View Full Version : От4аяна съм!
Ами...проблемът ми е следния:с родителите си се разбирам много добре,но се слу4и едно нещастие... :smt010 баща ми запо4на да има проблеми със здравето...нещо с нервите и го приеха в болница.Майка ми и баба ми ми казаха,4е той пове4е никога няма да може да работи.Вси4ки са притеснени около него,но го прекриват заради здравето му.Майка ми също е от4аяна и пла4е постоянно.Аз се опитвам да и помогна колкото мога.Баща ми много се промени и сега просто не мога да го позная :smt009 Докторът му каза,4е никога пове4е няма да може да кара кола и на тати му стана още по гадно.Вси4ки сме под напрежение,защото знаем,4е живота ни се промени много заради слу4илото се.Аз сега ставам 7клас и ще кандидатствам,за това през годината трябва и да взимам уроци,които предполагам,4е няма да са много ефтини.Сега ми правят стаята и пак влагат много пари в нея.Много е възможно баща ми пове4е да не може да работи и може би ще трябва да се издържаме от заплатата на мама,която е към700-1000лв.Да,добра заплата,но както се досещате парите,ще са един от големите ни проблеми,защото трябва да отиват за много важни неща.Другия проблем е баща ми,а третия до една степен...съм аз,защото тая год.трябва да успея да сместя и у4енето,да помагам на мама,да ходя на уроци,да се грижа за баща ми.Той все още е болен и само лежи,а болестта му е такава,4е е само на нервна по4ва.Въпреки това...не знам как да облек4а положението,нито как да се оправям. :smt010 Вси4ко е много трудно.Просто не знам какво да правя.Баба ми постоянно ми говори,4е той няма да се оправи,4е от тук на татъка аз и майка ми трябва да се грижим за вси4ко.Винаги съм била задоволена с вси4ко и нищо не ми е липсвало.Но сега ще трябва явно да се лишавам от много неща.В4ера след разговора с баба ми,която истъкна,4е брад4едка ми(на нея не и пука от нищо,много е груба дори с мен :smt009 )била много по-добра от мене,4е винаги помагала и т.н. което самата аз знам,4е не е вятно.Преди баба ми говореше за нея,4е не била добро моми4е,а сега изведнъж станах по-зле и от нея! :cry: :smt010 Вси4ко се обърка...Притеснена съм и от4аяна какво ще правя с живота си и какво ще прави мама.Не искам да се раз4ува нашия семеен проблем сред съу4ениците ми,защото искам да си мислят,4е вси4ко е прекрасно(а то не е)Казаха ми да не казвам на никой за състоянието на баща ми,и сега не мога да споделя с никой. :smt010 Ако знаете как да ми помогнете по някакъв на4ин,моля ви пишете :smt010
това,което ти се случва е гадно и сигурно ви е много трудно на всички.ти сама знаеш какво трябва да правиш-да помагаш на майка си и да си гледаш училището.мисля,че можеш да се справиш и без уроци ако отделиш достатъчно време да учиш за изпитите.не мисля,че е нужно да криеш проблема от всички.може да споделиш на някоя добра приятелка за това и така ще ти е по-лесно да се справиш с него.сега баба ти може би е разстроена и затова ти говори неща,които сигурно не мисли наистина.не и обръщай внимание и не се ядосвай за глупости.и помагай на баща си с каквото можеш.покажи му,че го обичаш и че не е сам.пожелавам ти да се оправи по-скоро. :wink:
The guardian
08-18-2007, 14:22
Не се притеснявай!Съжелявам за баща ти и разбирам че си в шок от случилото се, но не се отчайвай.Ако си достатъчно упорита ще успееш да учиш и да помагаш вкъщи.Просто не мисли че е трудно повтаряй си че ще успееш винаги когато се почусваш паднала духом.Надявам се баща ти да се оправи въпреки диагнозата на лекарите.
Благодаря за разбирането от ваша страна :) Оценявам това,4е сте решили да дадете съвети.Ще се опитам да ви послушам... :) Дано вси4ко се оправи някой ден и да си бъде по старомо.
deem registered
08-18-2007, 18:18
Съжалявам, наистина е неприятно положението.Ако искаш погледни темата ' За депресираните' в този клуб, на 5-та или 6-та страница. Мисля,че може да ти бъде от полза.
Да си живо и здраво,дете.
_PuNk`PrInCeSs_
08-18-2007, 18:26
мила много ти съ4увствам. аз също съм на този хал, на който си била и ти! угажда ми се за вси4ко и на мен ми се правеше стаята скоро! според мен не изгубвай сили. дори така ще се нау4иш още от малка колко е суров понякога живота. помагай на майка ти колкото можеш. грижи се и за себе си. опитай се не правиш много излишни разходи. един съвет: зарадвай баща си 4есто - примерно, ако се интересува от коли може няколко пъти да му вземеш АВТОБИЛД или нещо от рода. направи максимално той да се 4увства както преди се е 4увствал (каквото зависи от теб). показавй му, 4е мн го оби4аш и бъди до майка си. а относно баба си - поговори с нея. и мойта е така. непрекъснато аз съм крива и се дават примери с други моми4ета, които не са по-добри от мен. кажи и, 4е също си засегната от слу4ая и дай да разбере, 4е няма да се предадеш1 покажи на хората околко себе си (роднините в слу4ая), 4е няма да се предадеш и не им давай да те от4айват! УСПЕХ, стискам ти палци!!!
послушаи _PuNk`PrInCeSs_ мн точни савети е дала и дано бащати се оправи
flowerlina
08-19-2007, 12:05
послушаи _PuNk`PrInCeSs_ мн точни савети е дала и дано бащати се оправи
мила много ти съ4увствам. аз също съм на този хал, на който си била и ти! угажда ми се за вси4ко и на мен ми се правеше стаята скоро! според мен не изгубвай сили. дори така ще се нау4иш още от малка колко е суров понякога живота. помагай на майка ти колкото можеш. грижи се и за себе си. опитай се не правиш много излишни разходи. един съвет: зарадвай баща си 4есто - примерно, ако се интересува от коли може няколко пъти да му вземеш АВТОБИЛД или нещо от рода. направи максимално той да се 4увства както преди се е 4увствал (каквото зависи от теб). показавй му, 4е мн го оби4аш и бъди до майка си. а относно баба си - поговори с нея. и мойта е така. непрекъснато аз съм крива и се дават примери с други моми4ета, които не са по-добри от мен. кажи и, 4е също си засегната от слу4ая и дай да разбере, 4е няма да се предадеш1 покажи на хората околко себе си (роднините в слу4ая), 4е няма да се предадеш и не им давай да те от4айват! УСПЕХ, стискам ти палци!!!
послушай я!!! и с баща ти всичко бъде наред
Phoenixheart
08-20-2007, 11:01
Ами...проблемът ми е следния:с родителите си се разбирам много добре,но се слу4и едно нещастие... :smt010 баща ми запо4на да има проблеми със здравето...нещо с нервите и го приеха в болница.Майка ми и баба ми ми казаха,4е той пове4е никога няма да може да работи.Вси4ки са притеснени около него,но го прекриват заради здравето му.Майка ми също е от4аяна и пла4е постоянно.Аз се опитвам да и помогна колкото мога.Баща ми много се промени и сега просто не мога да го позная :smt009 Докторът му каза,4е никога пове4е няма да може да кара кола и на тати му стана още по гадно.Вси4ки сме под напрежение,защото знаем,4е живота ни се промени много заради слу4илото се.Аз сега ставам 7клас и ще кандидатствам,за това през годината трябва и да взимам уроци,които предполагам,4е няма да са много ефтини.Сега ми правят стаята и пак влагат много пари в нея.Много е възможно баща ми пове4е да не може да работи и може би ще трябва да се издържаме от заплатата на мама,която е към700-1000лв.Да,добра заплата,но както се досещате парите,ще са един от големите ни проблеми,защото трябва да отиват за много важни неща.Другия проблем е баща ми,а третия до една степен...съм аз,защото тая год.трябва да успея да сместя и у4енето,да помагам на мама,да ходя на уроци,да се грижа за баща ми.Той все още е болен и само лежи,а болестта му е такава,4е е само на нервна по4ва.Въпреки това...не знам как да облек4а положението,нито как да се оправям. :smt010 Вси4ко е много трудно.Просто не знам какво да правя.Баба ми постоянно ми говори,4е той няма да се оправи,4е от тук на татъка аз и майка ми трябва да се грижим за вси4ко.Винаги съм била задоволена с вси4ко и нищо не ми е липсвало.Но сега ще трябва явно да се лишавам от много неща.В4ера след разговора с баба ми,която истъкна,4е брад4едка ми(на нея не и пука от нищо,много е груба дори с мен :smt009 )била много по-добра от мене,4е винаги помагала и т.н. което самата аз знам,4е не е вятно.Преди баба ми говореше за нея,4е не била добро моми4е,а сега изведнъж станах по-зле и от нея! :cry: :smt010 Вси4ко се обърка...Притеснена съм и от4аяна какво ще правя с живота си и какво ще прави мама.Не искам да се раз4ува нашия семеен проблем сред съу4ениците ми,защото искам да си мислят,4е вси4ко е прекрасно(а то не е)Казаха ми да не казвам на никой за състоянието на баща ми,и сега не мога да споделя с никой. :smt010 Ако знаете как да ми помогнете по някакъв на4ин,моля ви пишете :smt010
кой те излъга че живота е хубав? сори но можеш само да стискаш зъби
LedenaStrast
08-20-2007, 11:22
Здравей! Съжалявам за състоянието на семейството ти! Но, недей да губиш вяра! Майка ми преди години също беше така болна.. на нервна почва беше и при нея.. лежа, лежа... и накрая се оправи! сега си е добре.. здрава и усмихната! Баща ти трябва сам да събере сили да се справи с положението! Трябва да отсрани причината, което го е довела до това.. сигурно ти не знаеш за нея #-o
щом си 7-ми клас.. сигурно родителите ти са млади, пълни със сили! Аз вярвам, че баща ти ще се съвземе... особено като има подкрепата на цялото семейство!
