PDA

View Full Version : Какво да ям, за да не наддам пак?

08-11-2007, 07:13
na dieta sum ot 7-8 meseca,svalila sum 13,14kg,iskam da svalq o6te 2-3kg,znam 4e zvu4i lesno i 4e 6tom sum svlaila tolkova mnogo sega bi trqbvalo da gi svalq s lekota za 2 sedmici,no problema e tam 4e v na4aloto nqmah problemi s dietata,sega sum neprekusnato gladna i se si izdirvam ne6to da duv4a,zimah kfi li hap4eta za ograni4avane na apetita predpisani ot lekar ne pomognaha... ta osve plodovete koito ne me zasi6tat i zelen4ucite,nqkoi znae li nqkakva dieti4na hrana li zn kakvo,v koqto da nqma kalorii,maznini zahar,vuglehidrati.. abe nz ne6to koeto da me zaisiti 4e da ne mislq samo za qdene,predi 5 min prosto en izdurjah i izqdoh 5-6 biskviti ](*,) kfa sum tupa i to s zahar i 6okolad,ne sum vkusvala sladko ot meseci,prosto sega ne zidurjah i g izqdoh,lo6oto e 4e i kantara sum s4upila :smt005 i sa nz kolko teja ama mislq 4e sum 52 a iskam da stana pone 50... sa sig ot tiq biskviit 6e ka4a pone 1kg ujasss kak mojah taka sujalqvam.... kfo da praa spored vas,ako ne se se6tata za takava hrana a znaete nqkakvo lekarstvo za ograni4avane na apetita koeto da pomaga,no me sumnqva da ima takiva,pak mojete da mi pomognete,ms predvaritelno na si4ki vi O:) [-o< :|

Moderated by krem4et0
т.7 от Правилата на форума!

08-11-2007, 08:02
zele, maruli i krastavici

08-11-2007, 08:02
Яж диня или пъпеш.

ToySoldier
08-11-2007, 08:11
Ориз :-D

sexa_na_kompleksa
08-11-2007, 08:24
Първо: поздравления,че си успяла да свалиш толкова много килограми. =D>
Второ: не смятам,че от тия 5-6 бисквити ще качиш цял килограм.Спри да се тревожиш за калориите.
Трето: по-добре не се трови с тия хапчета за намаляване на апетита.От тях няма никаква полза,само можеш да си съсипеш здравето.
Четвътро: пий много вода и се захвани с някакъв спорт,ако не си го направила до сега.
Пето: Освен плодовте и заленчуcите можеш да ядеш пилешко месо, риба,варени яйца.Пробвай от ония бисквити Хогаренас,нали уж се водят диетични.Ограничи хляба или яж пълнозърнест, или пък препечен.Можеш за обяд да ядеш супи,когато не е много топло.Също така можеш да ядеш и мюсли.
Продължавай в същия дух и ще постигнеш желания резултат ! Успех !

sladku_bebzi
08-11-2007, 08:38
Nestle имат едни много вкусни десертчета, които са само 100 калорий.Може да ядеш и corney (нз дали така се пише); черния шоколад в малките опаковки на Nestle, май се казваше "Nestle Club"; солети, които са с малко сол; Активиа, само, че не я пий повече от 2 месеца, защото ще почне да ти се гади.

Освен тези в горния коментар и тези, които ти написах, за други не се срещам.Ти можеш да ядеш каквото си поискаш, стига да е умерено.Примерно сутрин 1 филийка намазана с тънък слой сладко или шоколад, за обяд 1 вафла или някво десертче и за вечеря салата.Не мисля, че толкова строго трябва да спазваш диетите.

Успех със свалянето на 2кг :smt006

AliceSw
08-11-2007, 09:13
щом си толкова гладна спри диетата за седмица или месец, започни да ядеш нормално без най-вредните и калорични храни, докато вече не умираш от глад постоянно, тогава ще мислиш за останалите 2 кг

забрави всякаквите десертчета и бисквити, които се водят диетични, диетичното количество Хогаренас са 3 бисквитки, а в това на Нестле, ако няма захар има друг изкуствен подсладител, консерванти, подобрители и не знам си кво още

sladku_bebzi
08-11-2007, 11:39
Е ама и да има друг подсладител, калорийте пак са си малко!А ако спре диетата за месец, тя ще качи няколко кг. и няма да трябва да сваля 2, а поне 5.

