Влез

View Full Version : Програмист

08-22-2007, 05:20
какво мислите за тази професия?

sladku_bebzi
08-22-2007, 06:39
Еми мен много ме кефи.Аз някъде от 4 клас искам да го работя тва.

krem4et0
08-22-2007, 08:14
Страхотно е, но...........................за жена е трудно. Никой не наема жени, защото те са лоши програмисти. Аз лично се забавлвам много като правя някоя програмка :)

merilin1
08-22-2007, 08:36
брат ми е програмист и вече тотално се изчатка човека ;) малко е гадно, щот няма време за почти нищо друго... по цял ден пред тоя компютър, почна да се схваща, от 2 години е забравил изобщо кво значи да се забавляваш... той щот учи и работи в чужбина и ся му бях на гости за 1 седмица.. та излизаме една вечер и ми вика "оле нямаш си на представа ся в момента кво ми е странно... от 3 години не ми се е случвало да излезна вечер тука, да мога да седа до колкото си искам и да знам, че утре не ме чакат работа и лекции.." наистина трудничко си е... но нищо хубаво не се получава лесно.. за сметка на това ся проучи, че за неговата работа със бакалавърска степен на обучение, в Америка заплатите са около 120 000 на година... така, че определено има + и - ..

08-22-2007, 08:54
Супер е. Някога си мечатех да стана, но много математика изсиква, а на мен не ми върви тоа предмет :)

08-22-2007, 09:18
Точно след 3 години няма да има никви кинти там.

RoyTheReaper
08-22-2007, 10:28
Това не е много лесна професия, иска се концентрация и доста умствен труд. Определено не е за всеки. Сигурно затова плащат толкова добре.

music_pirate
08-22-2007, 12:59
mi qko e da si programist
P.S. Znaete li kva e razliakta mejdu Programist amtior i Programist naprednal ... ami za amatiora 1 kg sirene = 1000 grama sirene .. .a za naprednaliq 1 kg sirene e 1024 grama sirene :-D
P.S.2 ili puk ima6e edna druga glupost
Един програмист върви по улицата и изведнъж от един строеж му пада една тухла на главата ... а той възкликва
- Аман от тоя тетрис 8)
P.S.3 Бъдещете е в PC-to nqma kvo da sporim :-D

Blab
08-22-2007, 13:38
Казвали са ми, че при желание мога да се занимавам с програмиране, но според мен не е добра идея.
Хубаво, взимат те на работа, да, за големите кинти, ама си разваляш зрение, социални контакти и прочие...Ясно, печелиш пари, но което е по ясно, нямаш време да ги харчиш...
За мен се губи смисъла. :|
пп:не е вярно, че жените не са добри програмисти!

08-22-2007, 15:50
Казвали са ми, че при желание мога да се занимавам с програмиране, но според мен не е добра идея.
Хубаво, взимат те на работа, да, за големите кинти, ама си разваляш зрение, социални контакти и прочие...Ясно, печелиш пари, но което е по ясно, нямаш време да ги харчиш...
За мен се губи смисъла. :|
пп:не е вярно, че жените не са добри програмисти!

След като се изучиш работиш като нормален работен ден.

belerofone
08-22-2007, 16:01
УУУУУУуууу НЕ....
Съкровище ако ще се самоубиваш давай....Преди месец започнах работа като уеб дизайнер и преди да подпиша имах избор....Програмистика ...Комп.Вирусология и уеб дизайн....Избрах последното макар да имам и трите образования....НЕ се самоубивай....Колегите ми откачат....Денонщието им е малко.....Сънуват алгоритми....При мен не е тежко но когато техните неща ми минават през ръцете свят ми се завива.....

Поздрави...

Navixo
08-22-2007, 16:30
Error:55#gf45:posting.hp=mode;post_p=2014769

PR0
08-22-2007, 16:54
Уча специалност програмист и мога да кажа че изобщо не ме кефи

sladku_bebzi
08-22-2007, 18:15
Уча специалност програмист и мога да кажа че изобщо не ме кефи

Къде учиш?

