Влез

View Full Version : Защо да родиш на 13-17 означава да си провалиш живота?

kali_supersweet
08-28-2007, 13:25
Аз съм на 19.Забременях на 12(след изнасилване) и на 13 родих момиче(настоявах да не абортирам,макар че нашите ме съветваха да го направя).Сега е на 6 години и е най-голямото щастие в живота ми.Относно "проваления живот",след средата на 6 и целия 7 клас не ходех на училище,а се обучавах у дома по програма дадена от директорката и съвета в училище,така че на 14 си продължих образованието като постъпих в елитна гимназия.През половиния ден когато бях на училище,баба ми или майка ми(ако не е на работа) гледаха детето,а след това аз.Пропуснатите купони с връстници?Ходех и на купони и се забавлявах.Детето обикновено заспиваше около 8 вечерта,а никой купон не започва толкова рано.Сега като е поотраснала (от 1-2 години вече) аз продължавам да си живея живота щастливо и детето ми е най-голямото щастие за мен.Приятелят ми (връзката ни е сериозна) е готов да я осинови веднага след сватбата ни (все още не сме решили дата,но аз не искам да бързаме).Да имаш дете е благословия,а не провален живот.А така или иначе всички вие ще си "провалите живота" след 4-8 години.

{NaTaLiE}
08-28-2007, 13:32
Напълно съм съгласна с теб!Аз съм на 18 и синът ми е на 6 месеца.Тази година трябва да съм 12 клас и ще съм,след като се обучавах по подобна програма като твоята по време на бременността и малко след раждането.Да имаш дете наистина е прекрасно:) Не бих променила нещата ако можех.

VerryBerry
08-28-2007, 13:34
zavisi ot tova kak priema6 ne6tata,6tom ti si re6ila da go rodi6 i otgleda6 i si go napravila-bravo,tova e smela postapka
6to se otnasq do ''provalqneto'' na jivota..ne vsi4ki na 12 biha mogli da poemat otgovornostta koqto ti si vzela..az ne bih go napravila,zatova ti se vazhi6tavam

MostHated
08-28-2007, 13:35
ае ви др работа си нямате май?!

kotetyyy
08-28-2007, 13:36
аз не мисля 4е да имаш на тези малки години е провален живот! Майка ми ме е родила на 17!

Leksi23
08-28-2007, 13:43
Еми,браво какво друго мога да кажа :-)

thefreak
08-28-2007, 13:51
Аз съм на 19.Забременях на 12(след изнасилване) и на 13 родих момиче(настоявах да не абортирам,макар че нашите ме съветваха да го направя).Сега е на 6 години и е най-голямото щастие в живота ми.Относно "проваления живот",след средата на 6 и целия 7 клас не ходех на училище,а се обучавах у дома по програма дадена от директорката и съвета в училище,така че на 14 си продължих образованието като постъпих в елитна гимназия.През половиния ден когато бях на училище,баба ми или майка ми(ако не е на работа) гледаха детето,а след това аз.Пропуснатите купони с връстници?Ходех и на купони и се забавлявах.Детето обикновено заспиваше около 8 вечерта,а никой купон не започва толкова рано.Сега като е поотраснала (от 1-2 години вече) аз продължавам да си живея живота щастливо и детето ми е най-голямото щастие за мен.Приятелят ми (връзката ни е сериозна) е готов да я осинови веднага след сватбата ни (все още не сме решили дата,но аз не искам да бързаме).Да имаш дете е благословия,а не провален живот.А така или иначе всички вие ще си "провалите живота" след 4-8 години.
Имаш дете, но това не те прави зряла и подготвена....

SunnyG
08-28-2007, 15:16
Аз пък мисля,че едно момиче,което е на 13 и казва "Бременна съм,какво да правя" не е готово да стане майка.Щом си имала възможността да си родиш и отгледаш детето,браво,но не всеки има тази възможност,не всеки родител ще разреши на 13-годишната си дъщеря да роди и това дали да направи аборт или не отново не е нейно решение.Нещата са достатъчно сериозни и строго индивидуални за всеки,така че според мен не е удачно да се даваш за пример [-X

ProstoAz
08-28-2007, 16:17
Хайде, стига - на 13г. ти още не си можела да се грижиш сама за себе си, а да се грижиш за собствено дете?! - Хахаха!
Колкото до приятеля ти - всички са силни на думи. Да не се разочароваш накрая!

И един въпрос (които мисля ще покаже мнението ми по темата) - какво си мислиш всеки път, когато погледнеш коп... Ъъъ... детето си?

ПП. Всичко ми се струва леееко измислено... затова темата ще поседи още малко така и може би ще бъде заключена, ако не получим по-актуално включване от авторката!

DjBaloon
08-28-2007, 16:23
Haide sega.. po toq povod,zashtoto ti si uspqla,da pochnat da rajdat vsichki na 13? :-s
Vie mai na taq vuzrast devoikite si zimate deteto kato kuklata ot magazina.. dete se prai kogato ste veche seriozni hora i ste si stupili na krakata,a ne da chakash mama i tatko da pari... kvo gotino li ti e che roditelite ti davat pari za vsichko?? Mojesh li da kajesh che si postignala neshto?

