те още малко ще ме накарат през лятото не на плаж , а на учебниците да вися.Аз имам чувството , че съм им като трън в очите на тия тъпанари.Писна ми да имам само 1 баба , която винаги да е до мен и винаги да ме разбере.Писна ми , чесно.Не знам какво да направя...Да избягам и да им побелеят косите докато ме намерят и повече няма с пръст да ме докоснат , повече няма да ми викнат от страх.Да ги еба в глупаците и 2мата... :-x

Seducti0n
03-23-2008, 19:33
unifix-Предполагам, че родителите ти, нямат възможно най-доброто отношение спрямо теб, но пък не заслужават псувните ти.Или по-скоро, не ругатните, а чувството, което влагаш в тях.
На всеки му се случва да псува или да каже по някоя обидна дума на неприятел или на непознат, нима родителите ти заслужават да ги принизяваш на това ниво, след като са ти осигурили дом, храна, образование?Не ги оправдава, но щури, блъснати те са те създали и ако не обичаш, поне ги уважавай.
Не желая да те съдя просто ми стана неприятно да чета думите и то адсесирани не към кой да е, а към собствените ти родители.Казваш, че само баба ти, те разбира.Чудесно, явно нещата не са чак толкова зле.Оценявай това, което имаш и намери начин да се задоволиш с него, щом обстоятелствата, поне за момента не могат да ти дадат повече.
Искам да ти кажа, че най-искрено ти съчувствам и не пожелавам на никого положение като твоето, но все пак недей така рога, ако не друго, грозно е.Опитай се да излееш яда си по друг начин. :)

IbiZa_
03-24-2008, 08:32
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-) може ако сгафиш почваш да сменяш темата и накрая отиваш някаде др и готова работата

unfix
03-24-2008, 14:34
unifix-Предполагам, че родителите ти, нямат възможно най-доброто отношение спрямо теб, но пък не заслужават псувните ти.Или по-скоро, не ругатните, а чувството, което влагаш в тях.
На всеки му се случва да псува или да каже по някоя обидна дума на неприятел или на непознат, нима родителите ти заслужават да ги принизяваш на това ниво, след като са ти осигурили дом, храна, образование?Не ги оправдава, но щури, блъснати те са те създали и ако не обичаш, поне ги уважавай.
Не желая да те съдя просто ми стана неприятно да чета думите и то адсесирани не към кой да е, а към собствените ти родители.Казваш, че само баба ти, те разбира.Чудесно, явно нещата не са чак толкова зле.Оценявай това, което имаш и намери начин да се задоволиш с него, щом обстоятелствата, поне за момента не могат да ти дадат повече.
Искам да ти кажа, че най-искрено ти съчувствам и не пожелавам на никого положение като твоето, но все пак недей така рога, ако не друго, грозно е.Опитай се да излееш яда си по друг начин. :)

Да , наистина е грозно , но дявол да го вземе като на всяка твоя дума дори "майка,..." като ти се отговаря с "КАКВО БЕ?НЯМА ЛИ ДА МЕ ОСТАВИШ НА МИРА ЗА 1 МИНУТА И ДА ОТИДЕШ ДА УЧИШ?" как да реагирам ? Мерси за съчувствието , btw :-)

idealnata_t
03-24-2008, 18:38
ей моеж би доверието е наи-важното според мен за6тото майка ми и ба6та ми са не по разли4ни от другите и са свикнали да се оправям сама но ако бях някоя лигава дъ6теря се съмнявам 4е вуоб6те сега 6тях да съм на компа

dazzling_girl
03-25-2008, 14:16
Според мен пък родителите на всеки са различни и не може да има толкова общи "правила". 8)

Seducti0n
03-25-2008, 16:05
Според мен пък родителите на всеки са различни и не може да има толкова общи "правила". 8)

Никой не твърди обратното. :)
Родителите са различни, съответно е нормално да има несходство във възпипателните похвати, общуването в семейството, разбиранията, либералността и т.н.
Всичко, написано в темата ми е на база лични впечатления.В повечето случаи големите разправии започват от нещо съвсем дребно и незначително като това-"Защо не си почистил с прахосмукачката?"
На пръв поглед това е маловажен проблем, който би могъл да се разреши и без викове, но когато родителят е ядосан-дай му само да клещи и да се кара.От там се започва с натякванията колко безотговорно си постъпил, как чакаш всичко на готово и т.н и т.н.... :?

icheto
03-25-2008, 21:41
За да нямаш проблеми с родителите трябва винаги да си търсиш пречина да им се расърдиш и те да се чустват виновни и после да ти играят по свирката и така ще получиш каквото искаш. :) Поне при моите се получава :)

unfix
03-26-2008, 16:15
За да нямаш проблеми с родителите трябва винаги да си търсиш пречина да им се расърдиш и те да се чустват виновни и после да ти играят по свирката и така ще получиш каквото искаш. :) Поне при моите се получава :)

Да , да , да почнат да ми крещат "БЕ НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА СЪРДИТ И НЕ МИ РЕВИ , ЗА ДА НЕ ТЕ НАБИЯ , ЗА ДА ЗНАМ ЗАК'ВО РЕВЕШ" ... не мерси за съвета :shock: :?

Seducti0n
03-26-2008, 20:29
icheto-Съвета ти не е много практичен да не говорим за правописните грешки допуснати в постта.
Трябва да ти кажа, че е много трудно родители с характер и строги принципи да развият чувство за вина и то без основателна причина.Невъзможността се поражда от това, че в случая става въпрос за твърда убеденост в правотата на възпитателния модел и като цяло за вече сформирания тип общуване между родители-деца.
Проследявайки историята на unfix, стигам до заключението, че той таи една огромна неприрязъм към своите създаатели.Твърде късно е да бъде изкоренена, тази неприрязъм, не е от вчера или от днес, а се зародила още преди много, много време.
Когато сканзалите между две страни, спрат хода на нормалният комуникативен процес, това е безспорен индикатор, че има огромен проблем, чието решеване не може да се отлага.

Към unfix-опитай да владееш себе си и емоциите си, колкото и трудно да е това за теб.Ако веднъж се утвърдиш пред ваще и им докажеш, че нещата могат да се получават и без ежедневни скандали, живота ти би станал по-добър и спокоен.Напълно убедена съм, че всички тези ругатни по адрес на ваще са именно, поради натрупалата се с времето агресия.Намери начин да я премахнеш.Успех. :)

amylee92
03-28-2008, 19:53
awe nz ama prosto mi pisna ot na6te vij maika mi me puska navsqkude oba4e pri ba6ta mi e mnooogoo po razli4no ... ](*,) postoqnno si misli 4e go luja ve4erniq mi 4as e kogato se stumni ](*,)da razbiram go 4e se pritesnqva ama tfa negovoto ne e normalno da idva sled daskalo da me proverqva dali ne sum v kafeto :-x naprao mi skapfa nerfite ot qd stignax do tam 4e broq dnite dokato stana na 18 samo 2 godini 2 meseca i 24 dni :oops: 8)

Seducti0n
03-29-2008, 11:38
Здравей,amylee92 :)
Струва ми се, че не можеш да оцениш притисненията на родителите си.Може би ги имаш за наоснователни, но като се замислиш, ще си дадеш сметка в колко страшни времена живеем/не го казвам за да си запълня постта, а защото наистина е така и всеки един разумен човек, би го потвърдил/.Вместо да се ядосваш на ваще, че не ти дават да излизаш по тъмно се радвай, че ги е грижа за теб.Сигурна съм, че не го правят за да те тормозят, а защото се упасяват да не ти се случи нещо лошо.Колкото и усилия да полагат, няма как да те опазят от всички беди, ако ти сама не се научиш да задействаш инстинкта си за самосъхраниение, когато това е необходимо.
Не искам да те обиждам, но според мен още не си съзряла достатъчно за да можеш самостоятелно да се грижиш за себе си/тоест да не съобразяваш с желанията на родителите си/.Самият факт, че броиш дните до 18-тия ти рожден ден показва това, че си незряла.

Пълнолетието освен лична свобода, носи и много отговорности със себе си.Едва ли като станеш на 18 ще се изнесеш от вас и ще можеш напълно сама да се издържаш.Даже обратното.Повече т сигурна съм, че ще си под един покрив с ваще и пак ще бъдеш зависима от тях.Нещата не са толкова прости, колкото на теб ти се иска.Аз също искам да бъда самостоятелна, но знм, че не съм гоова за това.Знам, че живота е твърде суров и на дали без чужда помощ ще успея да се справя с проблемите си и за това и не бързам да порастна.Помисли по-задълбочено върху нещата и ще осъзнаеш, че съм права. :) уСПЕХ.

П.С-Психологическите проучвания показват, че 50% процента от децата отричащи възпипателните методи на своите родителите, в последствие ги пригата върху своите. :)

amylee92
03-29-2008, 17:12
e da moje bi si prava moje bi naistina ne sum suzrqla oba4e prosto iskam da sum kato drygite da si izlizam i ne da se pribiram po no6tite no 9 10 ne mislq 4e e bog znae kolko kusno :) razbiram i tova 4e se pritesqvat i 4e sa pravi donqkude oba4e nai mnogo im se qdosvam 4e mi nqmat nikakvo doverie i nz kakvo da napravq za da im spe4elq doverito...te postoqnno si mislqt 4e gi luja :? msi za otdelenoto vreme iz a suvetite :oops:

Seducti0n
03-29-2008, 17:30
Тук вече съм безсилна/тоест няма как да ти помогна в това да спечелиш доверието на родителите си/.Сама признаваш, че още си незряла, от което следва, че няма как да ти се гласува пълно и безприкословно доверие.
Имай предвид, че на колкото и години да станеш, ти ще продължаваш да бъдеш малкото момиченце на мама и тати.Това е неизбежно просто.Така, че не изпреварвай времето.Знам, че е неприятно да се ограничава свободата ти, но всичко е за твое добро.Ще видиш, че живот и здраве един ден като си имаш и ти дечица и ти така ще трепериш за тях и ще се опитваш да ги предпазваш от всичко и от всички. :)

hrisiiiiii
04-08-2008, 08:46
преди няколко месеца се запознах с едно момче и тръгнахме заедно. Не знам откъде, майка ми беше разбрала и като се почнаха едни скандали - защо излизаш с тоя, аз съм разучила всичко за него - как може с най-пропадналия да излизаш, тоя пуши тева, не знам си кво си. Изреди ми сичките недостатъци, които може да се измислят. Повече от половината не бяха верни. Опитах се да й споделя как се чувствам, но от там си докарах още проблеми. С една дума - от мухата стана слон. Това е точната фраза. Защо другите момичета на моята възраст имат нормални родители? Защо аз не съм разбрана? Защо не мога да си споделям нищо с тях? Защо, защо... толкова много въпроси, на които едва ли може да се измисли подходящ отговор. Не мога и да седна на спокойствие да поговоря с тях, защото едва ли не те се имат за нещо МНОГО над мен, и когато се опитам да им кажа къде бъркат те започват да противоречат, и с това приключва разговора. Няма начин да поговоря с тях, това е изключено. Опитвах по всякакъв начин, но, уви, без ефект. Да спомена и факта за училището.. Аз съм една от най-големите зубърки в класа - само 5-ци и 6-ци. Когато донеса 5-ца вкъщи започват големите скандали. Може би ви звучи странно, но за една 5-ца от контролно, от изпитване, получавам наказания, мисля че всички знаете какви - без компютър, без излизане и други. Искам да имам някой, с който да споделям, без това непременно да означава големи скандали и караници вкъщи. Да имам нормални родители, които ме разбират. С тях не може да се говори - приемат всичко ПРЕКАЛЕНО на сериозно. Преди време ми направиха проблем и за стила на обличане - защо ходиш само в черно, кво ти е, откачена ли си? .. Майка ми освен че е консервативна, е и много ''чувствителна'' ако мога така да се изразя. При всяка моя постъпка, различна от очакваното започва да плаче, да казва че от мен няма да излезне нищо..
Аз съм едно обикновено момиче на 15 години, което иска нормален живот и нормално семейство.. Не съм сигурна дали някой може да помогне, но просто исках да споделя начина, по който се чувствам, дори и в Интернет пространството.. Мисля, че тук е единственото възможно място да споделя, без да изпадам в трудна ситуация и скандали.

Seducti0n
04-13-2008, 09:07
Здравей, Хриси.
Форумът е точно за това да споделиш тревогите си и някой да ти даде съвет или поне морална подкрепа.
Знаеш добре, че каквото и да напиша тук, едва ли ще променя родителите ти.Идеята е в това да се научиш да понасяш обстоятелствата по възможно най-безболезненият за теб начин.Родителите човек няма как да си избере, но пък за сметка на това, можеш да откриеш начин да преодолееш различията по между ви откъм възгледи, мнение и т.н.

Оценките ти хич не са лоши.Да не говорим, че те не винаги са реално отражение на знанията.Да речем, че на някой тест имаш 3-ка, това не означава, че знаеш за 3, освен ако при теб не е просто част от камара лоши оценки.

Не искам да навлизам в ролята на съдник, но имайки предвид написаното от теб, стигам до извода, че родителите ти, по-скоро майка ти е жена с боли амбиции спрямо теб.Може би когато е била на твоите години не е успяла да се реализира в едно или друго отношение и сега прави всичко възможно за да направи от теб "идеалната" дъщеря, като същевременно не си дава сметка, че малко по-малко те отдалечава от себе си, отблъсква те и убива желанието ти за общуване.
Относно нежеланието им да се вслушат в основателните ти критики-Всички родители са така, мислят си, че по-богатият им житейски опит ги "застрахова" от това да допускат грешки, но всъщтност не е така.Ваще допускат именно грешка, като ти държат сметка за всяко едно твое действие, като ти налагат наказания заради успеха ти, който е повече от добър.Аз ако бях на твое място, тотално щях да се демотивирам и да правя напук може би, но в случая това не е добро решение.
Колкото до гаджето ти-Тук вече, е нормално майка ти да не го удобрява, имайки се предвид, че пуши трева.Все пак, това не пречи да е свестно момче. :) Тоест, майка ти не може да достига до толкова крайни заключения, че е пропаднал или т.н. щом не го познава лично.Останах с впечатлението, че си от по-малък град, е в такъв случай е напълно нормлано да се разпространяват какви ли не слухове.Дори имайка ти да е права в това отношение, ти рано или късно ще разбереш това....
Мммм, много изписах, много неща казах, надявам се поне с малко да съм ти помогнала и да си почувствала разбиране, поне в мое лице.
Прегръщам те силно и ти пожелавам успех! :-)

xxxSnowflakexxx
04-23-2008, 18:43

Важна!
.: machoka :. :-P :-P

Seducti0n
04-24-2008, 17:24
а? :-o

blondinka14
05-06-2008, 18:20
Хора помощ!!! Значи.. моя проблем е такъв.. Според мойте родители още от сега трябва да се науча, че всичко се печели с много труд.. Това го знам.. но.. винаги, когато искам нещо трябва да изкарам хубави оценки за да го получа.. а аз си изкарвам хубавите оценки и без да искам нещо.. Но преди месец се сбих с едно момиче и оттогава се водя на отчет в полицията.. и.. понеже там имаше мн мой фр, който не ме защитиха понеже и те се биха с други момичета.. но според наще те трябвало да ми помогнат.. но ги разбирам нито те на мен не можаха да помогнат нито аз ня тях.. наще искат да прекратя приятелството си с тях, а те са двете мой най-добри френдки.. какво да правя?! обясних им.. а сега в събота ще ходя заедно с едан от тях и леля ми на концерта на мюзик айдъл и те заплашиха, че ако не прекратя приятелството ми с тези момичета ще ми скъсат поканата за концерта.. а аз не искам, защото с тези момичета съм израснала и ги обичам като сестри.. какво да правя?!?!?! много искам да отида на концерта.. :cry:

Seducti0n
05-08-2008, 17:15
На колко години си?

DaemonBoy
05-08-2008, 17:29
Моят проблем е следният:
Откакто влязох в новото ми училище след 7-ми клас се вписах добре в класа. Всички сме "банда гамени".Имам добри оценки.Днес обаче ми беше зле и не отидох на училище, ходих при личната ми и тя ми даде бележка за днес и утре.Тази вечер си чатих с един мой приятел от класа ми и ми каза, че утре можело да не се учи понеже нито учителката ни по английски, нито класната ми(която е по български) ги нямало.А имам часове само при тях(е и физическо, но там я караме, я не).Та казах за това на майка ми и баща ми, а баща ми ми каза, че щял да ме премести в друго училище.Заплашва ме от доста време(около месец), но този път като че ли му повярвах.Майка ми също ме попита дали във едно друго даскало нямало ли паралелка с компютърна техника(понеже това уча и съм 8-ми клас) и се поуплаших.Не искам да се местя, защото тъкмо се сприятелих с доста от съучениците ми.Кажете ми какво да направя?

Seducti0n
05-08-2008, 17:44
Не знам защо родителите винаги тръгват с този погрешен подход-Преместване в друго училище.Като, че ли в повечето случаи го използват единствено за да сплашат децата си. :?
Замисли се относто това, какво биха спечели те, ако те преместят. :-o
Според мен абсолютно нищо, освен да се направят на интересни и да ти станат черни в очите.
Сега, не знам доколко правилно раздъждавам, но лично за мен подобни действия са пълта глупост.Всичко опира до теб самия.Какъвто си бил досега, такъв ще бъдеш и занапред.
Да, безспорно средата, в която си, ти влияе, но има някои неща в самия теб, които няма как да се променят и на ваще това им е пределно ясно, въпреки че искат да си намеря вратичка, като едновременно с това те накарат да се чувстваш уязвим и застрашен.
Опитай да не отсъстваш от училище без уважителни причини.Това е единствения начин да им угодиш...

mim4ety_sara
05-17-2008, 10:32
moite pak za vsqko ne6to mi se karat primerno kato otida pri ku4ety i te po4vat da vikat ujas e prosto :o

laila_94
05-23-2008, 23:21
много добри съвети , но нормално ли е май месец да си на 14 .. след като се прибереш в 12;30 часа точно в 12;35 да си запознал да решаваш тест по математика :-o след това към 14 чааса да учиш за училише докъм 17ч и след това да излезеш към 19;30ч и да се прибираш в 20;15 :oops:

Seducti0n
05-24-2008, 17:46
Определено не е никак приятно, но не си уточвила при теб това прецедент ли е или ежедневие/доста важна подробност/.
Иначе, аз винаги съм била зад това, детето още от малко да се научи да си разпределя правилно времето, тоест да може да си почива и да излиза с приятели, независимо от това колко натоварена е програмата му в училище и подготовката свързана с него.
Никак не ми допадат родители, които постоянно искат децата им да са над учебниците и за най-малкото нещо им мрънкат.В край на сметка, човек може да се образова добре и без родителски натиск.Всичко си зависи от самото дете, от неговите принципи и навици, които си е изградило с течение на времето.
Ако искаш още съвети-кажи, ще помагам с каквото мога.Моля те само да дадеш повече подробности и да ми кажеш, какво би искала да пломениш в отношението на родителите ти, спрямо теб. :)

jenito_crazy
06-03-2008, 09:54
Здравейте на всички ! :) Цвети даваш хубави савети но дано някой наистина те послуша и не си каже тая пък мн знае... и си кара по неговата :? аз лично нямам кой знае какви проблеми с нашите ,имам си приятел който те харесват ,не съм лоша ученичка дотук е добре,но имаме си вскидневните проблеми от рода "днеска нищо не си пипнала вкъщи,всичко е с главата на горе ако дойде някой какво ще си каже ... ето виж (съседите ни са брат(15 год. колкото мен) и сестра(18год.)те как прибират и готвят у тях (майка им е в Кипър на работа) ),но тя винаги ме сравнява с някого на когото и изнася :( Когато и кажа че съм нямала време тя ми отговаря "да бе да а защо имаше време да седиш на компа ?!" е вярно е ,че в повечето случей наистина забравям да прибера из нас. Но ако аз са излязла рано и е трябвало те да приберат из къщи и ако не са ,и аз им кажа днес си доведах приятели и беше разпиляно те ми отговарят"да се беше прибрала по рано преди да си извикаш гости и да беше поуправила" :x

dazzling_girl
06-03-2008, 19:09
8) Е то всеки родител е различен.Не знам дали съм права,но си мисля,че не може да има един и същи подход за решаване на проблемите с родителите при всеки родител.Различни хора,различни проблеми.Общоприети норми не може да има.Поне така си мисля,може и да греша.Ще прочета съветите и ще опитам да преодолея проблемите.Предварително мс!

GbSy
06-05-2008, 05:44
Много полезна тема. Аз общо взето не се карам с майка ми, но понякога се случва, като по-често тя си го изкарва на мен и аз се сърдя... Но какво да се прави, важното е, че в 95% от времето се разбираме добре - не ми е сложила някакъв определен час - за всеки случай различен; не се караме за разни пиърсинги, защото няма да си слагам такива; изобщо няма за какво толкова да не се разбирам с мама.

Seducti0n
06-06-2008, 08:34
jenito_crazy-Темичката я напривих с цел помощ/това, че някой не желае да се вслуша си е негов проблем/.
Иначе проблемите, които ти описваш не са единичен слушай.
Моите родители, постоянно ми мрънкат, защото разхвърлям, но се старая да погледна на нещата от техния ъгъл и осъзнавам, че донякъде са в првато си да се сърдят.Цял ден са били на работа, изморени са, искат като се приберат вкъщи да им е подредено и спретнато, а аз ги разочаровам е как няма да ми се карат и постоянно да натякват колко съм немърлива и безпорядъчна...
Та, малко се поотлепснах, но идеята ми беше в това, че проблема с домакинската работа го има във всеки един дом.
И да знам, че стоенето пред компа, телефизията и излизането с приятели е далеч по-забавно от това да "вършеееш" вкъщи с прахосмукачката, но просто трябва да се помага и колкото и да ти е трудно-отдели малко време.
А това със сравняването и аз много го мразя.
Общо взето родителите сравнят своите децата с чуждите, само когато втори превъзхождат собствените им, в дадено отношение.
Ти обаче, ако сравниш майка си с тази нва някоя твоя съученичка се започват едни сръдни, натякване за неуважентие и т.н...

Seducti0n
06-06-2008, 08:37
dazzling_girl-Да, права си.
Има проблеми, чиито решение може да се намери единствено в самото семейство и все пак, аз пиша по по-общи теми.И се радвам, ако успея да помогна поне с малко. :)

Seducti0n
06-06-2008, 08:41
Много полезна тема. Аз общо взето не се карам с майка ми, но понякога се случва, като по-често тя си го изкарва на мен и аз се сърдя... Но какво да се прави, важното е, че в 95% от времето се разбираме добре - не ми е сложила някакъв определен час - за всеки случай различен; не се караме за разни пиърсинги, защото няма да си слагам такива; изобщо няма за какво толкова да не се разбирам с мама.

Браво.Радвам се за теб, защото са много малко в случаите в които дъщерите се разбират с майките си.
И да, нормално е да има теми по които мненията ви не съвдпадат, но то много хубаво, не е на хубаво.
Успех и дано съумеете да запазите разбирателството по между си и за напред! :)

tvoita maika
06-11-2008, 14:04
Мили дЕца!
Аз съм нова новеничка тук... и съм майка... Не искам да ви стряскам и да спрете да си говорите простотийте!
Намърдах се тук, защото както вие имате проблеми с нас - така и ние имаме проблеми с вас! Нали знаете защо бабите и дядовците обожават внуците си? Защото знаят, че те (внуците) ще отмъстят за тях, създавайки хиляди проблеми на родителите си т.е. синовете и дъщерите им....
За сега само бързо искам да кажа следното (на работа съм и не мога да "пища" много много): говорете и споделяйте с родителите си! И най-голямата глупост да сте сторили, те са тези които най-много и от сърце ще ви помогнат да си оправите забатачените истории.. повярвайте ми!
До скоро!

Seducti0n
06-11-2008, 16:39
Някои родители просто не могат да предразположат децата си към това да споделят, в такъв случай те/децата/ търсят някакъв отдушник.Място на което да си излеят гнева, да си кажат каквото им тежи на сърцето и евентуално да получат разбиране и помощ.
Не претендирам, че моите напътствия са възможно най-добрите, но все пак се надявам, че служат за упора в трудни ситуации.

sw3e7_baby
06-16-2008, 06:03
zdravei cveti tyk kato gledam mai te imat za psiholog ama aide i az da si kaja problemite az ne moga da gi traq na6te otvratitelno kato po4nat da govorqt na masata i men vse edno me nqma trabva da si lqgam v momenta v koito se nave4erqm edinstvenoto hubavo e 4e nqmam ve4eren 4as i se pak 1-2 da sam zgafila i da sam se pribrala po kasno maika kato po4ne s bezkrainite obqsneniq za toz cikal napr mi idva da q zablaskam emi ima i u4ili6te i drugi mesta i tam sam se obrazovala dostata4no est ne otkazvam i pomo6t ot neina strana ama 4ak pa tolkoz a ba6ta mi kazvam mu kade i s kogo otivam i toi kfo tolkoz 6te praite emi kakvo se pravi edna razhodka i malko kluki kakvo tolkoz samo kato gi vidq ve4e i me sbira qd a sam o6te na 13 :shock: ti s6to si bila na moqta vazrast molq ti se kaji mi kakvo da pravq daje sam si mislila da bqgam :shock:

postoqnno me sadqt 4e sam slu6ala nqkakvi 4ernokoji i takiva raboti a ba6ta mi rasist ot vsqkade (tova be6e kato slu6ah R&B) sega pak mi kazvat 4e Tokio Hotel sa pedali ae izvinqaite ama va6te silikoneni 4algarki da ne sa podobre na si4koto hodq nasila na narodni tanci a az iskam na voleyboll ili ne6to takova kakav e problema ne moga da razbera
i kato im poiskam 1 lv mi kazvat az ti dadoh djobnite a tova za men sa tolkova malko pari 4e ne e istina edvam si izkarvam sedmicata e uspeha mi hi4 ne e idealen ama te taka i ne razbraha 4e mi e trudno i mi trqbva pomo6t a ne da mi kre6tqt 4e ne znam emi az zatova ne znam 6toto nikoi ne mi pomaga ne razbraha li 4e sam t1pa i da mi pomagat :-x :-x :-x
imam tolkova ne6ta da kazvam a nqma na kogo da gi kaja :?

sw3e7_baby
06-16-2008, 06:13
Мили дЕца!
Аз съм нова новеничка тук... и съм майка... Не искам да ви стряскам и да спрете да си говорите простотийте!
Намърдах се тук, защото както вие имате проблеми с нас - така и ние имаме проблеми с вас! Нали знаете защо бабите и дядовците обожават внуците си? Защото знаят, че те (внуците) ще отмъстят за тях, създавайки хиляди проблеми на родителите си т.е. синовете и дъщерите им....
За сега само бързо искам да кажа следното (на работа съм и не мога да "пища" много много): говорете и споделяйте с родителите си! И най-голямата глупост да сте сторили, те са тези които най-много и от сърце ще ви помогнат да си оправите забатачените истории.. повярвайте ми!
До скоро!

dobre de razbiram te ama za6to vav forum za teeneidjari ??? tova mojete da ni go kajete li4no i s malko pove4e razbirane ( ako vi stiska de) nqkpoi roditeli ne jelaqt da govorqt s decata si po prostata pri4ina 4e ne znaqt kak !!!!!!! i mislq 4e i ti spada6 kam tazi grupa aaa i o6te ne6to za6to ni ima6 za deca i nie mojem da mislim trezvo kato teb :)

Seducti0n
06-16-2008, 10:01
sw3e7_baby, здравей.
Длъжността психолог е доста престижно понятие според моите виждания, но също така и крайно отговорно.
Има много неща, които искаш да промениш в родителите си.Ти си типичния пример за бунтарка.Много е трудно така от разстояние да се решанат проблемите, но основната идея на тази тема е да напишеш всичко, което ти тежи на сърцето, а знаеш, че няма с кой да го споделиш.
Казваш, че си обмисляла бягство, добре на всеки се е случвало през главата му да минат подобни мисли, но всъщност ти от какво искаш да избягаш-от проблемите ли?!Няма начин, направиш ли го, нещата ще се задълбочат повече, положението ти ще се влоши, казано с 2 думи до нищо добро няма да доведе предприемането на подобен вид мерки...
Колкото до разговорите с майка ти-Тя просто иска да те информира.Никоя майка не мисли лошо на детето си.Щом обаче лекциите и, те натоварват просто и го покажи.
Нормално е да има несъотсвие между твоите възгледи и тези на родителите ти, но не забравяй и факта, че вие сте от две различни поколения.Някои родители са крайно либерални и широкоскроени, лесно им е да разбират децата си и техните продпочитания, но за други пък по-консервативни си е кауза пердута.
Колкото и усилия да предлагаш няма как да промениш мирогледа им.
И все пакх потърси начин за да живееш в нормална и спокойна обстановка.Иначе, сега се сетих за Токи Хотел-не ме кефят , лично мнение, прекалено се комерсиализираха...това обаче, че на мен не ми харесват, не означава, че и ти трябва да си на същото мнение...
И много е трудно като не се общува в семейството.Знам, че звучи банално когато всеки път давам съвет за разговор, но именно той е пътят към някакъв приемлив консенсус.
Успех! :)

vamp
06-21-2008, 15:44

Спокойно,аз най-големия бой не съм го ял по улиците или в залата,а вкъщи още от дете.Не само от баща ми,ами и от майка ми,когато бях малък :)

Тия съвети са безполезни и не действат при родители-идиоти,някои не разбират от дума,вярват,че само ще кимаш покорно и ще си доброто дете цял живот.Когато ти кажат "Ей боклук,ей мърляч,отрепко" ти трябва да отговориш "Простете сър/мадам,простете,че излязох да пия 1 бира с приятелите си,повече няма да имам 5.99,ще имам 6.00" :D :D :D

Цвети,уволнена си като психолог,посочвам един кратък и гаден пример.Нашите бяха против това,че се боксирам,викаха ми,обиждаха ме(както винаги).Аз обаче се боксирах,беше ми готино,след време спрях,тогава изядох повече бой за една вечер от всички спаринги.Една вечер се прибрах напушен,ей така от мъка се бях напушил(наште не ме усетиха и никога не са) и заради други неща баща ми ме удари със стол,разцепи ми ръката и ме посини.Изпотроших любимите му шкафове,отвори ми се раната още повече,дезинфекцирах се и си легнах да спя.На сутринта ръката ми беше залепнала за гърдите.Та мислиш ли,че такива хора ти мислят доброто и че те бият в името на доброто,че можеш да се разбереш с тях?
Или да викат на пълен отличник "Ей отпрепко,боклук,мързеливец ,нахалник"
Дали ги мразя,мразя ги!От 2 дни вече каквото и да говорят само си казвам наум:"Умрете копелета" и това ме успокоява,от много време вече просто си мълча или поддържам формален разговор.

fullclip1920
06-27-2008, 18:54
oooo tfa e ni6to :D :D na na6te edvam moga gi luja :X :X maikami nekfa luda we :X razbira koga luja sa se nau4ih i praa si4ko tate dava kfot si iskam mama se stiska :@ taka 4e razbrah kak da q luja i sa kuponi diskoteki si4ko kfot si iskam e edin savet ako ste na po 15 16 godini po4nete rabota e taka za kef da vidat va6te 4e ste nekak si podrasli ako ne se razbirate i 6e si vleznat ne6tta f red pri mene deistfa :D :D koito iska da probva :) a i hem deistfa i hem si imam kinti za si4ki ne6ta koito iskam bez na6te da znaqt :D i da me razpitfat :D

lips of an angel_F
06-30-2008, 12:24

ne e taka 6tot ako si mn poslu6en i dobri4ak te si mislat 4e ve4no si s tqx i ne moe se otkasne6 ot tqx

lifes_slave
07-04-2008, 13:50
3i s taq t3ma me ybiXt3..osoben0 t0va s boq yjas 4ov3k nz kak izt1rpq6.. :s :shock: ..moiTe roditei sa kato na `byntarkata` :) ..napr mi e pisnalo ve4e ot tqh.opitax se i dobro momi4ence da b1da se mi namirat kysyri p1lni idioti ne se t1rpim..gledam da m1mrim po ne6to na den s tqh kolkoto da ne se m1l4i iz nas..ne bix spodelila ni6to s na6te ama ni6to..osobeno ako e ne6to po seriozno-pr absyrd!.. :-x :-x :cry:

Monina
07-23-2008, 06:13
HaHA Такаа.. МАЙКА МИ МИ ЗАБАРАНИ ДА СЕ ВИЖДАМ С ПРИЯТЕЛЯ МИ ПОНЕЖЕ НЕ МИ ВЛИЯЕЛ ДОБРЕ ................... :( Незнам да плача ли или да се смея. Засега вече един месец търпя това положение. Добре, че съм попаднала на човек който държи на мене наистина иначе заради глупостите на майка ми ако беше някой друг да ме е зарязал отдавна.. На няколко пъти му е звъняла и му е обеснявала колко е лош и как ми влияе зле.Много мъчно ми става понеже няма нищо вряно в това.Мислех, че трябва да потърпя малко за да и мине и вече един месец съм дъщеря мечта, но не .. незнам какво да правя мисля, че не е правилно нда я подсещам, но не издържам просто.. Как да постъпя с нея .. НЕЗНАМ. :( От две години съм с тоя човек и незнам не можете да си представите колко ми е тежко. Може би, ще ми дадете съвет може на някой да му се е случило нещо подобно.. Споделете.Може грешката да е в мен ако е така помогнете ми да я открия. Причините за да се стигне до тук ги знам, помогнете ми да стигна до решение, компромисен вариант.. Не мога да повярвам, че това се случва, не тдавна е била на моята възраст, само на 30 години е сравнително млада, незнам защо не ме разбира. Нямам общ език с нея ... :( :( 8-[[/b]

Seducti0n
07-23-2008, 10:26
Здравей, Мони.
Първо искам да те поздравя за това, че търсиш вината не изцяло в майка си, но и в самата теб. :)
Странното е в това, че ти 2 години си била с това момче, а на майка ти, чак сега и е щукнало, че ти влияе зле.
Идеята е не само да си върти тази теория на пръста, а и да я подкрепи с приемливи аргументи, не може просто така да ти наложи някакви ограничения и да пречи на отношенията между теб и приятеля ти.Ако е разбарана жена, колкото и банално да прозвучи дай всичко от себе си, за да я предразположиш към един напълно откровен разговор, чрез който да ти се изясни ситуацията и да се премахне неприятното чувство на неведение.
Търси доводи и не се примирявай с положението, бъди дипломатична и спокойна, влез и бавно под кожата и разбери защо се държи по този начин.
Успех! :wink:

Monina
07-23-2008, 13:39
Хах .. Здрасти Цвети, ако не възразяваш да се обръщам така към теб, но съм новачка както си личи поне в този форум и не познавам форумците. Та така наясно ми е как трябва да постъпя и пробвах и с разговори, и с примирение, и с настояване, и с неизпълняване, но тя е зодия телец и е много много труден характер и няма разбиране с нея.. и двете сме големи инати (аз съм овен).За нея си тя винаги е права. ЗАКОН Е.Та така незнам.. по - скоро не знам и аз с какво искам да ме посъветвате и да ми помогнете, но може би да видя няколко мнения и дано някое е различно, и е нещо което не съм изпробвала на това се надявам. ХАХА :) Но който има желание да ми помогне, трябва да знае, че си имам работа с много вироглав човек. Мерси Цвети :)) Пиши ако имаш някаква идея за интересен подход към това теле - майка ми хаха :-)

Seducti0n
07-23-2008, 13:53
На среща ти стои едно не по-малко вироглаво теле-тоест аз, а пък мама е овен, така че ви знам какви сте ми упорити.
Трудно е да се живее в подобна среда, общо взето човек като се заинати за своето си държи на него, а това да погледнеш малко в страни е като да направиш компромис със самия себе си, ние не го умеем него.
С моята майка също имам много противоречия и често се караме, но в един момент, просто ми омръзва и симулирам примирение, но само аз си знам какво ми е в главата.
Намери начин да минаваш по-тъкно летвата и да не влагаш емоция, знам, че е трудно но е по-лесния вариант, от колкото дома ви да се превърне в бойно поле... :?

Monina
07-24-2008, 08:15
Мдаа .. ще пиша пак ако има развитие.Мерси, много. :)

Shane_tomboy93
07-31-2008, 07:34
iveto_koteto написа:
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!!

Hubavo, no nqma da stane. Az naprimer sam s razli4na seksualna orientaciq(left side :P ), koqto kato malka ne sam izrazqvala izob6to. Traqla sam, traqla sam, slu6ala sam gi. Ako pita6 na6te i te tova 6te ti kajat "Nie s neq ne sme imali problemi, no...". Da, no v edin moment vsi4ko darjano izleze naqve. Ve4e se 4uvstvam psihi4eski otdale4ena ot tqh. Ne trqbva da se pottiskat nqkoi ne6ta, za6toto posle stava po-lo6o. Tova e mnogo opasno, osobeno ako si samotno dete(kato men). Ima dva tipa deca... Ednite stavat razglezeni kato golemi i ne mogat da si izrazqvat mnenieto, a drugite pravqt obraten 6amar na tehnite(az sam ot vtoriq tip). E, eto gi sega na6te kak ne iskat da razberat 4e tova si e taka o6te otkakto sam rodena... No az sam u doma samo za6toto te me izdarjat, imam pokriv, hrana i ot vreme na vreme pari... Obi4at me, tova go znam, no skoro 6te izbqgam ot zatvora v koito sam...
Vseki si ima razli4na taktika za preodolqvane na problemite s roditelite si, no naistina savetite na Cveti sa dobri. Nqma da e lo6o pone vednaj da se opitate da gi sledvate. Ako ne vi haresa ili sgre6ite ne6to, to togava probvaite otnovo. Jivota e pred vas!

ici_pi4a
08-01-2008, 19:17
mhm tva moje bi e nai glupavoto ne6to koeto moje6 da napravi6-da izbqga66toto sled sedmica dve 6te ti domu4nee i 6te se vurne6 s oklumala glava

ina4e za drugite problemiprosto ne moga da povqrvam 4e moje da su6testvuva ne6to takova da psuva6 maikasi i ba6tasi 6to ti mislqt dobroto i se 4uvstva6 prenebregnat

aaaa s moite roditeli nqmam problem maikami ne smee da mi kaje ni6to 6toto sum edna glava po visok ot neq mnogo po zdrav a s ba6ta mi sme v idealni otno6eniqna 15 godini sum ne hodq mnogo mnogo po koponi ama ako poiskam me puskat dokokoto si poikam razbirase ne zloupotrebqvam v y4ili6te sum otli4nik y4av qka gimnaziq razbirase ima gi ejednevnite karanici "6to ne si si opravil staqta" a az kazvam " mi 6ot me murze6e ytre 6te si q opravq" i sled tva maikami kazva "off omruznami ot teb" frucvase i otiva nqkude da se cupi :D a az ne i obru6tam vnimanie

i mojebi tva e re6enie na nqkoi problemi ne im se vruzvaite na glupostite i ot vreme na vreme kazvaite da dobre razbrah pove4e nqma da se povtori :D

fan_3dg
08-05-2008, 06:09
az sum nai-golqmat imam oshte edna sestra i edin brat po ma;lki postoqqnoo mi se karat a po4ti vinagi ne sum vinovna nakzvat me zaradui tqh i napravo :@

Fickle
08-12-2008, 11:14
Зле е и при мен ситуацията... майка ми постоянно ми се бърка в живота :(
Този ми влияел зле, този не ми бил на възрастта... онзи ден излизам с една фр из града, по едно време ми звъни и пита къде си и аз нали и обяснявам тук из центъра съм тя ми вика с кой аз отг. с Емка и вечерта имаше ебати лекцията как тя ме разваляла... май не трябваше да се събирам с хора от моя квартал щото като ги знае всичките кои са.. :?
не е и само това... стаята ми... всееки божи ден влиза уж да чистела..не е да кажеш стаята ми обърната наопаки, подредено е... значи тряа си направя сейф да си съхранявам нещата които не искам да вижда.. нито тя нито никой друг.. мамка му има си стая искам това пространство да си е само мое..
не задължавам абс никой да ми чете глупостите :)

elena333
08-13-2008, 12:14
Оууу..мога и по-големи да имам ! Вчера си пробих веждата,майка ми знае,ама как да кажа на баща ми като знам че веднага ще каже "махай го това от лицето ти !" и аз ако кажа "няма!" ще почнат"..няма да излизаш,няма да правиш тва,няма да правиш онова... " как да му обесня че на мен това ми харесва,маниячка съм на тема пиерсинг и не ми пука как ме възприемат околните с обиците ми(защото баща ми си мисли че само от това колко обици имам и колко грим имам хората ме преценяват като човек )Обеснете ми как да се разбера с тоя човек #-o
Ами наистина повечето хора са ограничени и съдят за хората по облеклото. Е, понякога преценките им за верни, но... И съм сигурна, че знаеш поговорката: По дрехите посрещат, по ума изпращат!-и тя важи за повечето хора. :( Но според мен ти си в правото си да имаш собствен стил на обличане, гримиране, музика и т.н. Важното е да не се интересуваш от чуждото мнение, въпреки, че в дадени моменти е невъзможно! :? А сега по въпроса ти- Трябва да опиташ да му разясниш, че всички са различни! 8) :) Успех!
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:13 am Заглавие: HELP !!!

--------------------------------------------------------------------------------

HaHA Такаа.. МАЙКА МИ МИ ЗАБАРАНИ ДА СЕ ВИЖДАМ С ПРИЯТЕЛЯ МИ ПОНЕЖЕ НЕ МИ ВЛИЯЕЛ ДОБРЕ ................... Незнам да плача ли или да се смея. Засега вече един месец търпя това положение. Добре, че съм попаднала на човек който държи на мене наистина иначе заради глупостите на майка ми ако беше някой друг да ме е зарязал отдавна.. На няколко пъти му е звъняла и му е обеснявала колко е лош и как ми влияе зле.Много мъчно ми става понеже няма нищо вряно в това.Мислех, че трябва да потърпя малко за да и мине и вече един месец съм дъщеря мечта, но не .. незнам какво да правя мисля, че не е правилно нда я подсещам, но не издържам просто.. Как да постъпя с нея .. НЕЗНАМ. От две години съм с тоя човек и незнам не можете да си представите колко ми е тежко. Може би, ще ми дадете съвет може на някой да му се е случило нещо подобно.. Споделете.Може грешката да е в мен ако е така помогнете ми да я открия. Причините за да се стигне до тук ги знам, помогнете ми да стигна до решение, компромисен вариант.. Не мога да повярвам, че това се случва, не тдавна е била на моята възраст, само на 30 години е сравнително млада, незнам защо не ме разбира. Нямам общ език с нея ... [/b]
Да де, ама ние като не знаеме какви са причините, как да гадаем??? :?
Разясни! :-o По коментара ти ми се струва, че имаш добър приятел, който държи на теб и вероятно те обича!
Иначе поговорете и се опитайте да стигнете до компромисно решение!

--------------------------------------------------------------------------------

tvoita maika написа:
Мили дЕца!
До скоро!

dobre de razbiram te ama za6to vav forum za teeneidjari ??? tova mojete da ni go kajete li4no i s malko pove4e razbirane ( ako vi stiska de) nqkpoi roditeli ne jelaqt da govorqt s decata si po prostata pri4ina 4e ne znaqt kak !!!!!!! i mislq 4e i ti spada6 kam tazi grupa aaa i o6te ne6to za6to ni ima6 za deca i nie mojem da mislim trezvo kato teb

sw3e7_baby, с това съм напълно съгласна! И наистина сайта е за ТИЙНЕЙДЖЪРИ, не за майки! :-x :?

AceXe
08-20-2008, 13:45
Ами наистина повечето хора са ограничени и съдят за хората по облеклото. Е, понякога преценките им за верни, но... И съм сигурна, че знаеш поговорката: По дрехите посрещат, по ума изпращат!-и тя важи за повечето хора. :( Но според мен ти си в правото си да имаш собствен стил на обличане, гримиране, музика и т.н. Важното е да не се интересуваш от чуждото мнение, въпреки, че в дадени моменти е невъзможно! :? А сега по въпроса ти- Трябва да опиташ да му разясниш, че всички са различни! 8) :) Успех!
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:13 am Заглавие: HELP !!!

HaHA Такаа.. МАЙКА МИ МИ ЗАБАРАНИ ДА СЕ ВИЖДАМ С ПРИЯТЕЛЯ МИ ПОНЕЖЕ НЕ МИ ВЛИЯЕЛ ДОБРЕ ................... Незнам да плача ли или да се смея. Засега вече един месец търпя това положение. Добре, че съм попаднала на човек който държи на мене наистина иначе заради глупостите на майка ми ако беше някой друг да ме е зарязал отдавна.. На няколко пъти му е звъняла и му е обеснявала колко е лош и как ми влияе зле.Много мъчно ми става понеже няма нищо вряно в това.Мислех, че трябва да потърпя малко за да и мине и вече един месец съм дъщеря мечта, но не .. незнам какво да правя мисля, че не е правилно нда я подсещам, но не издържам просто.. Как да постъпя с нея .. НЕЗНАМ. От две години съм с тоя човек и незнам не можете да си представите колко ми е тежко. Може би, ще ми дадете съвет може на някой да му се е случило нещо подобно.. Споделете.Може грешката да е в мен ако е така помогнете ми да я открия. Причините за да се стигне до тук ги знам, помогнете ми да стигна до решение, компромисен вариант.. Не мога да повярвам, че това се случва, не тдавна е била на моята възраст, само на 30 години е сравнително млада, незнам защо не ме разбира. Нямам общ език с нея ... [/b]
Да де, ама ние като не знаеме какви са причините, как да гадаем??? :?
Разясни! :-o По коментара ти ми се струва, че имаш добър приятел, който държи на теб и вероятно те обича!
Иначе поговорете и се опитайте да стигнете до компромисно решение!

tvoita maika написа:
Мили дЕца!
До скоро!

dobre de razbiram te ama za6to vav forum za teeneidjari ??? tova mojete da ni go kajete li4no i s malko pove4e razbirane ( ako vi stiska de) nqkpoi roditeli ne jelaqt da govorqt s decata si po prostata pri4ina 4e ne znaqt kak !!!!!!! i mislq 4e i ti spada6 kam tazi grupa aaa i o6te ne6to za6to ni ima6 za deca i nie mojem da mislim trezvo kato teb

sw3e7_baby, с това съм напълно съгласна! И наистина сайта е за ТИЙНЕЙДЖЪРИ, не за майки! :-x :?

Напълно съм несъгласен с теб. И ще ти кажа, защо според мен тази майка е решила да ни го каже тук... Защото ако от баща си чуеш съвет за секса ако ти не, то 90 % от тийнеджърите ще си направят оглушка. Но ако видят съвета тук... Ооо веднага. Т.е. тази майка явно достатъчно е говорила с децата си и би трябвало да не я нападате, че е писала тук. Тя ви дава съвет като родител. Това, че форума е за тийнове специално не значи, че е само за тийнове. РОдителите ни гледат и благодарение на тях въобще си имаме комповете, за да седим и да си пишеме тук. Не мислех, че има хора, които разсъждават като теб.

AItOo0
08-20-2008, 16:18
ЦвЕтИт0 поздрави за добрата тема :) Би била полезна на повечето форумци

oth-oth-oth
08-26-2008, 15:04
най доброто решение е да излизаш по цял ден и да се прбираш късно вечер като всички са заспали и на др ден спиш до 13:00 и после пак излизаш :grin: по малко общуване е решението :D

Seducti0n
08-26-2008, 20:53
най доброто решение е да излизаш по цял ден и да се прбираш късно вечер като всички са заспали и на др ден спиш до 13:00 и после пак излизаш :grin: по малко общуване е решението :D

Всъщност проблемите се натрупват именно поради липса на общуване, но са доста малко хората прозрели този факт... :?

tan4etoo
08-27-2008, 19:46
моите родители са много зле изобщо ама ИЗОБЩО не ме разбират ето например снощи по skype ме намери едно момче от една брейк формация и ми каза че са видели снимките ми и съм била доста добра. Хубаво, трябваше да отида и да видя какво ще стане и така на татък... обаче казах на наще и баща ми веднага ми каза, че не може, че ще си въртя дупето, че това не било женско (а сего има толкова много b-girls) и тем подобни глупости... Как да му обясня че в това няма нищо лошо и че ми харесва да го правя , че ИСКАМ да го правя. Тои не ме изслушва. С него не може да се говори :-x какво да направя как да го убедя, наистина искам да танцувам брейк :cry: :cry:

hrisiiiiii
08-28-2008, 06:44
моите родители са много зле изобщо ама ИЗОБЩО не ме разбират ето например снощи по skype ме намери едно момче от една брейк формация и ми каза че са видели снимките ми и съм била доста добра. Хубаво, трябваше да отида и да видя какво ще стане и така на татък... обаче казах на наще и баща ми веднага ми каза, че не може, че ще си въртя дупето, че това не било женско (а сего има толкова много b-girls) и тем подобни глупости... Как да му обясня че в това няма нищо лошо и че ми харесва да го правя , че ИСКАМ да го правя. Тои не ме изслушва. С него не може да се говори :-x какво да направя как да го убедя, наистина искам да танцувам брейк :cry: :cry:

Става ми супер гадно като виждам как родителите спират децата си от това, което им харесва.. Разбира се, ако ставаше дума да ходиш по дискотеки и за това, че не те пускат до късно вечер, щях да ги подкрепя, но за нещо, което е в твой интерес.. Не разбирам.. Това е полезно за теб, защото е един вид спорт.. Просто.. Опитай се да му обясниш, кажи му го сериозно, за да разбере, че наистина е важно за теб. И освен да ти пожелая Успех, с друго не мога да ти помогна.. :}

HipHopBlond
08-28-2008, 18:48
В повечето случай може и да ви се стори за невъзможно, но винаги има начин :o :D

Tedi4ka
08-29-2008, 08:00
бубо тая тема е наистина мн полезна и знаеш че на мене най много би ми помогнала :) :)

nekwo_s1shtestw0
08-29-2008, 21:30
nqkoi beshe napisal che kato govorish s roditelite i im spodelqsh sichko sh e ok ama ne e tochno taka pri mene shtoto kato ima kaja neshto koeto mene me valnyva te ili pochat da si govorqt dvamata i ne obr1shtat vnimanie ili prosto bezuchastno gledat i posle samo edno dobre a s1shto i kato kaja neshto te posle pri karanici go izpolzvat sreshty mene i t.n. ;]]

vOdKa_FlIrT
09-13-2008, 09:40
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-) pRaViLNo :D

badboy94
09-23-2008, 15:46
vsi4ko zavisi ot roditelite , naprimer az nqmam s moite de e samo ponqkoga ama .... ne sa mnogo golemi a ako ima6 mnogo problemi s va6te trqbva da ima6 super gadni roditeli (e moje da sa te osinovili i za tva ne znam :D) ili prosto ti se durji6 s va6te zle taka 4e si traite kato nqkoi ot va6te ti se kara 6oto moite problemi po4vat taka ;D

mim4ety_sara
09-25-2008, 17:03
Eto dneska problem izpokarahme se s maika,ne sym i pomagala,bila sama, da ne mi e 4ista4ka nqq mi pla6ta neta nqq mi pla6ta tva onova i mi e syrdita i vika toq pyt nqq ti se razmine,vika ima mn po dobri deca ot tebe,a az smqtam 4e sym dosta primerna ne izlizam vaob6te kato drugite a tq.... I sega kak da i obqsnq,4e tva e 4e ve4e hormonite mi vrqt :D i po6turqvam,se edno neq da q fane kriti4eskata :D kak kajete mi ne moje da razbere,4e se promenqm :? :-x :-x

Gosh
10-02-2008, 15:38
Аз не съм имал проблем с родителите до сега. Нормално е да сме на различни мнения, все пак сме расли в съвсем различни времена, но в крайна сметка не се караме никога. Мисля че е добре родителите да бъдат изслушвани. Не да им се подчиняваме като роби, понеже така никога няма да водим сами живота си, но да се вслушваме в съветите на ''уж'' по-зрели/мъдри хора!

anonimencho
10-25-2008, 16:50
Ох на мене само ми се карат и то заради малката ми сестричка на 4 годинки е и като направи нещо все аз съм виновна например вчера взе GSM-ма на мама и на мен почнаха да ми викат.."що не си я гледала.Пак си бляла някъде" офф мн е гадно, ама като си скарам на сестра ми пък и не ми дават да й викам. :? боже помня си първата двойка в четвърти кластака ми викаха тате безмалко да ме пребие вдигнах му кръвното целия почервеня. То попринцип съм отличничка и затова. Оф нз нз....

Seducti0n
10-25-2008, 17:19
Ох на мене само ми се карат и то заради малката ми сестричка на 4 годинки е и като направи нещо все аз съм виновна например вчера взе GSM-ма на мама и на мен почнаха да ми викат.."що не си я гледала.Пак си бляла някъде" офф мн е гадно, ама като си скарам на сестра ми пък и не ми дават да й викам. :? боже помня си първата двойка в четвърти кластака ми викаха тате безмалко да ме пребие вдигнах му кръвното целия почервеня. То попринцип съм отличничка и затова. Оф нз нз....

