PDA

View Full Version : Проблема на един батко с техните...

много ядосан батко!
08-16-2007, 14:44
На 18 съм,имам шофъорска книжка близо 1 година вече,имах мотор преди време.
Нашите не знаеха за него,един ден преди да го продам майка ми разбра.
Да имам мотор ми беше детска мечта,притиснат от обстоятелствата после го продадох.Разбира се с мисълта да си купя собствена кола.
Баща ми си купи нова кола преди да взема книжка,взехме колата,уж щях да я карам и аз а какво стана после.
Беше ми дал ключове за колата,още същия ден си ги прибра,аз не ги и исках,деликатно му казах,че няма къде да ги държа и не ми трябват и той без да се замисли си ги прибра в куфарчето.
Колата съм я карал точно 3-4 пъти сам,за цялото време от когато я имаме.
Не ми дреме особено,защото не се разбирам с родителите си и колата ми е най-малкия проблем.
Ето проблема заради който пиша обаче.
От няколко дни майка ми само ме пита дали нямам нов мотор.Аз и казвам,че нямам,а тя не вярва.Моите пари са в банка,тя беше с мен дори когато ги вложих,мина време и си прибрах бележката където само аз знам.Тя ме пита къде е,не и казах.
Днес и казах че не съм си купил мотор,но ще си купя кола(отново повтарям,че парите са мои,(събирал съм ги през годините,стипендии,глупост и)исках с тях да си купя кола.И майка ми като ми каза.НЯМА ДА СИ КУПИШ КОЛА!НЕ ТИ ТРЯБВА.НЯМА ДА СИ ДАВАШ ПАРИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ.ПРЕДИ ДА ЗАВЪРшИш НЯМА ДА ИМАш КОЛА,КАК щЕ Я ПОДДЪРЖАш И Т.Н.?
Представяте ли си,майка ми взе да ми казва какво да си купувам и какво не с моите пари,много добре знаеше как вчера ходих 5км пеша и се връщах и утре пак ще ходя защото няма да карам на баща ми колата.Не искам само да ми се натяква и т.н.
Не мога спокойно да се разкарвам в града си и извън него в парка и по вилите,защото нямам кола!Не мога да возя гаджетата си,не че сега имам...И когато някой ми каже да се дръпнем нямам кола,мацките ми се подсмихват,всички ме питат защо продадох мотора.
Как се справяте вие с такива родители-изруди?
Аз кола,че ще си купя,ще си купя.
Никой неможе да ми каже какво да правя с моите пари,сега само чакам да свалят цената на една или да пуснат една друга да се продава или да намеря нещо изгодно.НО ЗАщО СИ МИСЛЯТ,чЕ МОГАТ ДА СЕ МЕСЯТ В РАБОТИТЕ НА 18 ГОДИшЕН МЪЖ И ВСЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАРАМ С ТЯХ!

KUM4o
08-16-2007, 14:53
Братле и аз имам мотор и отлично те разбирам.На 17 съм и мотора си го купих с мой пари ,продадох стария сега работих здраво и си искарах останалите пари.Наще постоянно ме тормозят като ми казват "защо си купи мотор ,можеше да си купиш друго".И на мен ми е омръзнало да ми се мешат в лично мой неща.Особенно вечер е голяма мъка с тоз мотор ако съм замръкнал телефона ще се запали от звънене къде съм и по точно с мотора ли съм.Просто оправията е да се махаме от родителите и така ще кротнат.

Obsession
08-16-2007, 14:54
Ами, нз дали е правилно да си давам мнението, защото съм само на 16, но понеже и аз постоянно имам проблеми с наще разбирам за какво става въпрос мн добре. НЕ, не мисля, че могат да се разпореждат с пари, които сам си изкарал, така че според мен ти си си в правото, пък и вече си пълнолетен. Още повече щом ти няма доверие за мотора...

BrokenInnocence
08-16-2007, 14:54
Че е тъпа ситуацията- тъпа е. Ама да си кажа, че като прочетох "18 годишен мъж" започнах да се смея.

Rofl4e
08-16-2007, 14:57
Пич прави си квот си знаеш се пак парите са си твои!Апък и вече си на 18 и майкати не може да ти каже нищо(или май май си мисли че още си неиното малко момченце в 1 клас) купи си кола караи си я напред назад и да не ти пука

KUM4o
08-16-2007, 14:57
Че е тъпа ситуацията- тъпа е. Ама да си кажа, че като прочетох "18 годишен мъж" започнах да се смея. Еми не е малък да е момченце.За теб мъж какво е?

belerofone
08-16-2007, 15:14
Това е доста тъпа реасция по принцип на един родител....Доказателство за това колоко са неспособни понякога....
При мен съществува същия проблем....Остави , че съм на 19....Взех си книжката дори ключаве не ми бяха дадени като символ на доверие и то със звучното оправдание НЯМЯШ ОПИТ ...НАТРУПАЙ И ТОГАВА...естствено то като нямаш къде да трупаш опит зарязваш диеята....Това е болезнена тема за всяко моче понеже всеки от нас си е мечтал до някакви степени да кара кола , а после да ти я разбият на пух и прах....Лошото е , че след като година и половина не бях стъпвал на кола ми се наложи един ден да карам кола предивд , че идно момче беше счупило крак и трябваше да го закарам до блоница...Баща ми като зазбра откачи и ми стесни живота....В къщи стана Трета Световна война...Така че АДОСНА БАТКО те разбира....Не можеш да се справиш с такъв тип родите,и....Аз ходя на ден по 20х км предвид че няма и как де се придвижвам....Забавно а....Прекрасна ситуация измъкването от която е да кандидатстваш далеч от товя град и да живееш там САМ....