Продължавай с диетата и освен тва, което трябва да ядеш според нея, хапвай плодове, салати и диетични храни, но в ограничени количества :smt006

Madness
08-11-2007, 11:40
Аз свалих 7-8кг и за има-няма месец пак си ги върнах.Няма начин,продължаваш със диетата,никво сладко,хлябове,по-малко въглехидрати...такива работи.Тичай или бей на фитнес.Най добре и двете/въпреки че аз като свалих,почнах да ям и тръгнах на фитнес...и блъсках мнооого...и въртях 30-40-60 мин вело освен всичкоостанало...и пак качих.../
А и попринцип сваленото с диета се връща,особено ако е свалено бълзо (=

BeBo90
08-11-2007, 11:45
emi qe6 pove4e zelen4uci plodove i takiva raboti bez mazno :smt018

ProstoAz
08-11-2007, 11:46
Яж по-често, но по-малко.
Зеленчуци, месо, риба, млечни продукти, яйца... Един омлет от 2 яйца със малко сиренце и един домат например може да те засити поне за 3-4 часа. :wink:

AliceSw
08-11-2007, 14:25
защо пишете глупости

тя е на диета от 7-8 месеца, за организмът и това вече не е диета, а нормално хранене, следователно ако иска да свали още килограми трябва да направи диетата си още по-строга, за 2 килограма няма смисъл да умираш от глад :|

почни да ядеш пак нормално, хубаво ще качиш 3 килограма пак, но след като организмът ти се върне към нормално ще си подновиш диетата и ще свалиш всичко

пак ще кажа, 95% от опакованите "диетични" храни са боклуци, ако толкова ви се яде сладко - малко черен шоколад или лъжица мед, даже нормален шоколад е по-добре от диетични десертчета

maroon
08-11-2007, 18:35
kategori4en otgovor na vyprosa "Kakvo moga da qm kolkoto si iskam bez da ka4a kg?": ZELE
mmmmm ne e vkusno :P :wink: :lol: :lol: :lol: :-D

monityY
08-11-2007, 18:37
hlqb principno qm po 20gr na qdene sutrin obed i ve4e... ot 1 sedmica i pove4e ne qm nito tro6ka hlqb... xodq na fitnes seriozno ot 2 godini ;] ne mi kazvaite kakvo da qm omleti i takiq ne6ta az tqh si gi znam.. za zakuska za obqd i ve4erq znam kfo da qm spazvam si dietata problema e mejdu qdeniqta s kakvo da se zaluja ne6to ot koeto da ne se pulnee i kakuv 6okolad be az 6okolad ne su vkusvala ot meseci izob6to sladko ne sum svkusvala ot meseci tfa 4e dneska sgafih s 4-5 biskviti ni6to ne zna4i principno si karam bez sladko prossto iskam ne6to s koeto da se zaluja dokato doide obqda posle ve4erqta... ](*,) sega mojete da redaktirate mneniqta si :pPp ;]

ProstoAz
08-11-2007, 18:50
Хрупай краставици или ако не те мързи си прави таратор - поне ще ти напълни корема с вода и в близките 1-2 часа няма да ти се яде.

А ти като си знаеш защо питаш? :lol:

08-11-2007, 18:54
q pls kaji v kakvo tochno se sastoi dietata ti?imash nqkakav grafik li kakvo da qdesh 1,2, i t.n dni ili prosto se ogranichavash?

monityY
08-11-2007, 19:02
az pitam za ne6to s koeto da se zaluja mejdu qdeniqta.... ne za glavnoto qdene sutrin obed i ve4er :PpP aamm ako qm po 3-4 banana i sled 3h o6te 3-4 banana kato ogladneq dali 6e me zasiqtat,verno imat pove4e kalorii ot drugite plodove(pone ot pove4eto,po sladki sa) ama puk sa si plodove i kato 4eli zasi6tat pove4e... \:D/

monityY
08-11-2007, 19:06
dietata mi e po edna kniga koqto ne moje6 da nameri6 nikade specialno endokrinologa mi q dade,no moga da ti dam primer za edna podobna ... http://www.tialoto.bg/article.php?cat=17&id=4652 dano ti pomogne i ne zabravqi nqkaf sport! :smt018

08-11-2007, 19:13
az uj se ogranichavam,hodq na fitnes,ama ne mi se otdava tova otslabvane:(

ProstoAz
08-11-2007, 19:16
Банани? Плодове? :shock:
Не!
Засищай глада си със зеленчуци.

iveto89
08-12-2007, 10:27
qj ot vsi4ko,absolutno ot vsi4ko,ne li6avai organizma si ot polezna hrana,noooooo hapvai 5,6 puti na den po bezkraino malko koli4estvo

vanesenceto
08-12-2007, 17:15
mi az li4no zalugvam glada si s ogromno koli4estvo voda...ama tva stava razbirase samo kato sum si vku6ti!
a ina4e iskam da te posuvetvam da ne spira6 izcqlo sladkoto! ot edin naturalen 6okolad ni6to nqma da ti stane...osobeno 6tom hodi6 4esto na fitnes...vob6te nqma da ti se otrazi!

08-16-2007, 12:34
na mesta cheta da ne se izkluchvat spagetite ot qdeniqta,ama pak nali sa testeni,a kak shte si na dieta i shte qdesh testqni neshta?pls ako znaete kajete:)

sladku_bebzi
08-16-2007, 13:13
Бананите не са особено подходящи пи диета.Все пак съдържат глюкоза.Смени ги с друг плод.Може би си забелязала, че в много диети пише "плод по избор (без банан)".

peteto89
08-16-2007, 15:57
mislq 4e ne e nujno da se li6ava6 tolkova zn kolkko e gadno...zatova imai v predvid 4e vodata ne zasi6ta no zalagva korema 4e e sit tai 4e sega e vremeto da qde6 plodove i zelen4uci sadarja6ti mn voda:pape6,dinq,krastavi4ki i takiva dr. :wink: no nedei da qde6 mn sol za6toto tq zadarja vodata v tqloto i saotvetno 6te teji6 pove4e :wink: no po 1 boskvitka na den ili pak malko mlqko s kornflakes ili po 1 kartof na den napraven na pure bez margarin ili maslo 6te te zasi6tata no nepremenno si napravi programa za hranene primerno:sutrin:pape6 4etvartinka,na obqd kartov4eto, sled obqd 1 biskvitka no ne s 6okolad, a ve4erta si napravi saladka no ne qj sled 18h

Arr0gAnT
08-16-2007, 16:16
плод, кисело мляко, плодово мляко, чай, сусамка, лъжичка мед, 2-3 от ония диетични бисквитки на Ревю без холестерол

_PuNk`PrInCeSs_
08-16-2007, 17:41
яж много зелен4уци и плодове, РЕДОВНО! създай си график на храненията. така ще ти е много по-лесно

monityY
08-16-2007, 19:23
Бананите не са особено подходящи пи диета.Все пак съдържат глюкоза.Смени ги с друг плод.Може би си забелязала, че в много диети пише "плод по избор (без банан)".

mogat da se qdat testeni ne6ta no ne po mnogo ;) a btw koito vika6e ne6to za bananite.. ne sum vidqla v nito edna dieta da pi6e 4e ne moga da qm banani,osobeno v moita... moga da qk sqkfi plodovre samo po malko grozde 4e e dosta sladko.. a i koito kaza 4e da qm biksvitka na 1 den ama bez 6okolad li nz kfo ms mn,znam 4e ne se qde 6okolad i zahar i ne qm,onova s tiq bikviti be6e prosto edin gaf..i da naistina vodata zapulva korema i ako qm po mn plodove su6to..opravqm se nqkak si ms na si4ki vi.. ako imate novi idei pak mojete da pi6ete ;)

monityY
08-16-2007, 19:25

[b][i][u] mogat da se qdat testeni ne6ta no ne po mnogo ;) a btw koito vika6e ne6to za bananite.. ne sum vidqla v nito edna dieta da pi6e 4e ne moga da qm banani,osobeno v moita... moga da qk sqkfi plodovre samo po malko grozde 4e e dosta sladko.. a i koito kaza 4e da qm biksvitka na 1 den ama bez 6okolad li nz kfo ms mn,znam 4e ne se qde 6okolad i zahar i ne qm,onova s tiq bikviti be6e prosto edin gaf..i da naistina vodata zapulva korema i ako qm po mn plodove su6to..opravqm se nqkak si ms na si4ki vi.. ako imate novi idei pak mojete da pi6ete ;)

dzatarapz
08-17-2010, 09:33
Банана е възможно най-лошия избор на плод !!!
Това е бърз въглехидрат и тои започва да се освоява още в устата , него можеш да го ядеш преди тренировка и не както си написала 3-4 банана това са ацки много въглехидрати, но както си решиш ти . :) :) :)

ri41
08-17-2010, 09:59
тая тема е толкова стара, предполагам че на авторката вече не и пука, след 3 г, вероятно си е решила пр