View Full Version : Симеоново и изобщо БЕЛ+история?!:)
Jamalska
09-19-2007, 18:44
айде искам и аз да пусна кандидат-студентска тема:)
Та имам ли тук съмишленици за към Академията на МВР,някой с когото да гоним физическия норматив?
И друг въпрос да ми кажете кой каквото знае къде може да се кандидатства с тия 2 предмета(и 2та заедно или само единия) история и български.че аз искам само симеоново ама за всеки случай не е лошо да си харесам и друга специалност някъде :/
kofti_nick
09-19-2007, 18:55
УНСС
Jamalska
09-19-2007, 21:34
Такива гадории като УНСС,някакви икономически специалности изобщо без тях!:)
да ставам юрист...не ме блазни много...
просто не съм такъв човек
ам нещо..археология?на някого да му е ясно?опитах се да изкопча инф от даскалката си по история ама тя е заета да се прехласва по предмета
Loshotia
09-20-2007, 05:56
Присъединявам се към питането. Комбинация от БЕЛ и история какви специалности дава и къде?
Здравейте бъдещи кандидат-студенти : )
Мога да ви дам единствено информация за Софийския университет (тъй като аз кандидаствах там)
ТУК (http://uni-sofia.bg/students+bg/admission+bg/baloobrazuwane/index.html) Можете да погледнете специалностите и предметите с които се кандидаства за тях
П.С Някой ако иска теми по история да пише на ЛС.
sh3_1s_7h3_0n3
09-20-2007, 07:22
виж в СУ... там можеш половината специалности само с История...
в УНСС, Свищов, ИУ-Варна можеш и само с История, и само с БЕЛ да кандидатстваш за всичките им специалности с изключение на някоя върло-икономическа или която изисква чужд език като Туризъм, МИО, МО, Европеистика...
а и да не забравяме Правото с Ист + Бел
belerofone
09-20-2007, 14:24
Определено Симеоново е трудна дестинация...Казвам го защото с 5.50 пак имаш едва 60% шанс да влезеш...
С История и Бел може почти всичко да се кандид....От Право през международни през комп специалности през манджмънти разните там администрации през технически и инженерни специалности та чак до някои икономически....Въпросът е да си избереш....
И аз давам теми по история и по литература...
Impressive
09-20-2007, 14:35
И как ги давате тия теми по история :-D
Интересувам се.
Аз ще кандидатствам само с история, щото по БЕЛ едва хващам 3 :(
deathproof
09-20-2007, 15:25
ам нещо..археология?на някого да му е ясно?опитах се да изкопча инф от даскалката си по история ама тя е заета да се прехласва по предмета
Аз тая година кандидатствах в СУ с история и литература. За археологията... доста забутана специалност бала и е нисък и няма перспектива след това никаква. Иначе просто превери един справочник има над 20 специалности сам в СУ
belerofone
09-20-2007, 16:51
Аз тая година кандидатствах в СУ с история и литература. За археологията... доста забутана специалност бала и е нисък и няма перспектива след това никаква. Иначе просто превери един справочник има над 20 специалности сам в СУ
Недей така...Вярно е , че археолог къща не храни , но пък това е една от най-интересните специалности...Ще имаш страхотни студентски години...
deathproof
09-20-2007, 17:14
Недей така...Вярно е , че археолог къща не храни , но пък това е една от най-интересните специалности...Ще имаш страхотни студентски години...
Аз няма да уча това, не че не я бях писала и нея. Вярно е, че е интересно и честно казано ми звучи много романтично :) Обаче всички, които съм питала казват, че няма реализация, а това за жалост е важно. Леле, извинявай ако учиш археология и съм те обидила :) Без да искам. Мисълта ми беше, именно това, че само с това после не може да се изхранваш.
Loshotia
09-21-2007, 06:10
Dеатх прооф, да разбирам ли, че ти си студент? Ак е така, ще ми кажеш ли...ако знаеш де....за социология, политология и право какви оценки трябва да ичкарам, за да влеза. Приемаме че от дипломата балообразуващите оценки са ми 6.00
Така ами тази година баловете за повечето специалности доста паднаха, но разбира се има си специалности които си държат на нивото!
Разбирам че си момиче и ще ти давам статистиката само за момичетата!
Така Социология се кандидаства с Философия и социални науки
или История на България или Английски, немски, френски език или
Mатематика I или II и по един от тези изпитни предмети трябва да имаш мин 5.30 (това е според статистикаат за тази година)
Политологията се кандидаства с История на България или Английски, немски или френски език и мин оценка тази година (говоря за 3то класиарне) е 5.40
Правото обаче се кандидаства с два изпита История на България и Литература тук е много абстрактно да ти кажа какви оценки трябва да извадиш но средното мин. е към 4.90 и на двата изпита ( или разбира се може по висока на едние и по слаба на другия , много абстрактно е)
Пак ти казвам това е тазгодишната статистика и няма гаранция че догодина ще е същата.. Зависи много от темите по история
Успех на канидастващите! Знам какво ви чака, но не се плашете - удоволетворението на каря е по-велико от всички компромиси които сте трябвало да направите!
П.С Само да уточня по-нагоре някой спомена че е кандидаствал Археология с история и литература (явно се е готвел за друго) Археологията се кандидатства само с Исотрия и е най-желанат специалност в историческия фауклтет, но се влиза само с Исотрия!А етоТУК (http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/b-arheologia.html)има подробно за АРХЕОЛОГИЯТА
Loshotia
09-21-2007, 06:55
Gia_bs, много ти благорадя за информацията. Аз сега съм 11 клас, така че ще гледам и тази година какво ще става. Виждат ми се доста високи тези оценки, а пък писането на тема по БЕЛ и История и съответно оценяването им доста субективно.
sh3_1s_7h3_0n3
09-21-2007, 07:14
За правото в СУ беше достатъчно да имаш 5-5.25 по ист и 3.25 по литература...
^Santra^, а на теб как така балообразуващите ти оценки от дипломата са 6.00? Искаш да кажеш, че имаш 2 3ки ли?! 0.0
'щото в СУ не ти гледат цялата диплома, а само определени оценки...
примерно оценката по История, по БЕЛ и по език...
Loshotia
09-21-2007, 07:35
Хаха, не- не съм оточнила- имам предвид, че през годините в гимназията като годишни оценки по БЕЛ и История имам само 6ци...извънявам се..значи 12..май :roll:
sh3_1s_7h3_0n3
09-21-2007, 07:38
Хаха, не- не съм оточнила- имам предвид, че през годините в гимназията като годишни оценки по БЕЛ и История имам само 6ци...извънявам се..значи 12..май :roll:
ааааа 12 вече е друго нещо...
имаш добър старт... само трябва да изкараш и прилични оценки на изпитите и си ти :)
deathproof
09-21-2007, 10:26
Dеатх прооф, да разбирам ли, че ти си студент? Ак е така, ще ми кажеш ли...ако знаеш де....за социология, политология и право какви оценки трябва да ичкарам, за да влеза. Приемаме че от дипломата балообразуващите оценки са ми 6.00
Дам ще студентствам тази година. Значи аз ще уча право оценките ми бяха 5.25 по история и 5 по литература. Оценката по история се взима 2 пъти така, че тя е по- важна. А тази година като специалности бума беше за публична администрация, където бала беше над 28 ( правото беше 26.75 мисля), а друга готина специалност според мен е психологията ( кандидатства се или с БЕЛ или с английски).
sh3_1s_7h3_0n3
09-21-2007, 10:41
Абе, аз не мога да разбера к'ва беше тая мания по таз 'Публична администрация'. Снаха ми го завърши т'ва, защото си мислеше, че щяло да бъде нещо интересно... пък то нищо общо.. сега учи 2ро висше...
Публична администрация т'ва не са ли... държавни работи.. кметства, общини, съдилища и т.н.? Места, които са отдавна заети и можеш да се вместиш единствено, ако познаваш 'правилните' хора... (то за къде ли не трябва всъщност...)
Макар че ми казаха, че от Публична администрация мн лесно си можел да се прехвърлиш Право..хм... ама пък в Публична администрация влизаш само с история, което означава, че трябва да държиш може би изпит по БЕЛ после и след т'ва евентуално да ти признаят някой др изпит от специалността? пфф... обърках се още докаго писах т'ва... :?