View Full Version : Сърбеж и течение, защо?
Здравейте!
С приятеля ми правим почти всеки ден секс от няколко дена - вече може би 3-4-5 ... Той ме лиже много дълго, поради ред причини, които не са важни сега. След предпоследния път се чувствах протрита отдолу, но на следващия ден отново правихме секс. След това обаче получих много силен сърбеж по вагиналния отвор, а също и гъсто бяло течение с неприятна миризма. По принцип си имам някакво течение, което си е нормално, но тояа ми се струва по-различно. Четох в едно списание за промяна на РН на влагалището, която води до бактериална болест. Дали не съм пипнала нещо такова? Използвам много сапун напоследък, защото се бръсна там долу все пак...
Но между другото вчера не бяхме заедно и сега сърбежът сякаш понамаля... :-k
По принцип аз съм много тясна и се чудя дали не е просто от това... Не съм имала други партньори, а той е имал о6те 3 освен мен. Не мисля, че е хванал болест някаква, защото си е наред, а и с двете, с които е бил за 1 нощ е бил с презерватив.
Ако някой е имал подобен проблем, моля да пише... Гинекологоът е най-крайното решение!
о, забравих да добавя - с него винаги използваме презерватив... Не давам на х*я му да се доближи до малката ми без да е предпазен ...
1.Да,бактериална болест е.
2.Не мога да разбера защо оставяте гинеколога за накрая...какво толкова се плашиш от него.Щом водиш активен полов живот нормално поне веднъж седмично да посещаваш.Не е нужно да плащаш нищо,само поискай направление от личния си лекар.
Naked in the wind
08-14-2007, 17:42
Може да са гъбички.Те се предават по полов път,но може да ги хванеш и при отслабена имунна система(ако си пила антибиотици или си боледувала скоро например).Отиди на гинеколог.Каквото и да е едва ли ще се оправи от самосебе си :idea:
bolni4ko si mi :roll: az imah su6toto .. tfa sa gubi4ki .. xodix na li4en lekar i nqma6e nudja da me rpa6ta na ginekolog,daje ne me i preglejdala..prosoto i opisax 4e iam surbej mn mn gaden surbej i gadno te4enie i mi dade edno krem4e i se mazah s nego i se mih s smradlika i za nqkolko dena mi mina... posle ot vreme na vreme se poqvqva6e sled kato mi dodie ciikula i kato mi svur6i pak me zasurbq leko ama to otmina.. ako te interesuva da ti kaja kak se kazva krema,ako ne naprao idi na lekar a ne 4akai 4e 6e stane o6te po neturpimo.. az edna no6t ne mojah da spa ot tfa surbene... i dokuto ne se oprai6 nikakuv sex i nikfo lizane!!! az ot lizane go pipnah tfa... [-X :!:
мисля,че течението ми си е старото, а и сърбежът днес е намалял. Още ли е сигурно, че ми има нещо?
alkobalko
08-15-2007, 05:37
Никой не може да ти каже със сигурност дали имаш някаква инфекция, или не. Това, че сърбежът е намалял, не е гаранция, че всичко е наед. Най-добре отиди на лекар.
Точно същия проблем имам в момента и освен сърбеж и парене..ходих на гинеколог, гъбички са, но не каза точно от какво са се получили. Ужасно неприятно е . Предписа ми само едни вагинални таблетки и Лактацид. Ама нещо ме съмнява да се излекуват толкова лесно и май ще се наложи да ходя още веднъж. Задължително отиди, защото може да стане много по лошо, въпреки че сърбежа примерно намалява понякога. Аз и едно въпросче имам някой ако знае да сподели - тези таблетки вагиналните до колкото знам трябва да се разтворят във влагалището и сутринта да ги няма. Само, че моята си я имаше...та задължително ли е да се разтворят или не ? Мерси предварително :)
Ride With me
08-15-2007, 10:23
Гъбички са .. Поне аз така си мисля . Аз също съм имала , отидох на гинеколог той ми предписа едни таблетки , мисля , че бяха 2 хапченца. И се оправих нямам проблеми , оттогава си ходя редовно на 6 месеца контролен преглед
Благодаря на всички за коментарите! Отидох на гинеколог и ... да, гъбички са. :smt011 Но добре, че не е нещо по-опасно... На мен ми дадоха също от тия капсули, кремче и две хапченца.
От капсулата на мен сутринта ми беше останала само обвивката.. Но не знам дали съм я пъхнала достатъчно дълбоко...
