View Full Version : Спешно - противозачатъчни
na 17 sam. s maika li trqbva da otida na ginekolog da mi predpi6e protivoza4ata4ni? i koga trqbva da otida? smisal sq mi doide i da izchakam da mi svarshi i da otida li ili sega da otida? 6tot iskam vednaga da gi po4na :roll:
alkobalko
08-17-2007, 20:14
Може и сама да отидеш. Отиди преди да ти дойде, защото противозачатъчните трябва да се започнат от 1 ден на менструацията.
DIVINE_TIME
08-17-2007, 20:14
Приемането на противозачатъчните трябва да започне в първи ден от менструацията! А за това дали трябва да си с майка си,нямам представа. Мисля,че може да поискаш направление от личния си лекар и можеш да отидеш и сама... :wink:
naistina nqma nujda ot roditel..v tova sum sigurna :wink:
zna4i da otida drugiq mesec nqkolko dni predi da mi doide? te tam izsledvaniq nqkakvi 6te mi pravqt li koito da se bavqt ili kak to4no 6te opredeli ginekologa kakvi to4no hap4eta se predpisvat?
KimBerLy1912
08-18-2007, 07:45
А аз искам да питам трябва ли направление от личен лекар за да идеш на генеколог? И посещението....т.е прегледа...е безплатен...нали :-k
krem4et0
08-18-2007, 08:06
Най-добре е на гинеколог да се ходи веднага след като ти приключи менструацията. Тогава лигавицата на матката е най-тънка, яйчниците са по-малки и прегледа е по-лесен. Винаги ходя 1-2 дни след като ми свърши-така препоръчват. Той може да ти изпише и противозачатъчните сега, но ти ги почни от първия ден на следващата ти менструация. Какво толкова?
Wicked_Kid
08-18-2007, 08:37
Не е задължително да си с майка си. Ако искаш да е безпатно, трябва да вземеш направление от личния лекар.
misalta mi e nali za vseki sa individualni. ginekologa kak 6te razbere koi sa za men? nqma li da mi pravi nqkakvi izsledvaniq tova mi e misalta
Wicked_Kid
08-18-2007, 08:48
misalta mi e nali za vseki sa individualni. ginekologa kak 6te razbere koi sa za men? nqma li da mi pravi nqkakvi izsledvaniq tova mi e misalta На мен не ми прави никакви изследвания, направо ми ги предписа. Апък и то си има различни видове- някои са само против забременяване, други лекуват акне и т.н., така че тя ще те пита от най-простите ли искаш или от по-скъпите ;)
в темата мога ли да ви попитам какво 6тв стане ако пропусне6 да си вземе6 хап4ето 2-3 дни и после го вземе6?ако не си правила секс то има ли опасност ако пак запо4не6 да ги взима6 после редовно да не са ефикасни?и кога трябва да ти доиде?след няколко дни или на датата,която попринцип ти идва?
krem4et0
08-18-2007, 09:42
По последния въпрос-най добре си спри хапчетата. Пропуск на таблетка повече от 24 часа прави цялата опаковна неефективна. Спираш ги, идва ти след 2-3 дни, правиш 7 дни пауза и на 8-мия почваш чисто нова опаковка. И още нещо-навий си алармата на телефона, де. Аз навивам даже 2 аларми-1, за да ме събуди и 1 напомняне всеки ден с надпис-хапчето!
За преглед-необходимо е да се знае ръст и тегло. От това зависи и дали да ти се изпишат по-високо или по-ниско дозирани препарати. пита се средна продължителност на цикъла, средна продължителност на менстрнуалното кървене, дата на последната менструация, активност на половия живот(да ил не, за да се знае дали ще се ползват и като контрацептив). мен лично това ме питаха :lol:
zna4i nqma da me razkra4vat tam :oops: a samo 6te me pitat tezi ne6ta?
krem4et0
08-18-2007, 13:56
Споко-няма да те разкрачват, ако ти не пожелаеш.
ThePainIsReaL
08-18-2007, 16:53
На мен ми направиха гинекологичен преглед. И не беше страшно.. каза, че е необходимо, за да ми предпише хапчетата. Не знам защо ..