View Full Version : Защо се мъчите да се върнете при бившит си?
iskam da vi pitam za6to se se mu4ite da se vurnete pri biv6ite si? razberete jivota produljava i bez tqh! mojete da namerite nqkoi da vi obi4a pove4e, po-silno. no moje da go ispusnete zaradi stremeje da se vurnete pri nqkoi koito qvno nedurji mnogo na vas! ogledaite se pove4e i po-vnimatelno nqkoi 4aka da vi obi4a! pomislete i kajete ne e li taka???
Заглавието на темата трябва да бъде написано на кирилица!
krem4et0
Истината е, че когато обичаш един човек неможе просто ей така да се отдръпнеш от него..И затова почва преследване, надежда и т.н. и така докато евентуално не намериш друг обект на твоето внимание..Макар, че ако си бил искрен в чувствата си много трудно е да забравиш някой който си обичал още повече ако си бил задълго с него/нея..
iskam da vi pitam za6to se se mu4ite da se vurnete pri biv6ite si? razberete jivota produljava i bez tqh! mojete da namerite nqkoi da vi obi4a pove4e, po-silno. no moje da go ispusnete zaradi stremeje da se vurnete pri nqkoi koito qvno nedurji mnogo na vas! ogledaite se pove4e i po-vnimatelno nqkoi 4aka da vi obi4a! pomislete i kajete ne e li taka???защото ги е страх
Оф, ти от бифш до бифш правиш ли разлика?! Не схващаш ли, че причините за раздяла могат да са стотици, даже хиляди, и не винаги значи, че не му/и' пука за теб.
Просто не е лесно да загърбиш всички чувства, които си имал просто ей така. Хората, които са били в истински връзки и наистина са обичали, знаят, че тези неща не се заличават с едно щракване на пръсти...
iskam da vi pitam za6to se se mu4ite da se vurnete pri biv6ite si? razberete jivota produljava i bez tqh! mojete da namerite nqkoi da vi obi4a pove4e, po-silno. no moje da go ispusnete zaradi stremeje da se vurnete pri nqkoi koito qvno nedurji mnogo na vas! ogledaite se pove4e i po-vnimatelno nqkoi 4aka da vi obi4a! pomislete i kajete ne e li taka???защото ги е страх
strah ot kakvo?
strah ot kakvo? ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят
MiMcHeToOo
09-23-2007, 08:41
Истината е, че когато обичаш един човек неможе просто ей така да се отдръпнеш от него..И затова почва преследване, надежда и т.н. и така докато евентуално не намериш друг обект на твоето внимание..Макар, че ако си бил искрен в чувствата си много трудно е да забравиш някой който си обичал още повече ако си бил задълго с него/нея..
+1
А не сте ли се замисляли, че може просто още да се обичате? :roll:
Seniorita
09-23-2007, 08:43
Прочетох само първото изречение и повече не продължих. Ти май не си обичала истински, а? Някога чувствала ли си липсата на парченце от теб? Едва ли... Когато не си го изпитал, не може да се обясни. Не ти го пожелавам. Бъди щастлива :wink:
strah ot kakvo? ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят
zna4i dai da jiveeqt sus stari rani i pri neuspeh togava se srivat otvsqkude i posle-ni6to! tva ne e jivot
А не сте ли се замисляли, че може просто още да се обичате? :roll:
ako o6te se obi4at togava za6to sa se razdelili?
zna4i dai da jiveeqt sus stari rani i pri neuspeh togava se srivat otvsqkude i posle-ni6to! tva ne e jivotчакай чакай само не ми се карай ти задаваш въпрос и аз ти отговарям ( ама ти май не зацепваш ) отговор на въпроса ти : защото ги е страх ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят
никога не съм се опитвал да върна бивша :lol:
Ох, може по много причини да се разделят... а и човешките чувства са нещо прекалено сложно, за да можем с две изречения да речем и отсечем.
