Влез

View Full Version : Как да стана по-гъвкава?

...................
08-03-2007, 12:41
Здравейте. Незнаех към кого да се обърна и затова решихда ви попитам. Искам да стана по-гъвкава ида мога да правя шпагат, мост/със падане/ и така нататък. Пове4ето хора от нашият клас го могат, и са се нау4или сами. Как да се тренирам и да имали някакав то4ен на4ин по които да ги изпалнявам. мисля 4е кг. не са проблем - 14год., 1,57м., 38кг.
10х предварително.

disconnect
08-03-2007, 12:57
Пробвай с йога :?

08-03-2007, 12:59
Питай в ето този сайт :wink: ... (http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=21856)

lyly_lili
08-03-2007, 13:02
ми просто всеки ден трябва да си правиш гимнастика от сорта на кръгчета с кръста така да го кажа :-D абе да правиш различни упражнения за разтягане и ще видиш че след време и ти ще го можеш!Ама да знаеш че не ставаш толкова гъвкава за 2 дена :wink:

08-03-2007, 13:04
ако може трябва ми нещо по темата а не линк за нещо съвсем друго...

08-03-2007, 13:19
10х на вси4ки. А за колко време долу-горе може да стане. мога да падна на мост върхулеглото или по стената но ина4е падам. А шпагата- всеки ден се разтягам, но от месец нищо...

Slave4You
08-03-2007, 13:38
Ами трябва да правиш традиционните упражнения за кръса, за краката и т.н. Ама да знаеш че не е лесно. Аз тренирах гимнастика 2 години и вече не мога да напрая нищичко. Ако толкова искаш трябва да си мн упорита ;)

08-03-2007, 14:17
Аз също съм тренирала художествена гимнастика и ще ти кажа, че не е толкова лесно. Трябва да бъдеш упорита и постоянна. Примерно докато гледаш телевизия можеш да се разтягаш, да се мъчиш да седнеш на шпагат лекичко като прожинираш надолу, но мн внимаваи да не си разтегняш някое сухожилие. С мостовете е по трудно според мен, защото трябва да си гъвкава в кръста, да пазиш добро равновесие.. ( аз докато се учих съм си падала на главата :-D ) за това трябва да си внимателна... Ами желая ти успех :)

08-03-2007, 19:20
Тренираш нервната система да позволи на мускулите ти да се разтегнат достатъчно. Йогата е пълна помия и само натоварва излишно сухожилята.

Форсирания стречинг е ного добър. ФОрсиран не изначава да те натискат.

Трябва да разтягаш мускулите. най-добре по руский!

sladku_bebzi
08-03-2007, 19:37
Аз се записах на гимнастика и модерен балет и там станах много гъвкава и научих много неща, ако се запишеш и ти ще ти е от полза 8)

[B]a[N]D[i]T[k]a
08-04-2007, 19:34
10х на вси4ки. А за колко време долу-горе може да стане. мога да падна на мост върхулеглото или по стената но ина4е падам. А шпагата- всеки ден се разтягам, но от месец нищо...

аа миличка .. бързаш.. :) принципно аз съм страшно непластична.... затова се записах на модерен балет.. (ходя от ноември ии спрях когато почна лятото е като почне даскало пак ще си продължа) и толкова месеци ходех... наи мн 1 час с разтяжки да съм пропуснала и не мога... таи де по едно време бях близо но после месец два нищо не правихме и .. пак в старото положение... има време бъди по търпелива :) не става изведнъж :::

Anf3tamin4o
08-04-2007, 19:40
И Надебелей малко тва на 14 години да си 38 килограма

Iviqna
08-04-2007, 21:30
да бе то става теи лесно !
аз седнах на шпагат след месеци тренировки в залата...
за мостовете нз ама за шпагата тряя да има кои да те разтяга самичка няма да можеш

