View Full Version : Как помагате в домакинството?
mila_pila
09-14-2007, 20:40
От дъжд на вятър мия чинии, с прахосмукачката не се разбираме, цветята поливам, когато майка е извън града и няма кой, понякога натискам копчето на пералнята и прибирам дрехите от простора и ъъ хвърлям боклука, когато ми напомнят 1000 пъти и плащам сметките. Общо взето нищо не правя, гледам да не се пречкам :-D
а десетото му чувство ми подсказва, че има такава тема
Nicole_Richie
09-14-2007, 20:57
Nikak! Kak pak ne shte pomagam!
Стига да не ме мързи всичко правя.
Чистя, пера, проскам, гладя, готвя ииии мога да слагаме теракота, фаянс, ламиниран паркет, боядисваме стени, тавани, лакираме маси и аааааа тухли четворки носим, осмици носим, трупи носим....
ZaHaRcHe
09-14-2007, 22:21
ми.. пускам прахосмокачка , бърша прах , ходя до магазина ии.. само до там хахахах
naMy4Ho_KoTe
09-14-2007, 22:35
Понякога готвя, чистя, подреждам - ама много рядко вкъщи. Инак в квартирата на приятеля ми - винаги подреждам, мета, мия, готвя. Няма как :roll: Вече съм мома за женене :-D :-D :-D
Swinkenhoffer
09-14-2007, 22:39
забърквам някоя долна манджа, не обичам да гледам как друг чисти... затова само аз чистя, разхождам кучетата, храня ги понякога, пазарувам. нищо особено. :-)
teenkopele
09-14-2007, 22:48
От време на време пазарувам, мия чинии...такива работи.
krem4et0
09-15-2007, 06:56
Правя всичко. От готвене до пране. От миене на чинии до чистене. Пазарувам, гладя, подреждам, декорирам............
У дома сме 4 човека, а аз върша поне 40-50% от домакинската работа. Е, след 10 дни почвем даскало и няма да е така :P
Ама и ремонти ли се включват. Мога да шпакловам, ама малко, да боядисвам стени, врати, прозорци. Слагала съм тапети, лепила съм плочки, даже съм градила стени. Много съм работна. От малка съм научена на труд. Но по бояджийската работа съм просто ненадмината!
Пера килими!
Чистенето е мое задължение. Понякога мия чиниите и пазарувам. Рядко готвя (в повечето случаи си ям сама "произведенията" :roll:) :)
HopeLesss
09-15-2007, 08:07
Готвя, чистя, пера, простирам, извеждам кучето, хвърлям боклука, пазарувам...
sasha_90
09-15-2007, 08:34
Много обичам да помагам.Почти всичко мога-пране,гладене,миене,готвен .Само не се занимавам с шиене.
мия чиниите
чистя
оправям легла и тем подобни
готвя някой път
ходя на пазар
преди извеждах кучето ама вече нямам такова :smt010
IKisseDAGirL
09-15-2007, 09:44
Когато не ме мързи пускам прахосмукачката, забърсвам праха, мия прозорците, чистя терасата... За готвене и дума да не става :lol:
В нас всеки си мие своите чинии, така че нямаме нужда от спечиалист по това.
KaTinCeTy
09-15-2007, 10:12
Не помагам в домакинството! Всички домакински задължения са ми много гадни. Само си оправям леглото сутрин ако никой друг не прояви желание да го оправи. :)
VerryBerry
09-15-2007, 10:41
var6a vsi4ko,koeto me nakarat na6te :wink:
Sweet__baby
09-15-2007, 10:49
чистя
пера т.е пералнята пере и после простирам де :-D
гладя, когато е необходимо
пускам прахосмукачка, което по случайност ми е любимото нещо :-D
бърша после прах, ако има
ииии :roll: подреждам...
абе общо взетоо...добра домакиня съм си...да не звучи мн похвално де :roll: :wink: :-D
kak nqkoi e ima sig 10000 4oveka det iskat xaxaxxaxa
nqma sa pritesnqva6 i az sym tai kat mi kajat nqma li si po4i6ti6 staqta az vikam ne taka mi e po dobre taka e po qko sq moje da e razhvarleno ama znam koe kade mi e nqma si q opraq xaxaaxaa edin dol drenki sme axxaaxxaa :D
[†]SweeT_SacRifIce[†]
09-15-2007, 11:33
nishto ne prqva dokato nakraq ne me nakarat sus 300 zora da obursha prahta...
DEviL_BG
09-15-2007, 13:22
Помагам с замърсяването на дома,какво повече ?!? \:D/
IlLuSi0nS`
09-15-2007, 16:39
нищо не правя.. изобщо не ми се занимава.. даже след себе си не чистя.. даже пращам майка ми да ми купува цигари от магазина.. явно доста са ме разглезили.. ама мене си ме кефи така и не ме бърка и да е разхвърляно и мръсно.. ама сега ще видим като ще живея сама кфо ще е хаахахх
:oops: 8-[ .... :smt006
Хах... Не бе, сериозно... ужасна съм, стане ли въпрос за домакинство за нищо не ставам... Не че не мога, напротив, справям се идеално, просто ... НЕ ИСКАМ ... :lol:
Обяснението ми винаги е "Няма да подреждам, на мен ми е приятно и уютно, когато няма къде да се стъпи от разхвърляни работи..."
И що за човек трябва да си, по дяволите, за да ти прави впечатление,че има прах по повърхностите?! Мазало напаво...
земи си поука :-$ и се промени :wink: кой мъж ще те вземе такава ПП нищо лично мърла и марзеливка :-k
the_black_angel
09-15-2007, 20:27
Ходя до магазина,понякога мия чиниите и сгъвам прането.Но това само лятото.Започне ли даскалото-free life. :-({|=
Ми то като се замисля домакинската работа основно аз я върша, майка ми е на работа и уж няма време (щото сигурно аз не ходя на даскало и по цял ден се чудя кво да прая :lol: ). Но наще не пропускат да наякнат колко съм била мързелива :evil:
Ами един път в годината мия чинии, ако майка успее да ме накара, иначе често пускам прахосмукачка (е естествено пак някой трябва да ми каже да го направя), и единственото, което се сещам да направя сама е да си подредя стаята, ама и то не ми е много любимо занимание, ама няма как... :wink:
ами чистя,готвя, понякога мия чиниите, прибирам прането,подреждам пера ...
освен че спестявам едно готвене.аааа забраих хвърлям боклука :smt011 :smt012
прая си салата п.картофи и таратор :-D
[quote="candie"Но наще не пропускат да наякнат колко съм била мързелива :evil:[/quote]
оо тва още като се приберат почват :-& иначе магазина - само пари да имам на разположение и :::
Пускам прахосмукачка, разтребвам, гладя, простирам и прибирам дрехите, нагласям пералнята, пазарувам, помагам в готвенето. И най-най-любимата ми част - гледам малкия си брат :-D :-) . Толкова е забавно с него :lol: .
tItEufFf
09-18-2007, 16:12
Мия чинии, простирам прането, поливам цветята, подреждам и чистя от време на време :wink:
:oops: 8-[ .... :smt006
Хах... Не бе, сериозно... ужасна съм, стане ли въпрос за домакинство за нищо не ставам... Не че не мога, напротив, справям се идеално, просто ... НЕ ИСКАМ ... :lol:
Обяснението ми винаги е "Няма да подреждам, на мен ми е приятно и уютно, когато няма къде да се стъпи от разхвърляни работи..."
И що за човек трябва да си, по дяволите, за да ти прави впечатление,че има прах по повърхностите?! Мазало напаво...
