View Full Version : Имате ли любима книга?
sunny_flower
08-15-2007, 07:16
imate li lubima kniga ako da koq e?
moqta e tova se slu4i na 35 mai. mnogo qka knijka
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
Заглавието на темата трябва да е написано на кирилица!
$ Angel $
08-15-2007, 07:22
Хм,интересен въпрос! :smt017 Харесват ми всички книги от поредицата Хари Потър , Граф Монте Кристо,Зло под слънцето и др!
Obsession
08-15-2007, 08:32
Хмм, има 1 кнога "Съдбата на човека". Страхотна е! На скоро четох 1 романче "Кучката" и то мн кефи. Пордицата Хари Потър например изобщо не ми харесва... :| И като се замисля също не ми допада особено нокоя книга, която съм учила в училище - може човек да научи мн от тях, но са си скучни, освен тези гръцките. А, аз да се оплача че тази година имам да чета около 20 книги, а до сега съм прочела общо... 5! ](*,) #-o
sunny_flower
08-15-2007, 09:17
mm 4erniqt krasavec su6to e hubava kniga no si prava za u4ili6tnite knigi
На мен любимата ми книга е Ерагон. Много е интересна!
Phoenixheart
08-15-2007, 11:26
Определено е Граф Монте Кристо, изчетох я на 1 дъх. Изкуството на отмъщението. Има просто от всичко в тази книга. Невероятна!
beyond_transience
08-15-2007, 11:41
Любими четива са ми "Trojan Odyssey", "Pride and Prejudice", а също и лириката на Пушкин. :)
Любимата ми книга е На Дан Браун - Шестото клеймо.Страхотна е :wink:
_siXth`sEnSe_
08-15-2007, 12:32
"Съдбата на човека" наистина е мнооого хубава - просто ме завладя..
Phantom_91
08-15-2007, 15:39
Pri vse che dosta knigi sum izchel,i vsichkite sa mi bili interesni shte posocha kato liubima edin biografichen roman na ime "Generalisimus Suvorov".
ShevchenkoFenka
08-15-2007, 16:33
да! Лунна Разходка :P
Колелото на Времето от Робърт Йордан (Robert Jordan).
Най-великото фентъзи на всички времена.Надминава дори Толкин.
И може би Хари Потър.
love_actually
08-15-2007, 18:01
Да имам-Не плачи любима се казва :D
почти всички книги които съм прочела са ми допадали но сякаш най-много ми харесва поредицата за Монк
beauty_chill
08-26-2007, 18:46
malkiqt princ na ekzuperi e strahotna kniga su6to i Alhimikut na Paulu Koelu
мойта любима е "Живей Бързо" и всички книги на Христо Калчев
имам бре как? тоалетна книжка и викат - двупластова и мека, ароматизирана...
иначе по същество единствените книги които четях с голям интере и сега ако попадна на такава са за пирати, супер интересно е :D
но нямям много време да чета
"Чужденецът", Албер Камю. Падам си по философските книги. :-)
lilit_666
08-26-2007, 21:48
Цялата поредица на"Признанията на Джорджия Никълсън"
Съпер смешни са,до тук са 3 и сега се о4аква 4та-става все по-интересно!Изчетох ги поне по 3 пъти!
Myxaxaxa
08-27-2007, 07:07
................
да, имам любима книга:
"Непознат в огледалото" на Сидни Шелдън
(Stranger in the mirror) :P
music_pirate
08-27-2007, 20:03
az nesum 4el mnogo knigi :D no mnogo mi haresva nemili nedragi
Rock & Roll Queen
08-27-2007, 20:05
1984 - Оруел
Myxaxaxa
08-28-2007, 06:41
...........
belerofone
08-28-2007, 07:28
Малкият Принц на Екзюпери и Изкуството на войната на Сън Хоу....
Който каза Гордост и Предразсъдъци =D>
Джейн Остин завинаги!Емма,Разум и Чувства...велики книги
Шестото клеймо да и то определено!
sexa_na_kompleksa
08-30-2007, 17:47
Ами честно казано нямам любима книга,макар че съм прочела доста. :-k
LoNdOn_DrY_gIn
08-30-2007, 18:35
Дан Браун - "Шестото Клеймо" и "Шифърът на Леонардо". Повестта "Немили-Недраги" и романа "Под Игото" ... "Джурасик Парк" 1 и 2 на Майкъл Крайтън и "Живата Факла" на Стивън Кинг... Сега почвам да се ориентирам към Паулу Коелю и ще видим дали нещо ще ми влезе под кожата.
Да, вси4ките на Тери Гудкайнд от "М4ът на истината".
Толкин, разбира се, Толкин е велик, Хари Потър също са яки книжки, нищо 4е са за малки деца.
Също и "Залогът на крадеца" и "Обетът на воина".. и двете са на една и съща авторка, ама не се сещам как се казваше..
И пак от фентъзито "Землемория" на Урсула ЛеГуин
Ина4е да не е фентъзи.. книгите на Ал. Дюма много ми харесват "Тримата мускетари" и продълженията им, "Граф Монте Кристо".. още, още... А, да - криминалните на 4андлър, Агата Кристи също..
Любима книга?...
Хм...май "Тримата мускетари" ... Бе изобщо всичко което съм чела на Дюма,наистина е много велик...
Сещам се и за "Вечната Амбър" ,"Танц в кланицата","Властелинът на пръстените"... И повечето на Стивън Кинг,сега не ми се изброява,но : "Зеленият път" , "Четири след полунощ","Гняв" ...
Не ми се пише повече..бе доста са,наистина..
magi4kata
08-30-2007, 20:43
Ами книгата,която никога няма да забравя е "Малкият принц". :wink:
Също така харесвам произведенията на Агата Кристи,а от българските автори - поезията на Христо Ботев и разказите на Й.Йовков и Елин Пелин.
~BoRn^InLoVe~
08-31-2007, 07:04
завръщане в рая :smt007
tItEufFf
08-31-2007, 15:18
Не, нямам любима книга...но като малка най се впечатлих от Приключенията на Лукчо :smt005 ХАхаххХАхх...е ко супер си е :-D :mrgreen:
Naked in the wind
08-31-2007, 20:44
Любимата ми книга е На Дан Браун - Шестото клеймо.Страхотна е :wink:
И моята.И другите му книги са много добри,но тази е просто върха!
deathproof
08-31-2007, 21:17
Малкият Принц на Екзюпери и Изкуството на войната на Сън Хоу....
Изкуството на войната е на Сун Дзъ :)
ZaHaRcHe
08-31-2007, 21:27
da..
za6to mujete lyjat a jenite pla4at
BrokenInnocence
09-01-2007, 16:36
"Къщата на Духовете"- Исабел Алиенде & "Захир"- Коелю
AnnGRyaN
09-01-2007, 16:46
"Под игото", но няма да забравя и "Мери Попинс"
po4ti vsi4ki knigi koito sam pro4ela sa mi lubimi kato primer moga da dam majat i jenata intimno :)
`Death`Whore``
09-02-2007, 14:06
На първо място обожавам "Приказки по телефона" на Джани Родари, "Мечо пух" и приказките на Оскар уайлд...особено "Славеят и розата". После е ред на Акзък Азимов - "Аз, роботът", "200 годишният човек", "Падането на нощта", "Сали"...имаше и други хубави разкази. Има още прекрасни фантастики, няма да ги изреждам. Една от най-прекрасните е "Момиченцето от Земята" на Кир Буличов.
Сексът и Градът от Кандис Бушнел
'IrReSiStIblE'
09-10-2007, 13:27
"Под игото" и "Немили-недраги".
charlotte_sch
09-10-2007, 14:05
Аз като отявлена книгоманка не мога да се сетя за много...Любими са ми ,,Името на розата" на Умберто Еко;,,1984''на Джордж Оруел;,,Папеса Йоанна" на Емануил Роидис;,,Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков;,,Тристан и Изолда" на моят любим автор Кретиен дьо Троа и Хари Потър(от 3 клас съм фен :-D )
ralica94
09-10-2007, 14:47
Хари Потър !!!! Но има и други много интересни де .
abstraction
09-10-2007, 15:37
"Името на розата" на Умберто Еко; "Аз, Клавдий" на някой си и книгите на Тери Пратчет.
sweet_unhappy
09-10-2007, 15:42
Любима нямам,всичките са ми любими!!!Ама най вече любовни романи ,пример:Всичко на Даниел Стийл,Всичко на Сандра Браун и др.
А много харесвам тея по-старите любовни-исторически романи,от тях съм изчела хиляди и още толкова ще изчета... :lol:
Deskata_90
09-10-2007, 19:09
Ами зависи в какво настроение съм и на каква тематика на Чейс ми харесват някой книги и сегашната която чета ми харесва "Богат Беден".Иначе ако имам време за губене и Хари Потър става и тн.
tItEufFf
09-10-2007, 19:17
Хахаха...ми да имам! Наскоро намерих една книжка "Виж мамо, виж татко" :-D Адски е забавна и е много стара...Бях я чела преди много години...и ся като я намерих много се зарадвах..
corneliq_15^
09-10-2007, 19:23
I az sym za poredicata Harry Potter :-D
без дом е една от любимите ми книги.иначе мо допадат и книгите за хари потър.
caRamelO_cHicA
09-14-2007, 09:09
Хъм ами5 понеже аз си падам по холарите и криминалните романи най-любимата ми е "Бригада" тя не е холър но е криминале и много си я харесва тая книга.Иначе от по децките много си обичах книжката за Мечо Пух и това е най-любимата и първа децка книжка.Даже понякога си я препрочитам.По любовните романи не си падам толкова много дедазнам по сълзлива са и ме карат да плача в 8 клас четох Ромео и Жулиета и на места съм се скъсвала от рев.
SuMmEr_St0rM
12-28-2007, 11:03
Мммм....всички книги на Паулу Коелю ... като най-вече може би... "Алхимикът" :-P =;
Sonrisaaa
12-28-2007, 12:54
Гордост и предразсъдъци-това е книгата,която колкото повече прерочитам,никога не ми омръзва.Историята,героите, ействието-всичко е страхотно описано от Остин.
От нейното творчество харесвам също и Разум и Чувства,Ема,Менсфийлд Парк,Доводите на разума,Абатството Нортангър-всичките съм ги изчела и всяка от нейните книги ме е оставяла без дъх.Друга любима ми е Братята с лъвски сърца на Линдгрен,завладяваща с невероятен край.Предполагам повечето са я чели,тъй като преди се изучаваше в училище,но препоръчвам на всеки да я препрочете пак.Някой бяха споменали и Шестото клеймо на Дан Браун-още една книга,която истински харесвам.Доста ме държа в напрежение и нямах търпение да прочета всяка следваща страничка...
Шифърът на Леонардо и Клетниците са също едни от най-добрите книги за мен.
Ми "Шифърът на Леонардо", "Квартеронката" и др. книги, които по горе са изброени!
От българските книги ми харесва "Рали" от Стефан Дичев!
Ами Хари Потър - всичките и Властелинът на пръстените - велика книга
в съзнателния си живот съм чела около 10-15 книги :D ама помня че много ми хареса Бариерата на Павел Вежинов,много хубава книга =;
amadeuskb
12-29-2007, 11:19
Дамз
HTML,CS,Java Script,Web Desing,Windows XP ...
Любима ми е поредицата на Признанията на Джорджия Никълсън ( няма точно заглавие защото всеки следващ "дневник" е с различно заглавие)
DisciplineAndOrder
12-30-2007, 11:02
Много са.
Джоузеф Хелър-"Параграф 22"
Марио Пузо-"Кръстникът"
Ерих Мария Ремарк-"Време да се живее и време да се мре"
Оскар Уайлд-"Портретът на Дориан Грей"
Димитър Талев-Гласовете ви чувам!
Виктор Юго-"Клетниците"
...