Justified
08-28-2007, 16:40
Това е много хубаво,че си поела отговорност ,въпреки че не си била виновна.Радвам се че има и хора като теб :D

krem4et0
08-28-2007, 19:00
Аз съм на 22 и 1 дете точно сега ще е пълен провал на живота ми! Нямам планове да си люлея бебето, а да си завърша образованието, да си намеря рабона, да заживея с приятеля си. Деца преди 25 не искам!

G3n4d1_LiVeRpOoL_Fen4e
08-28-2007, 19:01
Много интересна история ! Даже се просълзих по едно време, Благодаря ти !

ArTanDra
08-28-2007, 19:01
До авторката: Това че на тебе има кой да ти помага и получаваш подкрепата от майка си и баба си не значи , че другите момичета , които правят аборти на 14-15 г. възраст имат тази подкрепа. И как мислиш , че ще се почувства детето ти като му кажеш "Ъъ незнам кой е баща ти само знам че е изнасилвач и те родих на 13 г. ) оо перфектно нямам думи и според тебе отглеждането е детска игра , та ти още не си се оформила като човек имаш детска психика как може да възпитаваш дете и ти ли даваш парите за отглеждането му ? Работиш ли някъде? Уверявам те , че ако не бяха родителите ти до сега да си умряла от глад, а незнам какъв шок е било за майка ти не искам и да си представям само ще ти кажа , че детето ти един ден ще страда!

го6ко
08-28-2007, 19:02
h1 :D

sunny_flower
08-28-2007, 19:10
аз мисля че момичета на такава възраст не са готови да станат майки твърде млади са .

VaNicHkaa
08-28-2007, 19:44

Наистина се радвам за теб щом си успяла да се справиш и даже това че си родила е радост ..но при теб е имало кой да ти помага и т.н докато при много други момичета буквално си провалят живота ..ако трябва сами да се издържат и няма кой да гледа детето естествено че учението остава на врори план и често след това не завършват даже..нито имат време да ходят по купони ..и едвали ще намерят като при теб сериозен приятел който да се погрижи за тях и детето..мисля че ти си една от малкото щастливки които са имали възможността да си поживеят както трябва докато имат малко дете

CoBRaSTyLе
08-28-2007, 19:56
а знаеш ле какво? познавам една жена, родела на 14. детето й в момента е на 12 и прилича на 30-годишна жена. тежи определено над 85 кг, покрито с косми навсякъде. вярно е, че си щастлива, че твоето не е с такива отклонения.
организмът на толкова малко момиче не е развит. а ти? какво можеш да му осигуриш? добре, че е мама да се грижи за него!
бегиманиманибеги.

моята разлика с най-малкия ме брат е същата.

Reed
08-28-2007, 20:09
А нямаше ли да ти е по-добре без детето?!

Seducti0n
08-28-2007, 23:03
[b]Здравей,аз лично мога само да ти се възхищавам за смелостта да вземеш такова отговорно решение,въпреки крехката си възраст.Това до колко то е правилно,ние не можем да преценим.Докато човек,сам не попадне в подобна ситуация,не ще може да усети реалистично нещата.Провален живот-в случая не е,напротив това момиче е пример на борбеност и воля,въпреки преживянта трагедия. :wink: Човек винаги може да провали живота си по 1 милион начина,но да набедиш едно невинно създание,че е причината за един ,провален,,живот е твърде жестоко. :?

tuka6na
08-29-2007, 06:08
А нямаше ли да ти е по-добре без детето?!
:?:
Това ,че имаш подкрепата на родителите си ,не означава че родителите на всяко 13 годишно момиче ще 'реагират' така добре на ситуацията.Родителите ти са с теб,и ти помагат-гледала си дете и в същото време си вършила всичко което е нормално за един тийн,казваш.Но това значи ли че ти си готова-ами ако беше сама ?Нещата са се развили добре,за което можеш само да се радваш,наистина.Разбира се ,че е пропилян живот,зависи от каква гледна точка-ако не живееш сега ,то кога.Но щом си щастлива,какво повече да се желае.Една от малкото съм,които знаят какво да пропилееш точно тези години от живота си,защото просто 'пораснах' бързо.А не трябваше.И да-разбира се,че не е добре,но е хубаво ,че не си го осъзнала,поне не съжеляваш толкова.Не можеш да знаеш какъв би бил живота ти без детето,може би за това...;/

SunnyG
08-29-2007, 06:09
[b]Здравей,аз лично мога само да ти се възхищавам за смелостта да вземеш такова отговорно решение,въпреки крехката си възраст.Това до колко то е правилно,ние не можем да преценим.Докато човек,сам не попадне в подобна ситуация,не ще може да усети реалистично нещата.Провален живот-в случая не е,напротив това момиче е пример на борбеност и воля,въпреки преживянта трагедия. :wink: Човек винаги може да провали живота си по 1 милион начина,но да набедиш едно невинно създание,че е причината за един ,провален,,живот е твърде жестоко. :?

По тази логика и ти на 12 години би задържала детето си така ли?Не би абортирала,защото бебето не е виновно за нищо?Тук никой не обвинява него,никой не твърди,че абортът е в следствие на нещо лошо,което е направило бебето,нали?Но защо да изгубиш детските си години с едно такова решение?Да станеш майка на 12 не е героизъм,това не означава,че ставаш по зрял и пак ще кажа,че не е редно авторката да се дава за пример,не е толкова нормално това,което и се е случило.Предварително си поднасям извиненията,ако съм я обидила с нещо..

IKisseDAGirL
08-29-2007, 08:13
Интересно ми е, когато това дете порастне и започне да задава въпроси, какво ще му отговориш за баща му... Аз лично не бих могла да живея с мисълта, че съм плод на действията на някакъв извратеняк, бих предпочела изобщо да не съм се раждала в такъв случай :roll:

Плюс това, както казаха и преди мен, това че обстоятелствата са били благоприятни за теб и си имала осигурена помощ от други лица, не означава, че ако беше сама и ти се бе наложило да отглеждаш самостоятелно това дете, би се справила [-X
Който и каквото и да казва, майка/баща на 13-14-15 години звучи абсурдно и глупаво. :?

Btw, и на мен историята ми се струва леко изсмукана от пръстите...

Slave4You
08-29-2007, 09:10
Радвам се за теб. Имаш късмет с родители които имат желание и възможност да ти помагат. Но не мисля че 100% от родителите на бременни тийнейджъри са готови за такова нещо... Говоря за време,пари,жилище. Даже да имат, не всички родители биха приели с отворени обятия бременното си дете и неговото дете. Някои биха го не посъветвали,а направо принудили да направи аборт, или ако не-просто ще го изхвърлят на пътя (има такива случаи) Не всеки може да плаща частни уроци и да си позволи да гледа още 1 човек вкъщи. Наистина се радвам че при теб така са се получили нещата, но наистина има случай при които едно бебе наистина може да провали живота на един човек... особено 13 годишен.
Айде все пак отново браво на теб.

CHeuKu
08-29-2007, 09:40
Mislq che e hubavo che si dala jivot na deteto si i che se grijish za nego, no na tvoe mqsto shtqh da abortiram.Naistina po tozi nachin gubish mn ot Teenedjarskite si godini, kogato e trqbvalo da izlizash po kuponi i po kafeta, ti si sewdqla da gledash deteto , da go karmish , da go prespivash.I dori da si hodila na kuponi edva li e bilo chesto, zashtoto ne moje da prehvarlqsh grijite za deteto na roditelite si.A i kvo sha mu e na deteto kogato porasne i osaznae che si go rodina oshte na 13.Ti ne si izrasnala psihologicheski togava.Dete da rodi i da se griji za dete!

Seducti0n
08-29-2007, 09:54
Здравей,^BAD_GIRL^.Аз не бих могла да се поставя на мястото на авторкатта и да мисля от нейната а позиция.Изказвам мнението си от позицията на страничен наблюдател на случилото се. :wink: Наясно съм с това,че ще се породи известен спор относно това дали е постъпила правилно,като е запазила детето си,при положение,че и тя е била още такова.Както е споменала не и е липсвало нищо,хубавото в случая е,че семейството и е оказало помощ,въпреки шокът,който са прижявали. :wink: Раждането е даване неа нов живот,което не означава,че ти проваляш своя.Съгласна съм,че тук нещата са много по-сложни и по-различни,съблядавайки крехката тогавашна възраст на майката.Може и да не е за приме,но аз и се възхищавам,че е успяла да се утърси от чувството на умърсеност,коята оставя след теб вследствие на една изнасилване.Възхищавам и се за това,че е родила детето си,че се е лишила от някои неща с едничката мисъл да запази живота му. :wink:

SunnyG
08-29-2007, 10:43
Разбирам те,но аз гледам се придържам към темата,а именно защо да родиш на тази възраст означава да си провалиш живота.Няма пак да се повтарям като си изкажа мнението,просто във всяко едно нещо по света,дори при най-строго определената норма съществуват изключения, а авторката е това - изключение.Не би могъл всеки да бъде на нейно място.Нейният живот и този на детето и не са се провалили,но има момичета,които раждат,изоставят си децата в някой дом за сираци,депресират се,родителите им ги гонят,няма при кого да отидат...има жестоки случаи с ужасен край.Има ли смисъл да се случват такива неща?Освен това има разлика от това да забременееш от глупост и от изнасилване.В случея авторката не е била виновна,но това,че е успяла да се справи с цялата тази ситуация е благодарение на нейни лични качества(които са различни от тези на всяко едно момиче) и на родителите и(които са едни от малкото,готови да поемат такава отговорност).Разбираш ли сега какво искам да кажа аз?Не те нападам,просто случаят е частен :wink:

ninsy
08-29-2007, 11:04
извинявай,но като погледнеш детето си не те ли навяват спомени за изнасилването ти..извинявай но кой нормален човек ще си причини тази болка /?

music_pirate
08-29-2007, 11:19
абе каквото и да приказвате това да родиш на 12-13 години е ненормално
та... то тялото ти още не се е доразвило а ти вече ще раждаш
а дали детето ти ще се радва като стане на твоята възраст и осъзнае че майка му го е родила на толкова години ..

Seducti0n
08-29-2007, 12:39
^BAD_GIRL^,разбирам те,че не ме нападаш,аз също не целя това.Да така е момичето е по-различно,защото детенцето не се е създало от гаф,какно в повечето ситуации,а от това,че някакъв изверг е решил да се изгаври с авторкта.Не всички семейства,биха могли да подкрепят децата си,при подобна създадена ситуация.Радва ме единствено факта,че енамерила сили да продължи напред,към бъдещето,да поеме отговорността да стане майка въпреки годините си.В никакъв случай не насърчавам това,от рано да се правят деца,но този случай е по-специален. :wink:

Seducti0n
08-29-2007, 12:43
извинявай,но като погледнеш детето си не те ли навяват спомени за изнасилването ти..извинявай но кой нормален човек ще си причини тази болка /?Разсъждаваш твърде повърхностно-не се обиждай,с такова впечатление останах.Нима си мислиш,че би било по-безболезнено да лишиш едно дете,от правото да живеее. :? Болката,никога не би могла да си отиде напълно,но поне би могло да бъде приглушена.Е това мъничко създание е било този лъч светлина в края на тунела,то е осмислил дните на това клето момиче и и е помогнало до някаква степен да се отърси от емоционалния шок. :wink:

FreeSpirit
08-29-2007, 16:23
Детето е голяма отговорност и ако си нямала родители,които да те подкрепят през годите досега,щеше да разбере на какво казват провален живот . Хубавото е че родителите ти са приели решението ти и са те подкрепили(както знаете има такива ,които не биха го направили) Пожелавам ти още повече щастие за напред :)

Saverio
08-29-2007, 16:25
Ами, ако има кой да ти гледа бебето, няма да се провалиш... нали все пак трябва да учиш... Обаче иначе ще е трудно.. А и ранната бременност е вредна за самият организъм на детето... защото на 13, 14, 15, 16, 17 сме още деца... на 19 вече не е чак такъв проблем.

ninsy
08-29-2007, 18:32
извинявай,но като погледнеш детето си не те ли навяват спомени за изнасилването ти..извинявай но кой нормален човек ще си причини тази болка /?Разсъждаваш твърде повърхностно-не се обиждай,с такова впечатление останах.Нима си мислиш,че би било по-безболезнено да лишиш едно дете,от правото да живеее. :? Болката,никога не би могла да си отиде напълно,но поне би могло да бъде приглушена.Е това мъничко създание е било този лъч светлина в края на тунела,то е осмислил дните на това клето момиче и и е помогнало до някаква степен да се отърси от емоционалния шок. :wink:

ами лично аз ако се поставя на нейно място..бих искала дете което ще има баща..баща който ще се грижи за него..а не човек който ме е изнасили..и аз да си мисля за това..разбира се че ще е тежко да се отнеме живот..и принципно см твърдо против това..но в тази ситуация това бебе няма да е никакъв лъч .. а ще ми навява ужасни спомени

lamzzzercho
08-29-2007, 18:39
Аз съм на 19.Забременях на 12(след изнасилване) и на 13 родих момиче(настоявах да не абортирам,макар че нашите ме съветваха да го направя).Сега е на 6 години и е най-голямото щастие в живота ми.Относно "проваления живот",след средата на 6 и целия 7 клас не ходех на училище,а се обучавах у дома по програма дадена от директорката и съвета в училище,така че на 14 си продължих образованието като постъпих в елитна гимназия.През половиния ден когато бях на училище,баба ми или майка ми(ако не е на работа) гледаха детето,а след това аз.Пропуснатите купони с връстници?Ходех и на купони и се забавлявах.Детето обикновено заспиваше около 8 вечерта,а никой купон не започва толкова рано.Сега като е поотраснала (от 1-2 години вече) аз продължавам да си живея живота щастливо и детето ми е най-голямото щастие за мен.Приятелят ми (връзката ни е сериозна) е готов да я осинови веднага след сватбата ни (все още не сме решили дата,но аз не искам да бързаме).Да имаш дете е благословия,а не провален живот.А така или иначе всички вие ще си "провалите живота" след 4-8 години. вижда се от думите ти, че си учила до 8 клас след което по програма у дома! Но за мен е провален не живот а детство, тъй като не можеш да илзизаш с приятели навън винаги, защото имаш да пазиш и да се грижиш и за друг живот! От друга страна и приятелите ти те гледат вече с други очи, колкото и гадно да звучи това :( но е така! Все пак съжелявам за това, което ти се е случило :|

08-29-2007, 18:59
Омг ... да родиш на 12. Ох, не благодаря. Към авторката искам да кажа, че аз не съм зайче за разплод, че да раждам на 12, за да може към 16-годишната ми възраст вече да може да имам поне 5 деца. Даже древните римляни са си омъжвали момичетата на по 15 - едва ли някой им е давал да раждат на 12. Ако някога, по стечение на някакви обстоятелства ( не си го пожелавам, не искам да се случва с мен или с който и да е било) взема, че забременея, а детето не го искам няма да ми мигне окото да го махна. Понеже искам да живея. А под живот не разбирам да тичам като луда след някакво хлапаче, което ми лази по нервите. Смятам, че едно нежелано дете никога не може да стане желано. В крайна сметка, за да си ордиш трябват пари, средства и търпение - тогава се създава едно дете. Ако по-рано стане ... казах :) На 12 децата са деца и трябва да си останат такива. В крайна сметка хората имат определени стадии, в които се развиват. Не трябва да пропускаме нито един от тях :)

bqsna_teenagerka
08-29-2007, 19:05
виж твоят слу4ай е съвсем разли4ен...ти не си се 4укала ей така на 12 като някои хлапа4ки изнасилили са те. ти си поела отговорност искала си да задържиш детето,имало е кой да ти помага успяла си. пове4ето които забременяват от глупост и небрежност хвърлят децата си по домовете или абортират...те самите са още деца не са готови за такъв живот. докато ти ти си преценила 4е ще се справиш ще можеш и да у4иш и да гледаш детето си! щом си щастлива и си родила на 13 и сега гледаш детето си и имаш добро у4ение...евала ти! аз например едва ли бих успяла!

ReBeL
08-29-2007, 19:10
Аз пък мисля,че едно момиче,което е на 13 и казва "Бременна съм,какво да правя" не е готово да стане майка.Щом си имала възможността да си родиш и отгледаш детето,браво,но не всеки има тази възможност,не всеки родител ще разреши на 13-годишната си дъщеря да роди и това дали да направи аборт или не отново не е нейно решение.Нещата са достатъчно сериозни и строго индивидуални за всеки,така че според мен не е удачно да се даваш за пример [-X

podkrepqm :?

dafi86
09-05-2007, 11:12
Възхищавам ти се на голямата отговорност която си поела и че си успяла да си отгледаш детенцето, но и аз не мисля че всеки може да се справи. Но всичко си е от психическата нагласа и до това колко си отговорна, макар че на тази възраст наистина е трудно. Баба ми е родила на 16, майка ми на 18. Но аз съм на 20 и смея да кажа, че въобще не съм готова за такова нещо.

Like the wind`
09-05-2007, 12:30
По адски много параграфи си е провален живот.
Първо - на 13-17 и изобщо преди 20,че и повече,ти си все още дете.Дете да гледа дете?Не звучи ли смешно?Още си незряла,неориентирана,не знаеш какво искаш.А едно дете трябва да се гледа по възможно най-правилният и отговорен начин.Какво си научила ти от живота на 14,че да му го предадеш?На какво можеш да го научиш,какво можеш да му обясниш?Много е хубава предствата как си го гушкаш,люлееш,радваш му се,но това си е една огрооомна отговорност.
Второ - каква материална осигуреност можеш да му предложиш на 13?Ти сама ли си изкарваш парите или ще лежиш цял живот не само ти,но и бебето ти,на гърба на вашите?Безумно много хари отиват по гледането на едно бебе-храна,памперси,играчки,кол� �чки..Ти сама не си можела да си го позволиш това.Пък и като порасне-детски градини,училище,дрехи,учеб� �ици..Изобщо трябва краката да им лижеш на вашите,че са ти помогнали толкова...
Трето - дете се ражда когато си готова за това,когато го искаш и когато можеш да го гледаш.А не ей така случайно.Вярно в твоя случай не е била твоя вината,но принципно е така.Пък и истината е,че когато имаш дете твоят живот малко или много приключва.Вече не си ти на първо място и не можеш да проявяваш егоизъм.Когато си се нагърбил с някакъв товар си го носиш.И не се оплакваш.Купони и дискотеки ли,хах напушва ме смях.Това си е чиста безотговорност.
Абсолютно никой не може да ме убеди,че да родиш дете на тази възраст не ти проваля живота.Проваля ти образованието,отношението със семейството,социалния живот,срещите с приятели и абсолююютно затрива твоят живот и твойте желания.Радвам се,че толкова добре са се развили нещата при теб,че си имаш приятел и всичко е ок,но да твърдиш,че това не е провал си е чиста проба глупост и оправдание.А да пропагандираш правенето на деца на тази възраст във форум е пълен,ама пълен абсурд! :smt011