Поздрави....

Аз тепръва ще си купувам мотор понеже кола в живота си няма да подкрама предвид , че не мога и не ща да убия нито себе си нито някой около мен....

ядосан батко
08-16-2007, 16:15
Това е доста тъпа реасция по принцип на един родител....Доказателство за това колоко са неспособни понякога....
При мен съществува същия проблем....Остави , че съм на 19....Взех си книжката дори ключаве не ми бяха дадени като символ на доверие и то със звучното оправдание НЯМЯШ ОПИТ ...НАТРУПАЙ И ТОГАВА...естствено то като нямаш къде да трупаш опит зарязваш диеята....Това е болезнена тема за всяко моче понеже всеки от нас си е мечтал до някакви степени да кара кола , а после да ти я разбият на пух и прах....Лошото е , че след като година и половина не бях стъпвал на кола ми се наложи един ден да карам кола предивд , че идно момче беше счупило крак и трябваше да го закарам до блоница...Баща ми като зазбра откачи и ми стесни живота....В къщи стана Трета Световна война...Така че АДОСНА БАТКО те разбира....Не можеш да се справиш с такъв тип родите,и....Аз ходя на ден по 20х км предвид че няма и как де се придвижвам....Забавно а....Прекрасна ситуация измъкването от която е да кандидатстваш далеч от товя град и да живееш там САМ....

Поздрави....

Аз тепръва ще си купувам мотор понеже кола в живота си няма да подкрама предвид , че не мога и не ща да убия нито себе си нито някой около мен....

Е брат,дай един е-мейл да ти пиша,най-вече с тия мотори кво да правиш да не се преебеш като мен.Преди бях писал тема за друго и ти ми помогна,сега искам да ти се издължа!

А сега наште се изгавриха с мен.Утре баща ми да дойдел да ме вземе с колата ако искам,понеже няма да мога да отида с нея,щото той е на работа с нея.Не че и да не беше с нея щях да я взема.Аз пред тях съм заявил,че няма да пипам тая кола и ще си купя своя!

belerofone
08-16-2007, 17:20

Поздрави....

Е брат,дай един е-мейл да ти пиша,най-вече с тия мотори кво да правиш да не се преебеш като мен.Преди бях писал тема за друго и ти ми помогна,сега искам да ти се издължа!

А сега наште се изгавриха с мен.Утре баща ми да дойдел да ме вземе с колата ако искам,понеже няма да мога да отида с нея,щото той е на работа с нея.Не че и да не беше с нея щях да я взема.Аз пред тях съм заявил,че няма да пипам тая кола и ще си купя своя!

Все едно слушам себе си....Заявил съм абсолютно същото на баща ми...Предвид , че е с две коли една от които въобще не ползва аз му декларирах , че ще си купя мотор....

Макар да не знам как съм ти помогнал ще се радвам да пишеш....Знам , че има какво да науча ...а още повече от човек с опит....

Ако решиш пиши на joro_sh@yahoo.com ...Надявам се да ми припомниш какво съм ти писал...И повярвай ми не ми дължиш нищо...Щом съм ти писал направил съм го защото си ми допаднал....

Поздрави...

sladkish_14
08-16-2007, 17:31
Еххххх поне имаш амбиций,на моя смотан брат #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o му дават всичко и мерцедеса и другите коли всичкооооооо НЕЩАСТНИК мраза го!
Та по темата:Изобщо не ги слушай те луди ли са?купи си кола и готово след това няма какво да ти кажат :roll:

belerofone
08-16-2007, 17:40
Еххххх поне имаш амбиций,на моя смотан брат #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o му дават всичко и мерцедеса и другите коли всичкооооооо НЕЩАСТНИК мраза го!
Та по темата:Изобщо не ги слушай те луди ли са?купи си кола и готово след това няма какво да ти кажат :roll:

Хей недей така...Имаш брат и това е много хубаво...Колко искам и аз да си имам брат или сестра.....Ако си малък вероятно няма да ти дават но тепърва следва това да се промени...

SuNsEt
08-16-2007, 21:09
купувай колата и тва е! :lol: кво ше се церемониш?! Когато съм си спестявала и съм си изкарвала собствени пари,сама съм си ги хар4ила :lol: и никой не ми с е е бъркал за кво ги хар4а.Кажи и на майка ти тва което наистина мислиш и ако не те разбере(което е по вероятното,щото все пак е родител,а те никога не разбират :smt011 )и кажи 4е си решен и нищо не може да ти попре4и,а ти си искал само да я усведомиш :wink: .Пък после тя ще свикне и нещата ще се оправят,spoxs.