абе момичета, моля ви, вземете се в ръце :smt014 какво ли не тече от тея ваши путки. какви са тия работи.
Забравих да питам лекарката - може ли да се ходи на море в това състояние?
DIVINE_TIME
08-16-2007, 11:00
Щом водиш активен полов живот нормално поне веднъж седмично да посещаваш.Не е нужно да плащаш нищо,само поискай направление от личния си лекар.
Какво,какво ? Веднъж седмично ?? Ходи се веднъж на 5 6 месеца на редовен,профилактичен преглед. Разбира се ако имаш проблем веднага,но профилактичен преглед всяка седмица... ?
Щом водиш активен полов живот нормално поне веднъж седмично да посещаваш.Не е нужно да плащаш нищо,само поискай направление от личния си лекар.
Какво,какво ? Веднъж седмично ?? Ходи се веднъж на 5 6 месеца на редовен,профилактичен преглед. Разбира се ако имаш проблем веднага,но профилактичен преглед всяка седмица... ?
Много се извинявам,чак сега виждам,че съм се объркала искала съм да кажа веднъж месечно...
raindrop
08-16-2007, 11:51
Освен, че ще идеш на лекар, спри малко с тоя сапун.С него си отмиваш всичката полезна вагинална флора. Остави я за да може и тя да ти помогне освен доктора. И кажи на твоя човек да си мие ръцете хубаво преди да те доближи..И изобщо внимавай какво доближаваш до "малката"...
DIVINE_TIME
08-16-2007, 12:56
Освен, че ще идеш на лекар, спри малко с тоя сапун.С него си отмиваш всичката полезна вагинална флора. Остави я за да може и тя да ти помогне освен доктора. И кажи на твоя човек да си мие ръцете хубаво преди да те доближи..И изобщо внимавай какво доближаваш до "малката"...
Да,съгласна съм! Вместо сапун,използвай интимен гел или крем!
Friend_witH_Benefit
08-16-2007, 13:32
Със сигурност са гъбички ... една приятелка имаше същите симптоми и когато отиде на гинеколог, което би следвало и ти да направиш, й казаха че са гъбички и дори и приятеля й трябваше да се подложи на същото лечение паралелно с нея, защото вероятността да се е заразил беше голяма ... по принцип вие щом го правите с презерватив не би трябвало и той да има ... иии сапуна не е подходящото нещо 100 процента .. за интимна хигиена ползвай интимен гел ... а когато се бръснеш ползвай пяна за бръснене ... сапуна дразни вагината и убива вагиналната течност ... относно гъбичките трябва искаш не искаш да идеш на гинеколог за да ти изпише лечение :) Успех :)
Еййй аз казах вече, че отидох на гинеколог. Наистина излязе, че са гъбички... За щастие не чаках прекалено дълго и се престраших... Между другото лекарката каза, че може да са се получили от едни интимни кърпички, които бях ползвала наскоро. Иначе аз си ползвах сапун от много време и нищо ми нямаше ... Вече съм само на вода ... поне за момента :roll:
Еййй аз казах вече, че отидох на гинеколог. Наистина излязе, че са гъбички... За щастие не чаках прекалено дълго и се престраших... Между другото лекарката каза, че може да са се получили от едни интимни кърпички, които бях ползвала наскоро. Иначе аз си ползвах сапун от много време и нищо ми нямаше ... Вече съм само на вода ... поне за момента :roll:
наскоро аз също се заразих с нещо такова..отидох на гинеколог предписа ми някви хапчета изпих ги и уб трябваше да мине ама мина съвсем малко..сега като се мия ползвам някакъв интимен шампоан на jonsons а вчера като ползвах интимни кърпички и излязох след това непрекъснато ми пареше и ме сърбеше...така че тея интимни кърпички май не са много полезни..след това пак се изкъпах само с шампоана сега нищо ми няма..
beb4o_bu
08-17-2007, 09:52
Аз също преминах такова лечение, но аз лично нямах тея проблеми със сърбеж и др. подробности. Просто течение. Нямах проблем с таблетките... а за Лактацид исках да кажа. Купи си този интимен сапун. Най-добрия е. Аз го ползвам и съм доволна, предписан ми е от гинеколога.
Предписа ми само едни вагинални таблетки и Лактацид.
...та задължително ли е да се разтворят или не ? Мерси предварително :)
Какви точно таблетки ти предписа?