Влез

View Full Version : майка ми коренно се промени :(

Seducti0n
09-15-2007, 16:16
Здравейте.Предварително се извинявам за това,че ви товаря с проблемите си,но повярвайте преминавам през много тежък период и наистина се нуждая от подкрепа.Та сега да си дойдем на думата.В последните няколко месеци имам много разправии с майка си.От най-малкото нещо стават скандали,съпроводени с викове,крясъци и т.н.Аз не съм лекар,но това не ми пречи да разбера,че тя има проблеми с нервите.Естесството и на работа е доста натоварено-адвокат е работи неумерно за да ни издържа и да задоволява потребностите ни.Днес се прибрахме от дълга екскурзия в чужбина,втората ни за тази година,покрай която имаше допълнителни разходи.Та идеята ми беше,че пътувахм около 18 часа,пребираме се и тя веднага запоцна да чисти и да ми натяква,че съм безполезна,че вместо да седя на компа трябва да и помагам.Аз помагам често вкъщи,но точно днес след този дълъг път се нуждаех от почивка.Другото,което е че уча в частно учлище и покрай него разходи,това отново ми си натяква...,другото е ако имам някква чаша със сок но бюрото,защо била там и прочие.Знам,че всичко се получи много разбъркано,знам че почти нищо няма да разберете поради хаотичния вид на написаното,но разберете ме,няма към кой да се обърна. :( Добре поне,че баща ми ме подкрепя донякъде,че иначе тотално ще рухна.Не твърдя,че майка ми е лош човек,знам че иска на-доброто за мен и че ме обича,но вече ми омлъзна от грубото и отношение спрямо мен.Чувствам се в тежест на семейството ми. :(

Sweet__baby
09-15-2007, 16:27
Да, миличка, разбирам те! В някои моменти и моята майка нещо й става и става с извинение, че ми е майка - НЕПОНОСИМА! Но и сега сме в такъв преиод..и то много труден> не само за нас, но и за родителите ни и всички останали! :) Дай си кураж, не се сдухвай! Предодолявай скандалите с майка ти...то и тя е изнервена от работа...и какво ли още не! :wink: И ти я разбери , но въпроса е ,че родителите не могат много да възприемат децата си каквито са..искат все да са най-добрите, най-ученолюбивите и най-примерните...но никои не е идеален на този свят...Всеки прави грешки , което е нормално за 1 човек....Тааа...Вземи някои ден поговори спокойно с нея на 4 очи и кажи какво трябва да се промени в нея. Говори й спокойно , за да не ти вдигне пак някои сландал! Айде УСПЕХ! :wink: :smt006 :smt006 :smt006

Mainata ti
09-15-2007, 16:27
Днес почивай, утре помогни с каквото можеш в домакинството. Предложи на майка си да сготвиш ти, или да отидеш до магазина. Нещо от този род...Също ще е добре ако и кажеш че разбираш какво и е и че наистина се стараеш да и бъдеш полезна. Кажи и че не искаш да и бъдеш в тежест! Постарай се, да бъдеш полезна, или по-точно да си още по-полезна тъй като сама каза че помагаш по принцип. Нещо не се сещам за друг съвет и извинявай за което.

09-15-2007, 16:29
Ей,я по-ведро! :smt006
Майка ти явно е преуморена!Просто й влез в положението и не тълкувай всяко нещо,което направи..И майка ми ми вика мн често,но това е защото сама издържа мен и сестра ми и изобщо не е лесно!Явно твоята е в същото положение!Стреми се да я улесняваш,колкото можеш..Помагай с домакинството,пускай пералнята,простирай,мий чинии,абе ти си знаеш!Можеш и да си поговориш с нея! Успех и не го взимай толкова навътре!

thefreak
09-15-2007, 16:47
Хвани се на работа.

Seducti0n
09-15-2007, 16:53
Благодаря на всички,които изказаха мнение до тук.Наистина го оценявам. :wink: Както казах вече,уважавам майка си и за мен тя не е лош човек,но понякога напрежението и идва в повече и си го изкарва на хората,които най-малко са го заслужили.Относно последното мнение за работата-няма как да стане.Тя няма да го допусне да ходя на даскало и да работя едновременно.Евентуално през лятото да ме вземе в кантората и да и помагам.Нямаме финансови проблеми,просто разходите са много.Баща ми също помага с кавото може човек,но професията на майка ми е по-доходонсна,а и по-отговорна. :wink:

thefreak
09-15-2007, 17:02
Благодаря на всички,които изказаха мнение до тук.Наистина го оценявам. :wink: Както казах вече,уважавам майка си и за мен тя не е лош човек,но понякога напрежението и идва в повече и си го изкарва на хората,които най-малко са го заслужили.Относно последното мнение за работата-няма как да стане.Тя няма да го допусне да ходя на даскало и да работя едновременно.Евентуално през лятото да ме вземе в кантората и да и помагам.Нямаме финансови проблеми,просто разходите са много.Баща ми също помага с кавото може човек,но професията на майка ми е по-доходонсна,а и по-отговорна. :wink:
Не съм казал да работиш, защото не ви стигат пари.
Работата учи на търпение, отзивчивост, сръчност и куп други умения, които са ти нужни за да постигнеш целта си, а именно, да подобриш отношенията с майка си.
Ще видиш резултата и моята гледна точка, ако се хванеш на работа.
Има и по-лесен начин да си подобрите отношенията от разговори.
Винаги съм мислил разговорите за напълно безсмислени.
Затова и не говоря с родителите си, не обсъждам решенията си с тях.
Действията са по важни. Затова действа.
Аз СЯДАМ и си почивам като съм уморен, не го обсъждам с майка ми или баща ми. Не ги питам да легна ли да си почина. Аз не ги питам за съвет като им казвам нещо. Аз им казвам какво ще правя.
И така възпитаваш родителите си да не идват при тебе с думите: За нищо не ставаш, защо не ми помогнеш/измиеш чинии,пода.../отидеш до магазина и т.н.
Схващаш ли?

Seducti0n
09-15-2007, 17:50
thefreak-Да разбирам какво се опитваш да ми обясниш.Съгласна съм с това,което си казал и наистина работата те прави по-самостоялетен,предлага ти нови хоризонти,усъзнаваш,че сам можеш да се грижиш за себе си,макар и понякога не изцяло.Аз не се стпремя към това да се доказвам пред родителите си и най-вече пред майка си,а по скоро да и намекна по подходящ начин,че отношението и спрямо мен не е правилно и,че с нищо не съм го заслужила.При нас разговор е по-добре да не бъде повеждан,защото прераства в вскандали не свършва с нищо добро.Проблема е, че по един или днруг начин завися от семейството си и трябва лека по лека да ставам самостоятелна да се науча сама да се справям с живота и с трудностите в него. :wink: Благодаря ти за съветите.Ако счетеш,че в дадено отношение не съм изтълкувала правилно казаното от теб,моля да ме поправиш. :wink:

Mimka_sweet
09-15-2007, 20:58
И моята майка е така.
От работата и е !
Но има и в моменти , в които се гушкате "Ух на мама тралала"
Нали? :wink:

Seducti0n
09-15-2007, 21:38
Mimka_sweet-да има моменти на близост,но те са доста по-малки за сметки на тези в които се караме или спори за дадено нещо. :(

BuBi008
09-16-2007, 00:21
Wow maika ti nqma absoliutno nikakyv problem s nervite taiche nedei da se izjivqvash v rolqta na lekar a jenata e prosto izmorena ot rabotata i za tova se iznervq zashtoto to tazi umora se naslagva postepenno. ( imam opit v podobni situacii) Moje bi shte trqbva da zapochnesh da pomagash vkushti malko povechko kato naprimer da zapochnesh da gotvish otvreme na vreme ili da izchistish nqkoi pyt bez tq da trqbva da ti kazva..... Proqvi razbirane i turpenie i i pokaji che se opitvash da pomagash kolko mojesh vse pak jenata se buhti tolkova mnogo zaradi tebe a ne za neshto drugo ti otivash na dve exkurzii vgodinata v chujbina i ti uchish v chastno uchilishte zamisli se kolko hora imat tezi vazmojnosti.

09-16-2007, 11:25
Здравей, Цвети! :) от мненията ти във форума съм остана с впечатление, че си доста разбрано и трезвомислещо момиче! Майка ти само може да се гордее с дете като тебе- възпитано и обичащо я! Предполагам, че ти е трудно в момента. Но постави се и на найно място. Опитвай се да й помагаш с каквото можеш. Някой ден, като не си много заета в училище, прибери се, поизчисти, ако можеш- приготви вечеря, дори и нещо по-елементарно да е, сигурна съм, че това ще я трогне и зарадва, а и ще и даде възможност за отдих. Показвай и ежедневно, че я обичаш, и че си вече голямо момиче, на което може да се разчита, че си и приятелка, на чието рамо може да се опре. Разговаряй с нея! Споделяй! И най- вече- показвай и че цениш удобствата, които тя ти предоставя работейки неуморно всеки ден - частното училище, екскурзиите в чужбина, осигуряването на ежедневните ти нужди. Поговори и с баща си, ако можеш, поразпределете си работата вкъщи, за да я облекчите! Желая ти късмет! :)

ThunderGoddess
09-16-2007, 16:21
Имам същия проблем. Когато вика, викам и аз. Или си слагам тапи в ушите. Зависи колко съм накипяла аз. С майка ми нямаме почти никакви разговори. Купи ми дрехи, дай ми пари, харесах си онази книга, няма да се махна от компа, няма да разтоваря съдомиялната машина - горе-долу това й казвам. :)

Cleansing
09-16-2007, 17:56
Това се казва критическа. Няма да се оправи скоро, ако въобще се оправи, така че колкото й да ти е тъжно трябва да свикваш...

flying_girl
09-16-2007, 22:31
Баща ми е същия за всичко крещи и после ми казва че аз съм била ненормална
Имало чаша на бюрото имало пепелник незнам си какво още абее родители все трбва да има един такъв във къщата дето да вика нормално е

bqsna_teenagerka
09-17-2007, 09:47
скъпа майкати е адвокат,знаеш ли колко е трудно това и изморително и тежко. преуморена е и без да се усеща пренася работата вкъщи.
по този на4ин тя се разтоварва. ти й помагай с каквото можеш,слушай я недей да се оплакваш. когато търпиш крясъците й,знай 4е ти я разтоварваш...и не се ядосвай или да й се реп4иш! мъл4и ислушай! :-$

Seducti0n
09-17-2007, 13:17
Много благодаря на всички,които изказаха мнение до този момент.Не си мислете,че като се оплаквам от проблемите си с мама не усъзнавам,колко натоварено и трудно е ежедневието и. :? Знам,че не и остава време за почивка,знам че работи толкова много с едничката цел да осигули добро бъдеще на мен и на по-малкия ми брат. :wink: В много моменти ми се искало да живеем по-сромно,но и по-сплотено.Колкото и неприятно да звучи,аз нямам истинска майка,тя е все нанякъде работи,просто няма време за мен.Не ме познава,не знае основни неща за мен.Рядко разговаряме,въпреки,че не искам да е така.Когато се скараме,аз просто не съумявам да се стърпя и да и не и отвърна.Просто съм такава и когато не съм съгласна с нещо-както е в повечето случаи-веднага го казвам.Много добре знам,че покрай мен има много разходи,но все пак съм и дете...На 15 години съм,опитвам се да помагам с каквото мога,понякога и пиша разни договори и такива неща,днес например изчистих цялата къща,живеем в доста голям апартамент,който трудно се подържа.Тя преди малко се върна от работа и каза,че въобще не е подредено.....не знам вече,не мога да и угодя.Обичам я,старая се да и помагам и да я разбирам,но понякога просто и моите нерви избиват...... :cry:

sexy&crazy
02-22-2008, 19:25
mi tq i moita maika ima takiva krizisni momenti ama sled freme i mi nava

Rofl4e
02-22-2008, 19:44
Уф аз с мойта майка вече не се разправям...не управям..нищо не правя от даскало на компа после на вън и пак на компа аз ако трагна да управям тя ще ми се размранка че не е както трябва направено за тва по ок разхварляно та да знам поне за кфо мранка ама на мен не ми и мрънка много де щото тя като се прибере мен ме няма а аз като се пребера в някой случаи спи в др си го е изкарала на сестра ми :D

asi_basi
02-23-2008, 06:43
скъпа майкати е адвокат,знаеш ли колко е трудно това и изморително и тежко. преуморена е и без да се усеща пренася работата вкъщи.
по този на4ин тя се разтоварва. ти й помагай с каквото можеш,слушай я недей да се оплакваш. когато търпиш крясъците й,знай 4е ти я разтоварваш...и не се ядосвай или да й се реп4иш! мъл4и ислушай! :-$

Mnogo si prava! Tova da si advokat e super trudna profesiq. Az sega sledvam Pravo i napravo ni razkatavat familiikata s vsi4ko koeto imame da u4im! Maika ti e izmorena, ne se use6ta, 4e se darji taka s teb. Nai-dobre e spored men da pogovori6 s neq i prosto i kaji kakvoto kaza i na nas, 4e q razbira6 no ponqkoga prekalqva i gotovo. S sigurno tq ne go pravi naro4no,za6toto ako e te obi4a6e nqma6e tolkova da se trepi da ti usigori dobar jivot ;).

E kakvo ima da raboti6? Az naprimer rabotq na 2 raboti plyus tova po4ti vseki den vzavisimost s lekciite si hodq da rabotq s maika na neinata rabota. Prosto tova mi pomaga da sam mnogo posamostoqtelna i pomagam na na6ite s parite kato gi olesnqvam mnogo.

nicolepcd
02-23-2008, 09:50
Ами всички казват, че е от работата... Но не може винаги да е била добра, и изведнъж да започва да недоволства... :? Не знам какво е, защото моят труд вкъщи винаги се оценява... :) Защо не опиташ да поговориш с нея? Да, видях, че каза, че рядко говорите... Или пък попитай баща ти... казваш, че той те подкрепя до известна степен :) Но пък от друга страна това е нормално. :) Във всяко семейство има такива "скандалчета". Независимо дали отрицателната енергия отива върху детето или половинката... :) Всичко ще отмине с времето... Не си виновна ти, просто може би еднообразието я срива по някакъв начин, и си го изкарва на теб. Но съм сигурна, че всичко ще отмине. Просто ти трябва търпение :)

BeBoNcHeTo
02-23-2008, 17:55
Mайка ми е същата,но свикнах с това постоянно мърморене.Вярно е че в днешно време неостават без работа ии майкати можеби е преуморена :)