Ситуацията ти, не е прецедент.Сега може да ти се вижда крайно досадно, цялата суета, грижите, които малката ти сестричка изисква, но като поотраснеш ще осъзнаеш колко ценно е това да участваш във възпитанието на детенцето. :)

Аз също имам по-малък брат, голям е глезльо, инат, непукист, дразни ме страшно много и въпреки всичко, го обичам!

Lysit0
10-29-2008, 05:51
Eto dneska problem izpokarahme se s maika,ne sym i pomagala,bila sama, da ne mi e 4ista4ka nqq mi pla6ta neta nqq mi pla6ta tva onova i mi e syrdita i vika toq pyt nqq ti se razmine,vika ima mn po dobri deca ot tebe,a az smqtam 4e sym dosta primerna ne izlizam vaob6te kato drugite a tq.... I sega kak da i obqsnq,4e tva e 4e ve4e hormonite mi vrqt :D i po6turqvam,se edno neq da q fane kriti4eskata :D kak kajete mi ne moje da razbere,4e se promenqm :? :-x :-x

Трябва да и помагаш,в чистенето.
А товa,че не излизаш си е твой проблем,ако имаш приятели ще излизаш ;)

pupirlz
11-29-2008, 06:54
Ot nashte samo maikami mi piska za shtqlo i neshtqlo

ps . na bashtami ne mu puka toi daje neznae v koi klas mai , i mai v koe daskalo sam :D

marilyn
12-05-2008, 08:46
Емии аз откровено си признавам, че с нашите не се имам. И не мисля, че някога ще се имаме. Не ме пускат до повече от 9 вечер лятото, дори ако съм в квартала и то не с хора, които не познават а с най-добрите ми фр, с които се познавам от 1-ви клас (сега съм на 16 без 1 месец). Не ме пускат по купони и излизания... не ме пускат да илизам до късно, лятото само ми дават до 9 нааай-мн, ама тва август вече е тъмно и пак не ми дават. Зимата искат да се прибирам по-рано, към 5 примерно. (е като съм на даскало съм си у нас към 8 ама тва явно не го взимат предвид). Ако им кажа, че не искам да съм с тях на НГ ми се сърдят и го приемат за лична обида, че предпочитам да съм с приятелите си, а не с тях. :shock: Заплашват ме за щяло и за нещяло, че ще ми спрат нета... уча испански и се справям ок с него, но баща ми не иска да го уча и понеже мн го е яд, ми натяква, че това е цигански език и нз си кфо... изобщо не оценява труда, който съм положила за да се справям добре и освен, че да имам хубави оценки и да гворя добре. Не ми се ходи и на море с тях и като има кажа те пак се обиждат. Нз вече какво да правя, на моменти не ги понасям. Казах им, че искам да ми купят за рождения ми ден и НГ (понеже разликата е само една седмица) та казах, че искам фотоапарат. А баща ми се изцепи: " Ахааа, значи фотоапарат... ее изкарай 4 по математика и ще видим" (понеже миналата година по математика 2рия срок имах шест двойки и едвам ми писаха 3 за срока и годината, баща ми сега ми каза това.) Е, ок де, ама нали е подарък, и трябва да е от сърце... :cry: И сега пак ще трябва да съм с тях на НГ и ще бъде ужасно тъпо... нз вече какво ще правя, искам да завърша даскало, да си хвана живота в ръцете и да се приключи всичкото това.
А за споделянето... не им споделям, защото те осъждат всяко мое дойствие, каквото и да им кажа, ако имам някакъв проблем го изкарват, че е глупост... нямам спокойствието и доветието да споделя...
А вечер, щом се прибера от даскало, само ям и си отивам в стаята на компа. Не, че толкова заради компа, ама те искат да седя при тях и да си говорим, ама ако аз остана и искам да им кажа нещо- отговора е: "Ааа, чакай малко, това е интересно говорят за..... еди- си кво" или се правят, че ме слушат. Еми как да искам да си споделя с тях! А после ме обвинават само, че съм на компа и не правя нищо друго. Еми на компа поне мога да споделя с приятелите ми, които са в Скайпа примерно, защото те ми дават съвет и ме слушат винаги, а не като тях....

П.С. Извинавам се, че стана дълго, просто имах нужда да го напиша, защото ще експлодирам иначе...

lifelesscorpse
12-07-2008, 13:27
Емии аз откровено си признавам, че с нашите не се имам. И не мисля, че някога ще се имаме. Не ме пускат до повече от 9 вечер лятото, дори ако съм в квартала и то не с хора, които не познават а с най-добрите ми фр, с които се познавам от 1-ви клас (сега съм на 16 без 1 месец). Не ме пускат по купони и излизания... не ме пускат да илизам до късно, лятото само ми дават до 9 нааай-мн, ама тва август вече е тъмно и пак не ми дават. Зимата искат да се прибирам по-рано, към 5 примерно. (е като съм на даскало съм си у нас към 8 ама тва явно не го взимат предвид). Ако им кажа, че не искам да съм с тях на НГ ми се сърдят и го приемат за лична обида, че предпочитам да съм с приятелите си, а не с тях. :shock: Заплашват ме за щяло и за нещяло, че ще ми спрат нета... уча испански и се справям ок с него, но баща ми не иска да го уча и понеже мн го е яд, ми натяква, че това е цигански език и нз си кфо... изобщо не оценява труда, който съм положила за да се справям добре и освен, че да имам хубави оценки и да гворя добре. Не ми се ходи и на море с тях и като има кажа те пак се обиждат. Нз вече какво да правя, на моменти не ги понасям. Казах им, че искам да ми купят за рождения ми ден и НГ (понеже разликата е само една седмица) та казах, че искам фотоапарат. А баща ми се изцепи: " Ахааа, значи фотоапарат... ее изкарай 4 по математика и ще видим" (понеже миналата година по математика 2рия срок имах шест двойки и едвам ми писаха 3 за срока и годината, баща ми сега ми каза това.) Е, ок де, ама нали е подарък, и трябва да е от сърце... :cry: И сега пак ще трябва да съм с тях на НГ и ще бъде ужасно тъпо... нз вече какво ще правя, искам да завърша даскало, да си хвана живота в ръцете и да се приключи всичкото това.
А за споделянето... не им споделям, защото те осъждат всяко мое дойствие, каквото и да им кажа, ако имам някакъв проблем го изкарват, че е глупост... нямам спокойствието и доветието да споделя...
А вечер, щом се прибера от даскало, само ям и си отивам в стаята на компа. Не, че толкова заради компа, ама те искат да седя при тях и да си говорим, ама ако аз остана и искам да им кажа нещо- отговора е: "Ааа, чакай малко, това е интересно говорят за..... еди- си кво" или се правят, че ме слушат. Еми как да искам да си споделя с тях! А после ме обвинават само, че съм на компа и не правя нищо друго. Еми на компа поне мога да споделя с приятелите ми, които са в Скайпа примерно, защото те ми дават съвет и ме слушат винаги, а не като тях....

П.С. Извинавам се, че стана дълго, просто имах нужда да го напиша, защото ще експлодирам иначе...

почти същото е и при мен.само дето го няма испанския и още някои подробности.иначе всичко е същото. :? :? :? :?

marilyn
12-07-2008, 13:44
^^Нз мила, аз писах и в една твоя тема за родителите... е поне баща ми не пие и тн, но това не значи, че ми е леко... на моменти не ги понасям( аз и с майка ми не се имам).
Имам една фр, понякога баща й ни взима от даскало с колата и ме оставят пред нас. И като гледам баща й колко е печен... става ми гадно, че моя не е такъв. И то не, че само пред мен е такъв, ами и тая моя фр ми казва, че с баща си са в перфектни отношения, споделят си за всичко. И да ти кажа честно на такъв човек като баща й и аз съм способна да споделя...
Е, поне имам брат ми, с който мн се имаме и ми помага, но той не живее с нас и не се виждаме често за съжаление... как ми липсва направо....
Не мога да кажа, че се надявам и при двете ни да се оправят нещата, зашото просто няма как, но се надявам, че времето ще мине бързо и ще си хванем живота в ръцете... така не е живот...

LeftBehind
12-07-2008, 17:03
"В къщи кротка и добра, а навън каква беля"
:grin:

Bursted
12-08-2008, 09:24
Сериозни проблеми с родителите си не съм имал . Само леки кавги относно училището, защото те искат доста от мен, но мен не ми се нрави много да уча . Подържам добър успех, но за тях това явно не е достатъчно и искат да съм най- . Иначе съм адски доволен от родителите си . От нищо не са ме спрели, говорили сме си за секс, цигари, алкохол и винаги дават обективно мнение и се опитват да ми влязат в положението, за което им благодаря и ги уважавам .

MetallicManowar
12-09-2008, 17:09
Аз моите не ги понясам мн често не се прибирам до касно само да не ги виждам понеже знам че щом се прибера изнервената ми майка почва да ми намира косиури и за най - дребното а баща ми я подкрепя и аз сам в супер не изгодна ситуация, провбал сам това сас сагласяването но когато примерно ми се разкреши и аз и кажа добре мама извинявай или само добре тя почва да ми вика ''не ми викай добре ами прави нещо'' колкото повече се опитвам да сам добар толкова повече те искат от мен и им ствам като кученце и за тва преди да приключа с метода на сагласяване, след поредната караница на майка ми аз не издаржах и и се развиках, :-x не я оставих и после кфо пак ме наказаха ама кой ги слуша например от доста време не сме се карали (благодарение на тва че ги избягвам) и ги помолих да ме запишат на уроци по китара ( тва сигурно вече година) и скоро тя ми каза добре ще си помисля сериозно и пак забрави а на мен тва наистина ми харесва и бих искал за вбадеще да се занимават с такова но те дори не ми дават да си видя вазможностите.... :o :o

Извод: НЕ МОГА ДА ГИ ТРАЯ!!!! :x :x :x :x :smt067 :smt067 :smt067 :smt076
някой да ми помогне наистина искам тези уроци :(

marilyn
12-09-2008, 17:22
^^ На колко си?

MetallicManowar
12-09-2008, 17:39
13, март правя 14

marilyn
12-09-2008, 17:46
И аз нз какво да те посъветвам... често пъти и аз избягвам нашите, иначе пак ще стане скандала... А за уроците по китара ... не е лошо първо да проучиш какви са цените, да си намериш подходящ учител и да им кажеш, че например си намерил... и така. Ще видят, че си подходил сериозно към това и може и да те запишат. Айде успех

MetallicManowar
12-09-2008, 17:48
намерих учител и за цените разбрах и им казах имах преиятел който ходеше там беше доволен казах им те на ударени се праят

marilyn
12-09-2008, 18:02
Поватряй им го по- често, прави им се на сърдит примерно... и аз нз...

Jumbie483
12-18-2008, 15:48
Добре, че аз нямам толкова много проблеми с моите родители :smt119
Преди година/две се опитваха да ми налагат мнението си (вечерен час, избор на приятели..подробности) но с течение на времето възвърнаха доверието си в мен и сега почти не ми се бъркат. Единственото, което ги требвожи е да не отида с неподписани оценки на училище :-D

П.П: Освен това, което Цвети каза..искам да допълня, че родителите ни по-добре знаят от нас, кое е добро и кое лошо. Не забравяйте, че и те са били на нашата възраст и те са мислили по начина, по който мислим ние сега. Може би ако поговорите с майка си и баща си и ги попитате за техните teen години, ще видите колко много прилика има. Не си въобразявайте, че "тези старите нищо не разбират".. Може би, тези, които не разбират сте вие..
Слушайте родителите си.. Все пак те искат най-доброто за вас.. ;)

sylettka
12-28-2008, 09:19
амм ... аз много си обичам майката и бащата ... ама като тръгнат да ми се карат за глупсоти много се нервя!!! Или пък днеска .. имам аз 5 на контролното по мат. едниствена петица , най-високата оценка .. и ми се скараха, защото съм имала много глупави грешки и съм можела да имам 6 .... :cry: :cry:

и при мен е същата работа :-# точно по контролно по математика имах най-високата оценка в класа 5 ии той ми се кара , че можело и да бъде 6 ... верно че може обаче егати смотаните задачи ни сложи тая :( :( :(

TheBestFriends
12-28-2008, 10:07
Много полезна тема

Seducti0n
01-10-2009, 22:32
:) Радвам се, че ви допада темичката.
Много е хубаво постчето на
Jumbie483

:) :) Колкото и да са досадни, родители наистина искат най-доброто за дето си.Разбира се и те грешат често пъти в преценката/избора си, но кой не го прави? :)

mnluda
01-13-2009, 16:51
добре гледам че давате не лоши съвети айде помогнете и на мен.
Така в мойто семейство положението е следното:
Баща ми е алкохолик, но не го осъзнава много-много. Без брой пъти ми е казвал че съм умствено ограничена, че за нищо не ме бива, че той видиш ли бил много повече от мен, че нямам право на мнение защото не работя и не се издържам сама, че вобще не го интересувам и така нататъка. След това на следващия ден когато рядко помни нещо от вечерта аз му кажа че не съм толкова тъпа той ми изнася лекция кой ми го бил казвал и откаде ми е хрумнало подобно нещо. Аз естествено отвръщам че няма значение и си отивам в стаята защото не ми се иска да се карам с него.
Майка ми от своя страна се грижи винаги да съм добре, заема моята страна когато с баща ми си дигнем скандал, когато я помоля нещо ми помага или ми го дава. Също така понякога прекалява налагами вечерен час какъвто имах когато бях на 8/9, повтаря ми едно и сущо нвщо непрекъснато (а аз мразя това) аз осузнавам че иска да компенсира това което баща ми не ми дава, но напражо се олива.
Аз пък напоследък немога да понасям живота си и си го искарвам на околните. Карам се сприятелките си непрекъснато, тероризирам по-голямата си сестра, бягам от часове за да ида на някакуф си купон и после да вида най-добрата си приятелка пияна почти до смърт.
Аве по-добре да спра че прекалих. Моля ви помогнете ми.

П.П.:
Ще ме извините за правописните грешки и това че съм обуркала смисала на изреченията. :|

mnluda
01-14-2009, 15:42
Мерси много ще пробвам. Но това с вечерята няма да стане защото ние ядем заедно само по празниците а и когато се пробвам да свърша нещо ми казват да оставя че немога.
(На 12 съм) Понеже съм малка баша ми ми казва че когато се издържам сама ще имам право на мнение в смисъл че съм недорасла. Поне аз така си го обеснявам.
И още веднъж благодаря за саветите в никакъв случай няма да ги пренебрегна.

Seducti0n
01-15-2009, 07:50
EternalEyes,
Благодаря за милите думи.
Участие по темата можеш да взимаш когато решиш /както и всички останали/.Целта на темата е преди всичко да си помагаме и тийновете с проблеми да чувстват тази подкрепа, да усещат, че не са сами.

Към mnluda,
На 12 си, нормално е да имаш вечерен час!Аз съм на 17 и също имам, така че в това отношение не мисля, че оплакванията ти са основателни.
:wink:
Колкото до баща ти-Не му обръщай внимание и сведи общуването си с него до минимум.Така е най-добре за теб самата.Въобще да не ти пука какви ти ги говори, докато е пиян, очевидно е, че няма подобно мнение за теб, когато е трезвен, това е лъча надежда.
В заключение-Недей да бягаш от училище за да лентяйстваш.
Това не е геройство, а тъп начин да се покажеш, колкото си готина, всъщност ущетяваш само и единствено себе си!Само на 12 си!!
И в момента не ти се карам, просто искам разума ти да надделее.
И аз съм била на 12 и е имало моменти, в които ми е писвало от всичко и от всички, не 4е и сега не изпадам в подобни състояния.В живота на всеки човек има трудности, научи се да ги преудоляваш, а не да ставаш тяхна жертва.

Успех и се усмихвай! :smt003

tikira
02-11-2009, 08:58

:razz: Да те смазват от бой и ти да си кимаш спокойно?ю :D :D :D :D :D :D :D :D А ТВА КЪРТИ

tikira
02-11-2009, 09:02
абе квото и да праа нема да ме разберат мислят ме за малък който все още не разбира кога ще осъзнаят че съм пораснал :x :x :x :x :x :o :o :o :o :o

HipHopBlond
02-15-2009, 12:54
9.Тривиалната фраза-,,Ех,едно време беше...,,-Да,но ти живееш тук и сега,а не в миналто,колкото и прекрасно да е било то,за твоите родители.Научи се да си гъвкав,лесно да се адаптираш към ситуацията и да си способен да взимаш своевременни иотговорни решения.Само так,с тези възможности,ще можеш да си осигуриш едно перспективно и обещаващо бъдеще.Важна!

1.- Пускат ме до колкото си поискам стига да ги помоля правилно и да им обясня с кой ще бъда!
2.- Пускат ме навсякъде, защото ме познават достатъчно добре, че да ми имат доверие ;)
3.- Изпълнявам доста неща вкъщи през свободното си време!
4.- Доверието им съм си го заслужил поне на 75%
5.- Слушам oldschool hiphop и ходя ЛЕКО смъкнат, нямат никакъв проблем с това, все пак избора си е изцяло мой!
6.- Всички родители си имат цака, трябва само да я намериш и проблема бива решен!
7.- В това не ме бива много, но се справям по нечестен начин!
8.- Не следя модата, водя се по стила си!
9.- В моето семейство тая фраза не съществува :?

Лично на мен не успя да помогнеш, моите проблеми вкъщи са малко по-тегави, но браво за темата!!!

+111111

HipHopBlond
02-15-2009, 12:56
абе квото и да праа нема да ме разберат мислят ме за малък който все още не разбира кога ще осъзнаят че съм пораснал :x :x :x :x :x :o :o :o :o :o

Когато верно вземеш да пораснеш!!!

Krasencety
02-16-2009, 18:57
Аз се разбирам с всички.. :grin: Е, с брат ми не винаги, но се някак си се оправяме.. :-D А мама... тя е най-готината майка на света! :-) :grin: Обичкам си я многоО! :-) :P Няма като мойте родители.. Страхотни саа! :grin: :-) :-) :-) :grin: :-) :grin: :)

FancyGirl
03-28-2009, 18:02
И мама и татко и брат ми са пичове... нямам проблеми с тях :smt007 :smt007

avrityyy
03-29-2009, 18:12
oFFf az puk taq sed ,prosty ne se t1rpa s na6e :@ :@ (osfen f petyk katy obikalqhme po magazinite) 8) ta.... po4naxa ne6ty da prekalqwat...namesvat mi se mng i mi idwa da gi grumna :booooomb: :booooomb: Ba6ta mi mi wika(po princip toi ne me har s pusnata kosa,i mng se karame po toq vupros) ti hodi6 na u-6te kato folk pewica-bukli.grim,i hodi6 se 1 na modno rewu..... I az mng se qdosaxxx :@:@:@ wikat ti prekarwa6 2 puti powe4e wreme pred ogledaloto otkolkot u4i6 iaz:mi 6anS :D:D:D:D mng me draznatttttt

Seducti0n
03-30-2009, 16:26
Родителите ти искат от теб да стане човек,
ти си тръгнала да ги убиваш...
ще ме прощаваш, но звучи като малка разгезена пикла,
виждаща родителското тяло като банкомат.
Айде да видим как ще се оправяш, когато мама спре да меси, а тати да носи и на малката невръстна принцеска и се наложи сама да се справя с живота... :?

Go2HeLL
04-02-2009, 22:37
Просто се дръжте като големи и няма да имате проблеми :)

BlueDream16
04-03-2009, 20:52
В повечето случаи си се разбираме перфектно,има и моменти,в които се спречкваме за незначителни и не толкова незначителни неща... напълно нормално :)

bellzee
04-04-2009, 11:48
наще мн се нервят като им отговарям :o ама вече си мълча и се прая че слушам--железна тактика :P

Giddy
04-08-2009, 08:25
Амм как се преодолява развод??
тва е мойто въпросче :?

Seducti0n
04-10-2009, 08:31

С времето свикваш с мисълта,
друг начин не виждам. :?

MoonFruit
04-10-2009, 16:14
:)

Joro951
04-11-2009, 16:06
Трябва да общувате с родителите си!
Това е начина!

JiiaQii
04-12-2009, 06:23
и аз съм сългасна с кимането :D

аа, и да правиш каквото ти казват винаги ;)

иначе НИКОГА няма начин да се разбираш с тях ^^

Mastta
04-12-2009, 10:13

уговори се с някой приятел на рождения ти ден да ти донесе куче, не мисля, че родителите ти ще ти изхвърлят ''подаръка''..

oddone44
04-12-2009, 18:18
Както ти казаха всичко се преодолява,само гледай да издържиш на този период.В смисъл да не решиш да ''ИЗБЯГАШ" от този проблем.Аз направих това и до ден днешен си нося последствията.Брат ми също.

Giddy
04-16-2009, 10:22
Както ти казаха всичко се преодолява,само гледай да издържиш на този период.В смисъл да не решиш да ''ИЗБЯГАШ" от този проблем.Аз направих това и до ден днешен си нося последствията.Брат ми също.

вече всичко ми е " се тая "
:D според мен беше грешка ,че въобще попитах защото въобще не ми пука дали ще се разведат или не :)
т`ва нормално ли е ? :D :D

oddone44
04-20-2009, 15:47
И аз тка се заблуждавах,че изобщо не ми пукаше за историите между тях, но сега като си върна лентата разбирам че съм бъркала.Ако не ми пукаше найстина за тях едва ли щях да се изнеса от нас 16г и да започна да се занимавам с глупости.Ако искаш повече подробности пиши на лс.

bebka1
04-23-2009, 06:45
Нашите, са уж много разбиращи, много съвременни, а все казват не е хубаво така, не ехубаво онака. ПИСНА МИ :-o

Като са ядосани си го изкарват на мен, а като ми мине започват с простотиите: Ела сподели как мина днес, кажи сега имаш ли си гадже и ето такива простотии.
Ама от скоро, се оправяме :-D

fastur
04-30-2009, 16:37
Ей бебка1 - представяш ли си да има курс, в който да ни дават тактики за справяне с родителите и техните тъпотии - ще е много готино :grin:

farf
05-04-2009, 18:16
съгласен съм с някои от предишните мнения.....трябва да им хванеш цаката......и вси4ко ще става :( :D :D :-D :grin: :grin:

pinkbubble
05-15-2009, 19:09

Аз например като кимам покорно , майка ми още повече се изнервя и се стига до шамари :-D Тва е неразбираеми са родителите .. Точно като пуберите са на равно сме :D

HipHopBlond
05-16-2009, 15:36
Е тва са най-логичните отговори... Според мене тряа да си расъл в саксия ако имаш такива проблеми вкъщи и не можеш сам да се сетиш за решенията им... :?

ANTIHUMAN
05-17-2009, 00:00
Баща ми ме мрази! Непреовеличавам сам ми го е казвал! Те си мислят, че като им харча парите съм добре, да, ама не. Не знаят нищо за мен. Винаги по-добрия е бил брат ми (по-голям е от мен, аз съм на 18 почти) , винаги аз съм черната овца в семейството. Винаги аз съм виновен, аз съм идиота, простака и т.н.
Все аз съм този за който се отнася следното изречение: ,,Ако те нямаше щеше да е по-добре!''
А те . . . те не знаят нищо за мен. Нито, че съм бисексуален, нито, че имам нужда от психиатър. Те, не знаят нищо. Отдавна съм им загубил доверието по неразбираеми за мен причини. А от своя страна те отдавна са изгубили обичта ми към тях.

sweeTcezza
05-21-2009, 12:08
аа, и да правиш каквото ти казват винаги ;)

Аа, и да нямаш собствено мнение.. аа.. :-o И винаги да си под чехълче.. я моля ви се.. к'во ми се жалвате. На 18 съм, а съм самостоятелен от 15-годишен.. остави и живея в чужбина... :? Тъпото е, че съм по харектер като наще. Демек импулсивен. Те никога не се примиряват с нещо, нито пък аз.. Мен слабо ме интересува дали се разбирам с тях. 8) Аз вече съм свикнал с мисълта, че мога и сам да се грижа за себе си, а не да им се мазня за всяко нещо. Примерно "JiiaQii", е човек, който ме отвращава с начина си на мислене. Винаги кимай, дори и да си прав, а те да грешат...... :? :razz: 8)

oddone44
05-27-2009, 16:30
Баща ми ме мрази! Непреовеличавам сам ми го е казвал! Те си мислят, че като им харча парите съм добре, да, ама не. Не знаят нищо за мен. Винаги по-добрия е бил брат ми (по-голям е от мен, аз съм на 18 почти) , винаги аз съм черната овца в семейството. Винаги аз съм виновен, аз съм идиота, простака и т.н.
Все аз съм този за който се отнася следното изречение: ,,Ако те нямаше щеше да е по-добре!''
А те . . . те не знаят нищо за мен. Нито, че съм бисексуален, нито, че имам нужда от психиатър. Те, не знаят нищо. Отдавна съм им загубил доверието по неразбираеми за мен причини. А от своя страна те отдавна са изгубили обичта ми към тях.
Извинявай,че ще ти го кажа,ама бащати не е нормален.Защо въобще са те правили ако не са искали друго дете.До колкото разбирам с нщо не си го разочаровал.А майка ти как се държи с теб?

teenmenie
05-30-2009, 10:24
На мен пък наще почти вскяа вечер ми се карат :D и то за дребни работи :D пъки и на мен ми става весело иначе е голяма скука да седя у нас без да има кой да вика по мен :-D вече свикнах , но понякога наистима ме хваща яд щото ми се карат за нещо което не съм направила [-(

anitram
05-30-2009, 15:37
kak da gi nakaram da mi vzemat ku4e ?????? #-o #-o #-oа аз как да ги накарам да ми вземат мини лаптоп ама като се замисля мога да събера за мини ама ни и за голям ама кога ли ще ги събера след 10 години сигурно :( :o

teddybearhugx
06-22-2009, 11:40
абе вие гъбаркате ли ме?! :lol:

dimeto007
07-07-2009, 17:38
Мерси за Съветите ! :grin:

xcomplicatedx
07-09-2009, 17:37
..........

sunny73
07-10-2009, 13:02
благодаря за съветите :)

beliqsmok
07-16-2009, 22:17
Т'ва с родителите е малко кофти :\ . Те още си живеят в соц. времето и си мислят че баничките вървят по 12 ст бройката. Сериозно някой трябва да им каже, че света се променя и нищо не е както е било тогава.

InaPPrEciAbLe
07-24-2009, 15:28
Т'ва с родителите е малко кофти :\ . Те още си живеят в соц. времето и си мислят че баничките вървят по 12 ст бройката. Сериозно някой трябва да им каже, че света се променя и нищо не е както е било тогава.

Това е така,а що се отнася до моите родители преди се разбирахме перфектно,но сега всеки ден се карам с майка ми.Това е така,защото започна нова работа и в цеха в който работи са 30 жени,които непрекъснато и дават съвети с други думи размътват и мозъка и незнам какво да правя вече.Опитвах какво ли не,за да сме в добри отношения,но не се получава,моля ви съвет.

lovec
07-26-2009, 15:12
да не им се обръща голямо внимание ...

dadalovedodo
08-03-2009, 14:25
Mi pri mene e super gadnoto.
1 jiveq sas sestrami (koqto e na osem) i ba6tami bez maikami tq jivee v Italiq ot mnogo vreme.Tapoto e 4e ba6tami se darji mnogo tapo...puskame na van do 9 ili 9 polovina ne mi dava do 10 dori i pred bloka.Kazva 4e ne sam zaslojavala ni6to 4e ne sam pravila ni6to v ka6ti.A ne e taka vsi4ko sam pravila,pomogala sam mnogo.Znam 4e se pritesnqva ama 4ak pak tolkova...

ifilin4ica
08-03-2009, 18:19
аз едвам измолих да ме пускат до 9, а съм на 15... не се оплаквайте, има и по-зле :?

InaPPrEciAbLe
08-03-2009, 22:49
аз едвам измолих да ме пускат до 9, а съм на 15... не се оплаквайте, има и по-зле :?

Моите поне никога не ми държат сметка кога се прибирам,когато бях на 13-14 ме пускаха до 11 или 12,но сега нямам никакви проблеми-на 16 съм,но това не означава,че съм някаква разпасана така да се каже. :D Но пък родителите ми винаги искат съвети от мен за всичко и всичко си споделяме,сега дори с майка ми сме в прекрасни отношения.Но някои са по-консервативни и имат различен начин на мислене :-|

karitooy
08-04-2009, 17:43
Първо, поздравления към авторката на темата!Има полезни неща, които биха могли да помогнат. :)

Таа сега и аз да разкажа за част от моето ежедневие..Като всеки тийнейджър и аз имам пролеми с родителите си .. понякога дори прекалено много хахах :D ..Проблемът е първо между тях двамата - майка ми и баща ми.Попринцип баща ми е този, който работи изкарва прехраната един вид, плаща сметки и т.н Общо взето-главата на семейството.Колкото до майка ми .. тя напусна работа и сега баща ми издържа семейството.Нещата за които се карат винаги са били от сорта ( от баща ми към майка ми ) Ти защо не чистиш вкъщи и не поддържаш обстановка, аз като се прибера искам да ми е чисто и приятно ( Това в общи линии ) Което е вярно, майка ми много рядко се заема да пипне нещо у нас и след като мине един подобен скандал с баща ми - упреците почват към нас децата ( имам брат на 12 ).Репликите са от сорта - кажи го на децата си, дъщеря ти по цял ден седи пред компютъра а сина ти нищо не прави.За мен този начин на измъкване от ситуация и вършене на задължения е напълно неуместен и не приемлив.Родителите ми повече се карат на мен за разни глупости и ме упрекват едва ли не аз съм виновна за случилото се..Друго често срещане нещо е, че аз почти не споделям с тях просто защото виждам отношението им към мен и това някак си ме отблъсква и не искам да им казвам нищо.
Почти непрекъснато се караме и това много ме дразни и разочарова.Искам да имам майка с която мога да споделям и тя да ми дава съвети, а не човек който просто ме направлява без да се интересува как аз се чувствам.
Това което написах е съвсем малка част от нещата които преживявам всеки ден.. ще се радвам когато настъпи момента да се изнеса от нас. :?
Още веднъж, поздравления за темата, надявам се някой да обърне внимание на това което написах : )))

Cyber
08-06-2009, 20:10
От Родители аз лично не мога да се оплача... Какви хора са не знам,но винаги ме предразполагат чудесно.Широко отворени хора са може да се споделя всичко с тях за каквото и да е било.Съвет има винаги от кой да получа.Обичам ги! Аз съм на 17 години и обожавам разходките и прекараното време с тях.Нямаш търпение да се прибереш от където и да е защото я има така наречената семейна "топлина". За оценки,забелжки и неизвинени никога не е имало проблем.От малка имам навика да си казвам веднага лошите оценки :D .Забраните пак ги има,но в ограничено количество и за малки неща.И аз се разхождам с приятели,по кафета и вечер се прибирам в нормален час за мен и за тях абсолютно същото е като при всички на моята възраст,само че с адски много доверие и отговорност.А ученето никак не го обичам и "нашите" го знаят отлично.Просто моят съвет към вас е-уважавайте родителите си както и тяхното мнение не правете детски номера пред тях,които те никак не обичат.Дръж те се естественно за възрастта си за да разберат "вашите",че си един добър и възпитан подрастващ,от там идва и доверието :)

storex
08-09-2009, 01:23
Дори и авторския post не съм прочел, направо ще напиша мнението си: оправия с родителите НЯМА, но поне направете така, че те да се дънят, а не вие. И показвайте повече уважение и се замислете как да ги ядосвате по-малко :)
Ако знаете рецептата, тогава създайте и теми как да се справим с престъпленията, рака и СПИН-а и с войната по пътищата (ох, забравих, че такава тема вече има) :P

sweety_blondy
08-21-2009, 14:42
преди супер много се карах с тях.. но съм по устата и не им мълча когато трябва .. за това сега вече с майка само спорим,не се караме .. всичко отминава, а с татко когато се видим нямаме време да се караме понеже е за малко :)

painmaker
09-08-2009, 19:48
Мерси за съветите помогнаха ми много 8) 8)

А сега някои да има идея как да ги накарам да ми вземат Mp3 :smt100 :smt100 :smt100

laji4ka
09-10-2009, 19:34
Емии ... аз съм на 13 години брат ми на 6 сем. бюджет е 2000лв. казвам го да не кажете, че сам някое богато разглезено хлапе .. Не съм отличничка не съм и лоша ученичка ... имам 4-5-6 това са оценките в бележника ми .. Майка ми е съвременна ... Баща ми не толкова, но е много нервен и го разбирам .. проблема му е, че от време на време пие след като си дойде от работа ... Гледат да ме задоволят до кадето могат .. а и не мога да кажа, че искам много ... исках компютър преди 3-4 години и си го получих .. естествено и леля ми помогна .. телефон хубав и си го получих .. преси и всякакви тиинейджърски работи.. в повечето случаи ме подценяват,но не ми е толкова болно (свикнала съм) баща ми ръси лафове до припадак мога да се смея с него .. майка ми е много забавна ... естествено и аз си имам проблемите,но гледам да сам на тяхното мнение и винаги да намирам положителната страна на нещата ... за оценки не ми се карат ... само ми казват ако искам да постигна нещо и да не завися от никой да се потрудя малко повече... спечелила съм си всичко това ... От няколко години много искам куче ,но те смятат ,че няма да се грижа за него .. Баща ми (като всеки татко) е ревнив и не ме дава на момчета ,но и аз не му споделям .. Казвам повечето неща на майка си .. с брат ми доло-горе сме в добри отношения .. а относно излизането не мисля ,че съм си на годините да стоя до 9-10 часа в големия град разбирам ако съм някаде на гости и после някой да ме изпрати така ме пускат .. но да се разхождам по улиците .. мисля , че е опасно .. дискотеките,щурите купони до сутринта,напиванията и разходките до късно .. мисля ,че си има време за всичко ... Естествено като всички родители ми се карат .. ами .. сега като се замисля .. съм в много добро положение спрямо другите .. а на вас мога да дам съвет Гледайте на родителите си като на приятели и като на родители когато е нужно. Не злоупотребявайте с доверието и всичко,което ви дават . Все пак те ви обичат и малко или много се интересуват от вас .. И НАЙ-ВАЖНОТО .. КОГАТО ЖИВОТЪТ ВИ ПОДНЕСЕ ЛИМОН .. ВИЕ СИ НАПРАВЕТЕ ЛИМОНАДА .. не като отмъщавате ами като гледате на всичко от положителната страна .. мислете и за бъдещето си .. :) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

daru6a1
09-11-2009, 09:10
Аз също съм на 13 години и много често си разменям по някоя реплика с майка ми .. Понякога майка ми и баща ми много ме вбесяват .. Ето например още когато бях на 11 исках .. и още искам втора обеца на ухото .. но нашите не са съгласни [-( Майка ми обеща като направя 14 ще си пробия (но само 1) :x За tattoo пък да не говорим ( дори и изкуственна / временна ) .. :smt013 Баща ми не ми дава да се гримирам ( но въпреки това всеки ден си се токам 8-) ) Не искам да ме мислите за някаква разглезена лигла .. която само иска без нищо в замяна ..Не е така :) Отличничка съм в училище и каквото ми кажат го изпълнявам :smt001 Но някои неща не ги получавам .. а защо ?! Опитвам се да обясня на баща ми , че вече не съм малка и искам както всички други и аз да си имам превилегии .. но не ме разбира! С майка ми само се караме за това как се обличам .. баба ми само ме командва ама вече започва да ми писва :booooomb: ](*,)

cottoncandy
09-19-2009, 11:12
1 izvinqvam se 4e ne pi6a na kirilica,obe6tavam samo za tozi pat e !
Taka i az imam 1 osoven problem s moite roditeli.Na 13 sam skoro prawq 14 ,ate me tretirat kato 9 godi6na!!! navan me poskat dokato ne se stymni (do kam 20:00)ako zakasneq sam nakazana!!!Mnogo mi gadno 6toto na moite fr ve4erniq 4as im e 22:00!A i 2 kato nse zapoznaq s nqkoe gotino mom4e i taman vzeme da mi predloji te aide pribirai se stiga ti tolkowa naprawoooo poludqvam !!!Daite nekav savet pls :? :shock: :-x 8-[

Seducti0n
09-20-2009, 08:10
cottoncandy, прощавам ти гадната шльокавица, но само този път:Р

Виж сега, не можеш да се сърдиш на ваште, защото каквото и да си говорим, съгласно закона, ти все още нямаш правото да си навън по това време, би трябвало да си в 8..помисли си над това, че родителите могат най-спокойно да си измият ръцете и да те задължат да се прибираш дори и по-рано.Аз пък след около половин година правя 18 и наште все още мрънкат, ако мине 10 и не съм в нас...

