Влез

View Full Version : Вегита?

08-01-2007, 12:10
Дообре. Не съм сигурна, че тема за вегетарианци би трябвало да е в този раздел, но..няма значение.

Чудех се, има ли вегита в този форум? Кога станахте, как го приеха ваште, отколко време живеете по този начин?

MajeStic
08-01-2007, 12:15
Аз искам да задам още един въпрос. Защо го правите?

08-01-2007, 12:20

ами... аз лично имам много причини - първо, никога не съм обичала самият вкус на месото, освен това веги режима е по-здравословен за мен самата. убедих се в това, защото вече близо 2 години съм вегетарианка. Преди много боледувах, шибани настинки, грип, пневмонии...пълен комплект :-D За последните 2 години съм се разболяла точно 2 пъти и беше далеч по-леко. Разбира се, имам и своите етични причини - не ми харесва мисълта да ръфам трупове (съжалявам, че го казвам по този начин, но за мен си е така :lol: ...).

MajeStic
08-01-2007, 12:23

ами... аз лично имам много причини - първо, никога не съм обичала самият вкус на месото, освен това веги режима е по-здравословен за мен самата. убедих се в това, защото вече близо 2 години съм вегетарианка. Преди много боледуваш, шибани настинки, грип, пневмонии...пълен комплект :-D За последните 2 години съм се разболяла точно 2 пъти и беше далеч по-леко. Разбира се, имам и своите етични причини - не ми харесва мисълта да ръфам трупове (съжалявам, че го казвам по този начин, но за мен си е така :lol: ...).

Гледайте филма Earthlings и никога няма да ядете месо... съвсем сериозно го казвам. За боледуването... аз пък съм боледувал 2 пъти за 5 години и си ям месо.

08-01-2007, 12:26
затова казвам - за мен е лична причина да не ям месо, защото така аз съм по-здрава. не казвам, че човек задължително се разболява повече ако яде месо. [-X въпреки че има повече рискове : инфаркти, въобще всякакви сърдечни болести, проблеми с перисталтиката, висок холестерол. веги с висок хилестерол - такова животно няма :lol: . но пък зависи и от човека, затова няма универсални причини, нали.

Exothermic
08-01-2007, 12:55
Аз съм.Ми не ям месо от около една година,
така се чувствам по-добре.Родителите ми ,ами как да го приемат,
това си е мое решение и те нямат какво да кажат по върпоса,само
баба ми ми дрънка на главата,но аз не и` обръщам внимание!. :-s
Нямат нищо против.Само дето майка ми сега трябва да се съобразява с мен!Но обикновено аз си готвя сама!

08-01-2007, 13:52

ами... аз лично имам много причини - първо, никога не съм обичала самият вкус на месото, освен това веги режима е по-здравословен за мен самата. убедих се в това, защото вече близо 2 години съм вегетарианка. Преди много боледувах, шибани настинки, грип, пневмонии...пълен комплект :-D За последните 2 години съм се разболяла точно 2 пъти и беше далеч по-леко. Разбира се, имам и своите етични причини - не ми харесва мисълта да ръфам трупове (съжалявам, че го казвам по този начин, но за мен си е така :lol: ...). da rafa6 trupove?ami mila takiva sa zakonite na prirodata po silniq pobejdava po slabiq i v pove4eto slu4ai go....izqjda 8-[

08-01-2007, 14:04
в повечето случаи социалния дарвинизъм не е аргумент. в твоя - също. в края на крайщата животните не стигат до такива ексцесии, както хората...

предполагам, че повече ме притеснява начинът, по който животните биват убивани, отколкото фактът, че въобще ги убиват. Филмът, който MajeStic спомена е добра отправна точка. Ако някой може да го изгледа, без нито веднъж да му се прииска да ог спре, на full screen и силен звук и след това да се натъпче с месо - този човек има сероизни проблеми.

охх...не ми се искаше да го пиша това, защото сигурно ще се почне великия спор относно идеите на вегетарианството, а не ми е това идеята. само исках да разбера има ли въобще вегита тук. засега - 2 сме. е, и това е нещо, предполагам. :)

Boot
08-01-2007, 14:15
Мда, а ръфаш труповете на горките краставици и чушки.
:roll:

08-01-2007, 14:17
Мда, а ръфаш труповете на горките краставици и чушки.
:roll:

ти ме уби :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Boot
08-01-2007, 14:24
Еми... и те са били живи преди нечия огормна ръка да ги откъснала.

Ниго
08-01-2007, 14:27
неналичноста на централна нервна система при растенията не означава, че те нямат съзнание, или не изпитват болка. :lol:
Иначе ям много месо и животински продукти. По 700 грама месо и по 5-6 яйца на ден отиват, отделно масло. Има и някви салатки там, ама и без тях мога.

МЕсото рулз.

Вегетарианците съветвам да прочетат какво е написал Др. Бари Гроувс.

ИНтересно никой от вас ли не е гледал на село как колят прасето? Суоер изживяване е, а пресните пръжки са нерелано вкусни!

08-01-2007, 14:54
неналичноста на централна нервна система при растенията не означава, че те нямат съзнание, или не изпитват болка. :lol:
Иначе ям много месо и животински продукти. По 700 грама месо и по 5-6 яйца на ден отиват, отделно масло. Има и някви салатки там, ама и без тях мога.

МЕсото рулз.

Вегетарианците съветвам да прочетат какво е написал Др. Бари Гроувс.

ИНтересно никой от вас ли не е гледал на село как колят прасето? Суоер изживяване е, а пресните пръжки са нерелано вкусни!

прочетох това и онова. и какво, това трябваше да промени фундаменталните устои н апринципите ми ли? :lol:

лелееее..като гледам какво ядеш...5-6 яйца :shock: ще си изстреляш холестерола в небето, пич.

08-01-2007, 15:12
лелееее..като гледам какво ядеш...5-6 яйца :shock: ще си изстреляш холестерола в небето, пич.
Нищо не си прочела. Наситените мазнии, яйцата, месото и тн не повишават холестерола. Даже влияят много добре на нивото на триглицеридите, удължават живота и тн. благинки.
Справка: Framingham heart study

`Death`Whore``
08-01-2007, 15:15
Обичам месце. Свинско със зеле...аууу...горките братовчедчета :) Всъщност и зеленчуците ти влияят зле, освен ако не са екологично чисти...което е почти невъзможно.

08-01-2007, 15:26
разбира се, всеки ще защитава тезата си с (псевдо)научни доказателства. не виждам смисъл да се оправдавям и тн - вярвам в избора си. толкова.

единственото, което ме интересуваше беше има ли вегита тук. а вие го обърнехте на съчинение на свободна тема.

ок е да си имате мнение. само че то не би следвало да е предмет на дискусията.

`Death`Whore``
08-01-2007, 15:28
Прекаляваш. Защитавай си я, без да се държиш с другите като цар.

Ниго
08-01-2007, 15:30
mm не знам мойте псевдо-научни доказателства се явяват най-мащабните проучвания на CVD, obesity, mono-, poli, trans etc. fats.

Обаче никого в нищо не искам да убеждавам. Койте се интересува от истината я намира и сам.

08-01-2007, 15:37
mm не знам мойте псевдо-научни доказателства се явяват най-мащабните проучвания на CVD, obesity, mono-, poli, trans etc. fats.

Обаче никого в нищо не искам да убеждавам. Койте се интересува от истината я намира и сам.

мащабно не значи задължително истинно, окей?

пък и си прав - истината човек я намира сам.

CuRly_Doll
08-01-2007, 17:41
Обичам месце. Свинско със зеле...аууу...горките братовчедчета :) Всъщност и зеленчуците ти влияят зле, освен ако не са екологично чисти...което е почти невъзможно.
v tva vreme i ne po4ti nevazmojno,mi da ne kaja absolutno nevazmojno...i az qm meso i se 4uvstvam super+tva ako ne e mazno ne se i debelei....pak i kakto kazaha po gore pomisli za krastavi4kite i domat4etata....i te sa hrana i pak sa si jivi....nedei da "rafa6" i tqh..... [-X
s edna duma....STOI GLADNA :lol:

HopeLesss
08-02-2007, 07:56
Аз съм вегетарианка от година и нещо. Честно казано нашите бяха и все още са си против. Понеже преди време едни "лекари" се съмняваха, че имам анемия, но така и не го доказаха, майка ми оттогава мисли, че вегетарианството ми може да ми навреди.

Иначе у дома всички са месоядни, пък мен ме мързи да си готвя и общо взето карам на домати и краставици :lol: Иначе си правя картофки, ориз и разни мои измислени вегетариански манджи, дето само аз си ги ям по една седмица :lol:

П.П. Не съм пълна вегетарианка. Т.е ям мляко и яйца. Познавам хора, които казват, че са вегетарианци, а ядат и риба. Не го разбирам много... :roll:

08-02-2007, 08:21
защото най-вероятно считат за "месо" само неща, които са имали крака...и на мен това ми е странно. особено пък едни измислени вегетарианци - pollo veggies, които ядат.....пиле.... :-k как са го измислили че са вегита, не знам :lol:

Rocko_perka
08-02-2007, 10:14
АЗ съм вегетарианка от 3 години . Не го правя по религиозни или некви други причини.Не обичам месо просто. Иначе млечни продукти ям от време на време.