Недей да слушаш баба си... Те като си нямат друга работа и само приказват глупости да спичат обстановката!
Айде не се отчайвай и се усмихвай повече пред баща си! забавлявай го, карай го да се усмихва... в момента има нужда смо от Любовта ви!
sladkish_14
08-20-2007, 15:53
Ами казах го и преди малко на едно момиче тук..Изправи се пред живота!И аз преди броени дни се прибирам у нас и ми казват,че татко е в болница,като причината затова била че му е паднало голямо желязо от камиона върху веждата му..Видя ми се,че не е толко лошо,но когато утидох в болница седнах и почнах да чакам да ме пуснат,като си мислех "защо е там като е само веждата?"Мина лекуващия лекар и говореше със сетрата говореха си как ако е било 1 см(на косъм)по вдясно щял да е на място :smt010 В един момент живота се срина :smt010 ....Баба дойде,а аз я попитах каде са батко и майка,а тя ми каза че са в полицията,но си замълча защо....Няма да го кажа и тук,защото е още по-ужасно...Целия свят почна да се върти и разбрах че татко няма да може да си върши няколко седмици работата(постоянно е на път),че няма кой да се грижи за фирмата...Но се изправих пред това,избърсах сълзите и погледнах небето :smt010 там имаше някой,някои който спаси татко и аз му бях благодарна!!!Сега му помагам,помагам и на майка и на батко колкото мога не се чувствам по натоварена от това..Мина вече 3 дена от случката и татко не е добре,но си е у нас и от другата седмица с неговия инат ще е на работа..Нещата се нареждат стига да вярваме,и да се молим!Помагай на майка ти и имай вяра всичко ще се оправи,но началото ще бъде много,много трудно...НЕ свеждай глава-НИКОГА!А относно баба ти, и тя е притеснена и непражението й е голямо!След време ще се окайва за думите си!Горе главата,не оставяй живота да те смачка!Успех! :-)
Ами благодаря ви,4е решихте да ми ппомогнете...макар и само с коментар :) Баща ми каза,4е се 4увства по-добре,но погледът му е някак...празен... :smt009 4есто лежи и спи...дори и през деня.Каза,4е много му се спяло,заради хап4етата,които взима.Също така и,4е искал да се оправи,защото не можел да лежи само и да нр върши нищо.Аз се опитвам да го накарам да се 4увства по-добре,но не знам дали успявам.В4ера му направих подарък :arrow: една от щастливите ми гривни.Просто му я сложих на ръката и казах:Тати,това е за теб,дано ти хареса.Сега виждам,4е я носи и я разглежда :-) това ме радва...до една степен.Знам,4е трябва да вярвам,4е ще се оправи и много силно се надявам в това.Казвам му,4е го оби4ам и...мисля,4е го виждам щастлив.Но го няма пламъка в о4ите му... :smt010 Преди си падаше шегаджия...а сега,след слу4илото се,не съм го виждала да се шегува...вси4ки казват,4е ще отмине и той ще се оправи.Односно баба ми...ами аз не я слушам ве4е какво говори...по някой път задълбава прекаленно много темата и мама и каза да не го прави пове4е,защото ме вижда,4е и аз се претиснявам...каза на баба:Престани да говориш толкова много и да задълбаваш темата!Той ще се оправи!Ти какво искаш?!Искаш и детето ли да лудне като те слуша какви ги говориш,4е баша и е много зле и едва ли ще се оправи?!А?Тя е голяма и ве4е знае.А на мен ми каза:Успокой се,той ще се оправи.Не слушай баба си. :? Сега се опитвам да му давам цялата си любов и да не го карам да се 4увства излишен.Даже му казах,4е като се оправи искам да ме нау4и да играя футбол.Той само ми се усмихна инищо не каза. :? Ох,надявам се вси4ко да се оправи и да бъде по старому...вси4ко ще проли4и след време...А на тези,които ми помогнахте и които имате също подобни проблеми като моите,ще ви кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ и ще се моля и надявам и за вас,дано и при вас вси4ко се оправи,защото вси4ки заслужаваме да бъдем с любимите хора и да бъдем щастливи!
LedenaStrast
08-20-2007, 18:18
знаеш ли.. като за седмокласничка разсъждаваш много реално! и правописни грешки не ми направиха впечатление... продължавай все така :)
Та по темата... щом баща ти е на хапчета, нормално е по цял ден да спи и да не му се говори... няма страшно! ще мине и това - ще видиш!
Продължавай все така да му показваш, че го обичаш :)
Айде успех.. и дано се оправи по-бързо! [-o<