08-23-2007, 00:29
i az tva iskam da rabotq ama mi kazaha 4e momi4etata ne haresvali programisti

50cent
08-23-2007, 01:02
ami kvo da ti kaja za taq profesiq osven 4e az sum se naso4il za programist za6toto obojavam komputrite vuv hardware si imam nqkvo ponqtie ama vuv software sum super

Sweet__baby
08-23-2007, 08:44
Абе не е лоша идея, ама верно изисква много математика и на мен не ми се отдава.. :D На мен слабостта са ми компютрите :oops:

VuRySS
08-25-2007, 05:45
Лично мене ме влечеше много преди 1-2 години, но след като почнах да уча най-просотто С++ се отказах от тея лабиринти. Преди някой да почне искам да ви кажа че тази професия побърква, по цял ден и по цяла нощ си забатачен в кодове, хиляди редове от кодове за най-дребното нещо.
Ако искате малко по - разнообразен живот от 24/7 пред компа някаде в сорса, не се упътвайте натам.
Аз избрах уеб дизайна, HTML и PHP ги знам почити перфект а знам малко от Java (web) и мога да кажа че е доста по-добре от програмирането но е и пряко свързано с него...

08-25-2007, 06:34
Най-простото е Qbasic. C++ на мен ми е мн забавно, и сега уча сам Java и Unix, за мен лично след като науча определенм код след това ми е мн лесно а попринцип бързо си разбирам как бачкат нещата, а пък и не съм заринат в кодове както много хора говорят. Някой път когато съм на компютара си правя програмки защото е забавно, като пъзел, а иначе си ходя по купони, моткам се с приятели и моето гадже а и ще правя много пари. Началните заплати са обикновенно 1000 лева което след околе 5-6 месеца се качва доста защото или компанията иска да те запази или друга компания ти предлага по-добра заплата.

Ако те влекат пъзелите, обичаш да работиш с компютри и компютърни софтуери и ти върви в математиката тогава това е много добра работа за теб. Късмет!

Jamalska
08-25-2007, 09:23
тъъъъъъъъъъъпо

AFT
08-25-2007, 10:05
Хубава работа, получаваш хубави пари, а и ако са ти интересни компютрите ще е още по-хубава за теб. Но трябва много труд ...

Btw какво значение има дали си female or male? :|

08-25-2007, 10:21
Точно след 3 години няма да има никви кинти там

Изказа се... :smt005 Хора,които и на идея си нямат как стоят там нещата да не пишат глупости.

За да станеш програмист не се иска само да си добър,но да имаш и желание...без него ще откачиш като започнеш работа.

AnTiBuLLsHiTs
08-25-2007, 11:15
Програмист си е идеалната професия.Особено ако има и някоя яка програмистка с която да се паснете. :)
А бтв дали откачаш или не си зависи единствено от човека.
Братовчед ми работи от 2 години за Майкрософт.Зима по 3-4К на месец,купи си жилище в Сиатъл и т.н.
А неговият брат работи в Япония в няква европейска банка.Учи седем години да го земат на работа,на ден през ръцете му минават по 1 до 2 милиона долара (нещо като тия дето са на борсата).Взима по 10К на месец,но 24/7 ако го викнат трябва да се яви.Вярно е,че парите са доста,дори при добра сделка получаваш бонус(10% от това което е спечелила банката,когато си направил сделката).
И когато си дойдоха в България м-у двамата имаше огромни разлики.
Общо взето този който работи за Майкрософт си беше съвсем наред(само цайси беше качил),а другия .. не не не спи по няколко часа и само нек'ви сметки са му в главата.Пие по 4 кафета на ден..
(: Яко е да си програмист,но не да го правиш на сила,а да ти харесва и да ти се работи.Иначе верно може да ти стане нещо,ако го бачкаш насила...Но то е така с всяка професия. :D

08-28-2007, 19:46
УУУУУУуууу НЕ....
Съкровище ако ще се самоубиваш давай....Преди месец започнах работа като уеб дизайнер и преди да подпиша имах избор....Програмистика ...Комп.Вирусология и уеб дизайн....Избрах последното макар да имам и трите образования....НЕ се самоубивай....Колегите ми откачат....Денонщието им е малко.....Сънуват алгоритми....При мен не е тежко но когато техните неща ми минават през ръцете свят ми се завива.....

Поздрави...
Е тва е егати лъжата-имам и трите образования, би ли споделила от кой Университет щото аз специално наистина имам представа,че такова нещо нема и че с три висши:Д.Само ми напиши какво точно ти пише в "3" те дипломи,за да ти кажа ,че като тръгнеш да лъжеш,трябва най-напред да се опмисли малко все пак.!!!
тъпоооооооооо =D>