Ти изобщо имаш ли бифши? :D
Ти изобщо имаш ли бифши? :D салфетки има предвид
чакай чакай само не ми се карай ти задаваш въпрос и аз ти отговарям ( ама ти май не зацепваш ) отговор на въпроса ти : защото ги е страх ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят[/quote] ne sa karam prosto pravq izvod ot dumite ti
чакай чакай само не ми се карай ти задаваш въпрос и аз ти отговарям ( ама ти май не зацепваш ) отговор на въпроса ти : защото ги е страх ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят ne sa karam prosto pravq izvod ot dumite ti[/quote] и как подяволите стигна от : страх ги е ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят ДО zna4i dai da jiveeqt sus stari rani i pri neuspeh togava se srivat otvsqkude i posle-ni6to! tva ne e jivot
чакай чакай само не ми се карай ти задаваш въпрос и аз ти отговарям ( ама ти май не зацепваш ) отговор на въпроса ти : защото ги е страх ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят ne sa karam prosto pravq izvod ot dumite ti и как подяволите стигна от : страх ги е ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят ДО zna4i dai da jiveeqt sus stari rani i pri neuspeh togava se srivat otvsqkude i posle-ni6to! tva ne e jivot[/quo]
6tom gi e strah, zna4i gi e strah da produljat napred i ostavat sus ranite ot starite vruzki
sexy_for_you
09-23-2007, 08:54
+1.Нямам какво да допълня.
чакай чакай само не ми се карай ти задаваш въпрос и аз ти отговарям ( ама ти май не зацепваш ) отговор на въпроса ти : защото ги е страх ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят ne sa karam prosto pravq izvod ot dumite ti и как подяволите стигна от : страх ги е ад не останат сами, да продължат напред, да изгубят това с което са свикнали, да се променят ДО zna4i dai da jiveeqt sus stari rani i pri neuspeh togava se srivat otvsqkude i posle-ni6to! tva ne e jivot[/quo]
6tom gi e strah, zna4i gi e strah da produljat napred i ostavat sus ranite ot starite vruzki да стига да не ме беше "quote"-nala и да не беше с такъв укор едва ли не аз казвам обратното
stelka_kz
09-23-2007, 09:04
Az sum napalnbo saglasna s Seniorita .... za6toto kogato nqma edna 4ast ot tebe .... tiii imash 4uvstvo 4e nemoje da jivee6 bez tazi 4ast ... osobeno ako tazi 4ast ot tebe e mom4e koeto si obi4ala .... bezkraino mnogo .... az li4no v momenta se opitvam da si varna bivshiq zashttooto znaq 4e i toi go iska obacheee .... toi reshava parvo da mi sa prai na interesen ;))))) za tva skapa moqq... pove4eto hora iskat da se vaarnat pri bvishite si zashtoto .... te sa svinali s tqh .... a kogato sviknesh s neshtu ... mn trudno mojesh da otviknesh ;)))) ..... a pak ako si go obi4ala strashno mn .... edvali 6te go zabravish mn lesno osobeno ako ste imali prekrasni momenti zaedno ;)))) ... a ponqkoga horata se razdelqt shtoto .... ne iskat da vodqt jivot kato v zatvor shtoto i na mom4eto i na momi4eto v edin moment im se iska da sa s nekoe dr mom4e ... ili momi4e ... a v pove4eto slu4ai .... nqkoi strani4ni hora za vinovni za razdelite ....
ivakavlad
09-23-2007, 09:08
отговорът е много прост тр/той още го обича а може да са се разделли за какво ли не може той/тя да го/я е заряазал/а заради друг/а може да са се разделили защото са се скарали за някаква глупост(доста често се случва), може също да е заради някакъв внезапен импулс който е нкарал един от двамата да изневери и да съжалява и т.н.
