View Full Version : Косми по ръцете
Имам рег
08-08-2007, 06:26
Първо да ви кажа, че имам рег, но ме е срам и затова поша като гост.
Значи, проблемът е следния:Излизат ми много косми по ръцете и по пръстите на ръцете-твърди и черни.През 2-3 дена ги махам с ножчето за бръснене на баща ми, защото по другите части на тялото нямам нужда от обезкосмяване.Аз съм на 12 и не мога да кажа на майка ми затова.Много ми е адно, че тайно трябва да ползвам ножчето за бръснене на баща ми.Какво да павя, как мога за по-продължително време да се обезкосмя, като изключим вариянта с епилатор ](*,)
Първо да ви кажа, че имам рег, но ме е срам и затова поша като гост.
Значи, проблемът е следния:Излизат ми много косми по ръцете и по пръстите на ръцете-твърди и черни.През 2-3 дена ги махам с ножчето за бръснене на баща ми, защото по другите части на тялото нямам нужда от обезкосмяване.Аз съм на 12 и не мога да кажа на майка ми затова.Много ми е адно, че тайно трябва да ползвам ножчето за бръснене на баща ми.Какво да павя, как мога за по-продължително време да се обезкосмя, като изключим вариянта с епилатор ](*,)
Направила си огромна грешка като си използвала ножче за бръснене. Щом се притеснявала толкова много за ръцете си начало можеше да поговориш с майка си, но щом те е срам....нз.
Аз бих те посъветвала да отидеш на козметик за да ти махнат космите по ръцете с кола маска, спокойно не е болка за умиране. Струва някъде около 8 лв(поне в този козметичен салон където ходя аз)
С кола маската държи доста повече време, това е решението. Събираш малко пърички и бегаш при първата козметичка.
Изчакваш дша-три дни да ти порастнат и отиваш на кола маска. Боли, ама е дълготрайно и се свиква. А защо да те е срам да кажеш на майка ти, няма да те изяде.
Имам рег
08-08-2007, 06:38
Първо да ви кажа, че имам рег, но
Направила си огромна грешка като си използвала ножче за бръснене. Щом се притеснявала толкова много за ръцете си начало можеше да поговориш с майка си, но щом те е срам....нз.
Аз бих те посъветвала да отидеш на козметик за да ти махнат космите по ръцете с кола маска, спокойно не е болка за умиране. Струва някъде около 8 лв(поне в този козметичен салон където ходя аз)
С кола маската държи доста повече време, това е решението. Събираш малко пърички и бегаш при първата козметичка.
Да, аз съм на 12 години, рано ми е за козметик, плюс това няма как да стане без знанието на майка ми :smt010
peteto89
08-08-2007, 06:56
naistina tova e nai-golqmata gre6ka na pove4eto momi4eta koito teparva navlizat v puberteta.zapomnete ot men BRASNA4KITE SA ZA MUJE jenite trqbva da sa nejni. a za tvoq problem pogovori s maika ti malko kuraj moje da ti se skara no pone vednaga 6te re6i problema ti ne se pritesnqvai ot neq vse pak tq e minala po tvoq pat i ni6to koeto i kaje6 nqma da q u4udi a za dr 4asti ot tqloto samo kola maska ni6to dr dori epilator ne dano da me poslu6a6 :D i ne univai :-D :-D
бих я попитала ако ставаше въпрос за друга част от тялото, но не съм чула някой да е имал проблем като моя-мн е гадно да имаш косми по ръцете като някой върколак :-D А и на другите хора не им е приятно
CrAzY_kIsSs_F
08-08-2007, 08:05
Аз не мисля че ти е рано за козметик,щом имаш нужда от козметик значи можеш да отидеш,но наистина не е трябвало да ги бръснеш :?
И спокойно не се притеснявай,няма нищо срамно в това ;) Все пак опитай да поговориш с майка ти. :P
sh3_1s_7h3_0n3
08-08-2007, 08:34
вземи си крем4е и така си ги махни, хем няма да те боли, хем ще бъде малко по-трайно, хем може да запо4нат да излизат с по-тънки косъм4ета, и после ако майка ти има епилатор го използваш и така...
но не продължавай пове4е с нож4ета, особено пък тези на баща ти!!!
купи си свое, ако толкова държиш да ги махаш така и си го крий, но НЕ използвай неговите!
Недей ги бръсна бе момиче ти..не мислиш ли... от браснача ще ти излизат още по гадни и твърди хващай епилатора на майка ти и ги чисти с него.. аз лично не мога да понасям косми по тялото си и ги махам тези по ръцете с епилатора и съм доволна излизат си абсолютно същите.. без да са почернели или одебелили :-D
alkobalko
08-08-2007, 09:17
Като начало не използвай чуждо ножче, а си купи свое. После, не е необходимо да ги махаш с ножче. Купи си крем или използвай епилатор. Най-добре отиди на кола маска. А и не виждам нищо срамно да поговориш с майка си на тази тема.
Първо да ви кажа, че имам рег, но
Да, аз съм на 12 години, рано ми е за козметик, плюс това няма как да стане без знанието на майка ми :smt010
не ти е рано за козметик. Аз досега не съм виждала табела на козметичен салон на която да пише: забранено за лица под 18 години. Стига глупости. По-добре е да се отървеш от тези косми от колкото през цялото време да мислиш за тях и да се притесняваш как изглеждаш. АКо обясниш на майка си какво е положението и защо го правиш тя би трябвало да те разбере и подкрепи. Казвам ти няма да съжеляваш ако опиташ с кола маска. Можеш и в домашни условия, но ако ще ти е за първи път с кола маска, по-добре на козметик. Няма страшно. От колата маска, козмите постепенно изтъняват пък и по-рядко ще ти се налага да ги махаш.
Благодаря за коментарите, но ако беше толкова лесно, нямаше да пиша мнение :roll:
UnaBletoLoVeU
08-09-2007, 07:16
вземи си крем4е и така си ги махни, хем няма да те боли, хем ще бъде малко по-трайно, хем може да запо4нат да излизат с по-тънки косъм4ета, и после ако майка ти има епилатор го използваш и така...
но не продължавай пове4е с нож4ета, особено пък тези на баща ти!!!
купи си свое, ако толкова държиш да ги махаш така и си го крий, но НЕ използвай неговите!
Тия кремчета много трябва да внимаваш какъв си взимаш, защото последно си взех някакъв/то май в БГ не съм го виждала/ и отначало не ме дразнеше, но няколко часа след като го махнах и краката ми целите станаха в пъпки :smt012 Много кофти...
А по темата според мен е най-добре на козметик да отидеш
Трябвало е кола маска , а след посягането към бръсначката , незнам колко дълготрайна ще е тя , аз утре съм на Кола Маска на краката за първи път и ми казаха че не се знае дали ще издържа ама ...... стискайте ми палци =D>
JuS7^YourS
08-09-2007, 08:53
щом не може да стане на козметичка, най-добре си купи ленти, но ако не си го правила досега, сигурно ще се олепиш доста. Но иначе това е вариант, при който космите се отстраняват с корена, а не както ти си правила досега, със самобръсначката. Лентите на вийт са по 1,40 май, а на стреп по 1,50, но са по-големички. Много е лесно да ги ползваш, тай че успех с дърпането. :)
sexa_na_kompleksa
08-09-2007, 09:26
Ново ножче,кола маска,епилатор,депилатор или пинсета.Избери сама.
LedenaStrast
08-09-2007, 10:03
Kato za nachalo e nai-dobre da izpolzvash ostanalie metpdi za obezkosmqvane i izkliuchi samobrysnachkata zavinagi!
Poneje si jena i trqbva da si nejnichka.. sled vreme, kogato stane6 samostoqtelna moje6 daotdeli6 izvestna suma i da otide6 na lazerna epilaciq!mnogo e skypo, no premahva kosmite za okolo 5 godini! A tyi kato prystite ti sa s malka plosht.. nqma da e tolkova skypo!
Az mislq sled vreme da otida na takava epilaciq na krakata... nqma strashno, horata sa izmislili reshenie za vsi4ko
the_o.c_girl
08-09-2007, 13:17
Кола маска, епилатор :?
az sym bqla i imam mn kosmi samo 4e 4erni i mn hora me ebavat - vikat mi kosmata mara no ne mi puka-toplqt mi prez zimata \:D/
a az iskam da vi popitam:
na4i i az imam kosmi po rucete i sega smqtam da hoda na kozmetik da mi gi mahnat / na 13 sum/ , no ne v tova mi e problema,a vsu6tnost e:
predi 1 godina napravih gre6kata da po4na da si maham kosmite podmi6nicite s brusna4a,no sega re6ih da otida na kola maska i podmi6nicite - 6te ima li efekt ako duljinata na kosmite predi da otida na kozmetik e 0.5 mm nqkude?kolko vreme 6te durji?i mislq sled 1 procedura na kozetik da se probvam s epilatora,no me e strah za6toto v mn temi pi6e 4e ako si gi mahne6 s epilator 1 put boli mn i moje da pote4e kruv,a moqta koja e mn 4uvstvitelna i su6to taka i az ne moga da turpq bolka ot tozi sort :? pls help
sh3_1s_7h3_0n3
08-10-2007, 06:53
a az iskam da vi popitam:
na4i i az imam kosmi po rucete i sega smqtam da hoda na kozmetik da mi gi mahnat / na 13 sum/ , no ne v tova mi e problema,a vsu6tnost e:
predi 1 godina napravih gre6kata da po4na da si maham kosmite podmi6nicite s brusna4a,no sega re6ih da otida na kola maska i podmi6nicite - 6te ima li efekt ako duljinata na kosmite predi da otida na kozmetik e 0.5 mm nqkude?kolko vreme 6te durji?i mislq sled 1 procedura na kozetik da se probvam s epilatora,no me e strah za6toto v mn temi pi6e 4e ako si gi mahne6 s epilator 1 put boli mn i moje da pote4e kruv,a moqta koja e mn 4uvstvitelna i su6to taka i az ne moga da turpq bolka ot tozi sort :? pls help
тоооо да ти кажа май ние пове4ето си махаме космите под мишницата със самобръсна4ката... бързо и лесно 8) но ако отидеш на козметик, да... можеш с 0.5..идеята просто е да са достатъ4но големи, 4е кола маската да ги хване. а ина4е поне 2седм трябва да издържи, индивидуално е...т'ва като кола маска на краката... на някои трае 4седм, други едва 2 издържат...
с епилатор също става, но понеже ще си го правиш сама и каза, 4е не издържаш мн на болка, иии може да не изтраеш... аз примерно понякога предпо4итам козмети4ката да ми направи т'ва онова отколкото сама... 'щото само като ме заболи и спирам, пък при нея няма тън-мън... лягаш там ииии търпиш...
...пък от себе си все мога да изклин4а :roll: 8)
Тия кремчета много трябва да внимаваш какъв си взимаш, защото последно си взех някакъв/то май в БГ не съм го виждала/ и отначало не ме дразнеше, но няколко часа след като го махнах и краката ми целите станаха в пъпки :smt012 Много кофти...
А по темата според мен е най-добре на козметик да отидеш
наистина има хора, които са алерги4ни примерно или някои с по-нежни кожи... на мен например също ми се появяват така... но пак е временно... оба4е имам една приятелка детооооо тя си седи сиг седм-2 на няк'ви такива пъп4ици...
LySiTyYy
08-12-2007, 14:02
ти нормална ли си да ги махаш с бръснач ужас кво очакваш да стане колкото повече си ги махаш с ножчето толкова повече ще ти растът и ще стават по черни никога вече не прави така [-X аз си ги махам с кола маска най-често ходя при козметик не е толкова скапо около 8 лева да ти излезне или пук сама с кола маска тя не е скъпа :) Айде успех
naMy4Ho_KoTe
08-13-2007, 04:09
Не съм много космата, но обичам да няма никакви косми, та си обезкосмявам ръцете с епилатор (стават много мекички и гладички). Първият път врещях, пищях и ревах като луда. Направо се учудих, че втория път не усетих почти нищо (пък и ги поддържам). Престраши се и пробвай два пъти с епилатора.
sgtiko9jidhb
08-13-2007, 11:50
е,не е толкова трагично положението,не се отчайвай!едни лентички ще оправят направеното с бръснача,но си вземи от тези,които са от вата,а не от найлонче-май на veet са такива!депилтоарите могат сериозно да ти раздразнят кожата,а и резултатът е като при бръсненето.Ако искаш,отиди на козметик,но да не ти ги правят с топла кола.Лентичките ще те оправят,а после можеш да пробваш с епилатор,но не ги чакай мн да израснат