View Full Version : Трябва ли..
hiaslpls
09-04-2007, 09:55
Трябва ли да си патя от това,че казвам всичко в очите:/
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 10:03
Да, ще си патиш. И аз съм така и тепърва се оттучвам от този лош навик. Има неща, които трябва да се премълчават.
Абе добре е понякога човек да си премълчи.
А и куче,което лае ,не хапе! :-D
Да, ще си патиш. И аз съм така и тепърва се оттучвам от този лош навик. Има неща, които трябва да се премълчават.
същата,.. и аз се отучвам уж :)
viva_kleopatra
09-04-2007, 10:04
ne [-X ne trq 4ak tolkova da se suobrazqva6 s dr, 4e i da ne govori6 tva, koeto misli6!!! puk da si pati6 ot tva - upsurd!!!! [-X da ne ti puka \:D/ uspex4e :smt006
LoVe_RuSlAn
09-04-2007, 10:05
awe da i az sym taka i ponqkoga go otnasqm dr pyt ne ama ne vijdam 6to trqq da se otu4vame ot ne6to hubavo i da privikneme kym tfa da krieme i da lyjeme az sym na principa da im kazvam vsi4ko v o4ite a na koito ne mu haresva da ne me slu6a za kfo trqq da lyjeme sled kato ot tfa 6e si izpatime 2-no pove4e a i nqma nikakyv smisyl... [-X [-X [-X [-X
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 10:07
ne [-X ne trq 4ak tolkova da se suobrazqva6 s dr, 4e i da ne govori6 tva, koeto misli6!!! puk da si pati6 ot tva - upsurd!!!! [-X da ne ti puka \:D/ uspex4e :smt006
А ти като не се съобразяваш с другия, приятно ли ще ти е и той да не се съобразява с теб?
Например, нещо което е хубаво да се премълчи - излизаш с момче, което има чувства към теб, но ти нямаш и затова сте си само приятели. Но докато говорите за времето, той се дърви като идиот. Хубаво ли е да споделиш на половинката си, че си излизала точно с този човек? Приятно ли ще ти е той да ти обясни ”бях с еди-ква си курва оня ден на купон, тя ми се натискаше, ама аз й теглих майната”? Няма ли да се зачудиш дали наистина й е теглил майната и пр.? Има неща, дето трябва да се премълчават, защото така е по-добре и за двамата.
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 10:08
awe da i az sym taka i ponqkoga go otnasqm dr pyt ne ama ne vijdam 6to trqq da se otu4vame ot ne6to hubavo i da privikneme kym tfa da krieme i da lyjeme az sym na principa da im kazvam vsi4ko v o4ite a na koito ne mu haresva da ne me slu6a za kfo trqq da lyjeme sled kato ot tfa 6e si izpatime 2-no pove4e a i nqma nikakyv smisyl... [-X [-X [-X [-X
Аз никога не го лъжа. Премълчавам, неща които ме е помолил да не му споделям, защото му е неприятно. Ако ме пита - тогава отговарям искрено.
FiRe_LaDy
09-04-2007, 10:09
Винаги казвам каквото ми е в главата.Не се съобразявам кой какво ще каже после.Е някой път,когато се налага си замълчавам.Умея да преценя кога е по добре да си държа езика зад зъбите :wink:
А ти като не се съобразяваш с другия, приятно ли ще ти е и той да не се съобразява с теб?
Например, нещо което е хубаво да се премълчи - излизаш с момче, което има чувства към теб, но ти нямаш и затова сте си само приятели. Но докато говорите за времето, той се дърви като идиот. Хубаво ли е да споделиш на половинката си, че си излизала точно с този човек? Приятно ли ще ти е той да ти обясни ”бях с еди-ква си курва оня ден на купон, тя ми се натискаше, ама аз й теглих майната”? Няма ли да се зачудиш дали наистина й е теглил майната и пр.? Има неща, дето трябва да се премълчават, защото така е по-добре и за двамата.
същата история, но с друг край.
той не ти казва. след 10 дена ти разбираш от приятелка напр че накаква му се е натискала и го питаш и пак стигаме до това че той ти казва но с 10 дена закъснение. и тука излиза въпроса: "ако не е имало нищо защо не ти е казал???"
Obsession
09-04-2007, 10:18
И а все си го повтарям... :roll: Мн пъти съм си създавала проблеми с това!
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 10:19
същата история, но с друг край.
той не ти казва. след 10 дена ти разбираш от приятелка напр че накаква му се е натискала и го питаш и пак стигаме до това че той ти казва но с 10 дена закъснение. и тука излиза въпроса: "ако не е имало нищо защо не ти е казал???"
Не е въпроса в това. Аз му имам доверие. Просто ми е неприятно да зная, че някаква курветина му е досаждала :wink:
`Death`Whore``
09-04-2007, 10:20
същата,.. и аз се отучвам уж :)Аз пък не. Казвам си какво чувствам, казвам какво мисля и това е.
dance_with_devil_
09-04-2007, 10:20
Винаги казвам каквото ми е в главата.Не се съобразявам кой какво ще каже после.Е някой път,когато се налага си замълчавам.Умея да преценя кога е по добре да си държа езика зад зъбите :wink:
Познато.... :)))) аз много често казвам това което мисля,или попринцип казвам нищата така както са,казвам истината....но и е добре в някои случаи в които прецениш за добре да си държиш езика зад зъбите...много рядко се съобразявам с другите защото си казвам това което мисля и си подкрепям моето мнение,който е съгласен с мен - ОК,а който не-и той си има свое мение все пак :D
gree_girl
09-04-2007, 10:33
az vinagi si kazvam ne6tata v o4ite i iskam na men sa6to da mi gi kazvat vapreki 4e nqkoi xora ne go xaresvat no na men ne my pyka kazvam takava sam si i tva e :D
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 10:37
същата,.. и аз се отучвам уж :)Аз пък не. Казвам си какво чувствам, казвам какво мисля и това е.
Ако е важно - казвам си го, тактична колкото товарен влак. Но има неща, които биха породили излишни притеснения :roll:
sWeEt_SeEd
09-04-2007, 10:50
Уау...колко се навъдихте искрени и директни, които казват нещата право в очите...странно, едва ли е точно така.Тези хора са малко, на всеки му се иска да е таклъв, смята се за такъв, но всъщност не е точно така, но както и да е. Аз пък не съм от типа 'оо, винаги си казвам кфото мисля без да ме боли *** за другия'. Казвам това което мисля тогава, когато трябва и когато съм преценила,че този срещу мен заслужава да чуе тази истина. Съгласна съм ,че пред близки хора не е нужно да се премълчава, но само пред тях и тоо... не винаги за всичко. Колкото то тфа дали на мен ще ми кажат някоя истина или ше си премълчат...мамка му, не давам и 5 пари.
Дали ще си патиш-ако си още в ранна възраст и чененцето ти тропа за шяло и нешяло, единственото което можеш да си спечелиш е неприятели и кофти отношение от някои хора.
С нарастване на възрастта обаче ше си трупаш хиипер много черни точки главно в работата и куп други сериозни неща...ии тогава ще усетиш колко гаден навик си имала...
Не се заблуждавайте ,че казването на истината в очите каквато и да била тя, ви прави мега-личностите и е едно невероятно и положително качество..просто..не всеки заслужава да я чуе. :smt006
Ако е важно - казвам си го, тактична колкото товарен влак. Но има неща, които биха породили излишни притеснения :roll:
Да!Има неща, които премълчавам, просто не са значими за мен.
LoVe_RuSlAn
09-04-2007, 11:13
Аз никога не го лъжа. Премълчавам, неща които ме е помолил да не му споделям, защото му е неприятно. Ако ме пита - тогава отговарям искрено.
az ne sym kazala 4e lyje6! a pitam 6to trqq da se otu4vame ot tfa da bydem iskrenni?
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 11:16
az ne sym kazala 4e lyje6! a pitam 6to trqq da se otu4vame ot tfa da bydem iskrenni?
Защото човека не е безгрешен. Той има своите слабости и пороци и понякога се поддава на тях. И какво - ще тръгнеш да разтръбяваш грешката си ли? Хората не са пригодени да са искрени - те не могат да приемат истината с чисто сърце и добри помисли.
LoVe_RuSlAn
09-04-2007, 11:19
Защото човека не е безгрешен. Той има своите слабости и пороци и понякога се поддава на тях. И какво - ще тръгнеш да разтръбяваш грешката си ли? Хората не са пригодени да са искрени - те не могат да приемат истината с чисто сърце и добри помисли.
Tfa 4e ti si takava i 4e ti go misli6 ne ozna4ava 4e nqma takiva hora !!!
ili kfo 6te mi kae6 4e poznava6 celiq svqt i nqma edin 4ovek koito da e iskren li... ](*,) ](*,) ](*,) [-X
thefreak
09-04-2007, 11:22
Трябва ли да си патя от това,че казвам всичко в очите:/
И аз тва се питам..
Не би трябвало, ама... на никой не му се слуша истината.
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 11:23
ili kfo 6te mi kae6 4e poznava6 celiq svqt i nqma edin 4ovek koito da e iskren li... ](*,) ](*,) ](*,) [-X
1. Къде прочете, че съм писала, че няма искрени хора
2. ”Искрен” е много относително понятие.
3. Аз изложих мнението си, че човешката психика не е пригодена винаги да оценява и приема истината.
4. Защо пое в тази посока на разговора? Това, което каза няма нищо общо с това, което аз казах.