krem4et0
09-23-2007, 09:09
Прочетох само първото изречение и повече не продължих. Ти май не си обичала истински, а? Някога чувствала ли си липсата на парченце от теб? Едва ли... Когато не си го изпитал, не може да се обясни. Не ти го пожелавам. Бъди щастлива :wink:
Айде моля ви се-не сте обичали никога. Аз пък съм обичала и обичам, но съм на мнението на авторката. Край ли се каже-край е и точка. За, да изречем тези думи обаче трябва наистина да има сериозна причина, а не защото той не ми е дал фотоапарата си да поснимам(визирам мои приятели). Аз съм на мнение, че каже ли се край е завинаги или поне за много години. 1 ден ако сме самотни и сме на по 60 може и да се съберем :lol: . Другите истории иди си, ела си са детска работа.
Моята сестра е омъжена(все още) и със съпруга си имаше много проблеми-тя се издигна в службата, а той тъпче на 1 място. Тя е по-умна и изкарва повече пари, той зе да завижда и да я ограничава. Тя му даде шанс, въпреки всичките неща. Шанс на брака им, но само 1 път. При втория път, когато нещата излязоха извън релси, тя звънна у дома да я приберем и е вече 4 месеца тук, а след 2 седмици им е делото за развода. 1 ваза, когато се счупи,дори и да се залепи счупеното личи. Казал ли си край, това трябва да е завинаги!
а да се сещате, че ако се обичате толкова не бихте се разделили за глупост, спор, дори и изневяра...бившите са бивши, дори и да се съберете, никога не е като в началото
случвало се е да опитам да се върна смао при един бивш...между нас имаше невероятно физическо привличане и доста общи интереси и мнения, но на втората вечер осъзнах, че просто няма да има смисъл и всичко ще завърши като първия път...
а да се сещате, че ако се обичате толкова не бихте се разделили за глупост, спор, дори и изневяра...бившите са бивши, дори и да се съберете, никога не е като в началото
=D> абсолютно вярно....Интересно защо с моя приятел сме се карали за глупости,а даже и за по сериозни неща,но до раздяла не се е стигало :) Разбирам дори да сте скарани ден-два,но примерно месец вече да сте разделени или той /тя да си има друг/a и ти да искаш да се съберете пак-тъпо е [-X
mechtaq_za_teb
09-23-2007, 09:56
Защото не е лесно да бъдеш с някой дълго време,да го обикнеш и просто да продължиш един ден без него.Вярно е,че в стремежа си да се върнем при бившите може да изпуснем някой по-добър,но такъв е живота.Когато си влюбен толкова много в някой,той просто е единствения и никой не може да го замести...Докато не стигнеш до извода,че това не е така.Тогава живота се обръща в нова светлина и тогава идва отново любовта.
VerryBerry
09-23-2007, 12:25
v na4aloto-za6toto mn se bqh privarzala,no sega...i pari da mi davat ne bih se varnala :roll:
Seniorita
09-23-2007, 12:46
Айде моля ви се-не сте обичали никога.
Еми, така е. Само ти носиш душа и само ти си способна да обичаш, нали? Когато говориш, опитай се това да не са празни приказки, още повече, когато говориш за някого, когото не познаваш. Не давай оценка на отношенията между другите хора, не знаеш какви са, още по-малко за моите. Нищо лично. Просто съвет.
Страх.
Може да се обичате, но това не е гаранция, че ще сте винаги заедно. Трудно е да се поддържа сериозна връзка и при най-малката грешка всичко може да рухне...
А страхът, че ще загубиш човек, когото обичаш... Ако ви се е случвало да се боите за живота на свой близък - нещо подобно е.
Понякога е страх да продължиш напред към нещо ново и непознато. Затова и съществуват онези двойки, които постоянно ту се разделят, ту се събират. Навикът е твърде силен понякога.
