View Full Version : Трябва ми спешен съвет
Здравейте!Пиша защото искам да споделя,да получа съвет.
Живея в къща."Баба" и дядо също-заедно живеем.В къщи имаме проблем-баба ми.Ужасна е.Не я понасям.Бърка се на всякъде,където не и е работата.Търси всякакви начини да скара нашите и да ядосва мен и сестра ми...Миналия месец имах РД и влязох в нейната стая да ги почерпя с дядо.Моята уж баба ми каза"Не ти искам почерпката искам уважение".Ядосах се и излязах.След това ни нямаше в къщи 2 седмици.Върнахме се в неделя.Не разговарям с баба си!И неискам.От време на време и отговарям на това което ме пита.Скоро е взела пенсията и днес ми каза да отида да платя-водата,телефона и кабелната.Аз и отговорих "Що пък аз"-ядоса се и влезе в стаята си...По някаква случайност докато сме били със сестра ми навън баща ми и се обадил и бабката разказала всичко(както винаги прави....).Баща ми ми се обади и пита какво съм и казала-аз му казал всичко.Той каза да взема от баба пари и да платя тези работи.Аз му отказах,а той продължи да настоява.Затворих му и се изключих GSM-а.А той по-късно звънна на сестра ми и й казал,че ще се разправяме довечера.Демек разбрахте какво ще стане.Ще се скараме с баща ми,а после ще се скарат нашите.Кажете какво да правя.Не понасям този живот с "баба".Иначе дядо ми е добър и се разбираме.С него нямаме проблеми,дори дядо и мама се разбират отлично,макар че са свекър и снаха.
Опитай се да поговориш с баба си..кажи,и че малко повече се бърка в някой неща..говори с баща ти..ГОВОРЕТЕ бе хора..друг начин просто няма..
верно говоренето е най-ефикасния начин, но да знаеш че при бабите е доста по-трудно. Те си знаят тяхната и тва е. По-добре говори с вашите, обясни им к'во прай баба ти....не знам, за друго не се сещам. Но да знаеш, че с инат до никъде няма да стигнеш. Или пък угаждай на баба си и да се надяваме че ще те остави на мира.
пп:защо пишеш "баба" - не ти е кръвна баба или просто защото не я понасяш??
thefreak
09-11-2007, 10:42
То ти си пълен келеш разглезен... как очакваш баба ти да те разбира...
Да пази господ 0т жените, пък за бабите- дето са ъпгрейтнати, да не говорим :D Нищо лично, момичета :smt008 \:D/
miki4kata_
09-11-2007, 11:22
oo ne se pritesnqvai.s 80% ot horata e taka.ne si misli 4e babati ne te obi4a ili ne6to ot sorta.prosto po4ti vsi4ki babi sa takiva.neznam dali izob6to ima smisul da govori6 s neq,sumnqvam se da e sposobna da se suglasi s nqkoi,koito ne e na neinoto mnenie
При мен пък е така положението с майка ми.. :-D Ноо както и да е..
Първо вэеми парите от баба ти и отиди да платиш тока,телефона и там квото трябва.Все пак по-добре така,отколкото ти да се караш с баща си ,а и той с майка ти.
Эащо някой път не кажеш на баба ти ,че искаш да поговорите сериоэно?Седнете,поговорет е и и кажи всичко,което мислиш,беэ обидни думи и кавги.Просто си поговорете.Иэяснете се,кажи и че искаш да се раэбирате и да не прехвърчат искри.И все пак това ще стане единствено ,ако и от двете страни има компромиси.Кажи и го,може пък и да се эамисли.Ако не стане (но да се надяваме ,че ще стане..),просто се опитвай да не и обръщаш внимание и да не влэате в конфликти.Ако е нужно даже прави повечко компромиси,най-малкото эа да не се карат родителите ти.Все пак опитай с раэговора,понякога един раэговор оправя нещата,стига да е проведен както трябва.Късмет ти желая.
Здравейте!Пиша защото искам да споделя,да получа съвет.
Живея в къща."Баба" и дядо също-заедно живеем.В къщи имаме проблем-баба ми.Ужасна е.Не я понасям.Бърка се на всякъде,където не и е работата.Търси всякакви начини да скара нашите и да ядосва мен и сестра ми...Миналия месец имах РД и влязох в нейната стая да ги почерпя с дядо.Моята уж баба ми каза"Не ти искам почерпката искам уважение".Ядосах се и излязах.След това ни нямаше в къщи 2 седмици.Върнахме се в неделя.Не разговарям с баба си!И неискам.От време на време и отговарям на това което ме пита.Скоро е взела пенсията и днес ми каза да отида да платя-водата,телефона и кабелната.Аз и отговорих "Що пък аз"-ядоса се и влезе в стаята си...По някаква случайност докато сме били със сестра ми навън баща ми и се обадил и бабката разказала всичко(както винаги прави....).Баща ми ми се обади и пита какво съм и казала-аз му казал всичко.Той каза да взема от баба пари и да платя тези работи.Аз му отказах,а той продължи да настоява.Затворих му и се изключих GSM-а.А той по-късно звънна на сестра ми и й казал,че ще се разправяме довечера.Демек разбрахте какво ще стане.Ще се скараме с баща ми,а после ще се скарат нашите.Кажете какво да правя.Не понасям този живот с "баба".Иначе дядо ми е добър и се разбираме.С него нямаме проблеми,дори дядо и мама се разбират отлично,макар че са свекър и снаха.
когато има конфликт, защо ти е да доподклаждаш огъня? дръж се мило, ухапи си езика ако трябва, за да си нямаш проблеми. не може и вълкът сит, и агнето цяло и когато повече хора живеят заедно са нужни компромиси. не казвай "тя да ги направи" - възрастна жена е, те са някак...по-закостенели. няма да се промени. по-добре си спести кавгите. :wink:
VerryBerry
09-11-2007, 13:07
starite hora sa si takiva,nemoje6 da q promeni6-moita baba e po4ti sa6tiq obraz :?
cskamoni4ka
09-11-2007, 14:59
Да пази господ 0т жените, пък за бабите- дето са ъпгрейтнати, да не говорим :D Нищо лично, момичета :smt008 \:D/
ахаххахахахахахах направо ме разби твоето мнение хахааххахахахахахахахаха ъпгрейтнати били :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 лелеле :lol: