PDA

View Full Version : Леене на куршум?

mtg1992bg
08-30-2007, 18:50
Съжалявам ако не е в подходящия раздел, но не знаех къде точно да я пусна :roll:

Така. Наскоро брат ми се уплаши много и нашите решиха да го водят на леене на куршум. Е, заведоха го, сега под възглавницата си държи онуй оловното. Ще ходи още 2 пъти. Доколкото зная тази жена (баячка ли е, гледачка ли е) трябва да разбере от формата на оловото от какво се е стреснал. Тя почти е познала.
Малко ми е необичайно. Не може да се каже че не вярвам на леенето на куршум, но не може и да се каже че вярвам.
Какво е вашето отношение? Ляли ли са куршум на вас или ваши близки и помогнало ли е? Вярвате ли , че така "страхът се гони"?

kotetyyy
08-30-2007, 18:56
na men ne no na moi blizki da a li4no vqrvam 4e strahut se maha za6toto si imam primer!!!

08-30-2007, 18:58
това е е психологически "трик"

AFT
08-30-2007, 18:58
Не са ми ляли куршум ( а имам нужда ...) , нито на някой от познатите ми, но вярвам, че помага.

without_me
08-30-2007, 19:01
"Страхът се гони",защото съзнанието се успокоява,мислейки си,че има някаква защита.Човек има нагласата,че всичко вече е наред и нищо не го заплашва и естествено в този момент и страха липсва,но това е само ако вярваш на подобни неща,ва ако си песимист това със сигурност няма да "прогони" страха.

nata6ka
08-30-2007, 19:25
of i na men mi lqha o6te daje se polivam s oniq vodorlqci.li4no ne vqrvam 6toto az ve4e si bqh zabravila straha nali 6toto ima takiva deto ne moa da spqt i da qdat i takiva.abe az ne vqrvam mn ama mama vqrva pak i kvo nqma da te izqde edna voda.

aDuHka
08-30-2007, 19:36
На мен ми ляха коршум преди доста време ;) Определено не бях стресирана в онзи момент, просто майка ми настояваше...и едва ли това ми е помогнало :roll: ... с времено всичко мина:roll:

Maimunche_f
08-30-2007, 21:12
Определено има ефект, не знам дали е от психическа нагласа, но има ефект. На мен не са ми ляли коршум, но на мои близки да. Пък и какво толкова нито боли, нито сърби...5-10 мин не са кой знае какво, а може да има нещо повече от психика знае ли се...

Shadowstrike16
08-31-2007, 01:28
доста са ми леели ама като малък COOOOL 7,62х32 COOOOOL и 9мм

VerryBerry
08-31-2007, 05:22
takiva ne6ta gi pravqt baq4kite,i tem podobni ''opitni'' hora..(az samo gledam na karti 8) )a dali straha iz4ezva..mi na brat mi mu lqha kur6um i se poopravi de..veroqtno ima efekt :wink:

mtg1992bg
08-31-2007, 06:10
И аз доскоро си мислех, че е от психическа нагласа. Просто не схващам обаче как брат ми, който е на 6 години ще разбере значението на всичките тия неща. Мама му е казала нещо от рода "Все едно разваля магия леличката" и той ко да прави, гледал разваляне на магия :lol: Обаче поне можем да опитаме, нали?
Наистина щом се касае до малко дете не става с психолог. Именно психолог казал на баща ми "Ами малък е, той няма да иска да говори пред мене, водете го да му леят куршум". Странничък съвет, ама...
А на тези, на които са им ляли, да попитам, искаха ли да хвърляте онуй оловното в бързотечаща вода? На нас ни го искат и ще ходим на Камчия, щот в Шумен нямаме реки :roll:
А, и от къде определят , че три пъти примерно трябва да идеш, а не един? От "размера на страха " ли? Въобще не ми е ясно...

VerryBerry
08-31-2007, 06:44
mi vaprosnite hora si znaqt rabotata(za 3te pati govorq)
a brat mi go karaha da darji olovoto pod vazglavnicata si za mesec(mai?!)
i da pie nqkakva voda..

mtg1992bg
08-31-2007, 06:54
mi vaprosnite hora si znaqt rabotata(za 3te pati govorq)
a brat mi go karaha da darji olovoto pod vazglavnicata si za mesec(mai?!)
i da pie nqkakva voda..

