View Full Version : Газирано
Въпроса ми е следния.. с какво толкова е вредно газираното. И ако обикновеното е вредно,как стой въпроса примерно с диетичната Кока Кола, щом е диетична значи ли че може да се пие по време на някакъв хранителен режим?
Наксякъде пише 'забравете за газираното'. Защо? :-s
sladku_bebzi
09-06-2007, 11:27
Ами аз не го пия понеже от него ми се подува корема.За газираното само тва знам :roll:
CuRly_Doll
09-06-2007, 11:28
dori i da e dieti4na coca-cola pak si ima kaloriikite.....po vreme na dieta ne e hubavo dori naturalni sokovi da pie6,a samo prqsno iztiskani...ne 4e nqkoi go spazva,az sa6to piq naturalni sokove i se pak,ako si na hranitelen rejim parvoto,za koeto trqbva da zabravi6 e coca-colata i sikite gazirani,testenite izdeliq i sladkoto :wink: .....trudno,a :roll: ?I se pak sas silna volq se polu4ava :wink:
lips of an angel
09-06-2007, 11:28
1 от причините е 4е издува стомаха и ако искаш плосък корем не тр да пиеш газирано а отделно за кока колата е доказано 4е разтваря или разгражда вътрешности
gabrielka@a
09-06-2007, 12:00
1.От газираното се пръцка :?
2.ВСИЧКИ газирани съдържат аспартам,който уврежда мозъка
3.Колата изяжда Калция от костите и съсипва ноктите и зъбите
4.От газираното ходиш с подут корем-не е много красиво
100 % има и нещо друго,за което в момента не се сещам!
LP_for3vEr
09-06-2007, 14:51
bqh si vzela pit bul i edin 4i4ko i go vze ot racete i kaza 4e bilo vredno za b1brecite
една от основните съставки на колата е захар=> ако сте на диета сами се досещате ;) а пък coca cola light е пълна с вредни химикали ( за да премахнат калориите я тъпчат със сякви лайна и отрови ) които буквално вредят на здравето...
Някакви диетолози бяха казали по телевизията че от газираното се хваща целулит. А и да газираното е много вредно за костите...
kat4enceto
09-06-2007, 18:51
abе със 1 дума газираните напитки са вредни!!!
bqh si vzela pit bul i edin 4i4ko i go vze ot racete i kaza 4e bilo vredno za b1brecite
su6to i za surceto.
Na men gaziranite ne6ta mi vliqqt adski zle, boli me korema i ne piq
http://tin4e.blog.bg/viewpost.php?id=57397
http://tin4e.blog.bg/viewpost.php?id=60415
Кола не пия!Газирано - рядко!Обосновките - споменати:))
аз не си падам много по-газираното. От него се подува стомаха , а колата и подобните на нея напитки се правят със захар => калорично. Абе...то хората ти го казаха... =]
Леле след всичко прочетено реших че повече никога няма да пия кола :shock:
gabrielka@a
09-06-2007, 19:46
Инфото в линковете горе ме :shock:
abe, edin tam
09-06-2007, 21:00
напълнява се. възбужда организма. вреди на стомаха "."
caRamelO_cHicA
09-07-2007, 07:17
Ами защото в газираното имча захар и такива ти неща особено в колата .Затова газирано не пия хаха отваратително е драсти на гърлото и боли стомах и да не забравяме килограмите който ще натрупаме с него.Затова си предпоцитам натуралните сокчета
'IrReSiStIblE'
09-10-2007, 14:16
Мразя газирано и не го пия.Подувами се корема.
VerryBerry
09-10-2007, 14:39
za6toto sadarja zahar,koqto e vredna za zabite i organizma :smt018
Кока колата засища. Казвам го от опит.
love_enrique
09-10-2007, 15:14
Повярвай ми много е вредно,не за друго ами просто страшно се пълнее от газираните напитки...за съжаление :(
Sweet__baby
09-10-2007, 17:06
abе със 1 дума газираните напитки са вредни!!! :!: :!: :!:
tItEufFf
09-10-2007, 19:38
1.От газираното се пръцка :?
2.ВСИЧКИ газирани съдържат аспартам,който уврежда мозъка
3.Колата изяжда Калция от костите и съсипва ноктите и зъбите
4.От газираното ходиш с подут корем-не е много красиво
+5.Хваща се целулит!
