View Full Version : Кога се започват противозачатъчните?
hora koga se vzimat protivoza4ata4nite za pruv put? na men vsi4ki mi kazvat a i na opakovkata pi6e ot 1-viq den sled kato ti e do6al menzisa, no ginekolojkata mi kaza da gi vzema ot 4tq? iskam da popitam dali ima drugi takiva koito sa gi po4nali taka za6toto ne znam sega kakvo da pravq
Moderated by krem4et0
т.7 от Правилата на форума!
krem4et0
08-28-2007, 18:52
по принцип се пият от първия ден на менструацията и веднага имат противозачатъчен ефект. Но може да ги почнеш произволно до 5-ти ден от началото й, но първите 7 дни от приема на хапчетата, те нямат противозачатъчен ефект. Послушай гинеколожката си, но първата седмица от приема им ползвай и презерватив!
russianmafiaboss
08-28-2007, 19:48
по принцип се пият от първия ден на менструацията и веднага имат противозачатъчен ефект. Но може да ги почнеш произволно до 5-ти ден от началото й, но първите 7 дни от приема на хапчетата, те нямат противозачатъчен ефект. Послушай гинеколожката си, но първата седмица от приема им ползвай и презерватив!
da prav e na 1999%
`Death`Whore``
08-28-2007, 20:03
Всъщност гинеколог ми е казвал, че това, че могат да се вземат и след 1-вия ден на менструацията, е пълна глупост. вземат се от първия ден, за да се следва естествения ритъм на организма.
krem4et0
08-28-2007, 20:05
На самата листовка така пише. Аз последният път като почвех прием на противозачатъчни ги почах от 3-ти ден.
evilkaAaAa
08-28-2007, 20:14
hora koga se vzimat protivoza4ata4nite za pruv put? na men vsi4ki mi kazvat a i na opakovkata pi6e ot 1-viq den sled kato ti e do6al menzisa, no ginekolojkata mi kaza da gi vzema ot 4tq? iskam da popitam dali ima drugi takiva koito sa gi po4nali taka za6toto ne znam sega kakvo da pravq
Moderated by krem4et0
т.7 от Правилата на форума!
щом гинеколожката ти ти е казала така - послушай я. :wink:
protivoza4ata4nite ne sa li aktivni 4ak 1 mesec sled zapo4vaneto im ?
krem4et0
08-29-2007, 07:37
Ако си ги започнала на първия ден от менструалното кървене, стават активни още с първото хапче. Ако си ги почнала между 2-ри и 5-ти ден, първите 7 хапчета не са активни!