View Full Version : Какво да ям, за да не наддам пак?
na dieta sum ot 7-8 meseca,svalila sum 13,14kg,iskam da svalq o6te 2-3kg,znam 4e zvu4i lesno i 4e 6tom sum svlaila tolkova mnogo sega bi trqbvalo da gi svalq s lekota za 2 sedmici,no problema e tam 4e v na4aloto nqmah problemi s dietata,sega sum neprekusnato gladna i se si izdirvam ne6to da duv4a,zimah kfi li hap4eta za ograni4avane na apetita predpisani ot lekar ne pomognaha... ta osve plodovete koito ne me zasi6tat i zelen4ucite,nqkoi znae li nqkakva dieti4na hrana li zn kakvo,v koqto da nqma kalorii,maznini zahar,vuglehidrati.. abe nz ne6to koeto da me zaisiti 4e da ne mislq samo za qdene,predi 5 min prosto en izdurjah i izqdoh 5-6 biskviti ](*,) kfa sum tupa i to s zahar i 6okolad,ne sum vkusvala sladko ot meseci,prosto sega ne zidurjah i g izqdoh,lo6oto e 4e i kantara sum s4upila :smt005 i sa nz kolko teja ama mislq 4e sum 52 a iskam da stana pone 50... sa sig ot tiq biskviit 6e ka4a pone 1kg ujasss kak mojah taka sujalqvam.... kfo da praa spored vas,ako ne se se6tata za takava hrana a znaete nqkakvo lekarstvo za ograni4avane na apetita koeto da pomaga,no me sumnqva da ima takiva,pak mojete da mi pomognete,ms predvaritelno na si4ki vi O:) [-o< :|
Moderated by krem4et0
т.7 от Правилата на форума!
zele, maruli i krastavici
ToySoldier
08-11-2007, 08:11
Ориз :-D
sexa_na_kompleksa
08-11-2007, 08:24
Първо: поздравления,че си успяла да свалиш толкова много килограми. =D>
Второ: не смятам,че от тия 5-6 бисквити ще качиш цял килограм.Спри да се тревожиш за калориите.
Трето: по-добре не се трови с тия хапчета за намаляване на апетита.От тях няма никаква полза,само можеш да си съсипеш здравето.
Четвътро: пий много вода и се захвани с някакъв спорт,ако не си го направила до сега.
Пето: Освен плодовте и заленчуcите можеш да ядеш пилешко месо, риба,варени яйца.Пробвай от ония бисквити Хогаренас,нали уж се водят диетични.Ограничи хляба или яж пълнозърнест, или пък препечен.Можеш за обяд да ядеш супи,когато не е много топло.Също така можеш да ядеш и мюсли.
Продължавай в същия дух и ще постигнеш желания резултат ! Успех !
sladku_bebzi
08-11-2007, 08:38
Nestle имат едни много вкусни десертчета, които са само 100 калорий.Може да ядеш и corney (нз дали така се пише); черния шоколад в малките опаковки на Nestle, май се казваше "Nestle Club"; солети, които са с малко сол; Активиа, само, че не я пий повече от 2 месеца, защото ще почне да ти се гади.
Освен тези в горния коментар и тези, които ти написах, за други не се срещам.Ти можеш да ядеш каквото си поискаш, стига да е умерено.Примерно сутрин 1 филийка намазана с тънък слой сладко или шоколад, за обяд 1 вафла или някво десертче и за вечеря салата.Не мисля, че толкова строго трябва да спазваш диетите.
Успех със свалянето на 2кг :smt006
щом си толкова гладна спри диетата за седмица или месец, започни да ядеш нормално без най-вредните и калорични храни, докато вече не умираш от глад постоянно, тогава ще мислиш за останалите 2 кг
забрави всякаквите десертчета и бисквити, които се водят диетични, диетичното количество Хогаренас са 3 бисквитки, а в това на Нестле, ако няма захар има друг изкуствен подсладител, консерванти, подобрители и не знам си кво още
sladku_bebzi
08-11-2007, 11:39
Е ама и да има друг подсладител, калорийте пак са си малко!А ако спре диетата за месец, тя ще качи няколко кг. и няма да трябва да сваля 2, а поне 5.