земи си поука :-$ и се промени :wink: кой мъж ще те вземе такава ПП нищо лично мърла и марзеливка :-k
нищо лично-а теб толкова неграмотна :lol:
swords1010
09-18-2007, 20:27
Чистя, подреждам, пазарувам, изхвърлям боклука, мия чинии, а понякога може и да помогна с готвенето. :wink:
gree_girl
09-18-2007, 20:50
praxosmykiram bar6a prax miq 4inii pazaryvam gladq ponqkoga gotvq
Мия чиний, чистя, пускам пералнята, от време на време помагам на мама в готвенето, слагам масата, или пък правя салата, абе опитвам се да помагам :-)
caRamelO_cHicA
09-19-2007, 06:00
Аз голям мързел но все пак се опитвам да върша нещо мия чинийте и пускам прахосмукачка.Понякога ако съм си вкъщи или не ме мързи пускам пералня простирам дрехите.понякога помагам за готвенето но много рядко.Ам да пазарувам но това много го обичам да взема пари и да ида в супермаркета и да се въртя поне 40 минути да разглеждам аз и компания си водя та още повече
lyly_lili
09-19-2007, 12:27
Аз винаги като видя че някъде е мръсно или разхвърляно сама си решавам да го оправя :-D :-D ,но мразяяяяяяяяяя да ходя до магазина и не ходя за мое щастие \:D/ \:D/
?love_haTe!
09-19-2007, 12:58
Не бутам нищо,когато се прибера у нас след 2-3 дена отсъствие пак не чистя,защото или спа,или си играя с някоя животинка или скитосвам :-) Страшен съм егоист.Дори,когато готвя нещо(не толкова често срещано явление)си готвя само за мен и после ме мързи да си го почистя.Или пък когато котката направи някоя поразия не й чистя..е понякога,но само ако е в моята територия(стаята ми),същото е и с кучето :lol: Добре,че имаме домашна помощничка..горката :roll: Понякога много си се дразня,не си мия чиниите,не пускам прахосмокачка.Добре,че поне кака се навива да влезе в стаята ми и да почисти,но на мен си ми е кеф да си е безпорядък навсякъде
:lol: :-)
little_slobber_girl
09-19-2007, 15:45
Чистя поне един път в седмицата...отвреме на време мия чинии,случва се и да готвя,но това е рядко срещано явление ... простирам дрехи,събирам ги,гладя ги ... и това е O:)
hahavteen
09-19-2007, 16:26
Правя всичко. От готвене до пране. От миене на чинии до чистене. Пазарувам, гладя, подреждам, декорирам............
У дома сме 4 човека, а аз върша поне 40-50% от домакинската работа. ...... Но по бояджийската работа съм просто ненадмината!
Пера килими!
I az sum taka.Ve4e pravia vsi4ko 6toto niama koi dryg :smt012 Ina4e kato pravihme remont v predi6nata ni ku6ta mnogo se kefeh da boidisvam :wink: A i kilimi e mnogo zabavno kato periahme predi kato jiveehme po na sever.Sega niama nyjda :lol:
miloto_girl_4e
09-19-2007, 19:43
Така.. почти нищо не правя :oops: Леглото си го оправям, ако мама не е у нас, защото много мразя като изтръскам чаршафа после да го пъхам под дюшека, много е досадно :roll:
Кучето разхождам .. бърша прах много рядко, след като ми повторят 1000 пъти, прахосмукачката я пускам, ако съм в настроение..
Не готвя, не мия чинии(имаме миялна), не простирам(мама не дава, за да не падна :lol: ), за друго, което правя или не - не се сещам :-D
Just hear me...
09-20-2007, 07:17
Ми то като се замисля домакинската работа основно аз я върша, майка ми е на работа и уж няма време (щото сигурно аз не ходя на даскало и по цял ден се чудя кво да прая :lol: ). Но наще не пропускат да наякнат колко съм била мързелива :evil:
Абсолютно същото е и при мен..аз правя почти всичко и после много съм била мързелива и хич не съм помагала... #-o
[Mea_Culpa]
09-20-2007, 07:33
ми аз нямам избор след като майка ми няма физическата възможност да върши поне част от домакинската работа аз я върша цялата...готвене,чистене,пр не и т.н.
а разните там примадони които не им понасяло чистенето ми мили момиченца все някога ще ви се наложи това е признак на мързел не на това "...колко съм готина не пипам нищо в нас" ххаахха #-o
ThunderGoddess
09-20-2007, 07:49
]ми аз нямам избор след като майка ми няма физическата възможност да върши поне част от домакинската работа аз я върша цялата...готвене,чистене,пр не и т.н.
а разните там примадони които не им понасяло чистенето ми мили момиченца все някога ще ви се наложи това е признак на мързел не на това "...колко съм готина не пипам нищо в нас" ххаахха #-o
Почти никога нищо не пипам у нас - освен ако не ми се каже поне два пъти и случайно не ме мързи. Мързи ме много и не ме е срам да си го призная. И к'во. Коя си ти, че да знаеш на МЕН кога ше ми се наложи. Мамка й на домакинската работа. Тя не е за мен и никога няма да бъде. Иначе ... разтоварването на съдомиялната винаги е мое задължение. Помагам и като правим зимнини. Друго не :smt019 :smt019 :smt019
[Mea_Culpa]
09-20-2007, 07:50
]ми аз нямам избор след като майка ми няма физическата възможност да върши поне част от домакинската работа аз я върша цялата...готвене,чистене,пр не и т.н.
Почти никога нищо не пипам у нас - освен ако не ми се каже поне два пъти и случайно не ме мързи. Мързи ме много и не ме е срам да си го призная. И к'во. Коя си ти, че да знаеш на МЕН кога ше ми се наложи. Мамка й на домакинската работа. Тя не е за мен и никога няма да бъде. Иначе ... разтоварването на съдомиялната винаги е мое задължение. Помагам и като правим зимнини. Друго не :smt019 :smt019 :smt019
хаха добре де спокойно без нерви :lol:
Ми мия чиниите, понякога почиствам с прахосмукачката и един път в месеца готвя нещо.
[B]a[N]D[i]T[k]a
09-22-2007, 07:57
чистя хвърлям боклука .. по принцип мия чиниите като свършим да ядем но маика има някакъв кофти навик като яде сама и да не ги мие а ги оставя в мивката.. тогава вече я чакам сама да си се сети че тр да си ги измие.. :smt016
FrosTDeViL
09-22-2007, 08:08
помагам винаги когато мога ако немога се постаравам да помогна по късно
мога да чистя,готвя,пера,мия чинии,гладя абе всичко което ви доиде на ум. когато съм разстроен или тъжен ме избива на домакинска работа нз защо но като правя нещо ме успокоява (МОМЧЕ СЪМ). и няма нищо лошо да помагаш на родителите си които и без това са по цял ден на работа за някакви мизерни пари и вечер се прибират уморени и какво да видят кочина. ами при мен не е така и аз се радвам че им помагам
kameliqbaby
09-22-2007, 09:47
Ами с почти всичко.Единственото нещо ,което не мога да прая е да мия чинии.Мразя го тва.
4e to v nas az pravq vsi4ko,osven da gotvq de
zashtoto maika mi se pribira kusno i lqga da spi :)
Emi v momenta pravq absoliutno vsichko zashtoto maika mi ne e vkushti veche dva meseca a i oshte tolko i ostavat da si prai kupona na pochivka i takam :) inache poprincip praneto chisteneto podrejdaneto i chiniite sa si moe zaduljenie .... no vse pak tq gotvi no se okazva che i az ne sym tolkova zle daje hich v gotveneto taiche.... radva me che se ucha ot sega :)
sexa_na_kompleksa
09-22-2007, 13:45
Мия чинии,готвя,пазарувам,чист ,пребирам прането,понякога гладя,хвърлям боклука ...
Като мама е на работа,мия чиниите.
Като мама има няк'ва друга работа,хвърлям боклука.
Като наще ги мързи,ходя до магазина/това най-често го прая :lol: /
И си чистя стаята...само аз си знам как я 'чистя' :lol:
В нас няма нещо,свързано с домакинската работа,което да не правя.Понякога дори ми доставя удоволствие 8-[
zagada4no_sladka
10-14-2007, 19:52
xax ni6ti4ky ne pravq daje ponqkoga i legloto ne si opravqm :lol: :lol: :lol:
`Death`Whore``
10-14-2007, 19:53
Доста готвя напоследък. :)
stealthyGirl
10-14-2007, 19:56
Помагам в чистенето (най-вече на моята стая) иии подреждам стаята си понякога :roll: Ааа и помагам в правенето на някоя манджа като ми се готви, а вече мисля да почна да готвя цялата манджа :smt016
Едит: и леглото си оправям след голямото мрънкане :-s
tItEufFf
10-14-2007, 23:06
Мия чинии, поливам цветята, простирам/прибирам прането, някой път забърсвам праха...