Може, той и моя си държи оловото за сега под възглавницата. Ама все още водата не са му я дали.

VerryBerry
08-31-2007, 06:55
nikoga ne e kasno :|

~BoRn^InLoVe~
08-31-2007, 06:56
На мен ми ляха коршум преди доста време ;) Определено не бях стресирана в онзи момент, просто майка ми настояваше...и едва ли това ми е помогнало :roll: ... с времено всичко мина:roll: +1

aDuHka
08-31-2007, 14:53
А на тези, на които са им ляли, да попитам, искаха ли да хвърляте онуй оловното в бързотечаща вода?
Да,на мен ми искаха ;) Спомням си,че с татко ходихме до р.Марица и там го хвърлихме :)

EldoradoBG
06-29-2009, 01:28
Здравейте... попаднах случайно на тая тема от гуугъл и искам да споделя моя опит с леенето на коршум! Значи аз съм от Шумен... и една много стара баба ми ля коршум... :) бях на може би 6-7 години... това трабва да е било през 1991-2 година като съдя по моите години... значи като малък обичах да движа с каките и те ми разказваха малко страшнички истории на мене и на още 2-ма-3-ма мои приятели от това време... бяхме пешлемета и естествено вярвахме на всяка една дума ;) Та историята която ме уплаши мене беше за ЧЕРВЕНИТЕ ОЧИ!!! Покрай нашия блок има решетки пред гаражите и по-големите ни лъжеха, че там са червените очи и ако те хванат ще те омагьосат или изядат ( или нещо подобно ) аз отначало не вярвах и бях единствения курназ гъзе от лапешката ми компания, който се осмеляваше да гледа в решетките по тъмно... докато в един кофти за мене ден... НЕ ГИ ВИДЯХ!!! Погледнах надолу в решетката и видях едни ЧЕРВЕНИ ОЧИ, които се бяха втренчили в мен... не помня много от този случай, но страха и сега няма да го забравя... след това естествено страха отмина и все едно нищо не се е случило... НО една седмица по-късно, а в последствие и още минимум месец аз не съм можел да заспя... това го помня бегло но всички ми го разправят... изпитвал съм страх от всичко и постоянно съм се стряскал като погледна в по-тъмен участък( а аз много от давна не помнех нищо за червени очи и тем подобни глупости)... тогава явно са решили да ме заведът да ми леят коршум при тая баба... малко помня, защото съм бил малък, но от това, което си спомням мисля, че бях гол до кръста и тая баба ми баеше някакви неща... една метална купа с вода беше приготвена, а в същото време в една друга медена( или метална) купа бабата топеше олово... Помня че бях много уплашен, но до мене бяха мои роднини и вярвах че всичко ще е наред... бабата взе купата с оловото и го изсипа във водата... тогава като извади оловото се шокирах... оловото беше във формата на ОЧИ... 2 кръга свързани поежду си... тогава бабата каза "момчето се страхува от очи" или нещо от тоя сорт каза и ме накара да повтарям след нея - тя казваше някаква молитва и накрая завършваше с амин... и аз трябваше всеки път когато тя каже амин и аз да кажа... абе може и да не е било точно така ама нещо такова помня... Та тей де искам да кажа само, че мнооооооого трудно някой ( който и да е) може да ме накара да вярвам в нещо свръх естествено, НО в леенето на коршум вярвам! След това съм нямал никакви проблеми със спането или страховете... единственото нещо, което помня след това, е че си държах това олово няколко дена докато спах при мене и всичко си беше ОК после :) В тва специално има няква мистика тейче е едно от нещата, които са ми интересни като разгадаване :)

EldoradoBG
06-29-2009, 01:34
последните ми предположения са че съм видял някой плъх който се е втренчил в мене... иначе не мога да си обясня това, което видях тогава :)

NeverTheSame
06-29-2009, 10:15
амиии...като малка..някъде 4-5 годишна,не съм сигурна...паднах от люлка...сътресение на мозъка болници..изобщо голям страх беше и то не само за мен ами и за наще.
след тая случка ме закараха при един дядо от нащо село да ми лее коршум.
нямам никаква идея в какво форма е било оловото,но бях учудена,че наистина помага и лично аз вярвам в тея неща.вярвам също и в урочасването (не съм сигурна как се пише xD),за щото ми се е случвало повече от веднъж.
не съм от хората,които вярват в някви свръхестествени сили,но поради опита,който имам мога да кажа,че тези неща съществуват..необясними са,но съществуват!

independentmiss
06-29-2009, 10:33
На мен ми ляха миналото лято и мисля,че имаше ефект. :)

SuperBadSuperFresh
07-01-2009, 08:31
Куршум мисля че не беше,но пак нещо от сорта.Помогна.От тогава си имам едно наум за тези неща

MiseryBusiness
07-01-2009, 08:40
На мен ми таковаха миналата година, бяха ме подгонили едни улични кучета. И тогава много се страхувах от духове, и такива.
Нямаше особен ефект. Всичко се оправи, когато си изясних нещата сама

YakUZa777
07-01-2009, 11:21
Бях се блъснал с колата преди време и искаха, да ходя, да ми леят куршум, но не отидох, не се чувствам оплашен и не вярвам в такива неща, всичко е до психиката.

KimBerLy1912
07-04-2009, 04:11
Лели са ми куршум...Но аз всъщност не бях уплашена тогава...
Едно трабантче ме блъсна (аз карах на брат ми балканчето,бях на 6-7 макс) А всъщност колата ми спря до крака и въобще не бях уплашена...
Бабката се сепна супер и ме затътри до тая баячка...
Мене ми беше смешно,пък и не мисля,че спазвах там сичките му ритуали и глупости по леенето на куршума и оловото...
Не знам дали помага,аз нямах нужда от помощ :D Иначе по принцип съм по-скептично настроена към тия истории с леенето на куршум... : )

mim4ety_sara
07-04-2009, 07:41
Абе 6 години не са малко.На мене са ми лели на 1 годинка :lol: .А с родителите съм ходила и съм гледала и ми беше много интересно,уж помага нз. :-D

ThePowerOfLove
07-04-2009, 08:24
Мене са ми леели, нямаше голям ефект :(

3oPuTy
07-04-2009, 09:12
До сега съм ходила три пъти да ми леят куршум:
Първия път съм била на около 3 години и една жена ме била урочасала ... Още помня,какъв панически страх ме обземаше като видех вода :( Може да видя чаша пълна с вода,но пак се страхувах и крещях и ревах с пълно гърло :( Тогава нашите ме решили да ме заведът да ми леят куршум.Бабата казала,че трябва да ме заведът още няколко пъти за да се "изчистя" напълно.Водили са ме 4 последователни дни и видяли,че вече не ме е страх от водата ... Жената им казала,че трябва още веднъж поне да ме заведът,но нашите не са ме завели,защото на следващия ден се е наложило да се приберем в Силистра (а случката се разиграва в Габрово).До ден днешен все още имам страх от вода и по-точно от дълбочини ... Страхувам се,когато се разхождаме с приятели с корабче по Дунава,страхувам се да влизам сама в морето (пък било то във вода до стомаха) и т.н. :? и все си мисля,че ако нашите ме бяха завели поне още веднъж сега този страх щеше да изчезне :?

Втория път беше,когато бях на 5 години,но го помня съвсем ясно :( Баба ми почина и с майка ми веднага хванахме нощния влак от Силистра към Габрово.Влязохме в апартамента (някъде към 1-2ч.вечерта) и веднага се разплаках :( Навсякъде цареше хаус,всички плачеха ... Не разбирах,какво точно става,но знаех,че е нещо неприятно :( Беше ме страх да отида в някоя от стаите и за това седнах върху шкафа за обувки и се сгуших в палтото на майка ми :( Оставиха ме при леля ми,а останалите отидоха на погребението.От там нататък не помня почти нищо ... Знам само,че 3 дена съм била почти неадекватна ... Нито съм се хранела,нито съм спала,нито нищо.Нашите ме завели в бърза помощ,от там няколко дена на наблюдение в детското отделение,после 2 седмици по разни психиатри,психолози или и аз не знам к'ви точно,но състоянието ми така и не се подобрило.На края майка ми поискала всички да отидем при оная същата баба от преди 2 години и да лее на всички куршум.Помня много добре как във водата се появи един ясно изразен череп.Бабата каза,че съм се изплашила,от загубата на скъп човек и че трябва да ме заведът на гробищата,а след това и на църква.Нашите ме завели веднага ... Още докато сме влезли в гробищата съм тръгнала пред нашите и съм стигнала сама до гроба на баба ми (който всъшност е дооста далеч от входа) и съм почнала да си мърморя нещо :shock: :( После дядо ми ме е питал,как съм успяла да стигна сама и аз съм казала,че предишната вечер съм сънувала баба и гроба й :shock: (явно съм се унесла,докато съм била сгушена върху шкафа :shock: ).После ходихме и на църква,запалила съм си свещичка и всичко се е оправило :) Е и до сега ме е страх да стоя вечер в апартамента в Габрово ама ... Късмет!

А третия път беше на 16.02 тази година.Пред мен стана катастрофа,в която един колоездач умря на място,а няколко секунди преди удара колата мина на сантиметри от мен,но успя само леко да ми закачи чантата,при което я изпуснах на земята.Много се изплаших и с една съученичка,която също видя катастрофата,ходихме при една баба.В началото не исках да си лея куршум,но бабата докато ме видя и каза на съученичката ми "Ей тая мома е била с тебе и е видяла катастрофата!" Като чух думите й стоях и гледах ей така ---> :shock: Та тя дори не знаеше,че съученичката ми е била с друг човек ... :shock: Е в крайна сметка се стигна до там,че бабата ля и на мен куршум.Първите 2 дена след катастрофата оловото все беше с една голяма кръгла дупка в средата и една тънка нишка през средата й.Бабата каза,че на тази нишка сме стоели ние със съученичката ми.Също така ни каза да се пазим от коли през следващите 3 дена,защото може да загинем :shock: Аз естествено не повярвах ... Дали заради шока,дали заради нещо друго - не знам!След второто ходене тръгнахме да се прибираме и няк'ъв тъпак с Мерцедес за малко щеше да ме отнесе,защото мина на червено :? :shock: :? За щастие съученичката ми ме дръпна рязко назад и се оттървах само с няколко ухлузвания от падането на земята :) Отидохме на следващия ден пак при бабата.Тоя път дупката я нямаше,но бабата ми каза "Аз като ти казах да се пазиш от колите,а ти не ме слушаш!" :shock: Каза ни,че нещата не са такива,каквито изглеждат,че момчето няма вина за катастрофата и че ако кажем това,което сме написали на листите с показанията след време ще ни тежи на съвестта ... :( Преди месец се запознах лично с момчето,което предизвика катастрофата и го накарах да ми разкаже как точно е станало всичко :( Бабата се оказа права ... Нещата наистина не са били такива,каквито изглеждаха :(

Оффф абе като цяло вярвам адски много в подобни неща :(

Boyd
07-04-2009, 10:22
Всичко е главата, ако не искаш - няма как да се "прогони".

selens
07-05-2009, 09:44
И на мен са ми лели няколко пъти и определено помогна :-D :)

mariqqqqq
07-05-2009, 13:35
да на мен са ми ляли куршум преди 4 години беше..и наистина мога да кажа че си излезе точно от каквото се бях уплашила..но не знам дали заради това не се страхувам вече или просто съм го преодоляла :?

LittleFashionista
07-05-2009, 14:01
На мен баба ми е баячка и мога да Ви кажа, че 90% от хората които са ходили при нея (че дори и повече от 90%) са почувствали 'облекчение" тоест, минало им е. Някой ако се е стреснал повече или има насъбран страх отпреди трябва след като е ходил 3 пъти, след около 1-2 седмици пак да отиде и пак да го "баят' за да си "замине" всички страх.
Ако Ви интересува още нещо питайте, мога да Ви кажа всичко(е почти всичко,някои неща са тайна и предполагам, че само "баячките" ги знаят :-D )
А междодругото, на децата до 10 годишна възрат се хвърля брашно, а на по-големите се лее куршум...нз защо е така...

Iv4eTy
07-05-2009, 14:03
Ами на мен са ми ляли и имаше ефект, но нали знаете зависи от това дали човекът, който ти го лее разбира.

Hurtmore
07-05-2009, 17:48
Преди 3 години бях на работата на баба ми и вдигаме една възглавница на един диван, и се подава нещо черно и гадно, в първата секунда не осъзнавах какво е само крещях ли крещях :D беше един отвратителен смок, ама така се изплаших.... вечерта баба ми ля куршум и излезе змията точно както беше на дивана, помогна доста.... след 2 седмици пак ми ля, и пак се вдиждаше само че скрита... тъйче да-вярвам :}

JustYourDr3am
07-06-2009, 10:01
Мене не ме е страх почти от нищо .. :D

DivoTo_KoTe
07-06-2009, 11:14
Ами преди много години се уплаших много от една змия и постоянно си вманиачавах,че е около мен в леглото ми.Майка ми ме заведе да ми леят куршум и се появи змия.
Иначе до някаква степен вярвам в това

BLLooDLeSs
07-09-2009, 23:40
на мен също са ми лели куршум преди доста години..и наистина помогна..немога да кажа причината защото е прекалено лична но да,помага ;)

ameli
07-10-2009, 11:51
на мен са ми лели и на майка ми също :) ходихме 2те. на нея и помогна май, но след доста време

titinkaa
07-12-2009, 18:11
ооо много пъти са ми леели и ми познава всичко каквото е показало на куршума,по-принцип и аз като се уплаша от нещо тогава ходя,помага ми,дори скоро ходих пак

sulley
07-14-2009, 11:05
Лели са ми куршум и мисля,че това си е народен лек.Наистина,че съзнанието на повечето хора го приема положително и вярва,че ще им помогне,и оттам половината работа е свършена,а може би и самият метал и малко искрени молитви също спомагат..

teenems
07-14-2009, 11:20
ляли са ми 2 пъти
първия не си спомням ,но на втория излезе ,че съм се стреснала от куче и беше вярно
преди да отида да ми леят куршум ми се случваше нещо ,което ме е срам да споделя
там колко време спах под него и страха ми отмина и спря да се случва това ,което няма да споделя ;дд
ии после го хвърлиха в р.Тунджа ,живеех още в Ямбол ;дд
абе както и да е ,много се разприказвах
помага !

FiRe_LaDy
07-14-2009, 16:21
На мен са ми ляли ... и да помага!

[B]a[N]D[i]T[k]a
07-15-2009, 20:19
някои може ли да обясни какво точно е леене на куршум? :-o

Hurtmore
07-15-2009, 20:30
a[N]D[i]T[k]a]някои може ли да обясни какво точно е леене на куршум? :-o
Отиваш при някоя жена, която разбира... обикновенно се прави на котлон взима се куршум и се разтопява във някакъв съд, приготва се вода, която май се нарича нещо... после оловото се слага във водата, за да изстине иии пак нещо май се нарича... и после се вади и показва страха ;] (мисля,че така беше ;DD)

Converse333
07-15-2009, 21:15
Лели са ми куршум,но не вярвам в такива неща.

breathless
07-15-2009, 21:44
Ляли са ми преди около 2 години, защото ме охапа куче и ме беше страх от тях.
След време спря да ме е страх, но и без да ми бяха ляли щеше да спре сиг, защото много обичам животните..
После убиха кучето .. :?

bubinkaa
07-15-2009, 21:56
:shock:

PurpleDream
07-15-2009, 22:06
на мен са ми ляли като бях на 4/5г,всяка нощ се събуждах и плачех....май ме беше страх от тъмното,защото после оловото нямаше никаква форма,беше просто някво криво,ама ми помогна там имапе и нещо с няква вода ли кво беше нз 8-) и на един приятел на брат му също са му ляли като бил на 4/5 и той и на него му е помогнало,било го е страх от мотори и оловото наистина е имало форма на мотор 8-)

lipsvashh_mi
07-16-2009, 08:20
ляли са ми и помага...а определено си бях уплашена доста тогава-супер странни неща ставаа в стаята ми на село :?