И аз съм на мнение, че нещата като приключат трябва да е за винаги, щом сте се разделили значи е имало основателна причина, която не трябва да се пренебрегва. А ако се съберете нещата могат да се оправят или да станат още по-зле. По-вероятно е да стане второто, защото старите болежки никога не се забравят [-X . Никога не се забравт грешките, провалите, караниците и т.н. От грешките можем да се поучим и да ги поправим, но не и да ги забравим.
krem4et0
09-23-2007, 20:32
Айде моля ви се-не сте обичали никога.
Еми, така е. Само ти носиш душа и само ти си способна да обичаш, нали? Когато говориш, опитай се това да не са празни приказки, още повече, когато говориш за някого, когото не познаваш. Не давай оценка на отношенията между другите хора, не знаеш какви са, още по-малко за моите. Нищо лично. Просто съвет.
Ти не ме разбра-исках да наблегна на това ти изречение в поста и да докажа, че дори и да обичаш, понякога нещата са непоправими и просто няма смисъл. Не съм искала да кажа, че ТИ не си обичала. Но това не значи, че като кажеш край и си отстояваш на думата, ти не обичаш!
sasha_90
09-24-2007, 05:21
Не искам бившия.
за6тото ги оби4аме,за тфа искаме да се върнем при тях!бтв аз до сега не съм се стремяла в не6то такова,но ми се е слу4вало да се събирам с бив6 на няколко пъти,а това 4е ми се иска да съм с един др мой бив6 е отделен въпрос,но в никакъв слу4ай няма да се стремя да го постигна,сега и двамата си имаме свой живот,и за миналото никой не мисли,ина4е си права,но не е толкова лесно да забрави6 някой бив6 който си оби4ала и примерно ти е разбил сърцето,или пък сте скъсали по др при4ина,но това няма зна4ение,важното е 4е докъто се появи др който да ме оби4а и аз него,не мога да забравя стария,не е толкова лесно!
sh3_1s_7h3_0n3
09-24-2007, 06:15
- защото те е страх да продължиш напред сам/а.
- защото си свикнал с човека до теб.
- защото си такъв егоист, че дори и да не го обичаш толкова силно колкото преди, не можеш да си представиш, че той би могъл да бъде щастлив с някой друг и да прави всички онези хубави неща, които ги е правил с теб.
- защото може би си осъзнал/а грешката си, след като сте се разделили и искаш да се съберете отново.
- защото го/я обичаш толкова силно, че имаш нужда да си с него/нея.
- защото се надяваш нещата да се променят към по-добро във връзката ви...
maybelline
09-24-2007, 06:15
Тука сега стана въпрос за частици от нас и т.н. :roll: Добре де,ако така наречената "частица от теб" те е напуснала,можеш ли да я принудиш да се върне?Идеята не е добра.
Първо ще отговоря на останалите съфорумци относно бившите гаджета,че нещо взехте да нападате авторката.Когато обичате някого,той наистина става част от вас,но когато си отиде - имало е някаква причина и тази рпичина ще изчезне ли ако тръгнете пак с него/нея? А като се появят още проблеми и пак се разделите?А можете ли да тръгвате и да късате по 100 пъти,че да ви дойде акъла в главата?Аз съм чудесен пример какво НЕ трябва да правите.Аз тръгвах и късах с едно момче 3 пъти в рамките на 1 година.Обичах го,много близки бяхме...и след всяко следващо късане и тръгване имаше все повече проблеми.Ами добре,и аз се чувствах ужасно и много гадно като скъсахме (последния път,но и всеки предишен) и исках да се върна при него.Но след 3 връзки с такъв край започнах малко и да мисля - "Абе защо все така става?".И какво излезе - просто трябва да продължа напред.Не можех да стоя като запоена за едно момче,с което просто не се получаваше.
