PDA

View Full Version : Не издържам,майка ми направи толкова грешки.

moon_flower
09-27-2007, 12:53
Здравейте,
пускам темата,защото нямам на кога да изплача мъката си и ми е много тежко.Дори и никой нищо да не прочете,ще ми е добре,че съм го казала.И така,от години майка ми прави грешки в живота си.Първо се омъжи за човек,който я крадеше и бешезадигнал всичките и бижута,той почина и тя получи диабет.Това беше баща ми.После преглътнахме това,но се появи друг мъж след време.Той пак и окраде,а тя мислеше да създава семейство с него.След няколко години се появи още един мъж,с който първоначално 10 години били приятели,но ето,че станаха и гаджета.Преди два месеца скъсаха.Изведнъж,майка ми се впусна в търсенето на нов мъж,защото личният и живот бил много труден и само с бизнеса се занимавала.Намери го преди два месеца.За два месеца не знам какво стана,но с въпросният мъж сега живеят заедно.Аз не съм при тях,а при баба ми,която ме е отгледала и цял живот съм живяла с нея.Не чувствам майка си близка,тя напрекъснато пътува,а вече заради този мъж не мога да споделям с нея,защото той все се меси.Но ето какво:Баба ми предусеща какви са хората,може би просто има опит от годините.Тя ми каза,че в този човек има нещо като задна мисъл.Аз отказах да повярвам и се се настроих позитивно към него.И до днес го харесвах,до днес...до преди 1 час.Сега го мразя!Защо ли...защото майка ми е диабетичка,богата е и е с хипер наднормено тегло,в следствие на раждането ми.Досега никой мъж не е бил с нея за друго,освен за парите и.Сега мислех,че е различно,но не е.Въпрсният мъж знае,че майка ми не иска да се женят,че иска само да живеят заедно и че не може да роди,защото има риск за нея,а бебето ще е диабетиче.И все пак,за да я задържи до себе си(както и парите и),не е използвал презерватив и тя забременя.Това е 3 аборт в живота и!С цялата си нахалност поискал да задържат детето и баба ми да го гледа.Само и само,за да се ожени за нея и да има пари и имоти.Много ми е мъчно,тъгата просто е непоносима и сълзите напират.Не знам как да отида на училище,плача от 1 час и ми е много тежко.Заради него,мама наруши отношенията си с баба.Майка и дъщеря вече не си говорят и се мразят!Не мога да и кажа какъв е,защото не сме близки и тя ще ми се развика,а той я манипулира много успешно!Силен човек съм,но сега това ме срази...просто не знам какво да правя и как да го забравя...
Благодаря Ви предварително за изслушването.

Obsession
09-27-2007, 13:10
Според мен трябва да говориш с майка си. Това е единствения начин да възтановш отношенията си с нея. Не бива да допускаш да стане както с нея и баба ти. Моята майка също търси "мъжа на живота си" и е правила много грешки. Все се опитвам да не я упреквам и да я рабирам. Трябва да се сбижите, прекарвайте повече време заедно. Тя ти е майка, обича те повече от всеки друг. Явно този мъж не е за нея, но може би като моята майка и тя не осъзнава, че жертва себе си в името на битката срещу самотата. Просто трябва да говорите. Успех!

N0_feAR
09-27-2007, 13:11
Не знам какво да ти кажа....просто в много гадна ситуация си попаднала. Ако искаш опитай да говориш с майка си, но ти каза че не сте много близки и едва ли ще те послуша, но от опит-пробва глава не боли. Наистина ти съчувствам. Кураж! Всичко ще се оправи с времето си.

Fluffy^;pp
09-27-2007, 13:16
Няма да коментирам това ,което разказа..защото не съм човека ,който може да съди когото и да било..но мисля,че трябва да говориш с майка си въпреки всичко...вие сте семейство и един външен човек,който се намесва в отношенията ви и то с такава подла цел..няма място в това семейство..майка ти изглежда е преживяла много..опитай се да я предпазиш от ново разочарование :/ Успех..едва ли съм била полезна с нещо и едва ли имаш нужда от съвет..но историята ти ме накара да се замисля за мн неща,които са истински важни :/

moon_flower
09-27-2007, 13:18
Лошото е,че никога няма да ме послуша,а и тя обича неговото семейство,повечо от своето...готова е на всичко за неговата майка,както и за детето му,а за нас не-само пари ни дава.Не съм я виждала от 1 месец!Ако и го кажа пак ще излезе с фразата "Не ми съсипвай щастието и семейството!"Само че тя не е щастлива...той я мами да му се невиди.

Fluffy^;pp
09-27-2007, 13:22
ъъх развикай й се ..бъди по-сурова ..но се опитай да я накараш да се замисли за положението ,в което е попаднала сега :/

moon_flower
09-27-2007, 13:24
И тва не ства,каквато е истеричко(това е от диабета)ще ме направи на джапанка.Както и да е...Коледа по семейно с оня кретен и цялата му паплач?Как не...дотук с моето доверие и доброта.

kaka Albenka
09-27-2007, 13:25
Миличка, всеки човек има право на личен живот и да бъде щастлив, не съди майка си, че не иска да бъде сама, може и да е сгрешила, голяма жена е, сама може да прецени.Това, че като не изглежда добре никой не би искал да бъде с нея, освен заради заради парите и, не е така - има и ного по-важни неща.Външността е нещо много преходно, важно е това което човек носи вътре в себе си.Това, че е решила да помисли и за себе си, не значи , че те мрази.Няма родител, който да мрази детето си!Сигурна съм, че много те обича и ти си най-важното нещо за нея, опитай да поговориш с нея, кажи и че ти липсва, че ти е нужна, че тя би трябвало да ти е най-близкия човек и ако с нея не споделяш..то тогава с кого, няма начин да не се разберете, кръвта вода не става!Ще видиш, че всичко ще се оправи - вие сте майка и дъщеря и няма човек на този свят, който да промени този факт!

KimBerLy1912
09-27-2007, 14:01
Миличка, всеки човек има право на личен живот и да бъде щастлив, не съди майка си, че не иска да бъде сама, може и да е сгрешила, голяма жена е, сама може да прецени.Това, че като не изглежда добре никой не би искал да бъде с нея, освен заради заради парите и, не е така - има и ного по-важни неща.Външността е нещо много преходно, важно е това което човек носи вътре в себе си.Това, че е решила да помисли и за себе си, не значи , че те мрази.Няма родител, който да мрази детето си!Сигурна съм, че много те обича и ти си най-важното нещо за нея, опитай да поговориш с нея, кажи и че ти липсва, че ти е нужна, че тя би трябвало да ти е най-близкия човек и ако с нея не споделяш..то тогава с кого, няма начин да не се разберете, кръвта вода не става!Ще видиш, че всичко ще се оправи - вие сте майка и дъщеря и няма човек на този свят, който да промени този факт!
Ми така е....ама като цяло ситуацията е сложна....все пак опитай се да прецениш правилно за да не направиш някое грешно заключение...Правилно ли си пресметнала доводите си? Не си ли заслепена от ревност,защото този мъж получава цялото внимание на майка ти? Сигурна ли си? Вярваш ли на баба си? Не казвам че баба ти е виновна...или пък ти...или пък майка ти...Повтарям-ситуацията е сложна...наистина не знам...Но все пак се надявам някой по-компетентен да се изкаже....А ако на моменти се чувстваш доста объркана и неразбрана,може да се консултираш и с психолог или с училищния педагог (ако има такъв)...Не казвам че си луда,но всеки човек понякога има нужда от помощ от външен човек...или от безпристрастно мнение по даден въпрос...Искрено съжелявам за ситуацията,в която си попаднала...

Seducti0n
09-27-2007, 16:03
Здравей,миличка.Наистина,м ого се натъжих докато
четях темата ти.Разбирам,че майка ти очевидно не е била щастива в личен план до сега,че неколкократно е била лъгана от хора без достойнство,използвачи,цен ящи в нея единствено финансите и. :? Много е неприятно случилото се и това,че този мъж е постъпил така...при положение,че знае за здравословното състояние на майка ти и това как би и се отразила една бременост...Каквото станало,станало няма смисъл да опреквам майка ти за това,че е толкова наивна за това,че е явно не се е опарила достатъчно от живота за да съумява да преценява харата,около себе си....Единствено,което можеш да направиш ти е да я пдкрепяш и да и помагаш с каквото можеш,ти си нейната едничка радост и нищо не би могло да измести мястото,което си заела в сърцето и от самото си раждане.Рано или късно,истината ще злезне наяве...и майка ти ще разбере с какъв човек си е имала работа...Горе главата,знамуче неминуемо ти е трудно,но все пак постарай се да бъдеш силна и да се бориш с несправедливостите на този свят. :smt008

moon_flower
09-27-2007, 17:04
Благодаря Ви за мненията.Хубаво е да чуеш чуждото мнение по въпроса.Ще се замисля над това,което казвате,а и вече предприех някои неща. :-)

sexy&crazy
02-20-2008, 19:03
Според мен трябва да говориш с майка си. Това е единствения начин да възтановш отношенията си с нея. Не бива да допускаш да стане както с нея и баба ти. Моята майка също търси "мъжа на живота си" и е правила много грешки. Все се опитвам да не я упреквам и да я рабирам. Трябва да се сбижите, прекарвайте повече време заедно. Тя ти е майка, обича те повече от всеки друг. Явно този мъж не е за нея, но може би като моята майка и тя не осъзнава, че жертва себе си в името на битката срещу самотата. Просто трябва да говорите. Успех!
+1

BeBoNcHeTo
02-23-2008, 16:24
Mайкати направо ме учудва трябва да си силна наистина майкати е направила мн грешли учисе от тях

Lorinkoff
02-28-2008, 18:43
Напълно те разбирам и знам как се чувстваш. Майка ми и баща ми имат свой бизнес,но по голямата чат движи татко,той се е хванал с поредната курва,години наред майка е преглъщала изневерите кучките му(изневерявал и е мн. пъти).Но сега всичко преля чашата от 5 години се е хванал с една курва и сега си имат дете,горе-долу от една година,и той хвърля страшно много пари за любовницата си. Доколкото виждам не мисли да се разделя с нея.

Моят съвет е да се опиташ да го премахнеш от живота си (нещо което аз трябваше да направя преди много време с моя проблем)

DevilWish
02-29-2008, 14:57
Znam ,4e ti e tejko ,nо най-добре говори с майка си . . . каквото и да си мислиш ,тя ВСЕ ПАК ти е майка и би трябвало да те послуша . . .ако не само й кажи "предупредих те" . . . смятам ,че е всичко ,което можеш да направиш ;) И успех!