Obsession
09-05-2007, 15:02
Към авторката: Абе, ти др работа нямаш ли си, че да пишеш такива неща във форум, където всяка втора 12 годишна пита "Бременна ли съм?"!!! Едва ли си открила "положителните" страни на 1 изнасилване и нежелана бременност, аимам чувството, че не е така... По-скоро искаш САМА НА СЕБЕ СИ ДА ДОКАЖЕШ, ЧЕ ЖИВОТЪТ ТИ НЕ Е ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ! Може моето мнение да бъде заклеймено и отхвърлено, но имам приятелки със сестрички, които майките им са родили, когато големите им деца са били на по 12 години - виждам колко трудно те се справят с положението с в момента 4-5 годишните си братя или сестрички и ми става ясно, че не биха издържали да са техни собствени деца. Не ми казвай, че е мн различно. На 12-13 години, след такава нанесена емоционална травма като изнасилване надали е възможно да се вземе адекватно решение. И пак ти казвам: АКО ИСКАШ ДА ЧУЕШ НЯКОЙ ДА ТИ КАЗВА, ЧЕ СИ СИЛНА ИЛИ, ЧЕ ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВА - пробвай на др място, не тук, където можеш да повлияеш на малки момичета да вършат глупости безрасъдно! Моля!

sladkish_14
09-05-2007, 15:08
Ти си 1/100 как ще ни докажеш,че не е провален живот!Аз съм на 14 и немога да си представя да имам сега малка сестричка,а още по-малко дете....Не е ли провал,че не си била на училище толко време,изпуснала си много,приятелките ти са се забавлявали,ти усетила ли си трепета на първото гадже,целувка ама не на 18,а когато си била на 14...Незнам за мен лично е провал,изпуснала си МНОГО макар и да не искаш да признаеш,задоволена си с това което си получила,но то не е достатъчно...Браво да радвам се,че си го запазила,ама моля те не ни казваи,че не си си провалила живота,у нас живее леля ми която е била изнасилена на 18 и е родила!Ела да се запознаете сега,и като видиш нея кажи дали не си е пропиляла живота...ЖАЛ ме е за нея..!Но както казаха всичко е строго индивидуално!По леля ми смятам,че е голям провал.....Но какво ли си можела да направиш ти.. :roll: Дали с дете или без все щеше да е провал,поне си се изправила на крака =D>

SunnyG
09-05-2007, 15:26
Абе това са пълни глупости,с цялото ми уважение,да родиш на 13 не е нормално!Има една латинска поговорка "Всяка строга мярка си има своите изключения".Случеят на авторката е това - изключение и не трябва да се толерира. :::

09-05-2007, 22:02
And why must we care?

Maimunche_f
09-06-2007, 18:51
Явно имаш разбрани родители, но все пак интересуваше ли те тяхното мнение когато реши да задържиш детето.Те навярно са го приели като тяхно дете, а не като твое, защото все пак те са го издържали през тези години когато ти си учила. Поздрарявам за волята и куража, но не мисля че се изживяваш като истинска майка, щом си си ходела по купончета и щом по голяма част от живота на детето ти е преминал с бабите....

caRamelO_cHicA
09-07-2007, 06:29
Това зависи от психиката на човек аз лично не бих родила толкова рано ти казваш че си изживяла живота си както подоба за един тиин но има тикива който немогат.И все пак си много смела да задържиш дете на 13 да влезнеш в елитна гимназия е страхотно

'IrReSiStIblE'
09-09-2007, 07:31
Аз ако взема да родя дете на моята възраст,напълно ще си проваля живота.Имам големи амбиции и няма да мога да ги постигна когато имам дете,защото това да имаш бебе е адски отговорно и аз не бих натоварила родителите ми,не бих ги карала да плащат за моите грешки и бих го гледала сама,но тогава би трябвало да стана няква продавачка или чистачка.Освен това аз не съм готова за майка,това е голям товар и аз самата съм дете.Също и ще ме е срам да кажа това е детето ми родих го на 14,не върви.Никога не бих го допуснала.Ще навредя на себе си,родителите ми а и на малкото бебче,което за нищо няма да е виновно но ще изтърпи много лоши неща,подигравки.То ще страда най-много от всички.

LuDAtAsLoPaTa
10-01-2007, 09:47
еМи..аз също мисля че детето е мн голямо щастие в живота на една жена ама да роди6 на 13..... 1-мн си малка,2-Наще ня да ми дадат...

sladkata_presi
10-01-2007, 10:01
Амиии...успяла си-браво!Но защо трябва да пишеш историята си тук,за да ти се възхищаваме ли?Или много млади момиченца да ти подражават?Ами честно да ти кажа няма да стане така!Свалям ти шапка,че още от невръстно дете ти си поела отговорност и родителите ти са се съобразили със решението ти да родиш детето.Но не всички момичета-изнасилени,направили секс или още някакви глупости имат възможност да запазят бебето,не всичко зависи само от теб,зависи от твойте родители и те могат да съобразят какво да направиш.
Виж момиче,аз ако бях на твое място нямаше да ходя по купони,партита или разни такива там глупости а щях да се отдам на грижа за детето си,защото ти поемаш отговорност да се грижиш за него,а не да го оставяш все на майка ти или на някой друг.
И ако историята е истинска,в което много се съмнявам,но просто исках да изразя мнението си по тези въпроси...съветвам те да се грижиш повече за детето си.
Опропастен живот е,защото за всичко си има време,пример си точно ти-дори ще се жениш на 18...
Замисли се малко и понамали темпото,за да не се разочароваш накрая.

lLady_MooN_RaiN
10-01-2007, 16:23
Защото ти си само отделен случай и това, че на теб така ти се е случило и така си постъпила, не означава, че другите могат. Защото на 13-17 човек е още дете, а децата не могат да имат деца. Защото си твърде малка, за да бъдеш пълноценна майка, още повече, че таткто липсва...и един ден детето ти(не конкретизирам това на авторката), ще усети липсата. Защото не случайно я има думата - пълнолетен и не случайно си пълнолетен именно след като навършиш 18 години.

Това, че на теб,или на още 10, или на още 100 момичета им е провървяло и са се справили, не доказва нищо и не означава нищо!

teengirl_92
10-05-2007, 10:59
Това е много хубаво,че си поела отговорност ,въпреки че не си била виновна.Радвам се че има и хора като теб :D

1000% podkrepqm!Mnogo hubavo 4e ima hora kato tebe!Da poemat tazi otgovornost na takava krehka vazrast!Da ti e jivo i zdravo deteto!!!I da si go gleda6 s mnogo 6tastie!

xXxScreamxXx
10-07-2007, 09:43
em zavisi ot koq to4ka go gleda67 trqbva da porasne6 prejdevremenno kakto se kazva ima6e nqkak1v slya4i kogato momi4ence na 7 godini e rodilo zdravo dete mn stranno naistina

iMmOrAl`GiRl
10-07-2007, 19:41
иска се ОоОгромна смелост да направиш това,браво.Аз самата май не бих го направила...просто така сякаш изпускаш собственото си детство нз ](*,)

LiveFlower
10-07-2007, 20:55
em zavisi ot koq to4ka go gleda67 trqbva da porasne6 prejdevremenno kakto se kazva ima6e nqkak1v slya4i kogato momi4ence na 7 godini e rodilo zdravo dete mn stranno naistinaa da i as tva go 4uh predi vreme,ama e pulna izmi6liotina,kak 6e rodi na 7 nali o6te nqma cikul ne sa oformeni dobre qi4nicite,gluposti govorat ti pa verva6

_BoSSy_
10-07-2007, 23:31
Наистина-да имаш дете е мн голямо щастие,да знаеш,че си носила нещо толкова малко в себе си,да знаеш,че си дала живот,отгледала си го,въспитала си го...Но да го родиш на 13...едно момиче надали е готово за такова предизвикателство.За отглеждането на дете се изискват мн грижи.(и наистина се радвам,че колкото и малка да си била си му ги дала)
А чак провален живот..не.По-скоро загубен,защото цялото детство отива на кино,първото влюбване,първата целувка,първото момче,първата изневяра,разочарование..па� � ги има,но не са толкова истински.А игрите на "Народна топка" и "Криеница"с хлапетата от махалата или блока?Те каде отиват?Не е приятно да си изгубиш наи-хубавите години от живота.И ще доиде един момент, в които детето ми ще ме пита за нещо от моито детство, а аз няма да имам какво да му кажа.Гадно..Дете или маика си била?
Радвам се за теб,че си толкова силен човек поел от рано по по-трудния път,пораснал толкова бързо,но щастлив.Малко са тия като тебе.
Пожелавам ти щастие и мн успехи. :)

mon4eto
10-08-2007, 08:57
Da ima6 dete e golqma otgovornost no ti si imala podkrepata na maika si i na baba si a nqkoi momi4eta koito sa bremenni na tazi vazrast nqmat podkrepata ot blizkite si i 6te ima e trudno da se spravqt sami :roll:

BlueAvalanche
10-08-2007, 09:31
Дете на 13 години :shock: На 13 години едно момиче в днешно време трудно може да е отговорно за себе си, за дете да не говорим, а да ангажираш родителите ти с дете, вместо да гледат теб :-s

`Death`Whore``
10-10-2007, 03:09
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
На 13 си родила, на 19 имаш гадже, което ще се ожени за теб. Браво. И на всичкото отгоре през всичките 6 години както излиза от думите ти, си правила всичко друго, освен да си гледаш детето.

krem4et0
10-10-2007, 12:32
Ти си 1/100 как ще ни докажеш,че не е провален живот!Аз съм на 14 и немога да си представя да имам сега малка сестричка,а още по-малко дете....Не е ли провал,че не си била на училище толко време,изпуснала си много,приятелките ти са се забавлявали,ти усетила ли си трепета на първото гадже,целувка ама не на 18,а когато си била на 14...Незнам за мен лично е провал,изпуснала си МНОГО макар и да не искаш да признаеш,задоволена си с това което си получила,но то не е достатъчно...Браво да радвам се,че си го запазила,ама моля те не ни казваи,че не си си провалила живота,у нас живее леля ми която е била изнасилена на 18 и е родила!Ела да се запознаете сега,и като видиш нея кажи дали не си е пропиляла живота...ЖАЛ ме е за нея..!Но както казаха всичко е строго индивидуално!По леля ми смятам,че е голям провал.....Но какво ли си можела да направиш ти.. :roll: Дали с дете или без все щеше да е провал,поне си се изправила на крака =D>
Моята първа целувка беше 2 месеца преди да направя 18. Лошо ли е? Много ли съм изпуснала?

DevilWish
10-10-2007, 13:12
еМи..аз също мисля че детето е мн голямо щастие в живота на една жена ама да роди6 на 13..... 1-мн си малка,2-Наще ня да ми дадат...
+1 ,pyk i az samata nqma da go iskam ,za6oto 6e mi napomnq za iznasilvaneto - a edva li tova ti navqva osobeno dobri spomeni...pyk i...nqkak si 6e e gadno 6e vyrvim dvete i 6e ni pitat vie priqtelki li ste..i sled tova kato porasne i po4ne da zadava vyprosi kakvi 6e sa mi otgovorite???i nai-ve4e ti o6te /moje bi / ne si zavyr6ila obrazovanieto si ,a "deteto" ti trygva sy6to na u4lili6te...mnoo e stranno

`Death`Whore``
10-10-2007, 13:27
А колко ще му се подиграват...мама е на 20, а то е първи клас...ще става все по-гадно с годините...а и мен лично би ме било срам, ако майка ми ме е родила на 13.

CaSsIe
10-10-2007, 13:28
pri vseki e razli4no nqkoi nqmat vyzmojnost da gledat dete ta tova si e goliama otgovornost!!pri tebe sa se razvili p odrug na4in ne6tata imalo e koi da ti pomaga...no kaji mi v edno semeistvo primerno ot 3ma du6i i roditelite sa po cql den na rabota kak 6te si zavyr6i6 obrazovanieto kato nqma koi da se griji za deteto ti?kak 6te smogvash i da uchish i da obry6tash vnimanie na deteto i da se grijish za nego i t.n....nali trqbva da mu se osiguri vsi4ko trqbva da imash nqkfa osnova i da si gotov za tfa.edno momi4e mejdu 13 i 17 ne mislq 4e ima nqkakfa naglasa za otglejdane na dete...vylnuvat go mn po-razli4ni ne6ta ot tova... + tfa ti si angajirala i roditelite si s otglejdaneto na deteto si!ti si mislish 4e ne si izpusnala mn no vsy6tnost si uzpusnala mnogo!hodila si na kuponi i t.n. ama ne si se nakefila na max na nai qkite godini!izpusnala si mnogo!prosto na edno momi4e v puberteta ne mu e vremeto za dete!i ti kaza 4e e ot iznasilvane...sujalqvam za tfa 4e ti se e slu4ilo,no 4estno ne znam kak si se re6ila da rodish tova dete...ta to mojeshe da e s uvrejdaniq...i da sysipesh jivota i na deteto i na sebe si i na roditelite i blizkite si...no bravo 4e nqma takiva problemi 6tom si se re6ila sama vupreki nesylgasieto na roditelite si da go rodish evalata ti praa az ne bih go napraila poradi pri4inite koito kazah gore!!!Deteto ti da e jivo i zdravo i da prodyljava da te radva :-)

IdiOtKa
10-10-2007, 13:43
ем кво тва не е нищо ново циганките на по 11-12 и те имат деца .... вобще не се учудвам , само дето за мене те са провалени като раса и както какво ли не ! :-D :-D

SunnyG
10-11-2007, 14:20
ем кво тва не е нищо ново циганките на по 11-12 и те имат деца .... вобще не се учудвам , само дето за мене те са провалени като раса и както какво ли не ! :-D :-D

Разликата е в това,че авторката се опитва да ни убеди,че дори да не си циганка пак е нормално да родиш на тая възраст...

fake
10-11-2007, 16:10
еми кво, може ваште тъкмо да са искали дете...и да не са могли да ти направят сестричка..извратено, ама за мен тва е единственото логично решение, не мога да си представя кви са тия родители дет ще позволят на детето си да роди на 12
и изобщо тая тема нали знаете, че 98% е ебавка?

Jeuelle
10-11-2007, 17:04
Ти си абсолютно самостоятелна...
Майка ти и баба ти ти гледат детето , а когато заспи си въртиш задн*ка по купони, не работиш....
Е как да не ти е весел живота ми кажи

и още нещо:
КАК ЕДНО ДЕТЕ ДАВА ЖИВОТ НА ДРУГО ДЕТЕ

divi4ka
10-11-2007, 17:32
ОМГ тва 100000000000000000000000000000000% е ебавка!А па вие сте толко зле ,че и съчуствате даже :lol:

.PonY.
10-11-2007, 19:04
сега ми кажи че си родила и със цезарово сечение :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005