Snuffles
07-16-2009, 08:22
Ляли са ми няколко пъти и помага. :)

hotspot
07-16-2009, 15:59
Според мен има полза :smt023 :smt026 :smt017 :smt008 :-s :smt001 :smt003 :smt054 :smt046 :smt037 това е нещо , което н3 всеки човек умее да прави и повече го правят циганки но това не пречи да вярваме че има помощ !!фгфдг

st1ka
07-16-2009, 16:39
..

sexfantasy
07-16-2009, 17:23
Да ляли са ми.. Вярвам, че помага, защото наистина показва от какво съм се уплашила, а "гоненето на страха" е на чиста подсъзнателна основа...

beliqsmok
07-16-2009, 20:07
мдаа ..на мене ми правиха такова като бях още 2ри клас .. беше бая отдавна и тогава ми заприлича на две камили, които ме ядат :razz: ама бях малък и с развинтено въображение .. иначе може и да помага.. тогава не се бях уплашил от нищо :)

[B]a[N]D[i]T[k]a
07-16-2009, 23:18
a[N]D[i]T[k]a]някои може ли да обясни какво точно е леене на куршум? :-o
Отиваш при някоя жена, която разбира... обикновенно се прави на котлон взима се куршум и се разтопява във някакъв съд, приготва се вода, която май се нарича нещо... после оловото се слага във водата, за да изстине иии пак нещо май се нарича... и после се вади и показва страха ;] (мисля,че така беше ;DD)

мерси за разаснението ;), та не са ми ляли такова нещо де :D

mikeshinoda137
08-03-2009, 23:00
на мен като бях някъде 1 или 2 клас ми ляха коршум понеже се бях уплашила от куче и наистина се получава форма на това от което си се уплашил

sexyto9612
08-03-2009, 23:33
на мен и на сестра ми ни ляха, но на мен не ми помогна...Нз що явно си е до лична психика :(

NevermindOo
08-04-2009, 07:29
На мен са ми ляли куршум, когато съм била на 4/5. Спомням си, че нощем се будех от ужасни кошмари и мама ме заведе. Мисля, че се носеше дреха (потник за предпочитане) и спиш с куршума под възглавницата.Определено ми помогна. На мой приятел също му ляха, защото той пък се страхуваше от хрусета (нещо между хора и прасета) и оставяше вратата на гардероба отворена, за да могат да излизат, защото смяташе, че минават през стаята му. :D Та да, и на него му помогна. 8-)

endless07
08-04-2009, 07:36
пълни глупости са тва

kosder
08-04-2009, 08:52
И на мен са ми ляли куршум,ама никва полза от това...

em4etyyy
08-04-2009, 09:37
ми да и на мене са ми ляли и то 2 пъти първо се държи 1 месец под възглавницата и после се хвърля в бързотечаща вода .. обаче мисля че и някаква вода имаше но не се сещам бе6е отдавна! и да вярвам защото сега нямам страха който имах преди като чуех куче и то заради една гадна история и направо0 сълзи ми избиваха от страх а сега ги мисля за сладички :) :) :)

InaPPrEciAbLe
08-04-2009, 09:48
пълни глупости са тва

не са глупости,на мен са ми ляли като бях малка,защото се бях уплашила нещо и помогна,на брат ми също-и тай се беше много уплашил и заекваше

mochsis
08-07-2009, 02:03
Мм да помага. На сестра ми като малка са и лели щото я е било страхх от некфи глупости дето са ги плашили в детската градинаа :D и е помогнало : )

babystar
08-07-2009, 10:04
да когато бчх на 6 години ми лчха и на мене кур6ъм . . за6тото пра диадо ми бее по4инал . . ли4но намен ми помогна успех и на вас!

kamucheto0
08-07-2009, 10:27
Еми на първи ми братовчед му ляха коршум, защото го блусна кола и се беше наплашил, но не знам дали има ефект :( :(

BaBsYyY_SeXyYy
08-07-2009, 19:02
Ляха ми преди и между другото също позна :shock:

Izzy_
08-07-2009, 19:22
Ляли са ми,но когато бях на 5-6 някъде и между другото показа точно т'ва ,от което ме беше страх и после вече не се страхувах. ;]

Brunetkaa
08-07-2009, 19:52
Лично аз не мога да повярвам.
На сестра ми са й лели куршум..майка ми каза, че с е успокоила.

Snickers
08-07-2009, 22:22
не са ми, но определено имам нужда, защото съм адски наплашена.
вярвам.

plmn
08-07-2009, 22:48
Времето лекува.
Не куршуми под възглавници.