View Full Version : Нормално ли е?
пазя-го-в-тайна
09-29-2007, 13:52
мм незнам къде да я пусна тая тема :) за тва тука май е най подходящо.
и въпроса ми е:
Нормално ли е да съм толкова безчувствен към хората.
примери: винаги когато се е случило нещо лошо на някой аз го приемам като съвсем нормално нещо, докато другите се чувстват гадно. не говоря само когато се случки на познати, а и на приятели и близки. единствено се разстройвам когато вида бившето си гадже(по обясними причини). толкова ли съм безчувствен ??
glezan4e
09-29-2007, 13:54
не си безчувствен, всички усещаме нещата по различен начин... аз също не се трогвам мн мн от чуждите страдания .... ( на не чак толкова близките ми хора де )
stra6no_sexy
09-29-2007, 15:06
Няма безчувствени хора,всеки изпитва някакви чувства,но по някакв начин ги прикриват или подтискат вътре в себе си....някои хора го правят за да изглеждат в очите на другите като силни,но само те си знаят какво им е...така че може би ти без да искаш просто подтискаш тези чувства :)
Ne си безчувствен, щом чувстваш нещо към бившото си гадже. А това, че не се трогваш от проблемите на другите не те прави безчувствен- просто явно смяташ, че няма за какво да си вземаш навътре чужди проблеми.
tainstvenata
09-29-2007, 18:03
Ne си безчувствен, щом чувстваш нещо към бившото си гадже. А това, че не се трогваш от проблемите на другите не те прави безчувствен- просто явно смяташ, че няма за какво да си вземаш навътре чужди проблеми.
и аз съм на това мнение и понякога така е по добре :wink:
Нормално е.Всеки приема нещата по раэличен начин.Съэнаваш ,че е станало нещо лошо,но не го чувстваш по тоэи начин.Аэ също съм такава в доста случаи.Някак си приемам проблемите на околните,както и до голяма степен своите спокойно.Това в никакъв случай не эначи,че си беэчувствен.Просто примеаш нещата по по-раэличен начин.Пък и фалшивата солидарност е голям кусур! :-D
Нашата побъркана съседка Ф(Х)лора ми разправя,че когато дъщеря и била малка я цапардосали с люлка по тиквата.И сега реакцийте и са обратни:когато става нещо гадно-тя се смее,а когато става нещо смешно-тя реве.
Та въпроса ми е:
Да не би и тебе да те е фраснало нещо? :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Slave4You
09-30-2007, 10:49
Еми има хора които за най-малкото нещо мн се разчувстват което не е хубаво. Ти просто си в другата крайност, която също не е хубава. Не че си безчувствен просто не приемаш работите толкова навътре като повечето хора. Не мисля че може да го промениш...въпрос на характер;)
пазя-го-в-тайна
09-30-2007, 18:50
Ta въпроса ми е:
Да не би и тебе да те е фраснало нещо?
мм не помна да ме е удряло нещо, но пък аз доста съм удрял с главата си-шкафове,гардероби даже и ремарке на кола... но все пак не мисля че е от това... :smt005
slun4evo
09-30-2007, 19:18
Ами много добре те разбирам.Аз съм същата.Някак си съм безчувствена. Отначало това много ми пречеше, но после свикнах с него, за мен е нормално да е така.Всекли е различен и всеки ръководи чувствата си по различен начин.Ще свикнеш, лесно е, но не го показвай много, че хората започват да те мислят за странен и да те отбягват.А иначе е нормално. :wink:
Е к'во ти пука за другите ... бъди егоист :twisted: :-D (шегувам се).
Не мисля , че това е проблем . Ако се случи нещо лошо с някой близък просто се направи , че ти е гадно и че му съчувстваш :-D , за да не те помисли за пълен гадняр . Ти не си длъжен да ти е гадно , защото някой го е сполетяла беда . Просто не си толкова чувствителен .
Аз примерно съм другата крайност . Като видя някой в беда или е нещастен веднага му съчувствам и искам да разбера какво е станало и дали мога да му помогна , независимо дали е непознат (само ако е клошар , луд или циганин не помагам [-( (гнуслива съм) :-D ).
Ами много добре те разбирам.Аз съм същата.Някак си съм безчувствена. Отначало това много ми пречеше, но после свикнах с него, за мен е нормално да е така.Всекли е различен и всеки ръководи чувствата си по различен начин.Ще свикнеш, лесно е, но не го показвай много, че хората започват да те мислят за странен и да те отбягват.А иначе е нормално. :wink:
Възхищавам се на хора , като вас . И аз искам така . Защото , ако не помогна на някой или не му съчувствам (когато е нещастен) и ми става някак гадно . Чувствам се лош човек :-D
пазя-го-в-тайна
10-01-2007, 20:10
slun4evo momi4e - на мен не ми пречи ама ми е някво странно :) радвам се че съм такъв защото като гледам мойте приятели как се погубват от глупости ...едвам им помагам :) но май го показвам повече от колкото трябва на някой хора не им харесва ама прав им път :)
то така по-добре май а ? не кат мене за някви глупости само рева...
не си съпричастен просто... тва си е до човек
Seducti0n
10-02-2007, 10:41
Може да не си много емоционален...понякога това помага,понякога пречи.Приеми себе си такъв какъвто си... :wink:
Аууууууу сладура ми той :smt007
не си безчувствен, всички усещаме нещата по различен начин... аз също не се трогвам мн мн от чуждите страдания .... ( на не чак толкова близките ми хора де )
И аз съм така.По-скоро се опитвам да намеря начин да разведря обстановката или да намеря най-подходящото решение на проблема.Не ми е присъщо да се вайкам и да плача заради чуждите несгоди.Гледам да запазя хладнокръвие и да разсъждавам трезво до колкото мога и в зависимост от ситуацията.Да окажеш подкрепа не винаги означава да седнеш да рониш сълзи,с когото и да е,било то и най-добрият ти приятел...