още много,не ми се изброява в момента
yowmaan_niki
12-30-2007, 13:05
На мен най-много ми допадат книгите от поредицата "Хари потър", също мн харесвам "Без дом" на Хектор Мало и "Тъмнтата страна на земята"( особено 3тата част) на Майкъл Майндкрайм (ако се броят книгите-игри)
Insomni4c
12-30-2007, 18:58
Кама Сутра 8-)
ThunderGoddess
12-31-2007, 10:02
"Аз, Клавдий" и втората част "Божествения Клавдий". Това не е книга за мен, то е изповед. След всяка глава осъзнавах, че все повече опознавам един човек, който е живял преди 2000 години - страхотно усещане. И на края даже плаках. :cry: :smt003 Препоръчвам двете части на всички. Чувството е, че все едно сте в Рим и сте част от всички тези заговори, че Клавдий и Ирод са ви приятели ... пък и има много неща да се научат от нея. Безспорет фаворит ми е :)
Хари Потър,Властелинът на пръстените...ммм да велики са
Добър въпрос =; Много обичам да чета,едни от любимите ми са:Белия зъб,8 год затворница на Кадафи,Тайната на светилиюето,Замъкът на страха,Парвюмът на страха,Проклятието на Миликан,Наследницата и... :D мн мн други :)
ООо определено поредицата за Хари Потър!Знам,че е супер комерсиална,обаче просто съм влюбена в тия книги...Жалко,че няма да има повече :lol: Властелинът съм я чела доста отдвана,интересна ми беше наистина,но някак си Хари ми е по-на сърце :D А и поредицата за Ерагон е супер,жалко,че 3тата част не е написана още.Общо взето да живее фентъзито :-P
Иначе и Граф Монте Кристо е страхотна,както и почти всичко на Ал.Дюма! Като се замисля това ми е любимият автор...Иначе се сещам още за О'Хенри-супер добри са разказите....
Sunrisee
01-01-2008, 09:38
Ne cheta mn,mn 8-) Samo ako gi davat ot daskalo i sa zadyljitelni :D
Джаки Колинс -"Шансове" и втората част "Лъки","Холивудски съпруги";Дан Браун-"Шестото клеймо" и "Цифрова крепост " 8)
3volu7i0n
02-09-2009, 08:51
"Цифрова крепост " на Дан Браун :P
fUcK_LoF
02-09-2009, 12:24
Имам много любими книги.Може би най-любимата ми е "ХАРИ ПОТЪР" другите са:
"Чичо томовата колиба"-Хариет Бичър Стоу
"Хрониките на Нарния:Племенника на мъгьосника"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Лъвът,вещицата и дрешника"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Брий и ноговото момче"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Принц Каспиан"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Плаването на "Разсъмване""-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Сребърния стол"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Последната битка"-Клайв С. Луйс
"Да убиеш просмехулник"-Харпър Лий
"Гробище за домашни любимци"-Стивън Кинг
Да - "Книга за черната джунгла".
cherrypezz
02-09-2009, 17:11
Хари Потър ми е наистина интересна,но като се замисля почти ВСЯКА книга,която съм прочела последно ми е любима. :-D
А от много време се каня да прочета на Дан Браун още някоя книга освен Шифъра....но скоро мисля НАИСТИНА да го направя.
Jumbie483
02-09-2009, 17:39
и аз за да не остана по-назад, ще кажа, че много харесвам Хари Потър..
поредицата е страхотна и съм много недоволна, че свърши... :x 8-)
Иначе любими книги нямам.. но ще кажа няколко, които наистина харесвам и имам в личната си библиотечка =]
- Последният валс на Матилда
- Непокорни момичета
- Внимавай какво си пожелаваш
- ЛЪКИ (СТРАХОТНА КНИГА)
- Мълчанието на агнетата (чела съм я най-малко 5 пъти)
- Двойствен живот
- Клетниците
- Задната къща (много хубава книга..страхотна.. чела съм я 3 пъти и още има да си я препрочитам)
Нямам любима книга или по-точно тя не е една,но си спомням като малка колко плаках на "Фокер" от Емилиян Станев. Дълго време ми беше любимата книжка. Скоро ще си я препрочета обаче.
gree_girl
02-09-2009, 20:25
"Мемоарите на една гейша" най-вече заради изразните средства, които използва в нея. ето откъс, който ми се е запаметил от нея, тя завърша по следния начин: "Нашия свят не е по-постоянен от океанска вълна. Каквито и да са битките и победите ни, както и да ги преживяваме много скоро те избледняват като воднисто мастило върху хартия."
krisence
02-10-2009, 06:30
Много харесвам поредицата Хари Потър. А сега и Драч. Страхотни са тези книги. :grin: Също така много обичам и романчетата на Мери Хигинс Кларк. :)
veseli4ka
02-10-2009, 13:33
аз ще се присъединя към предните потребители за Хари Потър...чела съм всички книги по няколко пъти....други любими книги : Дан Браун- Цифрова крепост, Артър Хейли- Хотел, Лий Чайлд- По трудния начин, Дейвид Балдачи- Обикновен гений и поредицата на Едингс - Белгариада(те са 11 книги и поредицата е много интересна :) )
Имам любими книги.Пипи Дългото чорапче и Емил от Льонеберя :)
BrainlessROCKBABY
02-10-2009, 15:09
Хм,интересен въпрос! :smt017 Харесват ми всички книги от поредицата Хари Потър , Граф Монте Кристо
+ Здрач
Infinity
02-10-2009, 15:31
Много харесвам всички от поредицата"Това е тайна"
имам едно малко сборниче с Хитър Петър... то си ми е като любимо, а иначе като книга "Дневници и Нощници" на Иво Сиромахов... препоръчвам я на по-лигавите форумци... но и да имат акъл, не всичко е лесноразбираемо... макар и пълна с простотии има доста скрит замисъл... :D
Darkkiss
02-11-2009, 00:17
Harry Potter
&
The Davinci code
ThePainIsReaL
02-12-2009, 17:51
Нямам. Винаги се появява нещо ново, което чета и по което много се увличам.
Силно впечатление са ми направили:
"Човекът, който се смее" - В.Юго
"Мъртви души" - Н.Гогол
"Идиот" - Достоевски
По-съвременна литература - от последното четено много ми харесаха : "Яж, моли се и обичай" - Ел. Гилбърт
"Лунен тигър" - П.Лайвли
AvRiLFaN95
02-12-2009, 18:17
harry potter vsichkite,preprochital sum gi bezbroi puti.. :grin:
Любимата ми книга е "Властелинът на пръстените" :grin: Също съм голяма фенка на поредицата за Хари Потър, както и на книгите на Ал. Дюма, Дан Браун и много много други :) Но книгата, която промени възгледите ми е "Добър в леглото" на Дженифър Уайнър (не се лъжете от заглавието! това е една романтична, тъжна, смешна страхотна книга за една закръглена жена, която накрая разбира, че теглото не е най-важното дори и в днешния морално деградиращ свят :) )
Имам мн любими книги, някои от тях са:
"Гордост и предрасъдъци"
"Мемоарите на една гейша"
"Дяволът носи прада"
"Дамата с камелиите"
"Да преследваш пръстен с диамант"
"Нюйоркски светски хроники"
"Тримата мускетари"
"Първата лювов"
Има и др. но ви препоръчвам тези. Страхотни са. :grin:
Bellatrix
02-12-2009, 23:16
Да, бая са...
Най-обичам на Стивън Кинг всичките. После ще да е "Хари Потър", "Анита Блейк"(вампирска поредица), "Здрач" и на още поне стотина автора. Не ми се изброява всичко...
като искам да гледам картинки Playboy, като искам да чета, Maxim
YouCantStopMe
02-14-2009, 18:36
На Стивън Кинг всички книги са много интересни и завладяващи. :)
Поредицата на Стефани Майър "Здрач". Не съм очаквала, че една книга може да ми въздейства така, както тази.
такатакаа значи сега се запалих много по Здрач поредицата,иначе Хари Поът,Властелинът на пръстените,Дамско щастие,обичам сякакви ксниги,но не се сещам сега
111111111
02-16-2009, 18:14
"Под игото "
Любимата ми книга в момента,чела съм го и преди не ми направи голямо впечатление, но като го прочетох отново преди 2 месеца просто .. не знам уникална книга.Не съм предполагала,че така щ ми въздейства :)
Агата Кристи-10 малки негърчета
:grin:
mumiikataa
02-16-2009, 18:41
Стефани Майер - поредицата (Twilight, New moon, Eclipse, Breaking Dawn, Midnight Sun). Страхотни книги.
о,да! Всички от поредицта "хари потър" и "здрач" :grin: :grin: :) :)
Клетниците ми е любима..Чичо Томовата колиба също..Без дом
spongkata
04-26-2009, 13:05
Агата Кристи-10 малки негърчета
:grin:
KarlDionic
04-26-2009, 21:32
area 51 ;) главни герои - немски нацист руски комунист и американски капиталист :D и трябва да работят заедно :D голям майтап
desiredflower
04-27-2009, 18:13
"Защото те обичам" на Сандра Браун 8-)
Dizziness
04-27-2009, 19:04
"Тайната" - Ронда Бърн.