KoTeNcEto0o
08-04-2007, 21:31
trenirai vseki den .. pravo ioga,gimnastika ili nqkvi tam uprajneniq.. povqrvai mi 6te ima efekt :wink:

mishkin
08-05-2007, 10:05
gimnastika vseki den sled vreme 6te ima rezultati

08-05-2007, 20:52
Ами трябва да правиш традиционните упражнения за кръса, за краката и т.н. Ама да знаеш че не е лесно. Аз тренирах гимнастика 2 години и вече не мога да напрая нищичко. Ако толкова искаш трябва да си мн упорита ;)
какви са тези традиционни упражнения

mademoiselle_de_Soleil
08-06-2007, 19:26
na4i za 6pagat: sqda6 na zemqta i zapo4va6 da si raztvarq6 krakata po-malko po-malko izbutva6 nastrani dokato ne stane 180gradusa (mujki 6pagat) za jenskiq: po su6tiq na4in, samo se durji6 s racete za zemqta i izbutva6 nadooolu
za mosta - hva6ta6 se za stenata i se otpuska6 nazad e purviq na4in
vtoriqt e da se razkra4i6 hubavo (demek po-6oroko s krakata) i da se hvane6 s racete za bedrata i postepenno puska6 nazaad, nazaad
aide, tva e ot men ;) uspeh

~ShaDoW~
08-07-2007, 00:30
Здравейте. Незнаех към кого да се обърна и затова решихда ви попитам. Искам да стана по-гъвкава ида мога да правя шпагат, мост/със падане/ и така нататък. Пове4ето хора от нашият клас го могат, и са се нау4или сами. Как да се тренирам и да имали някакав то4ен на4ин по които да ги изпалнявам. мисля 4е кг. не са проблем - 14год., 1,57м., 38кг.
10х предварително.

takam da poqsnq,6te goworq samo na bazata na li4nite si nabludeniq! ne me napadaite za koeto. taaaaakammm
trenirala sam gimnastika (hudojestwena 5 godini. ne mi e nikaf problem 6pagati,mostowe,skokowe bla bla... sprqh da treniram kat bqh 4 klas... nqkade 3 godiny maybe ne bqh praila 6pagat ,probwah i sednah ot raz. Kolkoto po malka zapo4ne6 trenirowki za elasti4nost na muskulaturata tolkoz po barz i traino uswoqwa6 spored men! (grupata bqhme nqkade 30 momi4eta i sas si4ki ni e po sa6tiq na4in. prawi taka nare4eniete jabki,nz dali znae6 kfo to4no predstawlqwat.... i nai we4e zadna jabka primerno dokato gleda6 film...napyni sa6to... mahowe w poza ku4e6kata :D w interes na istinata mnogo raztqgat! za mosta... ami tam ti trqbva dobra koordinaciq...zapo4ni s nakloni w 4-te posoki,posle kragovi dvijeniq,otpusni si krasta na max i deistwai barzo i bez strah kogato prawi6 opiti da padne6 na most (moje6 da go prawi6 s nqkoq wazglavnica pod glawata w slu4ai 4e padne6 :D )

towa e ot men :smt006

Vikki
11-16-2012, 22:09
10х предварително.

Znachii az ot 9 godini se zanimawam samo s moderen balet i sum dosta guwkawa .. ;DD az sum kato neq gore dolyy moga maalko poweche neshta noo towa e drug wapros http://www.youtube.com/watch?v=ynyLu-jNDrw az sum na 12.. mojesh da stanesh po guwkawa kato wseki den po 15 minuti sedish do ogledalo ili stena na mujki shpagat legnala i taka suhojiliqta se raztqgat ... sushto wseki den se rastqgash znachi slagash si kraka na edin stol drugiq na zemqta i natiskash na doly towa sushto pomaga .. drugo drugoo ... wzemash dwa stola i se kachwash na shpagat i rastqgash na stolowete blizo 15 - 20 min kolkoto i da te boli trqbwa da raztqgash bez pochiwka dori s sulzi da plachesh trqbwa da sedish nas taka ni karat w baleta.. i wseki den si prawish shpagati na desen shpagat sedish 10 sekundi broish do 10 bawno mnogo bawno i sedish posle na lqw sushtoto i na mujki sushtoto sushto i trqbwa da igraesh klasika za da sa dorastegnesh oshte chrez neq moje da stanesh mnogo dobra ako iskash da naprawish most wseki den se opitwash ot doly most no trqbwa da si si zagrqla mnogo hubawo rucete zashtoto moje da ti stane neshto .. ;)) Wnimawai i kusmet ochakwam da pishesh pak kakwo e stanalo .. :) Nadqwam se da sum ti pomognala s obich Vikki :)

marilyn
11-17-2012, 09:14
Темата е от 2007. И тук се пише на кирилица!!!

malka_sladkka
11-17-2012, 12:36
Еми няма да се научат да пишат грамотно и тва е. Проста му работа, азбуката ни е кирилица, а не латиница кога ще го научат тва, а и другото за кво постоянно изкрават някви стари теми...