PDA

View Full Version : След като си взема коте..

nz...
09-08-2007, 13:47
Значи първо се извинявам за може би тъпата тема...Решила съм да си взема коте (обещали са да ми дадат)..Но незнам как да се грижа за него..В смисъл трябват ли някакви специални грижи...Примерно освен котешка тоалетна трябват ли му други неща?И с какво да го храня в началото (ще е на около месец и половина,може би два,не съм мн сигурна..).Трябва ли да се води на ветеринар,някакви ваксини..нещо? :? Ако има значение е сиамско...

Iviqna
09-08-2007, 13:51
az sashto imam siamka , gledam si q ot 4-5 godini nqkade
zna4ii 1vo otidi da i napravqt nujnite vaksinii i dai dadat hap4eta za glisti,6te i napravqt pasport i tam shte pishe datite na koito trqbva da se hodi pri veterinarq,tam shte ti obesnqt vsi4ko.
Kogato e malka mmojesh da q nau4ish da qde vsqkakvi hrani,oba4e probva li vednaj koteshkite,6te po4ne da qde samo tqx
ti si reshavash

kvartalnata_kuchka_69
09-08-2007, 14:42
В зоомагазините има специална храна за малки котета (бебенца),ако искаш можеш да му вземеш такава :wink: Докато е още малко му давай да пие по повече прясно мляко.А за ваксините,мисля,че първата се правеше като котето стане на 3 месеца.Успех :smt023

09-08-2007, 14:47
Благодаря ви за мненията..Всъщност както каза VkuS^Na_UstNi,нямам голямо желание да го уча на специалните храни за котки..В смисъл ще му взимам,но не само на такива..
А за ваксините ще ми искат ли много пари?В смисъл не сме от най-заможните,пък да не ида без пари,а да ми кажат 5-10 лева... :oops:

kvartalnata_kuchka_69
09-08-2007, 15:08
На мен ми искаха някаде към 15 лв.

BlueAvalanche
09-08-2007, 15:14
Моята котка съм и купувал :
купички за храна, четка за ресане ( много е пухкав :) ), тоалетна и постялка за тоалетната и уйскас, смисъл моята е глезена и яде само маркова храна, но твоята ако я научиш и дърво може да яде 8)
Трябва да и сменяш постялката на тоалетната често
А и вода пие :-D

09-08-2007, 16:52
Мда,определено няма да й купувам маркова храна..Хахха,знам за водата :lol: Значи за начало мисля да й взема само тоалетна,пък по-нататък и другите му работи.Мерси много на всички за отговорите,разбрах какво горе-долу трябва да му взема :) ..