PDA

View Full Version : Зависим съм от интернета

Самотен
08-26-2007, 16:54
Аз съм момче на 19 г. и мисля, че от 3-4 години съм напълно зависим от компютъра, интернета и телевизията. Нямам собствен живот извън интернет пространството, нямам приятели, нямам познати, не излизам никъде, когато съм на училище искам да свърши по-бързо и като се прибера си пускам компютъра. Надебелях значително от това постоянно седене на стола, кожата ми е бяла, очите ми са червени и ме болят :( Ето например не съм излизал от 12 дни вече(тогава бях навън да купя някои продукти само), просто си стоя заключен в стаята.
Не играя никакви игри, ако това си мислите. Просто се ровя в безграничното интернет пространство или стоя по форуми(например тук във тийнпроблем имам над 30 профила и над 10 000 мнения общо, но няма да си кажа името щото... :oops: :( )
Кажете някакви идеи, не знам откъде да почна, какво да правя :(
Много съм срамежлив пък и външния ми вид не е много приличен.

AnTiBuLLsHiTs
08-26-2007, 17:14
М и аз съм зависим.Поне не си сам. :D От 3 години някъде по цял ден пред компа и така.Обаче миналата и тази година взех да се приспособявам към обществото.А относно срамежливоста,мисля че тя си е заложена генетично,не се придобива от компа.Сега се старая да си пооправя външния вид.. Биреното коремче :) и мисля,че ще се преборя с тая машинариика :)

thefreak
08-26-2007, 17:17
Все някой трябва да има, който да кара другите да изглеждат добре.

mr0b1
08-26-2007, 17:32
:-s

Seducti0n
08-26-2007, 17:59
Ако това те успокоява и аз съм донякъде зависима от интернета,и то не заради игрите а заради форума,чатове,музика и други работи.Много е кофти,така,но правя всички възможно да си наложа някакви ограничения.Това,опитай и ти да направиш.Колкото и да е изтъркано,компа облъчва и влияе пагубно на мозъка,очите,целия организъм,ако седиш прекалено дълго на него.Да не говорим за това,че причинява и гръбначни изкривявания.Помисли си,какво искаш от живота и не се ограничавай,единствено пред компютъра.Намери си приятели и си създай социални контакти.Успех. :wink:

mir4ovski
08-26-2007, 18:15
az sam zavisima kam toq sait 4estno

namina
08-26-2007, 18:40
аз съм зависима от компа над 5г :-)

Justified
08-27-2007, 15:24
и Аз мога да кажа че съм зависима обаче не чак толкова че да нямам приятели.
Относно авторът-излес от вас и се срещни с някой.След като непрекъснато си в нета и по форумите значи че имаш доста познати с които би могъл да се срещнеш.

mon4eto
08-27-2007, 16:30
Abe mom4e po4ni da izliza6 zapoznai se s novi hora uredi si jivota...Tova e nenormalno da stoi6 po cql den na toq komp ne ti li pisva :| Samo ti moje6 da si pomogne6 kato stane6 ot stola i se porazhodi6 malko :-)

VerryBerry
08-27-2007, 16:36
opitai se da var6i6 ne6to koeto da ne te kara da misli6 za kompa :wink: i taka moje da premahne6 zavisimostta

*(~)sTop-f0lLowiNg-mE{~}*
08-27-2007, 16:44
Излез навънка .. ако ще и с майка си, но излез и се поразходи .. уреди си среща със съучениците или състудентите си /ако му се вика така на тая работа със студентите :-s / пообщувай с нещо различно от виртуалният свят ! Външният ти вид няма значение! Разбирам те .. и аз съм срамежлива, но се опитвам всеки удобен момент да градя нови приятелства, защото никога няма да са ти извън полза, повярвай ми ! Можеш да си направиш опит :wink: не си плащай интернета един месец и ще видиш колко скучно и еднакво е да си стоиш по цял ден у дома ! Излизай сутрин и тичай, все ще се поосвежиш и смениш обстановката ::: Пък е доста вредно това стоене нон-стоп на компа, както каза по-горе една потребителка ! Доста вредно е и това, че не излизаш на пряка слънчева светлина ! Знаеш ли колко витамини ти дава слънцето и как подхранва кожата !? Ама няма да те уча ти си голямо момче и предполагам,че ги знаеш тези неща.Седни и размисли над това, какъв характер си градиш щом стойш непрекъснато пред компютъра .. помисли си за тези неща, които аз ти казах и за тези които казаха човечетата по-горе и сам реши..Редно ли а да стоиш по цял ден у вас и да си съсипваш живота ?

namina
08-27-2007, 17:53
май вече единственият приятел ми е компа. ](*,)

JaklinA
08-27-2007, 18:21
tolkova li ti e tupo kogato izleze6 navun a i predi da stane6 zavisim predpolagam 4e si imal priqteli za6to ne im se obadi6 sega naprimer nikoi drug ne moge da ti pomogne osven ako ti sam ne si pomogne6

FreeSpirit
08-29-2007, 09:02
Трябва да си намериш приятели и да излизаш.Компютъра не може да е целия ти живот ,простотрябва да излезеш и да се огледаш :)

CoBRaSTyLе
08-29-2007, 09:19
мамка му :shock: :shock: :shock:

music_pirate
08-29-2007, 11:26
Аз съм момче на 19 г. и мисля, че от 3-4 години съм напълно зависим от компютъра, интернета и телевизията. Нямам собствен живот извън интернет пространството, нямам приятели, нямам познати, не излизам никъде, когато съм на училище искам да свърши по-бързо и като се прибера си пускам компютъра. Надебелях значително от това постоянно седене на стола, кожата ми е бяла, очите ми са червени и ме болят :( Ето например не съм излизал от 12 дни вече(тогава бях навън да купя някои продукти само), просто си стоя заключен в стаята.
Не играя никакви игри, ако това си мислите. Просто се ровя в безграничното интернет пространство или стоя по форуми(например тук във тийнпроблем имам над 30 профила и над 10 000 мнения общо, но няма да си кажа името щото... :oops: :( )
ako stava vupros i moqta koja e bqla .... ama golqma rabota... nesum mnogo pristrasten .. ama i az sum sramejliv ... eh izlziam vsqka ve4er

P.S. na teb moje samo edno ne6to da ti pomogne
da ti sprut toka za edna godina ( nqma TV nqma Komp nqma Net )
abe vzemi se otlepi ot tova PC
ili nqkude po novinite gledah 4e v germaniq ima cql priut za pristasteni kum PC-to :-D

AnTiBuLLsHiTs
08-29-2007, 12:52
Един месец в планината с група приятни хора.Без комп тв или каквато и да е друга джаджа.Взимате един касетофон... и мн храна и пиене.Палите един огън и си разкавате историиии леле от кога мечтая за такава почивка. :)

kotetyyy
08-29-2007, 13:26
прави не6то което не да те кара да мислиш за компа и за нета

AnTiBuLLsHiTs
08-29-2007, 13:28
прави не6то което да те кара да мислиш за компа и за нета
Да го кара? или Да НЕ го кара?

kotetyyy
08-29-2007, 13:32
прави не6то което да те кара да мислиш за компа и за нета
Да го кара? или Да НЕ го кара?
да не го поправих се!

Justified
08-29-2007, 13:34
Вземи си подари компа на някого и ще ти се реши проблема!

mimsiii
08-31-2007, 20:39
зависима съм ама 4ак пък да нямам приятели и да не излизам .. :-k [-X

portokalka
08-31-2007, 21:31
Трябва да имаш воля и здрава психика!
Първо трябва да започнеш нещо,намери си някакво ново хоби,занимание задължително да не е свързано с компютър!С хобито ще дойдат и приятелите!Отиди на курс за нещо,запиши се за някой спорт,учи езици,фитнес- има толкова много неща,които можеш да правиш...
Забрави за всички форуми,сайтове и т.н!Нямаш полза от тях!Тези мнения дадоха ли ти нещо,нито приятели само са ти загубили времето!Направи го за себе си,знам че ще ти е трудно отначало,но си помисли какво ще стане след няколко години с теб ако продължиш така!За външния си вид не се притеснявай,както и да изглеждаш можеш да си намериш приятели!Време е да го спреш този компютър!
Въпреки,че и аз давам акъл,имам подобен проблем,но не е чак в такъв стадий.Успех!

monityY
09-03-2007, 07:05

i az sum dosta zavisima ot kompa si i neta,ako mi spre neta za 1 h daje po4vam da reva izpadam v panika... luda sum na tema komp.. ama ne sum zavisima 4ak do tolkova,ako sedq cql den mi pisva prosto ne moga da ne izlqza nikade,a ina4e na o4ite mi nqma ni6to,ama ti sedi6 dosta pove4e,i az pulneq ot obezdvijvane kat seda na stola,i az ne igraq igri a se rovq iz forumite i saitovete za zapoznanstva i az 4akam da svur6i po burzo daskalo za da sedna na kompa,i az nqmam mn priqteli i .. taka ama se pak.. ako iska6 na4ia ti na jivot da e po razli4en,hvani se zanimavai s nqkaf sport,stegni si vun6niq vid,po internet primenro si nameri priqteli ako nqma6,zapo4ni da xodi6 po klubove i diskote izlizai i si prai kefa,ako li puk ne visi si v vas,nqma lo6o,samo kofti za o4ite i zdraveto ti kato cqlo...