Хубаво е да цениш това, което имаш, а не да страдаш за това, което ти липсва, най-малкото защото след някоя друга година ще получиш и повече свобода, но преди всичко трябва да покажеш на родителите си, че си отговорна и зряла /а мрънкането срещу ограниченията не е никак зряло/.Замисляла ли си се някога каква е причината да те пускат до 10-ами може би се тревожат за теб и не искат да ти се случи нещо лошо.100 % обаче ти си твърдо убедена, че няма какво да ти се случи и, че можеш да се пазиш, но всъщност си в пъти по-крехка и беззащитна, отколкото въобще можеш да си представиш.

sl0w
09-22-2009, 12:29
Прав е те се страхуват за теб и се притесняват да не ти се случи нещо ..
Всеки има премеждия с родителите си в даден момент , нейзбежно е ...

LoveRetroMusic
10-05-2009, 17:20
Мойте 'премеждия' май станаха прекалено много ..

cherrygloss
10-05-2009, 18:03

:razz: :razz: Чак па да те смазват :razz: :razz: :razz:

aniie
10-06-2009, 19:27
При мен е "малко" поо-зле положението ;д
Тъй като нашите не са в БГ ии аз живея с БАБА си и ДЯДО си..
ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО!! :smt119
като започнете от " Намали си музиката "
до . . .
олеле..до къде лии не хахаха..
тая жена (баба мии ;д ) живее в 12 век.. нещо ужасяващо хДд
НА НИКОЙ НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ ;Д

nVidia
10-17-2009, 18:32
ми моите скоро не са се запуквали за нищо !? :shock:
ама ся искам да ги навия да ми вземат nokia 5800
ама на бат бойко много му се нервя... да не отпусне 13-та заплата... цък отидоха ми подаръците 8-)

pepshorror
10-23-2009, 23:37
При мен е "малко" поо-зле положението ;д
Тъй като нашите не са в БГ ии аз живея с БАБА си и ДЯДО си..
ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО!! :smt119
като започнете от " Намали си музиката "
до . . .
олеле..до къде лии не хахаха..
тая жена (баба мии ;д ) живее в 12 век.. нещо ужасяващо хДд
НА НИКОЙ НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ ;Д

Оле, да живееш с баба си и дядо си, това не е шега работа. И аз съм го изпитала, не издържах много.
Миналото лято майка ми отиде да работи в Синеморец (аз съм от Бургас) и нямаше как да се прибира всяка вечер, и се наложи да отида при баба и дядо... Първите няколко дни-добре, обаче после... оле,оле. Въпреки, че не ме приемат като 5 годишна (вече... и слава богу, де) ми правеха забележка за всяко малко нещо. Дори ме караха да се прибирам в 7 часа (ЛЯТОТО о.о) макар че майка ми им каза, че мога да стоя до към 8-9 ;х И все пак... не останах дълго там. Майка се прибра от Синеморец, понеже аз всяка вечер и се обаждах да и обяснявам как не се живее там... ии така общо взето. Та мисълта ми е, че те разбирам и аз също не го пожелавам това на никого... особено ако имат като моите баба и дядо.

А иначе за проблемите с родителите.. безброй са. Най-големия е, че нашите са разведени и аз винаги заставам посредата. Те се мразят, а аз не търпя, когато започнат да се нареждат взаимно... Чувствам се като някаква изповедалня -.-
Другия проблем е жената на баща ми. Попринцип сме близки и се разбираме, приемам я като приятелка и й споделям, но има моменти, когато не можем да се търпим и става напечено... Но въпреки всичко мисля, че семейство без проблеми няма, няма и да се намери такова. Всяко дете има проблеми с родителите си и обратно. Невъзможно е да не се случва, като се има впредвит голямата възрастова разлика и отговорността на родителите ни, както и факта, че всеки мисли по различен начин, което често води до спорове. :)

Straxil
10-27-2009, 18:51
Представете си, че родителите са ви изоставали. Израстнали сте в дом за сираци. Тогава бихте се чувствали още по зле :? .

BaSK3TG1RL
11-05-2009, 20:47
прави се че слушаш и като ти писне отиди почни да се занимаваш с нещо.
Аз лично се правя че ги слушам и след петата минута им казвам че имам много домашни или важна работо и така.Пък после правя каквото искам и като почнат да ми се карат... МИ пак същото #-o :smt014

Jumbie483
11-08-2009, 07:11
Аз от моите баба и дядо не се оплаквам. Дядо ми е по-разбран от всички от семейството. Баба ми си пада малко шматка, но пък с нея се разбираме перфектно.
Веднъж няма да забравя само как излязох с братовчед ми и след един час се прибрахме, а баба ни не беше вкъщи. И чааак след един-два часа и тя се прибра и ни се скара :shock: Била ни търсила из центъра, защото сме закъснявали за обяд :razz:
И от тогава се разбрахме, ние да и звъним на всеки час, че да казва, ако има нещо, а не да обикаля цяло село търсейки ни.

Моят съвет към тези с проблемните баба и дядо е да търсите някакъв начин за компромис.
Ако ви се карат за силната музика, вместо да вдигате скандали ги попитайте кога можете да слушате. Кажете, че сега ще пазите тишина, ако това им пречи, но трябва да знаете кога ще е удобно да се забавлявате.
Или пък ако не ви дават да излизате до колко часа искате, седнете и поговорете с тях. Питайте ги защо не ви позволяват и на дълго и широко им обяснете, че често излизате до по-късно и дори им разкажете какво правите (е тук може и да послъжете нещо, важното е да се изкарате примерни) и т.н. и т.н. ;)

nedosttupna
12-01-2009, 19:17
Ами лично моите родители не ме лишават от нищо .. обаче както във всяко нормално семейство си има малки проблеми .. аз лично с баща ми много рядко се карам , щото той си ме глези , обаче майка ми е пълна противоположност на баща ми ;д и ми се кара за прическата ми , за грима ми .. и кое да ям и кое да не ям .. и общо взето от това стават скандалите ;д :o обаче чесно казано си правя квото си искам и накрая те свикват 8) и такамм :))

stelit0
12-14-2009, 21:09

Да , да , да почнат да ми крещат "БЕ НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА СЪРДИТ И НЕ МИ РЕВИ , ЗА ДА НЕ ТЕ НАБИЯ , ЗА ДА ЗНАМ ЗАК'ВО РЕВЕШ" ... не мерси за съвета :shock: :? човек с тва изказване все едно цитираш мойте родители!!!Е до някаде като се разрева за нещо но не за щяло и нешяло точно ми викат че ще ме набият за да знаят за какво рева!!Попринцип мойте родители ми имат доверие,но това сам го постигнала много,много трудно!!!НО!!!винаги има едно НО :D )НИКОГА няма да ме пууснат на някакви ккупони!!!Та те не ме пускат да спя у приятелка а да партита и купони да не говорим!!!Казват че ми вярват че няма да направя нещо ,че знаят че съм утговорна и пак!!! :(

абе хора на колко години започнахте да ходите по купони,как убедиихте родителите си първия път когато ви пуснаха и тн. :-o

love_venity
12-16-2009, 12:23

Да , да , да почнат да ми крещат "БЕ НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА СЪРДИТ И НЕ МИ РЕВИ , ЗА ДА НЕ ТЕ НАБИЯ , ЗА ДА ЗНАМ ЗАК'ВО РЕВЕШ" ... не мерси за съвета :shock: :? човек с тва изказване все едно цитираш мойте родители!!!Е до някаде като се разрева за нещо но не за щяло и нешяло точно ми викат че ще ме набият за да знаят за какво рева!!Попринцип мойте родители ми имат доверие,но това сам го постигнала много,много трудно!!!НО!!!винаги има едно НО :D )НИКОГА няма да ме пууснат на някакви ккупони!!!Та те не ме пускат да спя у приятелка а да партита и купони да не говорим!!!Казват че ми вярват че няма да направя нещо ,че знаят че съм утговорна и пак!!! :(

абе хора на колко години започнахте да ходите по купони,как убедиихте родителите си първия път когато ви пуснаха и тн. :-o

и на мен така ми говорят ... абсолютно същото !
:smt075

kriskataaa
12-17-2009, 17:03
и моите казват абсолютно същото!Но при нас по-скоро проблемът е в това,че аз искам да става на моето.. а нашите все ми казват,че нямам право...дрън-дрън... омръзва ми да ги слушам,когато ми четат конско на 3тата минута... но след това като се замисля.. имат право...затова смятам...че е по-добре да сме покорни пред родителите си..макар и да не се получава при мен :? [/i][/b]

terii
12-22-2009, 19:41
Ами сорри...амЪъЪ к'ви пък тоолкожа големи проблеми може да имаш с родителите ти...?? Освен ако не те пускат да излзиаш до по късно,..или пъък някви такива нещица...ами има си начини за да постгнеш вс. това.. :P просто бъди искрен с тях, споделяй, говори с тях, усмихвай се,..просто едно прилично държание прави ЧУДЕСААА ! :P :-P :smt006 \:D/

danibebi
12-25-2009, 15:13
Аз нямам проблеми с родителите.Разбираме се прекрасно. :) И за да нямаш проблеми с родителите трябва просто да ги слушаш за вси4ко и да се съгласяваш..не е толкова трудно,а ако не искаш ве4е е друг въпрос..

danibebi
12-25-2009, 15:21
Mi pri mene e super gadnoto.
1 jiveq sas sestrami (koqto e na osem) i ba6tami bez maikami tq jivee v Italiq ot mnogo vreme.Tapoto e 4e ba6tami se darji mnogo tapo...puskame na van do 9 ili 9 polovina ne mi dava do 10 dori i pred bloka.Kazva 4e ne sam zaslojavala ni6to 4e ne sam pravila ni6to v ka6ti.A ne e taka vsi4ko sam pravila,pomogala sam mnogo.Znam 4e se pritesnqva ama 4ak pak tolkova...

Мили4ка ако си забравила сега е зима,в 9 ве4е е тъмно,нормално баща ти да не те пуска сама в тъмното,притеснява се за теб..ако беше лято да,но зимата..няма да е зле да помислиш ;)

st3f1too
12-29-2009, 06:39
Ами...Аз живея само с майка ми и един път се разбираме един път не :?

mimenceto97
12-29-2009, 15:17
a az sega vleznah v puberteta i sum super iznervena ... maika mi se mi se kara no gleda i da me yspokoqva malko ... samo se karam s mama i tate ... mnogo mi e gadno no ne moga da spra ... nqkoi da mi kaje koga 6te sprat tezi hormoni da by6yvat v men ..? :( :roll: :?

superbbg
01-01-2010, 16:20
mimenceto най-вероятно към 17-18-19 год

fr0zenboy
01-03-2010, 17:05

ами зависи, ако си в апартамент, ако нямат средства да издържат и кучето ( не са никак малко , от личен опит го знам :? ) но ако например майка ти или баща ти не обичат кучета, примири се и се съобрази с тях 8)

hiphop4eto
01-06-2010, 13:13
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-) spored men kat ti 4etat konsko samo traa da si mil ina4e ako ti se zaqjdat ne :smt021 ili nqma da si mal4i6 ako razberat 4e prai6 beli naprimer :-D 8) a posle :oops: [-X ina4e ta sa to4no :smt018 awe roditeli kvo iska6 :-P :-P :-P

hiphop4eto
01-06-2010, 13:15

ами зависи, ако си в апартамент, ако нямат средства да издържат и кучето ( не са никак малко , от личен опит го знам :? ) но ако например майка ти или баща ти не обичат кучета, примири се и се съобрази с тях 8) hm az milsq 4e qko ste v malko apartamen4e ne vi traa golqmo ku4e 6oto 6e se ma4i i moito be6e taka prosto gi nakarai da vzemete malko ku4e a ako nqkoi ot roditelite ti ne obi4aa..az naprimer kazah na tate da govori s mama 6oto tq ne obi4a i opalaa :grin: 8)

hiphop4eto
01-06-2010, 13:19
e mene mama ili tate ponqkoga noo me draznat ama ili vikam :D ili si mal4a 4e leleee sa sam nakazana da ne izlizam ot moita staq ili da igraq na igrata :x :smt018 :smt022

devilchety
01-08-2010, 20:44
Аз живея само с майка ми и почти не се караме

mitakaa95
01-31-2010, 09:37
най-просто е когато ти се карат да се правиш че ги слушаш!!!
Аз така правя!! Деиства.

demoto
02-02-2010, 18:28
Хора помагайте.Наскоро родителите ми се скараха.Те не се карат често и затова се притеснявам.Не си говорят много.Има ли нещо което трябва да ме валнува :(

Christine
02-06-2010, 13:14
За какво се скараха?

BarbieWantsToBeMe
02-08-2010, 19:34
Ами то не е точно проблем но..Та исках да ви поискам мнението по един доста голям мой проблем.Значи историята е такава:
майка ми замина преди 2 месеца някъде за Франция с идеята като разбере как е там да ме вземе да живея там.И аз и казах, че съм сългасна, обещах и', etc. Но проблема е, че изобщо не го искам, но тя 50% отиде там заради мен.И винаги, когато ме попита дали все още искам аз и отговарям "да".Просто с цялото си сърце се моля да не замина, но нещата там явно вървят на добре и дойде ли лятната..Та сега съм м/у:
а) Да и кажа истината, при което тя надали ще ми прости, че съм я лъгала, защото ми го е казвала "ако ме излъжеш няма да ти го простя" и каквато е заядлива ще се върне и ще ми направи живота ад /наказания, крещене, etc./
б) Да продължавам да казвам, че съм съгласна, и като дойде време просто да отида там..

Хора, моля ви, помогнете ми

uBuTo
02-10-2010, 15:56
пробвала съм .. била съм изрядна, правила съм всичко както те искат и пак са оставали недоволни .. нашите не са хора !! :o

xExplosioNx
02-21-2010, 15:34
Всеки си има цака :)

DesireToFire
02-21-2010, 15:50
Ами то не е точно проблем но..Та исках да ви поискам мнението по един доста голям мой проблем.Значи историята е такава:
майка ми замина преди 2 месеца някъде за Франция с идеята като разбере как е там да ме вземе да живея там.И аз и казах, че съм сългасна, обещах и', etc. Но проблема е, че изобщо не го искам, но тя 50% отиде там заради мен.И винаги, когато ме попита дали все още искам аз и отговарям "да".Просто с цялото си сърце се моля да не замина, но нещата там явно вървят на добре и дойде ли лятната..Та сега съм м/у:
а) Да и кажа истината, при което тя надали ще ми прости, че съм я лъгала, защото ми го е казвала "ако ме излъжеш няма да ти го простя" и каквато е заядлива ще се върне и ще ми направи живота ад /наказания, крещене, etc./
б) Да продължавам да казвам, че съм съгласна, и като дойде време просто да отида там..

