Влез

View Full Version : Критика към един раздел.

RAWRRR
09-13-2007, 02:30
Първо искам да се извиня за нахалството да критикувам и да предлагам радикални решения,но не ми е в природата да бъда еснаф.

Значи,става въпрос за раздела за Наркотиците и Алкохола
Още от пръв поглед можеш да се натъкнеш на "опита" с наркотици на заблудените тинейджъри.Лошото е,че темите вътре не са поучителни,и споменатият опит не е градивен.В темите се пише не за рисковете,последиците и начините за отказване от наркотиците,а за това колко "хипер-яки-надъхващи-мега-разтръсващи-ебати филма".

Може би съм пристрастна защото никога не съм опитвала сериозен наркотик,но ако реша спокойно моагда се информирам от този форум къде продават,и да се надъхам да си взема заради хубавите отзиви за него.
Това едва ли може да се случи на мен,защото мисля,че имам силна психика и съм го преминала тази възраст,когато обикновено децата започват с наркотиците,но представете си един объркан тинейджър на 12,каквито са повечето във форума,как може да се впечатли именно от подобни коментари и информация.

Един вид форума го приемам като вид диларджийница,ако въобще има такава дума,затова предлагам да увеличите модераторският контрол и да бъдете по-агресивни към смисъла и посланието на темите там.

Благодаря за вниманието.

ProstoAz
09-13-2007, 09:24
Благодаря за информацията, ще обрънем повече внимание на раздела! :wink:
Както е известно, сайтът има твърда политика срещу употребата на наркотици!

ПП. Вече имаме първите резултати - бяха изтрити над 100 мнения по темите, нарушаващи 12 точка от правилника. Няколко теми бяха заключени, няколко изтрити и се сдобихме с една "Важна" тема, изразяваща позицията на сайта спрямо наркотиците. :wink:

die_die_my_darling_
09-13-2007, 22:55

ПП. Вече имаме първите резултати - бяха изтрити над 100 мнения по темите, нарушаващи 12 точка от правилника. Няколко теми бяха заключени, няколко изтрити и се сдобихме с една "Важна" тема, изразяваща позицията на сайта спрямо наркотиците. :wink:

да ама това няма да спре някое 12 годишно дете да се друса...
тва е истината
защото това"Не на наркотиците" вече е станало толкова
банално....
дали 2ма или 3ма ще си земат поука от такива теми...
ама останалите 200-300 не ги е*е какво са изписали
някои хора....
верно че наркотиците са вредни ама и колкото и предупреждения да изпишете,колкото и да обеснявате освен да станете по-досадни(ако е възможно) няма да има ефект
Гадно но истина....

RAWRRR
09-14-2007, 05:38

да ама това няма да спре някое 12 годишно дете да се друса...
тва е истината
защото това"Не на наркотиците" вече е станало толкова
банално....
дали 2ма или 3ма ще си земат поука от такива теми...
ама останалите 200-300 не ги е*е какво са изписали
някои хора....
верно че наркотиците са вредни ама и колкото и предупреждения да изпишете,колкото и да обеснявате освен да станете по-досадни(ако е възможно) няма да има ефект
Гадно но истина....

^^
О,със сигурност целта на сайта не е да убеждава децата да се откажат от наркотиците,
това не ти е някаква комуна,
но въпроса е да не става огнище на бъдещи наркомани,които да използват информацията,давана от другите "ветерани" с дрогата.

RAWRRR
09-14-2007, 06:59
Ако имаш добро възпитание няма и да си помислиш да взимаш наркотици..
Например теми като наркотици,купони,момчета са темо табу в моето семейство-аз никога не съм била близка с родителите си и си говорим по-скоро за запазването на световния мир отколкото за дрога.Не са ми чели лекции колко лоша е тя и тн.

Но единственото нещо,което не ми даде да опитам наркотик,е че ако стана наркоманка,ще натежа доста на родителите си емоционално,че те ще страдат заради мен..
Затова 14 годишен наркоман е невероятен егоист,а това да не бъдеш егоист се учи още първите 7 години.

hamilcar
09-14-2007, 07:16
Ако имаш добро възпитание няма и да си помислиш да взимаш наркотици..
Например теми като наркотици,купони,момчета са темо табу в моето семейство-аз никога не съм била близка с родителите си и си говорим по-скоро за запазването на световния мир отколкото за дрога.Не са ми чели лекции колко лоша е тя и тн.

Но единственото нещо,което не ми даде да опитам наркотик,е че ако стана наркоманка,ще натежа доста на родителите си емоционално,че те ще страдат заради мен..
Затова 14 годишен наркоман е невероятен егоист,а това да не бъдеш егоист се учи още първите 7 години.

Чувствам се обиден. Мислил съм си за наркотици, пробвал съм наркотици. Може някога пак да взема. Но това не ме прави човек с лошо възпитание. Тук-там пишеш някои правилни неща, но първото ти изречение е лишено от смисъл.

RAWRRR
09-14-2007, 07:25
Значи ти не си егоист,че заради мимолетното ти щастие (ако има такова),идващо от наркотиците,притесняваш родителите си?
Да не говорим,че по-върлите наромани крадат дори от тях.

hamilcar
09-14-2007, 07:32
"по-върлите наромани крадат дори от тях." -> Тези хора мен не ме интересуват.

Да съм егоист, защото съм пробвал ? Не се мисля за такъв. Това няма нищо общо с родителите ми, а с мен. Моментното щастие, което съм изпитал не виждам защо да го оприличавам като егоизъм. Никого не обременявам с това, че аз някога съм взимал наркотици.

RAWRRR
09-14-2007, 07:35
Аз говоря за върлите наркомани.
Това че ти си силен психически и не си станал такъв и съответно не безпокоиш родителите си не значи че едно 12 годишно дете,което си купува лепило от книжарницата,не за да си залепи етикетите на тетрадките за първия учебен ден,няма да стане..

hamilcar
09-14-2007, 07:45
И пак не е сигурно, че ще стане наркоман. Както и, че може да има война между Северна Корея и САЩ. Нещата са много относителни.

Аз лично виждам много положителни неща в раздела, от който се оплаквате. Рядко има мнения, които да подканват хората към употреба на наркотици, но ако има съм против тях. Повечето теми са затова какво причиняват наркотиците, а в това да получиш информация няма лошо. Дори и да си на 12 години.

Madness
09-14-2007, 09:32
Там никой не ти казва`опитай`!?!?
Има много мнения за това къв филм било,колко те държало и т.н.И честно казано аз повече дза наркотиците научих точно от тези мнения,отколкото от поучителните теми...А 12 годишните друсалковци,със или без тоя раздел и мненията в него,няма да станат повече или по малко ( :

shadow4e
09-14-2007, 11:27
То за мен целият раздел е глупав и въобще, ако смисълът му е да възпитава, то това би станало с 3 теми, в които се обяснява за алкохола, наркотици и цигари, а за тези 3 темички въобще не е необходим цял раздел.

Charlotte_
10-08-2007, 20:15
Бях гледала един филм за наркотици преди време,не му помня името,все пак има толкова мн такива филми,но този беше за конкретно момче,което толкова неусетно попада в тази обсада на наркотичните вещества,едва след няколко взимания на по-тежки наркотици,вече не може без тях,и със сигурност е така.Та,в по-следващите си периоди го показват как се чувства като убит,все едно се намира в тежък грип и нещо мн повече от това,но рядко съм гледала по твто да е представен толкова страдалчески техния живот в напредналите им фази,наистина описано там е все едно да си болен от грип,но с 10 пъти повече мъки.А за тези,които опитат и си мислят,че нищо няма да им се случи грешат.Защото те си мислят,че от един път няма да се случи нищо,ДА,на практика е така,но друг е въпроса,че после ИСКАТ да опитат отново,защото са се почувствали готино,и след някой следващ път вече и да не искат и да искат ще им е необходима дрогата.И затова родителите ви казват да не опитвате,може би много хора си мислят,че имат волята като опитат един път да не последва втори и трети ,но си остават само с мисълта. Тези последните неща,които казах съм убедена на 100% че са така,защото аз така опитвах алкохол,(а като по-малка си казвах че няма да пия)ии сега си пия както почти всички хора,засега в малки количества(а и надявам се и запосле:),но като се сетя как по-рано имах дистанция от пиене,струваше ми се невероятно да пробвам твърд алкохол...Айде това е от мен,да не пиша повече шот никой не обича дългите обяснения. 8)