От много газирано и никакво движение се получава целулит.
Газираното е само химия. Разликата при диетичните безалкохолни е в това, че вместо захар имат аспартам, което ги прави още по-вредни. Добре, че не обичам газирано, защото и от него трябваше да се отказвам :lol:
mechtaq_za_teb
09-11-2007, 10:38
И аз не мога да кажа точно с какво са вредни газираните напитки.Просто са ми казвали и съм чела,че наистина са много вредни за организма.Затова и не пия газирано.Предпочитам минерална вода или сок от някакъв плод,който аз съм си направила.
FelisDirus
09-11-2007, 12:46
нищо не може да ме отврати от колата... откакто се помня я пия и се наливам с поне 3-4 литра дневно
всъщност, като се замисля, аз от това живея - кола, кафе и цигари
може да не ям, но редовната доза кола се приема задължително!
хм, имам усещането, че водя най-нездравословния начин на живот в целия форум :lol:
оплювайте! :mrgreen:
HaDeSsDauGhteR
09-11-2007, 13:11
Гледам във съседния раздел за циграите и другите неща как разни хора търсят от къде да си вземат разни саски, амфети, бонбони и подобни шитз, а тука голямата дискусия на тема "Кола" и колко много вреди тя :smt009 :smt009. Малко ми е смешно чак. Що се отнася до симпатичните червейчета от ликовете, които дадохте, трябва да ви кажа, че всички консерванти и подобни гадости, които се слагат в различните храни и са разни Е-та съдържат някакво противно нещо. За сведение:
Е120 - смлени насекоми
Е441 - Кожа, кости, сухожилия (животински, поне засега)
Е542 - смлени кости
Е902 - стопена медна пита (тоест това, което остава като извадят меда от там - позастоялата се в кошера слюнка на пчелите)
Е904 - Секреции от насекоми
Е910 - животински косми
е913 - мазнина от овча вълна (да видим дали ще си помислите за солети др път.)
Е920 - животински косми (отново, но сигурно по-дълги)
Е921 - Животински косми (тва са най-дългите .. сигурно)
Тези Е-та са във всички храни, които си купувате от магазина. Бон Апети! Може да го мислите за офтопик, но връзката е тази, че колата не е единственото нещо, в което има такива гадости :)
BlueAvalanche
09-11-2007, 13:17
Надува корема и има захар, диетичната кола е без захар ама пак си е газирано
По-добре натурални сокчета 8)
FelisDirus
09-11-2007, 13:20
Гледам във съседния раздел за циграите и другите неща как разни хора търсят от къде да си вземат разни саски, амфети, бонбони и подобни шитз, а тука голямата дискусия на тема "Кола" и колко много вреди тя :smt009 :smt009. Малко ми е смешно чак. Що се отнася до симпатичните червейчета от ликовете, които дадохте, трябва да ви кажа, че всички консерванти и подобни гадости, които се слагат в различните храни и са разни Е-та съдържат някакво противно нещо. За сведение:
Е120 - смлени насекоми
Е441 - Кожа, кости, сухожилия (животински, поне засега)
Е542 - смлени кости
Е902 - стопена медна пита (тоест това, което остава като извадят меда от там - позастоялата се в кошера слюнка на пчелите)
Е904 - Секреции от насекоми
Е910 - животински косми
е913 - мазнина от овча вълна (да видим дали ще си помислите за солети др път.)
Е920 - животински косми (отново, но сигурно по-дълги)
Е921 - Животински косми (тва са най-дългите .. сигурно)
Тези Е-та са във всички храни, които си купувате от магазина. Бон Апети! Може да го мислите за офтопик, но връзката е тази, че колата не е единственото нещо, в което има такива гадости :)
хахаааа, пич, радваш
=D>
Въпроса ми е следния.. с какво толкова е вредно газираното. И ако обикновеното е вредно,как стой въпроса примерно с диетичната Кока Кола, щом е диетична значи ли че може да се пие по време на някакъв хранителен режим?
Наксякъде пише 'забравете за газираното'. Защо? :-s
ти по-добр е забрави за "диетичните" напитки. какво, аспартам на прах ли ще почнеш да пиеш в скоро време? :lol: