Влез

View Full Version : Какво да си сготвиме?

hforce
08-06-2007, 09:39
temata sum siguren 4e ne e za tuka ama ne vijdam za kade moje da e
ta skoro s priqtelkata mi 6te sme v nas i sme zaplanuvali da si napravime ve4erq na sve6ti s vino i t.n., problema oba4e e 4e ne znaeme kakvo da si sgotvime :(
misleh variant za purjena nadenica s purjeni kartofki i 4erveno vino, no vse pak iskam da pitam i tuka, moje nqkoi da ima po-dobri idei

free_spirit
08-06-2007, 09:52
хммм-ами може да си сготвите сьомга с доматен сос на фурна и да полеете с бяло вино-поне бързо става,също спагети карбонара,или пилешко месо нарязано на хапки,мариновано в соев сос и запържено, с гарнитура от картофи на фурна и в комплект с бяло или червено вино-ето ти няколко приятни идеи,а и е забавно ако готвите заедно ::: изпитани са рецеприте ;)

hforce
08-06-2007, 09:59
10x :) zaedno 6te gotvime :) sa 6e pitam mama kak se pravat to4no teq ne6ta, ako na tebe puk ti se zanimava moje da drasne6 ls po-podrobno kak se pravat, trqbva mi ne6to za 4erveno vino, btw za spageti go mislime otdavna varianta, no ne znaeme kak se pravi sos :( ko da naprava, ne moga da gotva :(

Kisses_P
08-06-2007, 11:04
оо спагетки.. сега ще ти кажа как се прави сос-а :lol: аз с една приятелка готвихме и стана учудващо добре.Значи зимаш тиган и го слагаш на печката, сипваш домати / ние сипахме от шише мляни/, добавяш олио, сол,ние сложихме и няква друга подправка за вкус/ нз ква беше :-D /, добавяш малко чесън нарязан на кръгчета за вкус да пусне леко и разбъркваш.После слагаш някакво месо, кренвирш, пушено, каквото имате, да е нарязано на кубчета.Добавяш и съвсем малко стар лук на кръгчета пак.и пак разбъркваш,доакто леко се сгъсти, ще го усетите кога е готово.Ние като готвихме мислехме че няма да стане за ядене но не беше толкова зле.
чакай да ти напиша от книга други сосове:
Приготвяне на специален сос: в тиган се сгорещява 4 супени лъжици олио, слага се бучка натрошено сирене (около 50гр) и се пържи 1мин като се разбърка.Прибавят се 200-300гр кайма и щипк сол и се пържи, доакто каймата омекне.Слага се 1 кафена чаша кетчуп или размито с вода доматено пюре и се пържи още няколко минути- трябва да остане мазнина като се разбърква.Поръсва се с черен пипер и се сваля от огъня.С този сос се заливат спагетите и отгоре се поръсват с настърган кашкавал.Вместо кайма може да с еизпозлва салам.

Да кажа че се слага в соса и щипка захар, за да неутрализа киселия вкус.Това е от мен 8-[

young_rich_famous
08-06-2007, 11:41
Направи си кебап с оризче ... първо кебапа се пече във фурна и може леко да го гарнираш със вино ... оризче знаесх как се приготвя ... после двете се смесват оризчето поема от сосчето на кебапа и става просто чудесно ... ястието се нарича " Винен Кебап " ... комбинира се с хубава бутилка вино ( червено от царската селекция по възможност ) ... това е предложение от мен :smt006

Jamalska
08-06-2007, 17:36
Ние с приятелят ми обожаваме гювечета...елементарни са-всичко,за което се сетиш+доматен сос,подправки,малко олио,пекат се 30мин,слага се после яйце за още 3 и са готови...
и на сутринта клубни сандвичи:)

Princeska
08-06-2007, 21:26
abe macko kakvo 6te se zanimavate poru4ayte si ne6to ::: ako puk imate golyamo jelanie za gotvene napraete si edna pitca :mrgreen: nie s moyta fr kfo li ne sme gotvili ...nay interesno be6e sus pala4inkite kat gi obru6tahme sus podmyatane \:D/ nakraya ostahme gladni 6tot vsi4ki padaha na poda i ku4etata gi izyadoha :smt005

Sam90
08-07-2007, 08:08
Е, да ти имам романтиката - наденица с пържени картофи :lol: :lol: :lol: Идеите горе ми харесват, а и винги може да набараш някоя готварска книга и да направите нещо интересно, екзотично... лесно ;)

Jamalska
08-07-2007, 08:31
Мен тия сложните ястия ме плашат ;)...
Ам наистина ако не държите да готвите можете да си поръчате нещо...В нета има милион такива страници за поръчка... :smt007
и страници с рецепти ;)