LoVe_RuSlAn
09-04-2007, 11:25
1. Къде прочете, че съм писала, че няма искрени хора
2. ”Искрен” е много относително понятие.
3. Аз изложих мнението си, че човешката психика не е пригодена винаги да оценява и приема истината.
4. Защо пое в тази посока на разговора? Това, което каза няма нищо общо с това, което аз казах.
"Хората не са пригодени да са искрени"
Tfa sig. az go kazah i ti li si gi ustrovala 4e da znae6 4e ne sa prigodeni da sa iskrenni? aide lek den nqma da se razpravqm pove4e s teb
Това да казваш всичко в очите на хората е доста добре.Ако някой ми каже някои работи в очите може би няма да ми стане особено приятно, но пък няма да се разсърдя и ще го оценя, бих искала да съм приятелка с този човек.Иначе доста хора не гопонасят това.Иначе аз понякога премълчавам, ако искам да кажа нещо, но в повечето случаи не общувам с хора, които ме дразнят или имам да им казвам много работи, лоши в очите.
naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 11:34
"Хората не са пригодени да са искрени"
Tfa sig. az go kazah i ti li si gi ustrovala 4e da znae6 4e ne sa prigodeni da sa iskrenni? aide lek den nqma da se razpravqm pove4e s teb
Айде да не ми вадиш думите от контекста, много добре знаеш какво имах предвид, престани да търсиш под вола теле. Цитирам - ”Хората не са пригодени да са искрени - те не могат да приемат истината с чисто сърце и добри помисли.” Пф, няма да се занимавам повече. Който има акъл в главата е разбрал какво имам предвид.
Korni_ReSeRvE
09-04-2007, 12:00
emi ne trqbva ama za sujalenie taka se polu4ava
lyly_lili
09-04-2007, 12:44
i az kazvam vsi4ko v o4ite na tozi det ne ponasqm i izob6to ne me boli g**a kakvo 6te si pomisli toi/tq vajnoto e 4e ne govori6 zad gurba mu/i... :wink:
sasha_90
09-04-2007, 12:46
Не,но в днешно време искрените хора си патят най-много.
IKisseDAGirL
09-04-2007, 13:03
Много зависи от това как ще поднесеш дадена истина. Хубаво е да казваш това, което мислиш, но по начин, който ще се приеме по-леко.
Например някой се държи по начин, който на теб изобщо не ти допада :arrow: вместо да му се развикаш като луд/а, използвайки фрази от рода на "ти си супер тъп/а, как може да го направиш това", и то без да те интересува дали е пред други хора или не, можеш когато сте на саме да му/й обясниш спокойно кое те е подразнило и защо не ти харесва и т.н. 8)
Всичко това си е само на теория де, аз така и не съм я научила :roll:
Не всеки път успявам да се контролирам и има хора, които не ме харесват, защото съм прекалено рязка и крайна :?
Опитвам се да се отуча, ама характера си казва думата.
малко са хората дето го правят,това е едно добро ка4ество,ама някои за това си патят,давам пример "тризна4ките от биг брадър" :smt016
Like the wind`
09-05-2007, 11:28
Свикнала съм да си казвам всичко честно и открито,и да,патила съм си от това.Но разни подмолни номерца и помисли ме отвращават,затова мисля,че е по-добре така.Вярно е че истината боли,но лъжата боли двойно.И все пак понякога прекалената откровеност наранява другите,затова някои неща действително трябва да се премълчават,освен ако не са от особено значение.
GossipGirl89
09-05-2007, 12:17
Зависи. От една страна е хубаво да казваш каквото мислиш в очите,но наистина по някой път има неща, които трябва да се премълчат...
angel girl
09-05-2007, 12:38
Много зависи от това как ще поднесеш дадена истина. Хубаво е да казваш това, което мислиш, но по начин, който ще се приеме по-леко.
Например някой се държи по начин, който на теб изобщо не ти допада :arrow: вместо да му се развикаш като луд/а, използвайки фрази от рода на "ти си супер тъп/а, как може да го направиш това", и то без да те интересува дали е пред други хора или не, можеш когато сте на саме да му/й обясниш спокойно кое те е подразнило и защо не ти харесва и т.н. 8)
Всичко това си е само на теория де, аз така и не съм я научила :roll:
Не всеки път успявам да се контролирам и има хора, които не ме харесват, защото съм прекалено рязка и крайна :?
Опитвам се да се отуча, ама характера си казва думата.
Така е или си откровен или си тактичен,двете едновремено до сега не съм ги срещала!А има и трето-лицемерие това вече е лоша черта за даден човек
_Blue Light_
09-05-2007, 12:58
Принципно и аз не задържам нищо в себе си. Винаги казвам това, което мисля и почти винаги си патя... :| Не мисля, обаче, че има нещо лошо в това да казваш истината в очите, но....За съжаление почти никой не го оценява. :(