Хора, моля ви, помогнете ми Ами кажи всъщност вече наистина сериозно започнах да се замислям. Ще ми липсват приятелите, тоднините и т.н Там няма да ме харесат. Ще съм нова, никой няма да говори с мен. Толкова исках да отида, но мисля че прияттелите и семейсвото са на първо място за мен. Ще го преживея и ако отидем, но адски много ще ми липсва всичко тук. И така нататък :P

GanjaLiker1
02-24-2010, 20:01
Ебахти простата тема брат.

sunshinee1936
02-26-2010, 13:33
да ви имам и проблемите :lol:

bubless
03-01-2010, 18:44
az jiveq samo s maika mi i sestra mi (tq e na 6 godini) i pri men problema e che kogato sestra mi napravi neshto obvinqvat men .. spr mi e gadno naprimer tq zapochva neshto da me drazni i az i otvrashtam ili ako me odere (mn chesto go pravi) i az ako i vikna i maika mi pochva : kakvo si se raskreshtqla, sasedite sha ni pomislqt za ludi i tem podobni .. sashto i kogato az udarq mn lek shamar na sestra mi ako me vbesi i me nakazva .. a na neq kato me dere i me hapi nishto ne i kazva..prosto veche ne izdarjam ne moga da spodelqm s maika mi .. ne se jivee napravo.. edin pat taka se vbesih che i vikam ako prodaljava taka shte se samoybiq .. i ze che se stresna kato che li .. neznam kak da se opravqm s neq.. davaite savetcheta plss sichko shte mi e polezno ;]]

sunshinee1936
03-01-2010, 19:04
bubless постави се на нейно място по цял ден работи жената за да ви издържа изобщо не и е лесно нормално да защитава сестра ти се пак е по-малка : )

bubless
03-04-2010, 06:14
Да, но все пак .. и на мен не ми е лесно.Изобщо не се интересува от мен, а после ме пита защо не споделям с нея.. ами как да споделям като никой не ме слуша?! Ако почна нещо да и казвам ме пренебрегва ..не ме ислушва постоянно е така . Не знам вече какво да правя ..крещи ми за всяко дребно и незначително нещо. Давайте савети .. плс. 8-[

DarknessAngel
03-04-2010, 08:41
Аз имам проблеми с майка ми за външният вид. Изобщо не й се нравят промените,които реша да внеса по мен :-x

sunshinee1936
03-04-2010, 18:03
Да, но все пак .. и на мен не ми е лесно.Изобщо не се интересува от мен, а после ме пита защо не споделям с нея.. ами как да споделям като никой не ме слуша?! Ако почна нещо да и казвам ме пренебрегва ..не ме ислушва постоянно е така . Не знам вече какво да правя ..крещи ми за всяко дребно и незначително нещо. Давайте савети .. плс. 8-[

и аз винаги като и разказвам нещо винаги казва че е било лошо и не както трябва а се иска да и споделям и на мен винаги ми крещят и имало е и дни кадето ми е причернявало от нерви просто гледай да не седиш много със нея или поне аз така мисля де .. и като те ядоса стой сама да не си го искараш на човека кадето не трябва .. но като се ядосаш винаги ти минава нали ..? хаха

bubless
03-04-2010, 19:12
Ами.. да попитам създателя на темата .. доколкото разбрах Цвети се казваш, ако може да те наричам така. Дай някакво съветче плс.

spexx
03-11-2010, 19:22
с 1 изречение прави квото те ти казват ; D не беше нужно да изписваш 100 реда : ) естествено на някои места си нап1лно права.. но просто понякога става досадно да ти държат сметка за 100 неща

Brook
03-16-2010, 00:41
Да ви кажа честно при всеки е различно.На някой им може да им е по ледно да се разбират с родителите си на другите не а на трети с времето. Лично аз повече се разбирам с татко отколкото майка. Просто нямам думи да я опиша.Толкова е безочлива и,нахална,груба и безадговорно че повече няма и на къде. В дадени ситуации мисля че аз съм по зряла отколкото нея.В разбирателството между деца и родители не е нужно да си любимото дете на мама или тате или пък само да глатиш глава и да се съгласяваш спокойно или пък да ги отбягваш.Най-важното в това е да се провежда всекидневно разговори. Децата да споделят с родителите си проблемите си и това какво ги мъчи и всякакви подобни теми за разговори. Освен това трябва между родители и деца да има разбиране,и много компромиси и от двете страни а не само да се изисква и да се заповядва и крещи. Родителите на някой от вас може да са по строги но те ви мислят само доброто вие още им ще малките децича без значение на колко години сте. Всички ние трябва да се показваме като зрели и отговорни и хора и те малко по малко повече ще ни се доревярат и ще ни дават свобода. Но не трябва да се прекали с това защото изгубеното доревие после много трудно се печели.

Vikityyy9444
03-16-2010, 18:26
Problema e che decata ne spodelqt s roditeli te si.. a i nqkoi roditeli nqmat dostat1chno dowerie na decata sii.. i za towaa ako spodelqte wsi4ko s wa6ite 6te e po razli4no spored men .... no to zawisi i ot xarakterite na horata ! :) :P:P

danibebi
03-17-2010, 19:52

Хора, моля ви, помогнете ми

Ем просто и кажи,че си си променила решението..искаш да останеш при близките си и такам :) не е нужно да казваш,че си я лъгала..успех.. :grin:

danibebi
03-17-2010, 19:55
az jiveq samo s maika mi i sestra mi (tq e na 6 godini) i pri men problema e che kogato sestra mi napravi neshto obvinqvat men .. spr mi e gadno naprimer tq zapochva neshto da me drazni i az i otvrashtam ili ako me odere (mn chesto go pravi) i az ako i vikna i maika mi pochva : kakvo si se raskreshtqla, sasedite sha ni pomislqt za ludi i tem podobni .. sashto i kogato az udarq mn lek shamar na sestra mi ako me vbesi i me nakazva .. a na neq kato me dere i me hapi nishto ne i kazva..prosto veche ne izdarjam ne moga da spodelqm s maika mi .. ne se jivee napravo.. edin pat taka se vbesih che i vikam ako prodaljava taka shte se samoybiq .. i ze che se stresna kato che li .. neznam kak da se opravqm s neq.. davaite savetcheta plss sichko shte mi e polezno ;]]

сестра ти е по-малка,нормално ти да го отнасяш. Опитай се да поговориш с майка ти и да и обясниш всичко..не забравяй,че и на нея не и е лесно.Успех! :)

venitoy
03-26-2010, 15:35
Аз нямамголеми проблеми с наще. Е има моменти когато ми се карат или не са доволни за нещо, но изтърпявам конското съгласявам се и всечко е ОК! 8-) А когато съм направила нещо и не искам те да разбират просто си премълчавам (не ги лъжа(майка ми винаги познава като лъжа)). Всички родители си имат слабо място и като им хванеш цаката става по-лесно! 8-) 8-) 8-)

shushula
04-09-2010, 15:30
Аз всеки ден се карам с наще. Не съм излизала от началото на ваканцията като изключим вчера, защото бяхме на гости. Седя си заключена в стаята, за да не влиза брат ми и решавам тестове. вече реших един сборник и когато ми се обади една приятелка да излезем майка ми взе телефона и й каза да не ме търси до 15 юни. Не съм учила и по цял ден съм се мърдосвала. Е тва живот ли е? моля ви кажете как да се оправя с нея :(

danibebi
04-11-2010, 20:42
Аз всеки ден се карам с наще. Не съм излизала от началото на ваканцията като изключим вчера, защото бяхме на гости. Седя си заключена в стаята, за да не влиза брат ми и решавам тестове. вече реших един сборник и когато ми се обади една приятелка да излезем майка ми взе телефона и й каза да не ме търси до 15 юни. Не съм учила и по цял ден съм се мърдосвала. Е тва живот ли е? моля ви кажете как да се оправя с нея :(

Говори с нея.Кажи й,че се нуждаеш от свобода като всеки тийн и неможеш все да си затворена вкъщи.Учи повече,помагай й,просто си извоювай свободата..ии се опитай по някакъв начин да направиш така,че да ти има доверие.

mimety789
04-17-2010, 22:06
roditelite mi sa gotini..moga da govoria s tiah na vsichki temi ..samo che poniakoga sa prekaleno zagrijeni i tova napravo me zaduhava..stigna se do tam che zarai zaradi edna nenormalna daskalka, bashta mi iska da vliza v chasa vse edno sym na 10 i taka i ne uspiah da go ubedia da ne go pravi,vypreki che znae che shte se chuvstvam zle

sladurka122
04-26-2010, 19:09
Според мен трябва да ги уважаваме и обичаме! Все пак са ни родители, а не боклуци. Ако ги уважаваме и обичаме те ще ни дават повече неща! :smt059

Everytime
04-26-2010, 19:22
ае да както пише по-горе за уважения са ама айде правилно ли щото имам брат винаги той да е света вода ненапита а сички в/у мене.Свикнал е всичко да получава и като дойдат аз съм никой едва ли не.
За тъй нящо с братята и сестрите май не пишеше в поста на модераторката :)
Бтв ако може да се допълни нещо съветче поне другите да няят ядове,то у нас е ясна докат не се махна нейде да уча студент няя да има мир 8-)

sladurka122
04-27-2010, 09:53
Еми то е аз имам брат, но нашите се отнасят еднакво и с двама ни. Незнам как е в другите семейства. Аз съм по малка от него, но не ме глезат ако мога така да се изразя.

MrBeaN
06-18-2010, 18:35
аз много се дразня и се карам с наще когато аз ги попитам нещо , а тя ми каже е ми не знам решавай си сам и просто полудявам :S :?

crazybebe
06-30-2010, 16:29
Аз със мама,споделям почти всичко.Всеки ден след училище или след като се прибера вкъщи,тя ме пита:как ти е минал деня и почвам да и разказвам .. Вечерен час-нямам.Понеже се мотая в района и мама ме вика,когато иска да се прибирам и аз или и казвам ок,или може ли още 10 мин и тя винаги се съгласява .Винаги ме е подкрепяла и ме е оставяла на свобода да решавам какво искам и е ако е съгласна с мен ми го позволява даденото нещо..! Много е печена и много си я обичкам ! :* (h) :)

yano0o
07-04-2010, 13:02
офф незнам моите родители ту се разбирам с тях ту не мн се дразня :@ :booooomb: ама за излизането до късно тфаа вече съм си го уредил ама има още много неща : )) преди мои приятели ме молоха за съвети ;дд :smt023 :smt015

yano0o
07-04-2010, 13:35
[quote=shushula]Аз всеки ден се карам с наще. Не съм излизала от началото на ваканцията като изключим вчера, защото бяхме на гости. Седя си заключена в стаята, за да не влиза брат ми и решавам тестове. вече реших един сборник и когато ми се обади една приятелка да излезем майка ми взе телефона и й каза да не ме търси до 15 юни. Не съм учила и по цял ден съм се мърдосвала. Е тва живот ли е? моля ви кажете как да се оправя с нея :(

Говори с нея.Кажи й,че се нуждаеш от свобода като всеки тийн и неможеш все да си затворена вкъщи.Учи повече,помагай й,просто си извоювай свободата..ии се опитай по някакъв начин да направиш така,че да ти има доверие.[
като има такива неща при мене аз скачам през прозореца ии излизам ;дд!!! :P :-P :razz: :razz: :razz: :lol: :shock:

yano0o
07-04-2010, 16:57
[quote=shushula]Аз всеки ден се карам с наще. Не съм излизала от началото на ваканцията като изключим вчера, защото бяхме на гости. Седя си заключена в стаята, за да не влиза брат ми и решавам тестове. вече реших един сборник и когато ми се обади една приятелка да излезем майка ми взе телефона и й каза да не ме търси до 15 юни. Не съм учила и по цял ден съм се мърдосвала. Е тва живот ли е? моля ви кажете как да се оправя с нея :(

Говори с нея.Кажи й,че се нуждаеш от свобода като всеки тийн и неможеш все да си затворена вкъщи.Учи повече,помагай й,просто си извоювай свободата..ии се опитай по някакъв начин да направиш така,че да ти има доверие.[
като има такива неща при мене аз скачам през прозореца ии излизам ;дд!!! :P :-P :razz: :razz: :razz: :lol: :shock:

acework
07-16-2010, 15:22
:shock: :shock: :shock: Вие сте яко в грешка...Покланяй се на родителите си, бъди им доброто дете за да ти е всичко наред :shock:. След 3,4 години ще си станал "Пут^о" с извинение.Родителите са "Т^по нещо :(.Аз мисля, че българския народ е просто нещо.ВСИЧКИ СА ХОРА, РОДИТЕЛИТЕ СЪЩО СА ХОРА, КОЙТО МОЖЕ ДА ВИ ЗВУЧИ ГРОЗНО, ЛЪЖЛИВО И ГЛУПАВО, но по-лошите родители завиждат, че времената се изменят, изпитват чувство да се карат и им става кеф като се вземат за лидери :x.""Не знам дали си забелязала,но ВИНАГИ ама ВИНАГИ,родителите са прави.""-Какви са тия филми бре :lol: .Айде отговори ми на това "Всеки човек греши".
Най-гадното е да имаш глупа^а майка и втори баща.В моя случай, майката не е възпитателна, а е НЕПОНОСИМА! Няма начин, човек се оправя само с бой (След толкова години търпение).Неможе един родител да възпитава детето си, чрез бой, насилие, обиди и пренебрежение ;) )Ако приемният ми родител беше по-мекошаф, досега щях да имам досие на побойник над настойника си :shock: .Шокиращо а ? Такъв е живота.Моля ви недейте да живеете в измислен свят.На 16 години мами, тати айде това и това.Ще се отзари на живота ви.Може някой процент от вас да станат истински хора, но по-голямата част не ми се говори.Промяна на мисленето ???С какво толкова размишляват повече от мен, та аз знам кое е добро и лошо в случая.Има случки, в който трябва да се продължи по пътя на лошото, за да ти е добре :).Но се вкарах в МНОГО философия :).
Само един пример.Децата на възрастта ми излизат до 2 часа, а аз до по-ранно, което скоро ще се промени.Децата са 20 да речем.15 от тях излизат до 2 часа.Всяко дете (от тези 15) има по 2 родитела.30 човека мислят и стигат до извода, че детето трябва да се забавлява до по-късно.5 от децата до 10-11 часа.10 родитела са на друго мнение, айде да видим кой е прав и кой крив.Преди малко бях заплашен.Баща ми все още не се беше прибрал от работа и тогава майка ми нищо, само си четеше глупостите както винаги, но нищо.Прибра се и с влизането ми вика нали знаеш, че още мога да те набия :razz: :razz: :razz: .Жена на 30 години заплашва детето си на 16 години от бой.Как си мисли тя, дали ще дойде и ще успее да ме набие.Ще и вкарам 3 бързи да се опомни малко и ще съм по-щастлив.Скоро ще стане и това.ЕДИН съвет от мен.
Никое по-умно дете не харесва приятел, който се "мазни" ЯКО на родителите си.Бъдете хитри и действайте бързо, че няма време.Дразнят ли ви, няма друг начин освен бой - ТОГАВА ДАВАЙТЕ !

Nowa
07-18-2010, 18:10
:shock: :shock: :shock: Вие сте яко в грешка...Покланяй се на родителите си, бъди им доброто дете за да ти е всичко наред :shock:. След 3,4 години ще си станал "Пут^о" с извинение.Родителите са "Т^по нещо :(.Аз мисля, че българския народ е просто нещо.ВСИЧКИ СА ХОРА, РОДИТЕЛИТЕ СЪЩО СА ХОРА, КОЙТО МОЖЕ ДА ВИ ЗВУЧИ ГРОЗНО, ЛЪЖЛИВО И ГЛУПАВО, но по-лошите родители завиждат, че времената се изменят, изпитват чувство да се карат и им става кеф като се вземат за лидери :x.""Не знам дали си забелязала,но ВИНАГИ ама ВИНАГИ,родителите са прави.""-Какви са тия филми бре :lol: .Айде отговори ми на това "Всеки човек греши".
Най-гадното е да имаш глупа^а майка и втори баща.В моя случай, майката не е възпитателна, а е НЕПОНОСИМА! Няма начин, човек се оправя само с бой (След толкова години търпение).Неможе един родител да възпитава детето си, чрез бой, насилие, обиди и пренебрежение ;) )Ако приемният ми родител беше по-мекошаф, досега щях да имам досие на побойник над настойника си :shock: .Шокиращо а ? Такъв е живота.Моля ви недейте да живеете в измислен свят.На 16 години мами, тати айде това и това.Ще се отзари на живота ви.Може някой процент от вас да станат истински хора, но по-голямата част не ми се говори.Промяна на мисленето ???С какво толкова размишляват повече от мен, та аз знам кое е добро и лошо в случая.Има случки, в който трябва да се продължи по пътя на лошото, за да ти е добре :).Но се вкарах в МНОГО философия :).
Само един пример.Децата на възрастта ми излизат до 2 часа, а аз до по-ранно, което скоро ще се промени.Децата са 20 да речем.15 от тях излизат до 2 часа.Всяко дете (от тези 15) има по 2 родитела.30 човека мислят и стигат до извода, че детето трябва да се забавлява до по-късно.5 от децата до 10-11 часа.10 родитела са на друго мнение, айде да видим кой е прав и кой крив.Преди малко бях заплашен.Баща ми все още не се беше прибрал от работа и тогава майка ми нищо, само си четеше глупостите както винаги, но нищо.Прибра се и с влизането ми вика нали знаеш, че още мога да те набия :razz: :razz: :razz: .Жена на 30 години заплашва детето си на 16 години от бой.Как си мисли тя, дали ще дойде и ще успее да ме набие.Ще и вкарам 3 бързи да се опомни малко и ще съм по-щастлив.Скоро ще стане и това.ЕДИН съвет от мен.
Никое по-умно дете не харесва приятел, който се "мазни" ЯКО на родителите си.Бъдете хитри и действайте бързо, че няма време.Дразнят ли ви, няма друг начин освен бой - ТОГАВА ДАВАЙТЕ !

Ти нещо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: кви си ги въобразявваш,че всичко знаеш ли бе ?? лелее и аз преди бях така мислих си "аз знам кое е добро,кое е лошо мога да си взема решение" и т.н. Квото и да си мислиш,че знаеш повече не е така повече са прежевяли от тебе може да си мислиш ,че не знаят ама 90% е шанса да са го прежевели.И кво ако те ударят ще ги удариш ли ?? ти така ли им благодариш,че са ти мили лайната от гъза поне 3-4 години,че сса ти хранили и гледали.Мисля,че правила ,който поставят са защото искот до те предпазят а не шот им е кеф да ти търпят вкъщи. Да бъдем реалисти и да не витаем в облаците с мислите,че знаем повече от човека срещу нас щото не сте му в главата и не знаете всичко ,коета е преживял и ,което го е научил живота.

acework
07-19-2010, 14:14
Ти нещо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: кви си ги въобразявваш,че всичко знаеш ли бе ?? лелее и аз преди бях така мислих си "аз знам кое е добро,кое е лошо мога да си взема решение" и т.н. Квото и да си мислиш,че знаеш повече не е така повече са прежевяли от тебе може да си мислиш ,че не знаят ама 90% е шанса да са го прежевели.И кво ако те ударят ще ги удариш ли ?? ти така ли им благодариш,че са ти мили лайната от гъза поне 3-4 години,че сса ти хранили и гледали.Мисля,че правила ,който поставят са защото искот до те предпазят а не шот им е кеф да ти търпят вкъщи. Да бъдем реалисти и да не витаем в облаците с мислите,че знаем повече от човека срещу нас щото не сте му в главата и не знаете всичко ,коета е преживял и ,което го е научил живота.

Аз мисля, че това мнение беше написано от 12 годишно дете.Просто не мога да разбера смисъла му :X.Някой изречения напълно се преплитат.НЕ знам защо хлапе с недоразвит мозък ще ме упреква в коментарите си.А бе ей сульо ти не знаеш къде си още бе.От това мнение съдя, че ти си много несигурен :) ""Да бъдем реалисти и да не витаем в облаците с мислите,че знаем повече от човека срещу нас щото не сте му в главата и не знаете всичко ,коета е преживял и ,което го е научил живота"".АЗ ТЕ УВЕРЯВАМ, ЧЕ ТОВА КОЕТО СЪМ ПРЕЖИВЯЛ, МОЖЕ БИ Е НИЩОЖНО, НО Е МНОГО ЗА ВЪЗРАСТТА МИ.

Да съм благодарен, че са ми мили гъза 3-4 години.Ами един човек е раждан, да бъде отгледан и да продължи да живее, като създава поколение :).НО ВСЕКИ ЧОВЕК СИ ИМА "права", независимо дали той е 5 годишен, 35 годишен или 80 годишен.Всеки човек си живее живота, по начина, по който той е решил и смята за добре.Един човек пуши, защото му харесва, на околните не и те се опитват да го променят.Така е и с родителите, но е по-навътре в обстоятелствата.С наказания нищо не се постига, детето става още по агресивно и е склонно да прави простотий.Все едно да си си купил нови бутонки отиваш да риташ и родителите ти те наказват да не играеш повече футбол :shock: .Не ми се е случвало, но на мой приятел се случи преди няколко месеца.
Благодарен съм им, че са ме родили, но не съм им благодарен, че се отнасят така с мен.

Otero
07-22-2010, 15:07
така може ли и аз да си задам въпроса?
(така де въпроса беше риторичен така че не ми пука ако отговора е " НЕ " )
ам майка ми ме надуши вече за 6ти път ,че съм пушил ии всеки път повтаря " още един път и ще те кажа на баща ти " но просто явно е страх какво ще стане тогава .. писна ми да се крия и нон стоп да си купувам дъвки за да прикривам факта ,че пуша .
Кога ще се примирят ,че пуша .. поне майка ми пак ще съм доволен???

MexXie
07-27-2010, 18:19
До някъде съм съгласна с dinkisa ...всичките са различни , с различни характери ,различни разбирания за късен час, различни методи за наказване и т.н ..трябва просто да познаваш много добре родителите и да им влизаш лесно под кожата...пък и да си мълчиш също е добра тактика - разно или късно ти се разминава :D

cveti965
07-30-2010, 11:04
tova bqha hubavi saveti

liquidsalt
08-13-2010, 15:52

Хах,това да ти е проблема...

mimi_blonde
08-18-2010, 16:21
Наще искат да имам хубави оценкки .. и ще ме пускат навсякъде .. (по думите на тате ) простто се трябва да направя нещо по въпроса .. на 16 съм и ме пускат до 21:30 :( .. а преди няколко дена се прибрах в 3 .. сега ми нямат грам доверие за ниищо :cry:

Claymore
08-18-2010, 17:00
Наще искат да имам хубави оценкки .. и ще ме пускат навсякъде .. (по думите на тате ) простто се трябва да направя нещо по въпроса .. на 16 съм и ме пускат до 21:30 :( .. а преди няколко дена се прибрах в 3 .. сега ми нямат грам доверие за ниищо :cry:

Аз ако бях на мястото на родителите ти и дъщеря ми се прибере в 3 през нощта щях да направя следното: Ще те пребия от бой докато не извикаш толкова силно, че да разбера, че някои от крайниците ти или нещо друго ти е счупено. Щях да те завържа за един стол, до ти оставя един леген под г*за, едно 2-литрово шише с вода и дълга сламка и един куп учебници да те видим дали няма да искаш да се прибереш не в 9 и 30 ами в 8 вече ще си вкъщи, да си си изчистила стаята и сготвила на родителите си. :-x

mimi_blonde
08-18-2010, 19:19

Аз ако бях на мястото на родителите ти и дъщеря ми се прибере в 3 през нощта щях да направя следното: Ще те пребия от бой докато не извикаш толкова силно, че да разбера, че някои от крайниците ти или нещо друго ти е счупено. Щях да те завържа за един стол, до ти оставя един леген под г*за, едно 2-литрово шише с вода и дълга сламка и един куп учебници да те видим дали няма да искаш да се прибереш не в 9 и 30 ами в 8 вече ще си вкъщи, да си си изчистила стаята и сготвила на родителите си. :-x

грубо .. мерси за съвета все пак :wink: просто така се случи че бях с приятели на 300 км от софия а шофьора беше пиян .. и се прибрах на късмет .. но няма значение #-o а и ако за тебе с бой се възпитава според мен не става :wink:

skilletxx
08-20-2010, 08:49
не е тръдно да си в добри взаимоотношения с родителите си .. само трябва да се стараеш да изпълваш максимално техните искания ... :P мене например ме мързи малко да въра работата вкъщи , но няма как ... за всичко се иска усилие 8-) 8-)

sapphire5
08-20-2010, 17:10
аз имам много големи проблми с моята баба .. :? тя е с много странен характер .. за най-малкото се караме :o . Тя е ммного против да излизам вечер .. смисал - дори веднъж бях пред вкъщи [около 10 .. 10:30 вечерта] и тя постоянно ме викаще да се прибирам, защото била неспокоина .. :( :( какво му е неспокоиното по дяволите .. аз съм си ПРЕД НАС ..... :o :lol: :lol: Винаги когато излизам с момчета, тя започва .. ` Пази се .. нз си кво ` аа попринцип компанята ни е И от момчета ..
Дали е това причината за да не е толкава спокоина, когато сме с мамчетата .. или ми няма доверие ??! ](*,) много пъти съм я питала дали ми има доверие и тя винаги казва ДА .. ами тогава .. ?? :? :lol: Защо не ме пуска с доверие и спокоиствие да ИЗЛИЗАМ .. :-k .. :-x а винаги трябва да се караме, и накрая да излизам скарана с баба ми .. и в лошо настроениеееее ............

Anonimen05
08-28-2010, 18:18
Защо трябва да се справям с тях. Те никога не ми правят проблеми. Аз съм си от добрите деца, които се държат нормално и не излизат с луди. Те вече всички на мояна възраст 13 и половина вършат лоши неща, а аз не. Седя си кротко вкъщи и си уча уроците. Както казах с мама много се разбираме и уважаваме взаимно. Ест случва ни се да се скараме за няква глупост, но е много рядко. Ние много се и обичаме. Така съм възпитана да уважаваме мнениат си взаимно. Те ми казаха, че няма да пуснат на една екскурция с преспиване, защото беше пролет, а аз имам астма и през този период не ме пускат, защото мога да направя пристъп. Аз кипнах и се съгласих. Те ме питаха дали се сърдя и аз отвърнах - Не ест. Просто трябва да има взаимно уважение.

ForeverYours
09-10-2010, 08:24
Според мен всичко ще си дойде на мястото ако просто говорите по-често с родителите си!Знам,че звучи тъпо за някои от вас,но те също са били тийнейджъри,сблъсквали са се със същите неща с които и ние,даже и по-големи.Възприемайте си родителите като приятели.Ще ви позволяват повече неща ако се държите отговорно,разговаряте спокойно с тях и с времето ще видите,че ви имат повече доверие!

MonikaTrifonova
09-21-2010, 12:12
Ако си мислите,че това да не ти дават да си вземеш куче,да си сложиш обица по лицето или това да не ти дават да стоиш до късно навън е проблеми..
Незнам и на колко сте години,но не ми изглеждате достатъчно големи и достатъчно видели от живота..Не казвам,че и аз съм,защото винаги има какво да се види и да се усети в живота! Има много по големи проблеми от вашите кучета,обеци и незнам какви още неща! Неискам да обидя никой просто има деца,на които родителите им са разделени от малки,на които бащите им са алкохолици или изоставят семейството си и не се връщат с дни,месеци и т.н.. Не се интересуват от синовете/дъщерите си! За това не си мислете най-дребните неща от всекидневието и детския живот за проблеми! Научете се да уважавате родители си и да се вслушвате в съветите им,защото рано или късно ще съжелявате,за това как сте им крещяли,обиждали..и т.н :)

Destroyer89
09-27-2010, 17:19
Понеже родителите ми са разведени можех да си права,каквото си искам.Дори и да ми забранят нещо си го правех.Майка ми уж ме наказваше,но въобще не я слушах.Не давах отчети къде отивам и защо,а когато ме навиква си увеличавах музиката така,че да не мога да я чувам,но се чувствах свободен да го правя,защото на практика сам се гледах:пране,гладене,готве е...В крайна сметка се примириха и ме оставиха на мира 8)

BartSimpson
10-24-2010, 18:49
Най-добрият начин е да ги слушаш.Колкото и да ти се карат е за хубаво
така , че ги слушайте , но не винаги понякога се карат за смотани работи
.. нищо :-o

An4i7yy
10-29-2010, 18:35
Абее..аз отдавна мразя баща си.С майка ми са скарани отпреди 2/3 години а се разедоха чак тази.Аз съм от Варна на 12 съм и принципно обичам само мака ми но окакто сатанах пети клас почти всичко се промени.Тя започна да се интересува само и единствено от оценките и училището аз ходя в the center от 11 месеца и 1 ден ;д и днес не ме пусна на едното участие защото нямало да ми дадат бележка а те мн ясно си ми казаха че ще си ми дадат аз и го казах и тя ми вика че на предното не са ми били дали амаа..те си ми дадоха и тя бележката си е в госпожата тя ме пита що не съм и била казала и аз и викам че ти не си ме питала че да ти кажа и затова спорихме цял ден докато накрая не се разплаках(естествено не пред нея де) затова че не ме пусна а според мен е било само за да не изпусна последният час а той беше музика представяте ли си и тя го знаеше и ме пита кога съм и била казала за участието тя знае от една седмица напред и ме пита направоо..мн се ядосах.И все ми се кара за дреболии напоследък мн и се ядосвам понякога(тоест често де амаа..меме вече ме е срам да си кажа за оценките и за всичкото щото тя само ми се кара а и аз никога не съм я мислила за приятелка защото ас само със приятелките си споделям а с нея НИКОГА е тоест с малки изключения де но това е друг въпрос така чее не ми говорете вий кой да мразя щото много им се нервя понякога

An4i7yy
10-29-2010, 20:27
А пък и на всичкото отгоре не стига че живея с майка ми доколкото разбрахте надявам се ами и баща ми си мисли че може да решава какво да правя и какво не.Аз от 2-ри клас искам куче а сега съм 6-ти мислете само за какво става дума и тя мама чак миналата или по-миналата година се съгласи така чее ся баща ми ме води на почивка в турция лятото и ми каза че ако имам само 6-тици и най-много 4 5-ици до рожденния ми ден 6те ми вземе йорки(любимата ми порода да поясня мн много саа сладкии) обаче това няма как да стане щото аз вече и 4-ки имам даже така чее.!Амаа..то да беше само това постоянно е така веднъж с едни фр бяхме направили една беля(няма да пояснявам какваа амаа ГОЛЯМА) и той моляти се искаше да ми се кара по телефона добре че мама не му даде и не ми даде телефона и после ми каза какво е станало,и той сега си мисли че може да ме контролира от разстояние при положение че той живее в София с жена си(НОВАТА) а аз във Варна и той постоянно ми купува някфи си праисторически дрешки и после си мисли че ще ги нося и ми се сърди кат не ги а пък инъче иска да му казвам йкат не ми харесват!А пък такаа искам майка като класната(г-жата по природаа0.До пети клас си мислех че е невъзможно да споделяш с госпожи както казват някой,амаа..сега старата ми класна(по български кат офейка и съвсем си промених мнението)Тя е много яка госпожаа..най-яката!В час по природа ни се кара както си му е редът амаа..друг е въпросът че ние сме най-палавият клас от 6-тите обаче всяко междучасие идва при нас и въпреки че е загрижена за нас досега не е казвала на родителите ни за нито една от глупостите които сме правили(при положение че някой пушат и тя го знае,при това с доказателства и те си признаха)ние нея си я чувстваме като приятелка и споделяме и искаме съвет от нея за всичко..ооу боже толкова е якаа и по същия начин се държи и със сина си тя ни е разправяла

Амаа моля ви се помогнете как да се оправя баща ми

Snowwjhite
11-04-2010, 18:08
Аз бих ви посъветвала да се опитвате да поддържате възможно най-добри отношения с родителите си.Имала съм адски скандали с нашите, не можех да ги понасям, докато и двамата не заминаха в чужбина. Радвайте се колкото можете повече на семейството си.Накрая остават само спомени.Вие си избирате добри или лоши да са.Не винаги зависи от децата атмосферата вкъщи, но не създавайте излишни грижи, защото когато един ден си дадете сметка за детинското поведение на моменти ще си кажете "Колко съм бил прост..." Няма нищо по-хубаво и по-важно от семейството и дома!

Wafflemaker
11-09-2010, 13:46
Здравейте, аз също имам проблем с родителите си.Сега съм 9 клас и смятам да се местя в друго училище и след като казах на майка ми тя беше против.Много караници ставаха.Та тя не искаше нищо да направи.Затова днес се обадих до училището и ми обясниха най-подробно какво трябва да направя, казаха ми че имат свободни места и ще ме приемат.До тук добре, докато не разбрах че трябва с родител да отида до там за докумантите и т.н. .Та казах и какво са ми казали, обясних и подробно причините заради който искам да се преместя и и казах че така ще е по-добре за мен защото сегашното ми училище ми влияе негативно и нямам желание да ходя в него (аз поринцип харесвам да ходя на училище защото уча това което смятам да стана в бъдеще) И тя след като ме изслуша, единственото което каза беше - Майната ти - и аз стоя и я гледам и се чудя какво да кажа.Та малко след това започна да вика.И само пуши и продължава да си говори сама на балкона.Заплашва че ще отиде да си живее сама (и всичко това само защото искам да се преместя в друго училище) Та аз се изнервих и така 10 мин по-късно се успокойх и я попитах защо не иска да се местя и тя пак каза точно същите 2 думи - Майната ти - и ме изгони от балкона.Та така ако може някой да каже дали е трябвало да подходя по друг начин или пък да бях казал на баща ми а не на нея ??

manifesto
11-23-2010, 19:46
Wafflemaker ако бях на твое място щях да търся сякакви начини да се изнеса от нас. Да я видим майка ти как ще ти вика майната ти. Предполагам, че ще ме нападнеш да защитиш майка си, но мен това не ме интересува изобщо. Така според мен майка ти е адски алчен човек и почти не и пука за теб. За нея е важно да да дишаш до 18 а пък после каквото ще да става. Никакво уважение не заслужава от твоя страна и ти трябва да и го покажеш. Не знам на колко си години, но е време да се събудиш и да и покажеш, че и ти си личност и няма да търпиш такова отношение. Ако наистина изобщо не и пука за теб не се панирай. Изгради себе си като личност изчакай 18 и си живей живота. Обърни се към баща ти за помощ, но ако и неговото отношение е такова късмет в живота. Нека се мести да живее сама бе.. Като не я интересуваш, защо теб трябва да те интересува за нея.
За баща ти има няколко вероятности:
1 - С майка ти са комбина и не ги интересува за теб
2 - Отношението на майка ти е същото и към него, но го е страх без нея (тя носи парите или нещо такова)
3 - Грижа го е само за себе си и може би малко за теб. Подържа горе доло добри отношения с майка ти, но не и казва нищо за държанието и към теб. А теб може би те е страх да му се опълчиш и да му кажеш, че е такъв страхливец и като мълчиш на него му е изгодно.

А може и проблема да е в теб...
Мнението ми е с цел да ти помогна и да те накарам да се замислиш и да си направиш сам изводите и решенията. Всяко мнение за майка ти/ баща ти е на базата, на това което си написал. Предполагам, че не съм прав защото не съм запознат с всички детайли. Немога да ти предложа какво да направиш, защото не съм запознат с ситуацията.

a4oni
12-02-2010, 09:31
Трудно намирам общ език с баща ми.

Заповедническия и наставнически тон ме дрзни. Много! :booooomb:

Lexyy
12-03-2010, 16:01
s ba6tata se razbiram perfektno no s maika seki den se karame bien i psuvame napravoo ve4e ne moga da q tarpq no za da nqmate problemi s va6te prosto im spodelqite i govorete s tqh za kakvoto iskate i ako napravite nqkoq prostotiq po dobre da im akjete makar 4e e po trudno da kaje6 istinata po dobre e za6toto kato razberat 4e si gi izlagal stava mn koftii i te nakazvat o6te pove4e aide uspeh na si4ki s roditelite samo nig ne vi pojelavam polojeniety v koeto s1m az...

GirlYyYXD
01-10-2011, 15:23
Мойте пък се държат сякаш съм 1 клас,а съм почти на 12!!! :o Егати,втръсна ми вече! :-x

GirlYyYXD
01-10-2011, 15:25
Здравейте, аз също имам проблем с родителите си.Сега съм 9 клас и смятам да се местя в друго училище и след като казах на майка ми тя беше против.Много караници ставаха.Та тя не искаше нищо да направи.Затова днес се обадих до училището и ми обясниха най-подробно какво трябва да направя, казаха ми че имат свободни места и ще ме приемат.До тук добре, докато не разбрах че трябва с родител да отида до там за докумантите и т.н. .Та казах и какво са ми казали, обясних и подробно причините заради който искам да се преместя и и казах че така ще е по-добре за мен защото сегашното ми училище ми влияе негативно и нямам желание да ходя в него (аз поринцип харесвам да ходя на училище защото уча това което смятам да стана в бъдеще) И тя след като ме изслуша, единственото което каза беше - Майната ти - и аз стоя и я гледам и се чудя какво да кажа.Та малко след това започна да вика.И само пуши и продължава да си говори сама на балкона.Заплашва че ще отиде да си живее сама (и всичко това само защото искам да се преместя в друго училище) Та аз се изнервих и така 10 мин по-късно се успокойх и я попитах защо не иска да се местя и тя пак каза точно същите 2 думи - Майната ти - и ме изгони от балкона.Та така ако може някой да каже дали е трябвало да подходя по друг начин или пък да бях казал на баща ми а не на нея ??

Ужассс...Как може майка ти да се държи така с теб?! :?