View Full Version : Как да кача 7-8 кг. (Момче съм)
Znachi na 16 sum 180 visok i 65 kg q kajete neshto da kacha 7-8 kg
Moderated by krem4et0
т.7 от Правилата на форума!
thefreak
09-12-2007, 09:53
Яж например?
Не ми разправяй, че си ял и не се получавало. Ядеш като жена сигурно и си мислиш, че ядеш много.
Като издеш половин карина на обяд с 2 порции мусака, тогава яла ми кажи да те похваля(или приветствам в клуба....)
ЯЖ бе. Яж много. Яж месо и яйца и дроб. Ама стабилно - под кило месо и 10 яйца на ден да не падаш. Те това е ядене.
ЯЖ бе. Яж много. Яж месо и яйца и дроб. Ама стабилно - под кило месо и 10 яйца на ден да не падаш. Те това е ядене.
toi s 10 qica na den 6e pukne ot otravqne we :shock: qica ne se qdat po 4esto ot 2 puti sedmi4no i to nai mn po 4 qica na den,zavisi ot vuzrasta,za tfoita vuzrast za dobre i 3 .. qj sladko i mazno pove4ko
lookatme
09-12-2007, 10:15
ще се омъжиш ли за мен? :-D казвам ти по-добре НЕ пълней.облечи някакви по-широки дрешки и си ОК!
боже,боже,божееее....цццццц
мисълта ми е,че винаги можеш да напълнееш,но честно казано,обратното е 100 пъти по-трудно.
thefreak
09-12-2007, 10:17
toi s 10 qica na den 6e pukne ot otravqne we Shocked qica ne se qdat po 4esto ot 2 puti sedmi4no i to nai mn po 4 qica na den,zavisi ot vuzrasta,za tfoita vuzrast za dobre i 3 .. qj sladko i mazno pove4ko
Покрай велик ден хич не ям по 5-6 на ден, цяла седмица.
Не съм се натравял все още.
Така че глупости пишеш.
lookatme, nqma da se omuja a shte se ojenq za tebe :D
ЯЖ бе. Яж много. Яж месо и яйца и дроб. Ама стабилно - под кило месо и 10 яйца на ден да не падаш. Те това е ядене.
toi s 10 qica na den 6e pukne ot otravqne we :shock: qica ne se qdat po 4esto ot 2 puti sedmi4no i to nai mn po 4 qica na den,zavisi ot vuzrasta,za tfoita vuzrast za dobre i 3 .. qj sladko i mazno pove4ko
Яйца се ядат всеки ден. Аз ям всеки ден поне по 10. Не съм пукнал от натравяне. Даже не съм ходил на доктор от години. Ай стига си говорила глупости. Няма нищо отровно в яйцата. Яйцата са най-хубавата храна.
Haha ti ne si ured be ti ako qdesh po 10 qica vseki den do sega da si se gutnall.. az vednuj izqdoh 7 nqkade i se natrovih ti po 10 qdesh ae ne preovelichavai :)
Haha ti ne si ured be ti ako qdesh po 10 qica vseki den do sega da si se gutnall.. az vednuj izqdoh 7 nqkade i se natrovih ti po 10 qdesh ae ne preovelichavai :)
gluposti! abe hora, ili pi6ete smisleni ne6ta, ili izob6to ne pi6ete! nqkoi kulturisti, naprimer, izqjdat po pone edna kora qica na den(tva sa 30 qica), ejednevno; are kato ne razbirate ot nqkoi ne6ta, ne se izkazvaite nepodgotveni
:wink: :P :P :P
аз знам от много хора и то възрастни 4е с яйца не трябва да се прекалява,след години може да усети6 4е не е трябвало да яде6 толкова много яйца,дори сега да ти няма ни6то :!: яжте като искате,но според мен не е полезно да се прекалява
AnTiBuLLsHiTs
09-12-2007, 12:24
Много ядене.Яж месо,много месо. Ама под ядене се разбира да ядеш 5-6 пъти на ден по 2 порции.Не да ядеш сутринта едно залче и в 22 още 1. :D
BlueAvalanche
09-12-2007, 12:31
McDonalds е истината 8)
културитстите изяждат по 30 яйца, обаче без жълтъка...той е по-вредната част от яйцето...можеш и по 10 белтъка да ядеш, ако искаш може и цели яйца, но да са 5-6
bqsna_teenagerka
09-12-2007, 14:03
яж месо и мле4но продукти но не се тъп4и със шоколади и 4ипсове защото ще ка4иш сланини а така ще ка4иш месо и 4исти килограми!а ако искаш после ги прави на мусколи@ :roll:
културитстите изяждат по 30 яйца, обаче без жълтъка...той е по-вредната част от яйцето...можеш и по 10 белтъка да ядеш, ако искаш може и цели яйца, но да са 5-6
SYS JYLTYKA GI QDAT :wink: :P :P
айде бе, от 10 цели яйца може да не им стане лошо, но от 30 ще, няма нормален човек, който да изяде 30 целя яйца...ядат белтъците, защото в жълтъка се съдържат холестерол и прекалено много белтъчини
айде бе, от 10 цели яйца може да не им стане лошо, но от 30 ще, няма нормален човек, който да изяде 30 целя яйца...ядат белтъците, защото в жълтъка се съдържат холестерол и прекалено много белтъчини
kulturistite ne sa to4no "normalni hora", imat svryh byrz metabolizym i 30te qica sa za zakuska samo; ti ne moje6 da izqde6 ne6tata, koito te izqjdat za 1 den za tova vreme; stava vypros za 4-4asovi ejednevni trenirovki i nad 10 hraneniq dnevno; ot fakta, 4e se sybujdat da qdat v 2 i 4 prez no6tta si vadi izvodite sama...pisna mi da razqsnqvam; na koito ne mu e qsno da ne se izlaga da govori(v slu4aq pi6e), ni6to li4no! :wink: :P :P :P
Айде стига врели - некипели с това, колко били вредни яйцата и жълтъците. Не са вредни, ама хич даже. Много са полезни. Яжте яйца!!!
абе имам една позната дето е г/д на мойта възраст или по малка изяла само 4 яйца и се обринала цялата,не е алерги4на към яйца,ама се натрови с тях и я водеха в болница,вие ако искате яжте и по 40 яйца на ден,ама най накрая 6те пукнете :smt016
Batko_ti
09-12-2007, 18:34
@maroon ,
ти си много зле.Не се излагай и слушай какво ти се казва.Културистите могат и 30 и 40 белтъка да изяждат., но не цели яйца.Повече от 4-5 яйца не е полезно, а какво остава за 30 и то системно.
За холестерол чувала ли си?
@maroon ,
ти си много зле.Не се излагай и слушай какво ти се казва.Културистите могат и 30 и 40 белтъка да изяждат., но не цели яйца.Повече от 4-5 яйца не е полезно, а какво остава за 30 и то системно.
За холестерол чувала ли си?
da da da, dobre bate, dobre... mir da ima :wink: :P :P :P :P
@maroon ,
ти си много зле.Не се излагай и слушай какво ти се казва.Културистите могат и 30 и 40 белтъка да изяждат., но не цели яйца.Повече от 4-5 яйца не е полезно, а какво остава за 30 и то системно.
За холестерол чувала ли си?
А ти, моето момче, да си срещал една научно изследване, което да свързва яденето на храни съдържащи холестерол с повишени нива на серумния холестерол?
Няма да срещнеш. по простата причина, че яденето на холестерол на повишава серумния холестерол.
Че да ида и малко по-надалеч - холестерола не е причина за сърдечни заболявани и инфаркти. Шанса да получиш инфаркт е еднакво голям за хора с нисък, средн и висок серумен холестерол. По-голямо значение има теглото, начина на живот и тн.
Аз твърдя, че яйцата са полезни във всякакви количества. Те съдържат всичко необходио на организма - протеин и мазнини. И то в домашно отгледаните яйца съотношението Омега3 : Омега6 е почти 4:!, което е манна небесна за всеки един човек днес. В наше време храната ни е прекалено богата на Омега 6, а голямото количество на омега 6 в кръвта докарва само бели.
затова - възможно най-малко расителни мазнини и повече яйца, масло и риба.
1.Нищо не е полезно във всякакви количества - Дозата прави отровата.
Няма човек, който да яде по 30 яйца системно.
Стига си ми копирал разни размисли тука, за който си нямаш и на представа за какво става въпрос.
1- 2 яйца наистина няма да увеличат нивото на холестерола, но 10 -20...
Знаеш ли въобще какво представлява холестерола?
1.Нищо не е полезно във всякакви количества - Дозата прави отровата.
Няма човек, който да яде по 30 яйца системно.
Стига си ми копирал разни размисли тука, за който си нямаш и на представа за какво става въпрос.
1- 2 яйца наистина няма да увеличат нивото на холестерола, но 10 -20...
Знаеш ли въобще какво представлява холестерола?
Да представи си - знам. Холестерола е стерол - липопротеин. Съединение на протеин с липид. Колкото и яйца да ядеш - не превишаваш ли дневната си нужда от калории - няма да ти се качи холестерола.
Иди обясни на някой биохимик как от ядене на холестерол се повишава холестерола, че да ти се изсмее. И имам много добра представа за какво става въпрос. Ако искаш и учебници мога да ти цитирам - проблеми нямаш.
И понеже много ми е весело като някой вземе да ми разправя приказки от 1001 мускула и фитнеса:
ciencedaily. com/releases/2001/10/011029073601. htm
Eggs Have A Lipid That Lowers Cholesterol Absorption, Kansas State University Nutrition Research Finds
Помислете си реално има ли някъде написано черно на бяло, подкрепено с научни факти, че яйцата повишават холестерола и са едва ли не отровни - нема. А що нема? Ми щото не е истина.
Плюс едно малко инфо от най-мащабното изследване на мазнините, холестерина и тн от Фрамонгхам
After 40 years, the director of this study had to admit: "In Framingham, Mass, the more saturated fat one ate, the more cholesterol one ate, the more calories one ate, the lower the person's serum cholesterol. . . "
There have been a number of previous studies that have supported the idea that eggs do not increase your risk of heart disease. So rest assured, you can go ahead have your eggs, for they are one of the healthiest foods in the world.
Надявам се някой да си направи труда да издири следните материали
Archives of Internal Medicine September 11, 2000;160
American Journal of Clinical Nutrition October, 2004;80(4):855-861
Journal of the American College of Nutrition October, 2000 (Supplement)
и стига толко, че дългите постове не ги четели...
Казвам още веднъж:1,2,3 яйца няма да увеличат толкова холестерола.
Но при по големи количества и при честа консумация просто е неизбежно.
Продължаваш да копираш цитати които извън контекста на цялата статия имат друг смисал.
Пък ти като толкова ги разбираш работите яж 1 седмица по десет яйца на ден примерно пък да видим след това какво ще приказваш.
Казвам още веднъж:1,2,3 яйца няма да увеличат толкова холестерола.
Но при по големи количества и при честа консумация просто е неизбежно.
Продължаваш да копираш цитати които извън контекста на цялата статия имат друг смисал.
Пък ти като толкова ги разбираш работите яж 1 седмица по десет яйца на ден примерно пък да видим след това какво ще приказваш.
Това го правя от 4 месеца. Под 6 не съм падал. Имал съм дни с по 20, но на седмица отиват поне 6 кори по 10 яйца. В добри седмици 10 кори. Ям ги цели. Просто белтък без жълтък е абсолютно глупаво и непълноценно. Питай батко ти Винс Жиронда.
Резултатът:
Общ холестерол 3.76 (норм. граници 3.5 - 5.2)
HDL- 1.07 (норм. граници 0.91 - 1.29)
LDL- 2.03 (норм. граници 1.81 - 4.91)
Триглицериди 0.78 (норм. граници 0.64 - 1.94)
Кръвно 120/80. Пулс в покой 55 удара. Болести за последните 3 години - никакви.
Ти наясно ли си, какъв процент от холестерола се произвежда в тялото? Наясно ли си, че при увеличена консумация на холестерол тялото намаляво производството на собствен такъв?
Пак повтарям - консумацията на холестерол не повишава нивото на серумния такъв.
Стига писа глупости!
КАКЪВ Е ЗДРАВНИЯТ РИСК ПРИ ПОВИШЕНО НИВО НА СЕРУМНИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ?
Повишеният серумен холестерол е основен рисков фактор за развитие на атеросклероза, която е в основата на двете най-значими хронични незаразни болести – исхемична болест на сърцето и мозъчно-съдова болест, причиняващи инвалидизиране и смърт на много хора по целия свят.
КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛА В КРЪВТА?
• Наследствената предразположеност
• Стресът
• Нездравословното хранене
• Хроничните заболявания на черния дроб, бъбреците, захарен диабет и др.
• Наднорменото тегло при ИТМ над 25 - ИТМ = тегло в кг : (ръст в м)2
• Употребата на лекарства – орални контрацептиви, диуретици, глюкокортикоиди и др.
• Ниската двигателна активност
• Полът – след менопаузата при жените холестеролът нараства
• Злоупотребата с алкохол
• Тютюнопушенето
• Възрастта - след 20-та година серумният холестерол се увеличава
КАК ДА СЕ НАМАЛИ ПОВИШЕНИЯТ СЕРУМНИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ?
Нормализирането на серумния холестерол може да се постигне чрез промяна в начина на живот и провеждане на медикаментозна терапия.
ПРОМЕНИТЕ В НАЧИНА НА ЖИВОТ ВКЛЮЧВАТ:
o Холестерол-редуцираща диета
Най-често 2 седмици след започването и, тя може да намали холестерола средно с 10%.
Диетата включва консумация на:
o Повече плодове и зеленчуци– най-малко 5 пъти дневно;
o Храни с високо съдържание на скорбяла и влакнини (пърнозърнест хляб, зърнени храни, ориз, бобови храни);
o Обезмаслено или нискомаслено мляко, млечни продукти без мазнини или с ниско съдържание на мазнини (кисело мляко, квасена сметана, извара, сирене);
o Месо без тлъстини (пилешко месо без кожата; риба; меса, на които са отстранени тлъстините);
o Растителни масла (царевично; маслиново; соево);
o По-малко готови и предварително обработени храни (кексове, сладки, бисквити);
o По-малко черен дроб, мозък, бъбреци и други вътрешности;
o По-малко яйца - не повече от 2 яйчни жълтъка на седмица (пряко консумирани или в приготвената храна).
Съдържанието на мазнини в готовите ястия може да бъде намалено и чрез спазване на следните принципи при готвене:
o да се отстранява видимата мазнина от месото;
o да се ограничава количеството мазнина при готвене;
o да се предпочита печене, варене, готвене на скара и в микровълнова фурна, като се избягва паниране и пържене;
o да се поставя месото при печене върху решетка, така че мазнината да се оттича надолу.
източник:Регионална Инспекция за Опазване и Контрол на Общественото Здраве
Моето момче, аз пиша подкрепено с научни изследвания и то не едно и две - ти ми пишеш с общи приказки на не-знам-си-каква-си-служба. Подкрепи твърденията си с научни изследвания (да могат да се намерят в интенет) и ще говорим.
Защо тогава моят холестерол и този на още поне 20 човека, които познавам и ядат яко яйца е нормален? М?
Айде да ти дам повод за размисъл със следната сбирка от изслевания, които до едно доказват, че нивата на серумния холестерол и поеманите с хранта мазнини нямат общо със сърдечно-съдовите заболявания. Изчети поне 5-6 от тях. Развивай си хипотезите пред някой, който не е запознат!
J W Gofman, et al. The role of lipids and lipoproteins in atherosclerosis . Science. 1950; 111: 166.
J P Strong, H C McGill jr. The natural history of coronary atherosclerosis. Am J Pathol . 1962; 40: 37.
W F Enos, R H Holmes, J Beyer. Coronary disease among United States soldiers killed in action in Korea. Preliminary report. JAMA 1953; 152: 1090.
A Keys. Atherosclerosis: a problem in newer public health. J Mt Sinai Hosp. 1953; 20: 118.
J M McMichael. Fats and atheroma: an inquest. BMJ . 1979; 279: 890.
- Diet and coronary disease. Acta Med Scand . 1980; 207(3): 151.
E B Smith, R H Smith. Early changes in aortic intima. Atheroscler Rev. 1976; I: 119.
V J Wass, et al. Does the nephrotic syndrome increase the risk of cardiovascular disease? Lancet. 1979; ii: 664.
R A Moore. Variation in serum cholesterol. Lancet . 1988; ii: 682.
Editorial. Virus infections and atherosclerosis. Lancet. 1978; ii: 821.
J L Houghton, T W von Dohlen, M J Frank. Myocardial ischaemia without atherosclerosis. Postgrad Med . 1989; 86 (5): 121.
J M Woodhill, et al. Low fat, low cholesterol diet in secondary prevention of coronary heart disease . In: D Kritschevky, R Paoletti, W L Holmes Eds. Drugs, lipid metabolism and atherosclerosis. New York: Plenum Press, 1978: 317.
Diet and Cardiovascular Disease. Committee on Medical Aspects of Food. DHSS. 1984.
W B Kannel and T Gordon. The Framingham Diet Study: diet and the regulations of serum cholesterol (Sect 24 ). Washington DC, Dept of Health, Education and Welfare, 1970.
W B Kannel and W P Castelli. Is serum cholesterol an anachronism? Lancet . 1979; 2: 950.
M W Gillman, et al. Inverse association of dietary fat with development of ischemic stroke in men. JAMA 1997; 278: 2145.
Multiple Risk Factor Intervention Trial. J A M A . 1982; 248: 1465.
A B Nichols, et al. Daily nutritional intake and serum lipid levels: The Tecumseh Study. Am J Clin Nutr . 1976; 29: 1384.
World Health Organisation. European Collaborative Group. Multi-factorial trial in the prevention of coronary heart disease: 3. Incidence and mortality results. Eur Heart J . 1983; 4: 141
J T Salonen, et al. Changes in morbidity and mortality during comprehensive community programme to control cardiovascular diseases during 1972-1977 in North Karelia. BMJ. 1979; iv: 1178.
P Puska. The North Karelia Project: a community based programme for the prevention of heart and vascular disease. Duodecim (Helsinki). 1985; 101(23): 2281.
Lipid Research Clinic Programme. LRC-CPPT results. Reduction in incidence of coronary heart disease. J A M A. 1984; 251: 351.
V Ravnskov. Cholesterol lowering trials in coronary heart disease: frequency of citation and outcome. BMJ 1992; 305: 15.
W A Gortner. Nutrition in the United States, 1900 to 1974. Cancer Res. 1975; 35: 3246.
D J P Barker, C Osmond. Diet and coronary heart disease in England and Wales during and after the Second World War. J Epidemiol Com Hlth. 1986; 40: 37
P M McKeigne, G P Miller and M G Marmot. Coronary heart disease in South Asians overseas: A review. J Clin Epidemiol. 1989; 42(7): 597.
M G Marmot. Interpretation of Trends in Coronary Heart Disease Mortality. Acta Med Scand . 1985 (Suppl); 701: 58.
R Beaglehole, et al. Cholesterol and mortality in New Zealand Maoris. BMJ. 1980; 1: 285.
E H Ahrens. Dietary fats and coronary heart disease: unfinished business. Lancet . 1979; 2: 1345.
J Dedichen. Cholesterol and arteriosclerosis again. Are we on the wrong track? T Norske Laegeforen. 1976; 16: 915.
M L Pearce, S Dayton. Incidence of cancer in men on a diet high in polyunsaturated fat. Lancet . 1971; 1: 464.
A F Hofmann, T C Northfield, J L Thistle. Can a cholesterol-lowering diet cause gallstones? New Eng J Med . 1973; 288 (1): 46.
W C Willett, et al. Intake of trans fatty acids and risk of coronary heart disease among women. Lancet 1993; 341: 581.
K K Carroll. Dietary fats and cancer. Am J Clin Nutr 1991; 53: 1064S.
T France, P Brown. Test-tube cancers raise doubts over fats. New Scientist , 7 December 1991, p 12.
R Kearney. Promotion and prevention of tumour growth -effects of endotoxin, inflammation and dietary lipids. Int Clin Nutr Rev 1987; 7: 157.
P R Uldall, et al. Lancet 1974; ii: 514.
M Balter. Europe: as many cancers as cuisines. Science 1991; 254: 114
H K Koh. Cutaneous melanoma. N Eng J Med 1991; 325: 171.
R MacKie, J A A Hunter, et al. Cutaneous malignant melanoma, Scotland, 1979-89. Lancet 1992; 339: 971.
H Takematsu, et al. Melanoma in Japan: experience at Tohoku University Hospital Sendai . In: C M Balch, G W Milton, eds. Cutaneous Melanoma . Philadelphia: Lippincott, 1984: 499.
G A Rose, et al. Corn oil in treatment of ischaemic heart disease. BMJ 1965; 1: 1531-33.
A Wolk, et al. A Prospective Study of Association of Monounsaturated Fat and Other Types of Fat With Risk of Breast Cancer. Arch Intern Med . 1998; 158: 41-45
C Ip, J A Scimeca, Thompson H. Effect of timing and duration of dietary conjugated linoleic acid on mammary cancer prevention. Nutr Cancer. 1995; 24: 241.
C desBordes, MA Lea. Effects of C18 fatty acid isomers on DNA synthesis in hepatoma and breast cancer cells. Anticancer-Res . 1995; 15: 2017-21
S Hulley, et al. Editorial on Conference on low blood cholesterol. Circulation 1992; 86 (3): 1026-9
Report on the US National Heart, Lung and Blood Institute Conference on low blood cholesterol: Mortality associations. Circulation 1992; 86 (3): 1046-60.
Oliver MF. Reducing Cholesterol Does Not Reduce Mortality. JACC 1988; 12: 814-7.
J McCormick and P Skrabanek. Coronary heart disease is not preventable by population interventions. Lancet. 1988; ii: 839.
R Beaglehole, et al. Cholesterol and mortality in New Zealand Maoris. BMJ. 1980; 1: 285.
Anderson KM. JAMA 1987;
Gillman MW, Cupples LA, Millen BE, Ellison RC, Wolf PA. Inverse association of dietary fat with development of ischemic stroke in men. JAMA 1997; 278: 2145-50.
Какво знаем за холестерола?
Холестеролът е бяло мазно вещество, което изпълнява важни функции в нашия организъм:
представлява незаменима съставна част на клетъчните обвивки
участва в производството на някои хормони
необходим е за синтезата на витамин Д
Откъде холестеролът постъпва в кръвта?
По-голямата част (около 80%) се произвежда от нашето тяло и по-точно от черния ни дроб.
Останалата част (около 20%) се внасят с храната, която консумираме.
Два източника на кръвен холестерол
Само храните от животински произход съдържат холестерол. Най-богати източници са: тлъстите меса, кожата на пилето, животинските вътрешности (мозък, шкембе, черен дроб, бъбреци), яйченият жълтък, високомаслените млечни продукти, скаридите.
Нашето тяло “поглъща“ около половината от съдържащия се в храната холестерол. Той постъпва в кръвта, която вече съдържа произведения от черния ни дроб холестерол.
Рискът за нашите съдове расте когато нивото на общия холестерол в кръвта надвиши нормалните граници, особено ако са налице и други рискови фактори (тютюнопушене, високо кръвно налягане, липса на физическа активност, наднормено тегло, захарен диабет, напреднала възраст)
Всяко намаляване на общия холестерол с 1% води до снижаване на риска от сърдечно-съдово заболяване с 2%
“Добър“ холестерол, “лош“ холестерол
“Лошият“ холестерол (лекарите го наричат LDL-холестерол) се произвежда от черния дроб. Той помага на циркулиращия в кръвта холестерол да се отложи по-лесно в стените на съдовете и да образува плаки (мазни отлагания).
“Добрият“ холестерол (лекарите го наричат HDL-холестерол) също се произвежда от черния дроб. “Добрият“ холестерол отнема от стените на съдовете отложения холестерол и го преняса обратно до черния дроб за преработване. По този начин тялото ни се “изчиства“ от свръхколичеството общ холестерол.
Богатите на разтворими фибри храни, редовната физическа активност и контролът на теглото помагат на нашето тяло на поддържа по-високо ниво “добър“ холестерол.
Освен от общото ниво на кръвния холестерол, здравето на нашите съдове се влияе и от съотношението “добър“/”лош“ (HDL/LDL) холестерол.
Съотношението “добър“/”лош“ холестерол е много важен за нашите съдове индекс
Редица фактори влияят върху производството на “добър“ и “лош“ холестерол и повишават риска ни от сърдечно-съдово заболяване. Някои от тези фактори са наследствени, други произтичат от начина ни на живот или от съпътстващите заболявания
Около 2% от теглото на яйцето е холестеол!
Безнадежден случай си!
Яж ако искаш и по две кори яйца-твой проблем.
Ако бяхме наживо с удоволствие бих поспорил с теб, но сега ме мързи да пиша.
Леле, ама половината от вас не знаят за какво говорят и само викат яж. Зле сте много, като не знаете не говорете бе.
Опитай се да качиш маса а не килограми, препоръчвам ти да видиш диетолог, и да се запишеш на фитнес. Съчетай диетата дадена ти от диетолога с упражнения в фитнеса. Когато тренираш тренирай за маса, демек по-тежко с по малко серии. Лежанки са мн добри, и се опитай да дигаш толкова колкото тялото ти позволява.
Посъветвай се с инструктор/тренъор, той ще ти препоръча тренировки които ще се фокусират на местата където ти е нужна маса.
С удволоствие иаз бих спорил но имам срещу себе си тотален лаик, който ми цитира популярни сайтове. Както виждаш аз боравя с научна литература, а не холестеро.инфо или здраве.бг.
Не знам какъв инженер би станал, ако учеше за машиносртоенето от Дискавъри, или какъв ветеринар би станал, ако учеше от Animal Planet.
Това, че 99% от хората смятат холестерол и яйцата за вредни, не означава, че е така. Преди 1000 години са смятали, че земята е плоска. Просто на определени хора им е било изгодно така. Древните гърци са знаели, че е сфера, обаче на една точно определена религия това не е отървало.
Айде лека нощ.
Ако искаш остави мейл да ти пратя някой учебник по биохимия, или някоя интересна книжка писана от уважавани доктори, че да ти се изясни картинката.
ThunderGoddess
09-13-2007, 07:55
Яж по 5-6 закуски на ден :smt005 :smt005 . На мен порока ми е, че ям до две закуски на ден, а не една и затова съм с килограмите на Вие :)
Sweet__baby
09-13-2007, 08:23
Пльоскай кат невидял и да видиме дали няма да качиш 7 килца... :smt005 :smt005 :smt005 :smt006
_crazy_baby_
09-13-2007, 09:20
qj meso btw shti kaja ne6to koeto sa mi kazvali za da napulneqt mom4etata edin fr mi kaza 4e ql surovo pile6ko meso :shock: nz ne ti go preoporychvam mai bilo vredno
v internet ne vinagi ima verni ne6ta,mn 4esto e pulno s gluposti,tfa deto ti si go nameril e proednata glupost,neznam ot kade izkopana,az kakto kazah,imah edna fr-ka koqto polu4i natravqne ot qica,vodiha q v bolnici,tova ne6to da ti govori?sled kato sa mi go kazali stra6no mnogo vuzrastni hora kakto i ENDOKRINOLOG,mislq 4e pove4e znaqt ot tebe i tupite ti izkazvaniq namereni v internet,sega moje da ti nqma ni6to,no produljavai da se tup4e6 s qica(ne 4e e sigurno dali go pravi6 de,moje samo da se pravi6 na interesen tuka) daje udvoi qicata qj po 20 ako iska6 na den,da vidim sled vreme kakuv 6te e rezoltata,pfff ](*,)
v internet ne vinagi ima verni ne6ta,mn 4esto e pulno s gluposti,tfa deto ti si go nameril e proednata glupost,neznam ot kade izkopana,az kakto kazah,imah edna fr-ka koqto polu4i natravqne ot qica,vodiha q v bolnici,tova ne6to da ti govori?sled kato sa mi go kazali stra6no mnogo vuzrastni hora kakto i ENDOKRINOLOG,mislq 4e pove4e znaqt ot tebe i tupite ti izkazvaniq namereni v internet,sega moje da ti nqma ni6to,no produljavai da se tup4e6 s qica(ne 4e e sigurno dali go pravi6 de,moje samo da se pravi6 na interesen tuka) daje udvoi qicata qj po 20 ako iska6 na den,da vidim sled vreme kakuv 6te e rezoltata,pfff ](*,)
Моето момиче, това, което съм пуснал, е писано от професор преподавател в Оксфорд. А аз имах един приятел, дето полуичи натравяне от сспанк. АЙде стига с глупостите. Лекарите си нямат ни най-малка представа от правилно хранене. Те не го изучават. В семесйтвото имам над 5 доктори - вътрешни, хирурзи, детски.
Това, което аз пускам са контролирани медицински изследвания.
Като си толкова запозната ми кажи, кое е отровното в яйцата. (чакам да го измислиш)
natrupva se holesterol we,ne moe6 li da shvane6? ](*,) kakto kazah,trovi se i qj kfoto iska6,ne mi puka dali 6e se trovi6 ili ne,az si gledam moq jivot,i qica po 4esto ot 1 put sedmi4no ne qm,tova 4e lekarite ne sa zapoznati sa pulni gluposti,te sa nai zapoznati ot vsi4kite ti tam izmisleni profesori,tova 4e tvoite "leraki" v semeistvoto ti ne razbirat ne zna4i 4e vsi4ki sa taka,pove4e neiskam da sporq,mlukni i otivai di qj qicata,tuka e vseki s mnenieto si,az sum s moito i nikoi ne moje da mi go promeni!!!! :idea:
kakto kazah 6te vidi6 4e sled vreme 6te ti navredqt!!!
ice_cream_f
09-13-2007, 14:29
Qj moooogo 6okolad ili sladoled(i dvete imat dosta kalorii).Moje naprimer da qde6 mnogo sandvi4i ot makdonalds. :-D
natrupva se holesterol we,ne moe6 li da shvane6? ](*,) kakto kazah,trovi se i qj kfoto iska6,ne mi puka dali 6e se trovi6 ili ne,az si gledam moq jivot,i qica po 4esto ot 1 put sedmi4no ne qm,tova 4e lekarite ne sa zapoznati sa pulni gluposti,te sa nai zapoznati ot vsi4kite ti tam izmisleni profesori,tova 4e tvoite "leraki" v semeistvoto ti ne razbirat ne zna4i 4e vsi4ki sa taka,pove4e neiskam da sporq,mlukni i otivai di qj qicata,tuka e vseki s mnenieto si,az sum s moito i nikoi ne moje da mi go promeni!!!! :idea:
kakto kazah 6te vidi6 4e sled vreme 6te ti navredqt!!!
Момиченце, не се пеняви, щото ставаш смешна. Не знам на какъв език да ти го напиша, но холестерола от храната не се отлага по стените на кръвоносните съдове. Просто от биологическа гледна точка е НЕВЪЗМОЖНО.
Измислените ми професори пишат учебниците, от които учат лекарите :)
Като искаш да си кон с капаци - прав ти път!
Ади като ги разбираш толкова работите прочети това и го коментирай:
Какво представляват триглицеридите?
Триглицеридите са химичната форма на повечето мазнини в тялото и в храната, която ядем. Когато се храним, тялото ни превръща мазнините в триглицериди – формата в която тялото съхранява енергията за време, когато ще му потрябва. Когато тялото се нуждае от енергия, триглицеридите се освобождават и изгарят подобно на гориво, за да послужи на нуждата ни от енергия.
Тъй като са неразтворими във водна среда, респективно в кръвта, холестеролът и триглицеридите се свързват с белтък под формата на липопротеинови частици, за да могат да бъдат транспортирани до тъканите и органите за изпълнението на техните метаболитни функции.
Така в нашия организъм съществуват два вида липопротеини – липопротеини с ниска плътност /ЛНП/ и липопротеини с висока плътност /ЛВП/. Тези с ниска плътност /лошият холестерол/ пренасят произведените в черния дроб и поетите чрез храната мазнини към клетките на тялото.
Повишеното ниво на тези липопротеини води до натрупване на мазни отлагания – плаки – по стените на кръвоносните съдове, които причиняват стеснение на съдовете и дори запушване. Обратно, липопротеините с висока плътност /добрият холестерол/ пренасят мазнините от тялото към черния дроб за допълнителна обработка и изхвърляне от организма. Те отнемат плаките от кръвоносните съдове и по-високото им ниво ги предпазва от стеснение и запушване. Сборът от ЛНП и ЛВП дава т.нар.общ холестерол.
Високият холестерол често се съпровожда и с повишено ниво на триглицеридите – хипертриглицелидемия. Голямото количество на триглицеридите в кръвта се дължи основно на нездравословно хранене - консумация на много наситени мазнини и прекомерна употреба на алкохол.
През последните десетилетия бе установена безспорна връзка между повишаването на серумното ниво на холестерола и коронарната болест на сърцето и другите форми на атеросклерозата. Установено е, че всяко намаление с 1% на холестерола води до приблизително 2-3% намаление на риска от проява на коронарната болест на сърцето. Смята се, че високото ниво на ЛНП и намаленото ниво на ЛВП са рискови фактори за атеросклерозата.
glei si rabotata :smt019 koi znae ot koi tupak si go zel tfa ae..
otgovor na zadadenata tema:
qj sandvich ot mle4en 6okolad, namazan s te4en 6okolad i otgore bql 6okolad :-D moje da si pravi6 vsqkakvi varianti :wink: :P :P :P
KFC, McDonald's - alternativi :wink: :P :P :P :P
thefreak
09-13-2007, 16:22
Ся кво?
Води се спор какво е холестерола или колко са вредни яйцата?
Че нещо не се разбира. Вие знаете ли за какво спорите дори?
Ednoto e swyrzano s drugoto
Закуска:2 купи макарони с мн захар
Обяд:2 къпи супа с положин хляб за десерт сладолес и филий с те4ен шоколад
Ве4еря:натъп4и се с кото искаш пи4 :wink: :-D
"Тъпакът" от когото съм го взел това чете лекции в някои от най-реномираните медицински колжеи в САЩ и имат седмцифрен доход на година. Другият "тъпак" е завеждал 20 години катедра медицина в Оксфорд. Третият "тъпак" е председател на кардиолозите в Дания (даже е успел да накара правителството да забрани маргарина там).
Монито да си гледа клиповете на Камелия и да си мълчи, ако мже и на кирилица да пише екстра.
Госта, да видя някъде в това, което си сложил да пише, че яденето на холестерол повишава серумният такъв? Щото аз не!
Освен това триглицеридите изобщо не са мазнини, а съединения на алкохол със свободни мастни киселини.
Като цяло "статията" ти е яок глупава. Борави със смешни термини (добър и лош холестерол) и не е посочен източник. Разбирай - сериозни медицински източници
според много добре издържана публикация на Уфе Равнсков, холестеролът всъщност играе антивъзпалителна роля в организмa. За ХДЛ ясно, Равнсков беше цитирал и изследване за ЛДЛ. Т.е. намаленият холестерол в кръвта да е един от признаците за потисната имуна система.
Ако не ядеш холестерол тялото ти ще произвежда пповече ссамо, като така те лишава от нещо друго (с пръдня боя не става).
Айде и мен ме мързи да пиша, та ще цитирам на готово един биохимик
И понеже все още съществува погрешното схващане, че мазнините оказват негативно влияние върху здравето и най-вече върху здравето на сърдечносъдовата ситема (което е вярно, ако става въпрос за транс мазнини, полиненаситени мазнини, окислени мазнини), нека да хвърлим и еидн поглед как високомазнинните диети влияят върху кръвните липиди, които се водят маркери за развитие на сърдечносъдови зболявания (също малко спорен въпрос)
Lеddy и колеги излседват кръвните липиди при жени, хранещи се съответно с диети, съдържащи 16%, 32% и 42% от калориите под формата на мазнини. Анализа на резултатите показва, че жените на 42% имат по висок HDL холестерин (т.нар "добър" холестерин), Apolipoprotein A1 о т жените хранещи се с 16% мазнини, които освен всичко имат и по-високо отношение между тоталния серумен холестерол и HDL холестерола ( TC/HDL-C ). Атлетеи увеличили мастния си прием от 16% на 42% повишавата HDL холестерола си, както и Apolipoprotein A1 (като цвъпросното увеличение на мазните не повлиява негативно на останалите маркери в кръвта (като LDL и VLDL примерно (които се водят рискови фактори, ако се повишават)))
Нисък HDL холестерол, както и нисък Apolipoprotein A1 се считат са рискови фактори за развитие на сърдечносъдово заболяване (а доколко са общовалидни - друг път smile.gif ). Т.е. какво се получава - хапват си мазнини момите и си подобряват кръвните профили - чудничко biggrin.gif [3]
Но да не се отплесваме, Brown и колеги изследват влиянието на високомазнинна диета в сравнение с високовъглехидратна при атлети. Сформирани са 2 групи:
(М) мазнини 50%, въглехидрати 37%
(В) мазнини 15%, въгрехидарти 69%
Изследването продължава 12 седмици, след края на които не са отчетени никакви отрицателни промени в рисковите маркери при вискомазнинната (М) диета. [4]
Какви изводи може да извлечем от публикуваните изследвания:
- високия прием на мазнини, не оказва негативно влияние върху спортните резултати, при спортове свързани с издръжливоста
- високията прием на мазнини не оказва негативно влияние върху здравето и не е заплаха за здравето на спортистите, както и рисков фактор за появата и развитието на сърдечносъдови заболявания (тук си оставям една скоба за транс, полиненасителните и оксидираните мазнини)
- ниският прием на мазнини се асоциира и може да е причина за понижени спортни резултати
благодаря за вниманието smile.gif
Източници:
[1] Muoio DM et al, Effect of dietary fat on metabolic adjustments to maximal VO2 and endurance in runners. , Med Sci Sports Exerc. , 26(1):81-8, 1994 [Абстракт]
[2] VOGT, M et al, Effects of Dietary Fat on Muscle Substrates, Metabolism, and Performance in Athletes. Med. Sci. Sports Exerc., Vol. 35, No. 6, pp. 952-960, 2003. [Абстракт]
[3] LEDDY et al, Effects of high fat versus high carbohydrate diets on plasma lipids and lipoproteins in endurance athletes. Med. Sci. Sports Exerc., Vol. 30, No. 12, pp. 1677-1683, 1998. [Абстракт]
[4] BROWN et al, Effects of high fat versus high carbohydrate diets on plasma lipids and lipoproteins in endurance athletes. Med. Sci. Sports Exerc., Vol. 30, No. 12, pp. 1677-1683, 1998. [Абстракт]
А статискитека с 1% и 2-3% е меко казана глупава. ПРсото в тези статистики боравят с "относителен рисков анализ", което е много различно от вероятност. Тоест, ако холестерола ми е повишен с 50% трябва да съм над 100% с инфаркт - ама не е така.
Абе мислете каквото искате. Не е този форум мястото да убеждавам тоя и оня в каквото и да било. Вие не искате да знаете. Вие искате да вярвате в това, което са ви казали!
Когато някой от вас ми обясни подробно как холестерола полепва по стените на кръвоносните съдове ще пиша пак. Но искам хубаво подробно обяснение.
Тип следното обяснение защо е по-добре да си набавяме глюкоза от глицериди, отколкото от амино-киселини:
глюкоза се прави и от глицерола. Когато мазните са едно 65-70% от енергия, в тялото постъпва и голямо количество глицерол (съставна част на триацилглицерола (триглицерид)). 2мол глицерол става 1 мол глюкоза. Освен това глюконеогенезата от глицерол изисква доста по-малко метаболитни стъпала в сравнение с глюконеогенезата от аминокиселини. На глицерола са му необходими 3 стъпала, за да достигне до Фруктоза-1,6-Бисфосфат, докато на една аминокиселина между 9 и 10. Освен това всички реакции, през които минава глицерола, се извършват в цитоплазмата (говорим до Фруктоза-1,6-Бисфосфат), докато една аминокиселина (или лактат) трябва да минат през митохондрия и да бъдат окислени до Малат и оттам останалите стъпала.
А, освен това не съм аз тоя, дето ще си губи времето да ви обяснява това и онова, ако няма да възприемате. Някой направи ли си труда да прочете поне едно от нещата, които написах? Да отвори някой от линковете, да намери някое от изследванията (доста ги има в нета)??
Е, аз за какво да се хабя, като не приемате?
thefreak
09-13-2007, 17:30
А, освен това не съм аз тоя, дето ще си губи времето да ви обяснява това и онова, ако няма да възприемате. Някой направи ли си труда да прочете поне едно от нещата, които написах? Да отвори някой от линковете, да намери някое от изследванията (доста ги има в нета)??
Е, аз за какво да се хабя, като не приемате?
А ти направи ли си труда да видиш каква е темата всъщност.
Вместо да спориш безсмислено можеше да направиш това.
Тука няма значение кой е прав, защото и двамата грешите.
Нито един от двамата не е отговорил подобаващо на заданения въпрос от момчето/момичето(не помня какъв пол беше вече).
Ако беше питал:" Какво е холестерол? Къде се съдържа, как влияе на тялото? Каква е връзката м/у холестерола и яйцата?"
Тогава, да щеше да е на място спора. В противен случай и двамата сте тъпаци(познайте какви сте).
А, освен това не съм аз тоя, дето ще си губи времето да ви обяснява това и онова, ако няма да възприемате. Някой направи ли си труда да прочете поне едно от нещата, които написах? Да отвори някой от линковете, да намери някое от изследванията (доста ги има в нета)??
Е, аз за какво да се хабя, като не приемате?
А ти направи ли си труда да видиш каква е темата всъщност.
Вместо да спориш безсмислено можеше да направиш това.
Тука няма значение кой е прав, защото и двамата грешите.
Нито един от двамата не е отговорил подобаващо на заданения въпрос от момчето/момичето(не помня какъв пол беше вече).
Ако беше питал:" Какво е холестерол? Къде се съдържа, как влияе на тялото? Каква е връзката м/у холестерола и яйцата?"
Тогава, да щеше да е на място спора. В противен случай и двамата сте тъпаци(познайте какви сте).
За яденето на месо дроб и яйца му го написах аз и си защитавам тезата.
А, освен това не съм аз тоя, дето ще си губи времето да ви обяснява това и онова, ако няма да възприемате. Някой направи ли си труда да прочете поне едно от нещата, които написах? Да отвори някой от линковете, да намери някое от изследванията (доста ги има в нета)??
Е, аз за какво да се хабя, като не приемате?
А ти направи ли си труда да видиш каква е темата всъщност.
Вместо да спориш безсмислено можеше да направиш това.
Тука няма значение кой е прав, защото и двамата грешите.
Нито един от двамата не е отговорил подобаващо на заданения въпрос от момчето/момичето(не помня какъв пол беше вече).
Ако беше питал:" Какво е холестерол? Къде се съдържа, как влияе на тялото? Каква е връзката м/у холестерола и яйцата?"
Тогава, да щеше да е на място спора. В противен случай и двамата сте тъпаци(познайте какви сте).
dam prav si :) a onq tupak neka si misli 4e e prav :wink: i ne mi kazvai kak da pi6a,pi6a kakto si iskam,i az klipovete na kameliq si gi gledam,ne se bezpokoi za tqh,ti si slu6ai izmislenite biohimici ili kfito sa tam tupaci i se trovi s qica,a az 6te slu6am lekarite,koito za tebe puk te sa tupaci i taka,pri vsi4ki slu4ai po dobre da qde6 malko qica kato mene,ot kolkoto kato tebe,da priemem tova koeto kazva6 4e ne sa vredni,pri vsi4ki slu4ai ne e i polezno da qde6 ednoobrazna hrana(kakvato i da bilo)i to v tolkova golemi koli4estva,tova e vredno za vsqka hrana,tova 4e ot qicata 6te natrupa6 holesterol i samo se trovi6 s tqh,kato qde6 po tolkova mnogo e otdelen vupros,kazah 4e neiskam da sporq pove4e!!! vseki s mnenieto si