А сега към авторката - защо се връщат при бившите си?Ами елементарно - тръгваш с някого,обичаш го (в повечето случаи) и като се разделите чувството на самота е много гадно и трае няколко месеца (от 1 до 5-6 в зависимост от конкретния случай).Никой не иска да се чувства толкова самотен и да мисли "Той/тя ме изостави,значи нещо не ми е наред на мен или не ме обича,той/тя се държеше прекрасно с мен,връзката ни беше страхотна,искам пак!" - ето защо ;) Затова казват,че болката от любовта се лекува с нова любов.Като срещнеш някой по-добър и по-страхотен във всички отношения човек,ти забравяш за предишния,защото другият удовлетворява всички твои потребности - любов, защита, нежност, приятелство, няма я самотата и празнината.А 99.9% от тийнейджърите (а и някои зрели хора също) не вярват,че ще срещнат по-добър човек от бившето гадже.Никой не вярва докато това не стане.
Zashtoto povecheto hora neobichat promenite...iskat vsichko da si ostane taka kakto e v momenta... po prostata prichina che nemogat da si predstavqt jivota zanapred bez choveka koito dovchera e bil tqhna upora.Ne shvashtat che sveta ne svarshva s kraq na tqhnata vryzka,no rano ili kbsno se osaznavat i sled sedmici drami i salzi prodaljavat da jiveqt zashtoto razbirat che dryg izhod nqma.
flowerlina
09-24-2007, 14:21
Въпреки,че много обичах бившия никога не съм се опитвала да си го върна.Всичко е свършило и точка.Както се казваше 'След мъж и трамвай не се тича.Винаги идва друг'
ivakavlad
09-24-2007, 14:29
то и аз нейскам да се върна при бившата си по простата причина че нямам бивша(нито настояща)
kobrichka
09-24-2007, 14:47
Аз съм на мнението на авторката,когато се каже край,значи е край,няма нужда да се обръщаш назад и да правиш опити да се върнеш при него.Тук не става въпрос дали си обичал или не,ако наистина сте се обичали няма да се разделите.Края на една връзка винаги се усеща никога не идва изневиделица,ако наистина обичаш дадения човек ти ще направиш всичко възможно да сте заедно преди да се разделите,а не след това.Когато се скъса едно въже,колкото и да се опитваш да го въстановиш,винаги остава възел в средата,така е и в една връзка веднаж развалиш ли я,колкото и да се опитваш няма да е както преди.Затова аз съм на принципа да гледам на пред и да не съжалявам за нищо,защото докато гледам назад изпускам настоящето.
vituu_perkele
09-30-2007, 20:54
:? Edinstveniq biv6 koito si iskam mi e biv6 2 puti edin sled drug.... i si go iskam i sega za6toto za men e specialen za men priqtel mi e kogato sme razdeleni i vinagi 6te e ne6to pove4e ot "biv6" za men tova prosto e mom4eto koeto moje bi vinagi 6te pomnq! :?
Ще изкажа и аз мнение по въпроса...Страх от това да продължа сама-бяхме разделени почти 2 месеца, нямаше го тоя страх, но през това време аз имах чувства към него.Не бях сигурна дали са любов или просто една привързаност, останала от всичко това, което преживяхме.И накрая разбрах, че го обичам и не мога да живея без него, не мога да гледам как излиза с друго момиче.Не бих казала, че съм егоист и не мога да си представя някои работи, които можеше да прави.Честно казано ми пукаше, но пък и аз имах нещо малко с едно момче, което беше нищо.Направих го просто ей така, за да се опитам да ми стане по-добре,е, харесвах го, но малко.Просто не можем един без друг и не мисля, че това е просто един навик.Мисля, че има любов.Събрахме се, каза ми, че ме обича и иска да бъде с мен.Когато бях без него можех да продължа така, но до един момент, до един момент, когато се залъгвах, че е възможно.Не мисля, че нещата не може да са, както преди.Сега не се караме(е, ще видим), но преди беше нещо ужасно направо.И общо взето-щастлива съм.
Ami... neznam i az.. 5 ili 6 puti se vry6tah pri bivshiq mi.. AMa nai nakaq mai se osuznah i go skusah....Sega si 4akam princa na b eliq kon ahhaxax