Влез

View Full Version : лак и пияна за коса?

monityY
09-08-2007, 12:42
хора аз изоб6то не се грижа за косата си,мия се с 6ампоан и тфа си е,не разбирам нито от пияни нито от лак,лака за кфо се използва как се слага и колко струва както и пияната?сори мн за въпроса знам 4е са тъпи,ама се някой тряя да питам,та да стана по грамотна по отно6ения на косата си :|

Anf3tamin4o
09-08-2007, 12:48
Като цяло пяната за коса е един добър продукт, който може да се използва върху всеки тип коса, особено подходящ е за къдрави, накъдрени или чупливи коси.Пяната за коса може да се използва за оформяне на по-прецизни къдрици или да се придаде обем на тънката коса. Това важи и за мъже, и за жени.С една дума за оформяна на косата

Съвети за ползване
Нанесена върху влажна коса, пяната ще осигури гладък и лъскав вид на косата. Върху суха коса ефектът може да се постигне по-добър контрол и оформяне на прическата.

1. Не всички пяни са еднакви. Някои от тях се използват преди стилизиране със сешоар или маша, докато други са създадени специално за оформяне с пръсти. Можете да откриете най-различни варианти на различни цени. Тъй като пяната за коса е сравнително икономичен продукт е по-добре да инвестирате в по-качествени продукти.
2. По-малко, по-добре. Избягвайте да използвате твърде много пяна, за да не постигнете обратен ефект. Оптималното количество е горе-долу, колкото едно яйце. Ако имате нужда от освежаване на прическата можете да нанесете ново количество пяна, без това да придаде тежък вид на косата ви.
3. Ако имате съмнения точно колко да използвате, започнете с по-малко количество пяна.
4. За да постигнете най-добър ефект, винаги прочитайте указанията върху етикета. Някои видове изискват флаконът да се разклати добре преди употреба, други видове – не.
5. Ако целта ви е да постигнете обем, не се колебайте да използвате малко повече количество пяна в корените на сухата коса. Най-добре ще постигнете този ефект с наведена надолу глава.

Имайте предвид, че повечето от видовете пяна за коса съдържат вид смола, която обвива косъма с допълнително покритие за постигането на обем, осебено при много фините коси.

6. Комбинирайте стилизиращата пяна с изсушаване с дифузер. Това можете да направите дори вкъщи. Нанесете пяната върху косата, включително и корените. Започнете сушенето с наведена надолу глава. Обърнете най-много внимание на корените на косата. Леко намачквайте с пръсти. Ще постигнете добър резултат в оформянето на естестевните къдрици и вълни.
7. Не нанасяйте пяната върху коса, чиито краища са твърде мокри и от тях капе вода. Попийте косата с хавлия, преди да нанесете продукта. Пяната действа най-добре върху коса, която е 50-60 % мокра.
8. Пяната трябва да е много добре разпределена върху отделните кичури. Тя трябва да се разнесе много добре, за да се избегне по-голямо количество от нея върху една част от нея, а върху друга да има недостатъчно количество. Ако се затруднявате да нанасете пяната с ръце, можете да използвате еднократно разресване с широк гребен.

Carrie`Bradshaw
09-08-2007, 12:49
Лакът и пяната се използват за различен тип фиксация на косата, лака се използва при топиране и за задържане на обема, а пяната най-често за начупване на косата. Цените варират от 3-4 лв до 10-12лв.

monityY
09-08-2007, 12:54
ок като си сложа пияна примерно,а косата ми е права като праз :mrgreen: и е дълга и искам да ми стане с обем да по4на да разнасям пияна по корените на косата и 6е се придаде обем ли?а ако искам да си я на4упя? и тфа не6то като гел ли е какво [-o< :-k

lilit_666
09-08-2007, 13:10
ми не,точно като пяна си е и не оврежда,за разлика от честото използване на лак(той е като спрей).Вземи си маркови,за да нямаш нежелани страни4ни ефекти.На всяка коса е разли4но-просто си купи и пробвай!

IKisseDAGirL
09-08-2007, 14:24
Използването на лак или пяна не означава, че се грижиш за косата си. Те са стилизиращи продукти, т.е. използват се за крайния ефект. Ако имаш предвид косата ти да е здрава и неизтощена - за тази цел ти трябва хубав балсам/маска/подхранващо масло. 8)

Ако си имала предвид точно оформянето й, освен лак/пяна, можеш да използваш вакса за коса.
След като искаш да си я начупиш, я навеждаш надолу, намачкваш я много хубаво в краищата с въпросната вакса (също така може и с гел), след това се изправяш и намачкваш и корените. За да има обем не само от долу, я хващаш на кок с 2 или 3 ластички - първо горния пласт с едната (просто взимаш косата, увиваш я хубаво и я намачкваш, и после я захващаш с ластичката). Същото правиш и с останалата част от косата :wink:

Освен това разгледай темата за топиране, също е добър вариант, само че не го прави прекалено често, за да не си увредиш косъма.

aloveyou
07-29-2009, 10:40
Прочети тукhttp://fema-bg.com/index.php?m=1024

_raztrevojenaaa_
07-29-2009, 10:57
Ти преди да се ограмотиш за продуктите за коса, вземи си поправи правописната култура.
Леле, как ще напишеш "пияна" :grin: водка ли пи, уисли ли, какво? :D
Иначе аз ползвам на Вела и съм много доволна :)

bloodyF
07-29-2009, 11:00

темата е от 2007 :-x

lenito_sf
07-29-2009, 14:35

темата е от 2007 :-x

Абе пука те бе !!! :lol: .. Иначе мацайте там ... :-P :lol: