View Full Version : Връзка с по-голямо момче
Съжалявам ако има такава тема вече.За или против връзка с по-голям?Какви са предимствата и недостатъците?Как оказва влияние това на половия живот?
mir4ovski
08-26-2007, 18:11
az imam 9 godini razlika s maja mi oba4e tva ne mi se otrazqva na seksa.samo deto nashte ne sa sasglasni ina4e vinagi e po dobre da e pone4 god po golqm
naMy4Ho_KoTe
08-26-2007, 18:12
Под ”по-голям” разбирам доста голяма разлика в годините (поне над 5), тъй като много момичета са с по-големи от тях момчета с поне 2-3 години.
Според мен предимство е, че все пак се очаква той да е по-зрял, по-информиран, по-опитен.
Недостатъците - при твърде голяма разлика в годините трудно се намират общи интереси и общ начин на мислене.
Неутрална съм по-въпроса ”за” или ”против”. Има си и плюсовете, и минусите. Влиянието върху половия живот.. Твърде разнообразни влияния може да има, тъй че по този въпрос няма да се произнеса.
да не говорим момиче на 14 момче на 20 ?! до разлика 5 год !
naMy4Ho_KoTe
08-26-2007, 18:26
Реших да използвам тъкмо цифрата ”5”, тъй като по закон, ако не се лъжа, се счита педофилия, когато единия е под 18, другия над 18 и имат минимум 5 години разлика. От психологическа гледна точка е доста различно: единият трябва да не е започнал половото си развитие, докато другия е вече съзрял или е почнал да съзрява полово.
Такъв закон, който да казва точно това няма.
Просто ако единият партньор има навършени 18 г., а другият - няма навършени 14 г. всякакви сексуални действия между тях са незаконни.
naMy4Ho_KoTe
08-26-2007, 18:54
Такъв закон, който да казва точно това няма.
Просто ако единият партньор има навършени 18 г., а другият - няма навършени 14 г. всякакви сексуални действия между тях са незаконни.
Обсъждала съм го с компетентни лица и съм почти сигурна за минимум 5-те години разлика. Но може и ти да си права, нейсе. Ще разуча отново въпроса :)
Абее не бегаите от темата :D аэ сьм твьрдо За Според мене 3 години е перфектно \:D/ е да не говориме эа батковците дет си фащат 13 годишни беэмоэьчни пикли да ги чукат :? мн е лошо така имам доста фр дет наистина го прават ;\
За. Възрастта е илюзие - важното е какъв е човека зад годинките :::
Eclipse_bb
08-26-2007, 19:46
Нека и аз да поспамя малко...
Тъй като съм момченце, не вярвам, че мнението ми по въпроса би било обективно, хаха :)
А това за петте години - да, има нещо такова, но "потърпевшото: лице трябва да е под 16...
swords1010
08-26-2007, 19:54
Бях чел някъде, че е изчислено,че перфектната разлика между двамата партньори е 7 години, незнам... :roll:
Eclipse_bb
08-26-2007, 19:57
Пич, не си чел правилно ;)
В аристократичното и консервативно английско общество твърдят, че самоуважаващият се и успял мъж трябва ад се среща с жени, които са на възраст=(годините на мъжа/2)+7 ;)
EDIT: Пф, сори, в последствие ти видях подписа ;)
NeKvA nIkVa
08-27-2007, 00:05
MN 4esto se slu4va kogato ima razlika ot 4-5 godini mejdu momi4eto i mom4eto v edin moment sled izlizane primrno polovin godina i o6te ne sa pravili sex e normalno toi da povdigne vaprosa i da poiska ot neq da go napravqt,no tq primerno e devstvena i ne e sigurna dali sega e momenta i dali ne e rano,otlagat go za po natatak vav vremeto i toi i dava malka otsro4ka,no rano ili kasno pak povdiga vaprosa za6otto ve4e e zagorql otsqkade i kato vidi 4e tq pak ne e saglasna ve4e go postava kato ultimatom,4e ili 6te go napravqt ili 6te q zareje i glupavoto v tazi situaciq e 4e pove4eto momi4eta pravqt 4udesa ot hrabrost samo i samo da ne gi izostavqt,no ne osaznavat 4e s vremeto mom4eto kato vidi 4e nomerat mu e minal vednaj,dva pati,tri pati toi ve4e zapo4va da se vaspolzva ot tova i nie momi4etata sme saglasni na vsi4ko dokato v edin moment ne osaznaem 4e sme propilqli mn vajni momenti ot jivota si zaradi edna "lubov" ako moje da se nare4e vob6te taka!!!!!