Продължавай с диетата и освен тва, което трябва да ядеш според нея, хапвай плодове, салати и диетични храни, но в ограничени количества :smt006
Аз свалих 7-8кг и за има-няма месец пак си ги върнах.Няма начин,продължаваш със диетата,никво сладко,хлябове,по-малко въглехидрати...такива работи.Тичай или бей на фитнес.Най добре и двете/въпреки че аз като свалих,почнах да ям и тръгнах на фитнес...и блъсках мнооого...и въртях 30-40-60 мин вело освен всичкоостанало...и пак качих.../
А и попринцип сваленото с диета се връща,особено ако е свалено бълзо (=
emi qe6 pove4e zelen4uci plodove i takiva raboti bez mazno :smt018
ProstoAz
08-11-2007, 11:46
Яж по-често, но по-малко.
Зеленчуци, месо, риба, млечни продукти, яйца... Един омлет от 2 яйца със малко сиренце и един домат например може да те засити поне за 3-4 часа. :wink:
защо пишете глупости
тя е на диета от 7-8 месеца, за организмът и това вече не е диета, а нормално хранене, следователно ако иска да свали още килограми трябва да направи диетата си още по-строга, за 2 килограма няма смисъл да умираш от глад :|
почни да ядеш пак нормално, хубаво ще качиш 3 килограма пак, но след като организмът ти се върне към нормално ще си подновиш диетата и ще свалиш всичко
пак ще кажа, 95% от опакованите "диетични" храни са боклуци, ако толкова ви се яде сладко - малко черен шоколад или лъжица мед, даже нормален шоколад е по-добре от диетични десертчета
kategori4en otgovor na vyprosa "Kakvo moga da qm kolkoto si iskam bez da ka4a kg?": ZELE
mmmmm ne e vkusno :P :wink: :lol: :lol: :lol: :-D
hlqb principno qm po 20gr na qdene sutrin obed i ve4e... ot 1 sedmica i pove4e ne qm nito tro6ka hlqb... xodq na fitnes seriozno ot 2 godini ;] ne mi kazvaite kakvo da qm omleti i takiq ne6ta az tqh si gi znam.. za zakuska za obqd i ve4erq znam kfo da qm spazvam si dietata problema e mejdu qdeniqta s kakvo da se zaluja ne6to ot koeto da ne se pulnee i kakuv 6okolad be az 6okolad ne su vkusvala ot meseci izob6to sladko ne sum svkusvala ot meseci tfa 4e dneska sgafih s 4-5 biskviti ni6to ne zna4i principno si karam bez sladko prossto iskam ne6to s koeto da se zaluja dokato doide obqda posle ve4erqta... ](*,) sega mojete da redaktirate mneniqta si :pPp ;]
ProstoAz
08-11-2007, 18:50
Хрупай краставици или ако не те мързи си прави таратор - поне ще ти напълни корема с вода и в близките 1-2 часа няма да ти се яде.
А ти като си знаеш защо питаш? :lol:
q pls kaji v kakvo tochno se sastoi dietata ti?imash nqkakav grafik li kakvo da qdesh 1,2, i t.n dni ili prosto se ogranichavash?
az pitam za ne6to s koeto da se zaluja mejdu qdeniqta.... ne za glavnoto qdene sutrin obed i ve4er :PpP aamm ako qm po 3-4 banana i sled 3h o6te 3-4 banana kato ogladneq dali 6e me zasiqtat,verno imat pove4e kalorii ot drugite plodove(pone ot pove4eto,po sladki sa) ama puk sa si plodove i kato 4eli zasi6tat pove4e... \:D/
dietata mi e po edna kniga koqto ne moje6 da nameri6 nikade specialno endokrinologa mi q dade,no moga da ti dam primer za edna podobna ... http://www.tialoto.bg/article.php?cat=17&id=4652 dano ti pomogne i ne zabravqi nqkaf sport! :smt018
az uj se ogranichavam,hodq na fitnes,ama ne mi se otdava tova otslabvane:(
ProstoAz
08-11-2007, 19:16
Банани? Плодове? :shock:
Не!
Засищай глада си със зеленчуци.
qj ot vsi4ko,absolutno ot vsi4ko,ne li6avai organizma si ot polezna hrana,noooooo hapvai 5,6 puti na den po bezkraino malko koli4estvo
vanesenceto
08-12-2007, 17:15
mi az li4no zalugvam glada si s ogromno koli4estvo voda...ama tva stava razbirase samo kato sum si vku6ti!
a ina4e iskam da te posuvetvam da ne spira6 izcqlo sladkoto! ot edin naturalen 6okolad ni6to nqma da ti stane...osobeno 6tom hodi6 4esto na fitnes...vob6te nqma da ti se otrazi!
na mesta cheta da ne se izkluchvat spagetite ot qdeniqta,ama pak nali sa testeni,a kak shte si na dieta i shte qdesh testqni neshta?pls ako znaete kajete:)
sladku_bebzi
08-16-2007, 13:13
Бананите не са особено подходящи пи диета.Все пак съдържат глюкоза.Смени ги с друг плод.Може би си забелязала, че в много диети пише "плод по избор (без банан)".
peteto89
08-16-2007, 15:57
mislq 4e ne e nujno da se li6ava6 tolkova zn kolkko e gadno...zatova imai v predvid 4e vodata ne zasi6ta no zalagva korema 4e e sit tai 4e sega e vremeto da qde6 plodove i zelen4uci sadarja6ti mn voda:pape6,dinq,krastavi4ki i takiva dr. :wink: no nedei da qde6 mn sol za6toto tq zadarja vodata v tqloto i saotvetno 6te teji6 pove4e :wink: no po 1 boskvitka na den ili pak malko mlqko s kornflakes ili po 1 kartof na den napraven na pure bez margarin ili maslo 6te te zasi6tata no nepremenno si napravi programa za hranene primerno:sutrin:pape6 4etvartinka,na obqd kartov4eto, sled obqd 1 biskvitka no ne s 6okolad, a ve4erta si napravi saladka no ne qj sled 18h
Arr0gAnT
08-16-2007, 16:16
плод, кисело мляко, плодово мляко, чай, сусамка, лъжичка мед, 2-3 от ония диетични бисквитки на Ревю без холестерол
_PuNk`PrInCeSs_
08-16-2007, 17:41
яж много зелен4уци и плодове, РЕДОВНО! създай си график на храненията. така ще ти е много по-лесно
Бананите не са особено подходящи пи диета.Все пак съдържат глюкоза.Смени ги с друг плод.Може би си забелязала, че в много диети пише "плод по избор (без банан)".
mogat da se qdat testeni ne6ta no ne po mnogo ;) a btw koito vika6e ne6to za bananite.. ne sum vidqla v nito edna dieta da pi6e 4e ne moga da qm banani,osobeno v moita... moga da qk sqkfi plodovre samo po malko grozde 4e e dosta sladko.. a i koito kaza 4e da qm biksvitka na 1 den ama bez 6okolad li nz kfo ms mn,znam 4e ne se qde 6okolad i zahar i ne qm,onova s tiq bikviti be6e prosto edin gaf..i da naistina vodata zapulva korema i ako qm po mn plodove su6to..opravqm se nqkak si ms na si4ki vi.. ako imate novi idei pak mojete da pi6ete ;)
[b][i][u] mogat da se qdat testeni ne6ta no ne po mnogo ;) a btw koito vika6e ne6to za bananite.. ne sum vidqla v nito edna dieta da pi6e 4e ne moga da qm banani,osobeno v moita... moga da qk sqkfi plodovre samo po malko grozde 4e e dosta sladko.. a i koito kaza 4e da qm biksvitka na 1 den ama bez 6okolad li nz kfo ms mn,znam 4e ne se qde 6okolad i zahar i ne qm,onova s tiq bikviti be6e prosto edin gaf..i da naistina vodata zapulva korema i ako qm po mn plodove su6to..opravqm se nqkak si ms na si4ki vi.. ako imate novi idei pak mojete da pi6ete ;)
dzatarapz
08-17-2010, 09:33
Банана е възможно най-лошия избор на плод !!!
Това е бърз въглехидрат и тои започва да се освоява още в устата , него можеш да го ядеш преди тренировка и не както си написала 3-4 банана това са ацки много въглехидрати, но както си решиш ти . :) :) :)
тая тема е толкова стара, предполагам че на авторката вече не и пука, след 3 г, вероятно си е решила пр