View Full Version : Да си влюбен... или да обичаш?
Замисляли ли сте се за разликата между двете? Аз наскоро...
Според вас, какво трябва да разбира човек, като му кажат "обичам те" и какво, като чуеш "влюбен съм в теб"?
Ако темата се повтаря или е глупава, се извинявам предарително на модераторите :)
Според вас, какво трябва да разбира човек, като му кажат "обичам те" и какво, като чуеш "влюбен съм в теб"?
Ако темата се повтаря или е глупава, се извинявам предарително на модераторите :)
ами не можеш да кажеш на майка си "влюбен сам в теб" но ... попринцип и двете думички имат едно и сащо значение ..
Сложно е ............неможеш да опишеш нито едно от двете просто,защото да Обичаш и да си влюбен е неповторимо изживяване
ZaHaRcHe
09-20-2007, 16:21
разликата е там че човек може да обича както гаджето си така родители те си и приятелите.., но можеш да бъдеш влюбен само в 1
Според мен влюбването е...как да го кажа, началното чувство.Обичта към даден човек е по-постоянна, по-силни са чувствата.Можеш да си бил влюбен няколко пъти, но да обичаш само веднъж примерно...
Според мен влюбването е...как да го кажа, началното чувство.Обичта към даден човек е по-постоянна, по-силни са чувствата.Можеш да си бил влюбен няколко пъти, но да обичаш само веднъж примерно...
I AZ SAM NA TOVA MNENIE
inSane_baby
09-20-2007, 17:00
ами не можеш да кажеш на майка си "влюбен сам в теб" но ... попринцип и двете думички имат едно и сащо значение ..
съгласна съм :wink:
Влюбването според мен е начално чувство, когато целият си пленен от мисълта за даден човек, когато го идеализираш, когато единствения начин да се чувстваш пълноценно е той да е до теб...А когато не едо теб, вренмето е изпълнено с блянове за него. И когато чувство премине ( след месец, два, три) може да заобичаш този човек или да останеш безразличен и единственото, което те връща към него са спомени, които топлят сърцето ти, но вече са отминали.Обикновенно след влъбването има период на леко отръпване ( когато това чувство отмине). Ако дори след периода на идеализирането, ти все още намираш качества и привличане към този човек,значи може би го обичаш. Обичта е силна духовна връзка, при която ти си склонен да приемаш даден човек, въпреки всичките му недостатъци....и в повечето случай това е двустранен процес. Във случайте , когато чуствата ти са отхвърлени , наистина човек се увсва ужасно. Аз лично имам няколко души в моя живот, които обичам ( нито един от тях не е гаджето ми)
п.с Тук не вкючваме роднини ;-)
SerialSuicide
09-20-2007, 17:09
Според мен влюбването е...как да го кажа, началното чувство.Обичта към даден човек е по-постоянна, по-силни са чувствата.Можеш да си бил влюбен няколко пъти, но да обичаш само веднъж примерно... и според мен е така първ осе влюбваш, след това вече обичаш, поне така мисля за мен лично как го изживявам нещо такова
Когато става дума за любимия човек, влюбен съм и обичам е едно и също нещо. Но не можеш да кажеш, че си влюбен в приятелите си....тука вече не са синоними :roll:
`Death`Whore``
09-21-2007, 08:07
Горе-долу така. Но двете неща са различни. Обичаш човека заради характера, заради отношението му към теб, заради плюсовете и минусите му.
sexy_for_you
09-21-2007, 13:45
+1
ivakavlad
09-21-2007, 13:52
Влюбването е процес в който даден човек страшно много е пленен(ако мога така да се изразя) от някои друг и всичко което каже или направи му се струва прекрасно и неповторимо този период трае най-много до месец месец и половина.След това човек започва да вижда недостатъците и грешките на човека в който се е влюбил и ако въпреки недостатъците му остане с него (говоря заради чувства не заради пари) тогава това се нарича любов(обич)
kobrichka
09-21-2007, 13:55
Мн точно казано, =D> съгласна съм
GregoryHouse
09-21-2007, 14:01
Това на което викате влюбване...което обикновено става 5 до 10 минс след като сте го/я видяло...е чист хормон...обичта е вече напредналата фаза...когато хормоните отшумяват и обичаш човека заради характера му,добродетелите му и дори заради недостатъците му...
Това на което викате влюбване...което обикновено става 5 до 10 минс след като сте го/я видяло...е чист хормон...обичта е вече напредналата фаза...когато хормоните отшумяват и обичаш човека заради характера му,добродетелите му и дори заради недостатъците му...
+1
mariicheto_mimi
09-22-2007, 12:39
moje da obichash mnogo xora prez jivota si ama mojesh da si vliyben samo v sedin
sasha_90
09-22-2007, 12:51
"Обичам те" са твърде силни думи и нетрябва да се изричат на всеки.
MiMcHeToOo
09-22-2007, 12:55
точно така :wink:
Dissenter
09-22-2007, 21:41
Замислял съм се и сега се замислям.Да се влюбиш е може би нещо повече от приятелство.Да обичаш е нещо много повече от приятелство.
`Death`Whore``
09-22-2007, 21:44
Замислял съм се и сега се замислям.Да се влюбиш е може би нещо повече от приятелство.Да обичаш е нещо много повече от приятелство.
Донякъде си прав, но ти не обичаш ли приятелите си? Обичаш ги по различен начин, но пак ги обичаш...поне за мен приятелството е преди всичко взаимна обич.
Момичето от Принстън
09-23-2007, 00:57
мисля си че двете понятия са близки по значение, но не съвсем, все пак човек често изпада в положения когато твърди, че е влюбен, но има някаква разлика.. обичаш само по веднъж!
sweety_blondy
09-23-2007, 01:02
ne moga da obqsnq v kfo se s1stoi razlikata , no tq e golqma .. edno e da si vluben , a s1vsem drugo da obichash .. moje bi parfo idfa vlubvaneto v 4oveka a posle lubovta kam nego .. ddz ;) :)
hungry_vampire_f
09-23-2007, 06:04
:wink:
rihannka
09-23-2007, 07:23
saglasna sam s koalka..primerno moq priqtel parvo mi kaza che e vluben v men..i veche posle che me obicha..naistina mislq che vlubvaneto e parvonachalno a posle veche obichash dadenie chovek..neshto takova :wink: