PDA

View Full Version : сериозен проблем с майка ми

me4okosmonaft
09-29-2007, 08:41
наистина не знам към кого да се обърна
тя каза "закълни ми се да не казваш,защото на когото и да кажеш няма да помогне...."
накратко ситуацията преди това
нашите са разделени от 11 години
майка ми е избягала когато съм била на 6 при сегашния и приятел
поради според мен наложими причини
иначе е малко....лабилна и нервна
баща ми
също живее с неговата приятелка
и не е лош човек,но се случва да е свръхособен и жесток,заплашва,не разрешава на майка ми да ми купува скъпи неща нананана глупости
не е важно
и двамата са много особени,това ми беше думата
та
майка ми и нейният приятел от някво известно време не се разбират
той в началото я обожаваше,гледаше я като принцеса,в сравнение с баща ми е доста толерантен и кротък мъж
а тя беше доста...харпийско настроена
смисъл сърдеше му се защо се грижи И за дъщерите си така както за нея,все се цупеше...женските тъпни

но напоследък Приятелят явно му е писнало
и малко...не знам...кат да не я обича както преди
тъй ми се чини
и преди 2 месеца майка ми изпадна в депресия(аз тогава бях на море с моя приятел) и изпи 28 лексотана(пояснявам за незнаещите-силно приспивателно) което е бая
особено за дребна женичка
и е била два дена в несвяст,баба ми и братовчедката на майка са идвали да я спасяват,приятелят е бил на лов
оттогава уж отиде на психолог,а-у или психиатър,предписа и някви слаби антидепресанти
всичко общо зето наред
като изключим че чат пат я прищраква и ми казва "жаллко че не умрях тогава" иии нещо от сорта...и колкото и да съм силна и да съм свикнала на такива думи
много ме е страх....

та стигам до вчера-днес периода
преди да си дойда от даскало си и звъннах както винаги,но тя звучеше кофти
прибрах се към 10 и нейния приятел също си беше там
отидох да я видя в спалнята,но тя каза "маме остави ме ся"...хубаво викам си аз,питам огнян кво става,ми нищоо
и днеска
аз още в 7 станах,не спах много
огнян излезе рано рано
майка се качи пак в стаята им
до 11 спа
и в 11 ме викна нали да се видим

пак е пила много хапчета ;(
изглеждаше много зле
полунеадекватна
обясни ми че пак ще трябва да си ходим(защото живее там и аз кат идвам при нея-и аз,а веднъж се е изнасяла по свое желание-и тъпа причина)
аз се разплаках защото не знам какво да направя

и тя тръгна,потърси още хапчета,падна на килима,полежа някакво време
и каза тва коет писах в началото,да не казвам,каза да се забавлявам днес,каза да си зема колкото пари искам,аз рева рева,и се залюшка към тяхната стая пак

наистина наистина не знам какво да направя
по такъв начин че всичко да е наред,тя да не се додепресира,ефекта от тея(по мои наблюдения 10 ) Зопиклона ще трае много,потърсих други за да ги изхвърля но нямаше,оня пак е на лов,баба ми е на някво село на гости,баща ми и майка ми се мразят....
с две думи
сама съм
мисля си дали да не викна моя приятел,той винаги ми помага
но н зная дали в този случай ще е удачно

и ми е ултра трудно да напиша сичко тва и
не вярвах че ще се обърна към тоя форум
но се обърнах
просто не знам не знам нр знам...

ако можете да ми помогнете с нещо,преживяли сте нещо подобно...просто кажете

изплашена съм.

Mariel
09-29-2007, 08:51
Трябва точно в този момент да си силна !Ако е зависима от тези хапчета трябва да я отиде в комуна.Трябва да поговориш и с баща и с баба си защото те са ти най-близките хора, и да предприемето нещо колкото се може по скоро!

slun4evo
09-29-2007, 09:27
Разбирам те напълно.Няма друго решение освен да си силна, знам че боли, знам че си изплашена и всичко ти се струва ужасно.Но трябва да си силна.Каза че баща ти е свестен човек мисля, че ако идеш да му обясниш какво се е случило, ще те разбере и ще вземете мерки.Потърси помощ от някой близък, който няма да ти я откаже.Не се страхувай всичко ще се нареди.А относно психолог, според мен ако имаш нужда да поговориш с някого то това е най добрия избор, или някоя приятелка, която ще те разбере и на която имаш доверие.Напълно разбирам как се чувстваш, и аз преживях нещо подобно.В момента си уязвима поговори с някого и ще ти олекне.Потърси помощ и разбиране, който търси намира.
С теб съм мила, защото знам какво ти е.Искрено се надявам този кошмар за теб да приключи!

AliceSw
09-29-2007, 09:32
потърси активен въглен, или нещо друго, което ще я накара да повърне, и се опитаи да я накараш да го изпие...ако успееш след това я сложи да спи, така или иначе ще е изтощена, само махни всякакви остри предмети от стаята...

Presley
09-29-2007, 19:30
Трябва да повърне и да пие много вода,эа да и се иэчисти органиэма.Ако намериш хапчета,крии ги веднага.И както каэа някой-махни всички остри предмети от стаята,жици,кабели и т.н!И най-добре стой при нея и не я оставай сама!Поговори с нея,кажи и че си до нея,вдъхни и надежда.А отностно гаджето ти-няма лошо да го викнеш-Добре е в тоя момвент и на тебе някой да ти окаже подкрепа.

petet
09-29-2007, 21:37
Не се обиждай,но според мен майка ти се нуждае от помощ(някакво лечение за депресията).Опитай се да поговориш с нея,попитай я защо го прави и т.н.Мисля че когато пак се "предозира" с хапчетата повикай Бърза помощ ако н е иска да изпие активния въглен,както казаха(продават го на таблетки и във формата на шоколадови пръчици,няма вкус,евтин е).Поговори с баша си също за проблемите на майка ти.Незнам,съчувствам ти.Надявам се да съм бил полезен с нещо и аз съм имал подобни моменти.Късмет и се дръж!!!

sladkata_presi
10-01-2007, 14:13
Майка ти се нуждае от помощ-от психическа и от вашата.
Махни всички остри предмети от стаята-игли,пинсети,ножчета...абе всичко
Потърси нещо с което да повърне,когато е приела още хапчета.
Трябва да бъдеш до нея,защото може да посегне на живота си или нещо такова(не искам да те плаша)тя се нуждае от твоята подкрепа и ти трябва да и я дадеш.
А относно приятелят ти-да,извикай го,той ще те разбере и ще те подкрепи.

sexy&crazy
02-25-2008, 11:49
ami spored men kakto kazaha s vaglen da i se iz4isti organizma i stoi do ne q na men maikami beshe bolna ama ne ot deprsiq ami grip nqkakav beshe fanala i az stoqh do neq vsi4ko az varsheh v nas pomagah noseh i lekarstva a i spored men trqbva da se konsultirash s nqkoi lekar da tik aje neshto da napraish i sori ako pisha nesvarzano i s greshki ama barzam ta misalta mi beshe stoi do neq pazi pomagai i toq tam kak my beshe imeto toi neshto da ne sa se karali ili pak de da znam tfa mislq az stoi do neq

Rofl4e
02-25-2008, 19:54
Поговори с нея спокоино..опитаи се и ти да я разбереш..но нз не дей звани на приятеля ти...а по добре звани на неиния приятел по скоро да се прибира от лова и му обясни как стоят нещата

the_flower
02-27-2008, 22:26
Vij neznam na kolko godini si -tova opredeleno ima zna4enie. no 6te ti kaja nakratko moqta istoriq. i taka, na6ite sa razvedeni ot 5 godini kato predi tova se mrazeha i karaha postoqnno. sega maika mi s koqto se karame postoqnno zaradi ba6ta mi zamina a ba6ta mi kaza 4e nemoje da se opravq s nas trudno mu bilo i toi ni ostavi. sega az na 17 gledam sestra si . edno 6te ti kaja prosto ne se vprqgai kakvoto ima da stane 6te stane. jivei jivota si i ne se vodi ot problemite na va6ite. vqrno e 4e vsi4ko se otrazqva na teb, gadno ti e za maika ti, nooo vse pak. za maika ti mislq 4e trqbva da se poospokoi mai dosta i e do6lo na glavata. e tova si e moe mnenie vse pak

DevilWish
02-29-2008, 15:02
Майка ти се нуждае от помощ-от психическа и от вашата.
Махни всички остри предмети от стаята-игли,пинсети,ножчета...абе всичко
Потърси нещо с което да повърне,когато е приела още хапчета.
Трябва да бъдеш до нея,защото може да посегне на живота си или нещо такова(не искам да те плаша)тя се нуждае от твоята подкрепа и ти трябва да и я дадеш.
А относно приятелят ти-да,извикай го,той ще те разбере и ще те подкрепи.
I az taka mисlq :)