Rocko_perka
08-27-2007, 06:04
Аз мисля ,че годините не са от значение ако си намерила точния човек. :smt007
krem4et0
08-27-2007, 06:11
Аз не възприемам разлики от сорта на 10 години, 15 години. Това е първо тъпо, второ показва колко незрял е мъжът до тебе и показва комплекираността му. Ако е свестен мъж на 30 да кежем няма да си хване 15 годишна, а някоя на 25-30, с която ще имат общи интереси, ще имат семейство, деца, щу се подкрепят в начинанията си.
За мен мъж, който ходи с чувствително по-малко момиче просто не може да си намери такава на неговата възраст, която да му обърне внимание.
Super_Mitio
08-27-2007, 06:13
Аз съм против защото примерно разликата е момичето е на 14 момчето е на 18 нема да намерят общ език (според мен де) ;)
Lestat357
08-27-2007, 08:37
Аз не възприемам разлики от сорта на 10 години, 15 години. Това е първо тъпо, второ показва колко незрял е мъжът до тебе и показва комплекираността му. Ако е свестен мъж на 30 да кежем няма да си хване 15 годишна, а някоя на 25-30, с която ще имат общи интереси, ще имат семейство, деца, щу се подкрепят в начинанията си.
За мен мъж, който ходи с чувствително по-малко момиче просто не може да си намери такава на неговата възраст, която да му обърне внимание.
В общия случай съм съгласен с теб. Макар че това 10-15 години доста общо звучи, както и "по-голямо момче". Разлика от няколко години (2-3, 4) е напълно нормална, дори от някаква гледна точка желателна. Разлика от 5-6 години, обаче е твърде голяма. Тогава си права. Изключения може да има дори тогава, но те са пренебрежимо малко, въпреки че всеки част от подобна връзка в момента вярва, че точно той/тя е изключението. Това важи за тийн възрастта до 20-21. След това границите започват постепенно да се размиват, не толкова защото всеки навършил 20, примерно, знае какво иска, а защото се предполага че до тази възраст човек вече е по-наясно със себе си. Има по-голям опит във всяко отношение. Отново има изключения, но са малко. Не съм против връзка с по-голямо момиче или момче, но не и когато става въпрос за 14-20 примерно. Или 14-19 дори тогава вероятността тази връзка да просъществува е повече от минимална. Също и тази след края й по-малкият партньор да не се чувства леко..ъмм.. пре*.. използван, употребен, подмамен, заблуден и т.н. А има и момичета (момчета също, но това е доста по-рядко), които от самото начало знаят това, дали го съзнават друг въпрос и нарочно започват подобни връзки, вярвайки че това е най-добрият начин да натрупат повече сексуален и житейски (но да не се лъжем основно за сексуален става въпрос) опит. Това в голяма степен е заблуда, на базата на предположението, че щом той е на xx години следователно е добър в леглото и вече знае какво ли не. Особено когато става въпрос за по-възрастен мъж (15 с 25, примерно) обикновено е точно обратното. Или просто е някой бройкаджия, който го прави за да се похвали пред прителите си, че е забил нещо "младичко". Имам не един такива познати. Тоест това че го прави, защото момиче на неговата възраст не би му обърнало внимание не винаги има много общо с истината. Но да забиеш момиченце на 14-16 не е никак трудно. Има си изпитани методи и стратегии, които действат почти без изключение. За водене на чат с нея, за поведение. Постепенно се дообогатяват предвид ситуацията. Наясно съм с това, защото вече съм го пробвал, но преди срещата се отказах. Вторият път, когато го направих рязко промених всичко още на третият или четвъртият ни разговор, допуснах я наистина до себе си, нещата се развиха до краткотрайна връзка. Беше обречена на провал не заради друго, а заради възрастта й (16). Също и защото аз просто съм малко по-различен, но това така няма много смисъл да го кавам. Много се разписах.:) Ще повторя отново основното - не, не съм против връзка при разлика от 7-8 дори 10 години, но не и когато кой да е от партньорите е на по-малко от 20-22. Тези числа не са гаранция за нищо, но все пак са предпоставка за някои споменати вече от мен по-горе неща.
П.С.: Не всички свестни мъже на 30 искат семейство и деца. Отбелязвам го, за да ти напомня че си пропуснала едно "примерно" или "според мен" в това си изречение.
Бях чел някъде, че е изчислено,че перфектната разлика между двамата партньори е 7 години, незнам... :roll:
Формула няма. :wink:
Ами аз съм против връзката с по-голямо момче (говоря за разлика над 2-3 години)...просто не одобрявам тези връзки..въпрос на лично мнение :wink:
Ами аз съм против връзката с по-голямо момче (говоря за разлика над 2-3 години)...просто не одобрявам тези връзки..въпрос на лично мнение :wink:
не го споделям
Vip_Kuchka
08-27-2007, 10:13
mi az sum na 15 gajeto mi e na 23 oba4e mi e mn o dobre ot kolkoto s predi6noto mi koeto be6e na 17 :-D
Eclipse_bb
08-27-2007, 18:01
Бла-бла
Леле, не си е работа да цитирам целия пост...
Рядко смислено, особено за форума, децата-идиотчета би трябвало да вземат пример, но не вярвам това да стане...
Поздрави на Арманд ;)
s po goliamo mom4e shte tie po gotino
DIVINE_TIME
08-27-2007, 19:29
Аз мисля ,че годините не са от значение ако си намерила точния човек. :smt007
И аз така мисля! Любовта не пита на колко години си ... :wink:
Реших да използвам тъкмо цифрата ”5”, тъй като по закон, ако не се лъжа, се счита педофилия, когато единия е под 18, другия над 18 и имат минимум 5 години разлика. От психологическа гледна точка е доста различно: единият трябва да не е започнал половото си развитие, докато другия е вече съзрял или е почнал да съзрява полово.
Да права си :) напално
Zavisi ot vyzrastta... v Puberteta (mejdu 11 - 19 god i okolo) e naj-dobre da ima vryzka mejdu vrystnici, za6toto to4no v tazi vyzrast razlikata v mislite, toest v zrelostta i osobeno psihi4eskata, poneje tq e po-vajnata, e dosta golqma... V normalna vyzrast (nad 20-tina godini) ve4e nqma 4ak takava razlika... vinagi e dominira6t po-vyzrastniqt, razbira se, i osobeno ako e s mnogo po-vyzrasten, i vse pak - dvamata partniori sa mnogo po-ravnostoini... Puberite (ili teen-ovete kakto te se nari4at) tepyrva navlizat v jivota, use6tat sladostite mu i t.n. i za tova ne mogat da dadat realna ocenka za horata okolo tqh i tehnite jelaniq... tyi kato izrastvaneto stava postepenno, nai-dobre e da stava v sreda ot priqteli-vrystnici, kza da ne se polu4avat tvyrde glemi gafove... Predpolagam razbrahte mnenieto mi :roll:
rihannka
08-28-2007, 09:09
s moq priqtel imame 5 godini razlika,no si4ko si e ok.pak za sexa nqma ko da govorq neveroqten e ..teiche sam za :lol:
bebito0o
08-28-2007, 09:17
\:D/ \:D/
сагласна :smt006
maybelline
08-28-2007, 13:42
Аз съм на 16 и приятелят ми е на 21.При тези обстоятелства би трябвало да съм твърдо "ЗА" връзките с по-голямо момче,но аз не съм.Причината е,че повечето (не всички,но поне 95%) момичета не са достатъчно зрели за връзка с голямо момче.Единственото,което те търсят,е закрила, чувството,че по-голям те харесва,това че той е "напред с материала" а и ти покрай него и най-вече да се фукат пред приятелките си.Всичко това са пълни глупости и само едно лигаво недорасло хлапе би търсило връзка с по-голямо момче по тези причини.Съвсем друго е ако се влюбиш в някое момче заради самия него и в последствие той се окаже по-голям или от началото да е ясно,че е по-голям,но да го харесваш заради него самия,а не заради възрастта му или защото приятелките ти си падат по него.А при тези обстоятелства няма значение колко по-голямо (или по-малко) е момчето.
А за половия живот,при нас няма никакво значение кой на колко години е.